GuruAnimale.com

Daunatori castravete și roșii

Acarian pe tomate

Video: Boli și dăunători de castraveți și metode de abordare a acestora

urticae Tetranychus - Acest dăunător polifag, dăunătoare în special pentru cultura de castravete. Acarianul de sex feminin larg, forma, lungime 0,4-0,5 mm. generații de vara pentru femeie - gri-verde de culoare, cu pete negre pe fiecare parte, femelele sunt overwintering portocaliu-roșu. Masculii sunt mai alungite, ușor mai mici decât femelele. Adulții au patru perechi de picioare. Ouăle sunt mici, sferice, galben-verde, translucid. formă emisferică Larve, lungime 0,12-0,13 mm, cu trei perechi de picioare.

Femela depune ouă în mod aleatoriu pe partea de jos a foii. Într-o perioadă de viață de sex feminin (2-3 săptămâni) poate depune pana la 150 de ouă) mai mult. Pe parcursul anului, acarianul păianjen este capabil să renunțe la 20 de generații.

Primul semn exterior de deteriorare este apariția petelor de lumină individuale. Pe termen lung pete de hrănire a dăunătorilor fuzionat treptat, frunzele se ingalbenesc si mor.

femele fertilizate hibernează în crevase de sere sub bulgări de sol, reziduuri vegetale uscate în coloniile de albine.

Video: Cum să păstrați recolta. Boli și dăunători de tomate și castraveți. preparare "anti-acarian"

Serele sunt acarieni parazitare și altele.

Cu efect de seră fotografie musculița albă

Ea aparține familiei aleurodids detașament ravnokrylyh insecte Proboscidea.

insecte adulte au o lungime a corpului galben pal 1.5 mm cu două perechi de aripi albe pulverulent. Femela este puțin mai mare decât masculul.

Femela depune ouăle, atașându-le la foaia folosind pedunculul (tulpina). Pe frunze pubescente ouă aranjate individual pe suprafete netede - grupuri, parte a unui inel. Ouăle sunt alungite, de culoare albă la început, apoi devin maro inchis, aproape negru. Durata oului depinde de temperatura și variază de la 4 până la 7 zile. Există patru stadii larvare.

Durata whitefly este 28-30 zile, PLO-veninos o medie de 240 de ouă. Pe parcursul perioadei de creștere a plantelor într-un whitefly sera se dezvolta in 6-8 generatii.

Thrips fotografie

Thripsspecii larg răspândite polyphage, de multe ori daune castravete.

La Thrips lumina de culoare galben și maro, corp alungit delicat, aripi înguste, cu un breton de fire de par. Aripile și picioare de mijloc de lumină gălbuie. O femelă stabilește până la 10 ouă dăunătorilor în țesutul plantelor frunze 3-4 oua pe zi. Dezvoltarea de oua dureaza 6-7 zile. dezvoltare larvară apare pe frunze, nimfele - în sol. dezvoltarea Thrips de la ou la adult are loc timp de 20-25 de zile. În timpul sezonului de creștere dăunătorul dă 6-8 generații.Locul de injectare de larve și adulți de musculițe de pe frunze sunt formate pete galben-lumină o formă unghiulară câteva. Cu deteriorare puternică frunză are pete alb-gălbui, cu puncte negre - Thrips excrementele. Frunzele rândul său, maro și usca. Pentru dezvoltarea optima a temperaturii 25-30S Thrips. dăunătorilor cu efect de seră stocate pe puieți de buruieni. În ultimii ani, a distribuit în călătoria de vest sere.

Video: Cum de a proteja puieți de la whiteflies și a altor insecte dăunătoare. website "mondială grădină"

Castravete musculiță fotografie

țânțarii adulți -, gri închis, insecte mici, cu două aripi, rar Wingless (femele). Capul este mic. Semisferică, abătută, cu aripi. Ouăle sunt stabilite în sol sau în fractură stem castravete în grupuri de 20-80 de bucăți. Ouale sunt albe, ovale, strălucitoare. Durata fazei de ou de 5-10 zile. Creșterea larvelor durează timp de 8 zile. Larvele sunt albicioase, translucide, cu intestinele translucide de culoare închisă și cu capul negru. Durata fazei larvar de 8-12 zile. Pupă larvele din sol, durata fazei pupelor - 7-8 zile.

Întregul ciclu de dezvoltare la 18-20 dureaza 24-30 de zile în tantarii cu efect de seră poate produce până la 8 generații pe an.

Harm larvele de țânțari, pătrunzând în rădăcină. Ei fac o mută în rădăcini și le luptă. Semne de deteriorare a plantelor nu este detectat imediat. Faza de daune a fost vizibilă în înflorire și fructificare. Plantele își pierd turgescența, ofilirea și să moară.

Solanaceae subminează zbura fotografie

Submineazã zbura în seră afectează în principal roșii, dar de multe ori dăunează răsaduri de frunze de varză și castravete. Pe castravete se pot deteriora și alte muște - miner multi-rând (Phitomyza atricornis Mg). acoperi 1,5-2 mm lungime, partea din spate este negru, strălucitor. scut Head. Boca piept și cu siguranță zhaltsa - galben. Abdomen negru, galben, cu benzi înguste de-a lungul marginii fiecărui segment, abdomen galben inferior.

ou alb, transparent, în formă de boabe, 0,3 mm lungime. Larvele gălbui peri negre punctate la 3,2 mm. Pupa gălbui sau întunecat gogoașă false maro, o lungime de 1,8 mm, o lățime de 1 mm.

Ouăle muscă în țesutul frunzei stabilește din partea superioară. Larve netezesc în foaia de pulpă pasajelor de înfășurare - benzi de culoare albicioasă. Abonamentele sunt situate mai frecvent de-a lungul marginii foii, ei vizibil mai întunecat punctată linia de excremente de larve. La finalul cursului, puteți găsi o larvă.

Video: piper biostimulator puternic, vinete, roșii tomate. Pentru castraveți este imposibil!

Grav afectate de frunze larve rândul său, galben și se desprinde.

Pupă larvele în sol superficial. După 9-10 zile, la o temperatură de 20-26'S acoperi nouă generație de muște. La această temperatură ciclul de dezvoltare a insectelor este de 18-24 de zile. În condiții de seră oferă până la 6 generații pe an.

339

Muștele se hrănesc cu seva plantelor, rezultând din injecțiile efectuate de către femelele ovipozitor. Înțeparea frunzele au forma de puncte albicioase.

Cu daune în masă frunzele se usuca si mor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu