GuruAnimale.com

Centiped gigant (lat. gigantea Scolopendra)

centiped gigant (lat. Scolopendra gigantea) atinge o lungime de 26 cm, se găsește pe insulele Jamaica și Trinidad, la nord și vest de America de Sud. cazuri cunoscute de atacuri skolopendry păsări gigant, șopârle și broaște. Se crede că o skolopendry musca gigant este mortala pentru om. Mai ales otrăvitoare sunt de sex feminin.

Corpul este compus din segmente 21-23 cupru-roșu sau maro, fiecare cu o pereche de picioare galben strălucitor. O pereche de picioare a transformat în maxilliped ei cu gheare legate de venin glande. O pereche din spate - în picioare mari speciale târâte pentru a ajuta animalul să se agațe de bulgării de sol de pământ în pasajele.

centiped victima lipsă picioarele din față, aruncă în ea maxilliped otrăvitoare și începe să mestece, trimiterea de bucăți de produse alimentare într-un gât larg, în cazul în care acestea sunt digerate de enzime. Chilopod mănâncă destul de lent pentru o lungă perioadă de timp, făcând pauze scurte. De multe ori, și de multe ori curățat, permițându-o sa picioare de unul, iar apoi antene este una, atunci cealaltă parte prin maxilliped.Yad skolopendr contine acetilcolina, serotonina, lecitină, histamina, termolizina, hialuronidază. Este bine conservată în frig, dar este distrus rapid prin încălzire, sub eter, alcool etilic, alcalii tari. La om, înțepătură provoca umflarea locale si durerea dureaza de obicei 1-2 ore. În cazul în care un miriapod mare, aceste fenomene pot fi păstrate timp de mai multe zile, posibil febră, febră, slăbiciune.

Femeile-gardieni pus ouă și eclozat prăji, curling într-o minge în jurul valorii de posteritate. Ziua a avut loc în adăposturi (fisuri în sol, sub pietre, și așa mai departe. P.), a ieși pe timp de noapte. Predators active atac și broaște, șopârle și păsări.

centiped gigant - un popular „animal de companie“ printre millipedes fani.

Clasificare științifică:
regatanimale
tipartropode
superclasei: millipedes
clasă: centiped
echipă: Skolopendrovye
familie: Scolopendridae
natură: centiped
vedere: Miriapod uriaș (. Latină Scolopendra gigantea (Linnaeus, 1758))

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu