GuruAnimale.com

Horseflies

Video: Iulie, Horseflies

vite de cal

vite de cal

Horseflies (Family Tabanidae) - cele mai mari care sug sânge Insectele sunt abundente în zonele taiga, pădure și stepă. În Rusia există mai mult de 180 de specii de muște care aparțin 12 genuri: Pangonius, Nanorhynchus, Heptatoma, Tabanus, Hybomitra, Atylotus, Phillipomya, Dasyrhamphis, Therioplectus, Chrysops, Haematopota, Silvius. Cele mai bogate în specii genuri Tabanus, Atylotus, Hybomitra (de fapt Horseflies), Haematopota (haematopota), Chrysops (rabbitfishes sau cerb acoperi) (Figura 2).

Tabanus spp.

Tabanus spp.

Haematopota spp

Video: Horseflies Hihtsyrskogo Reserve. Khabarovsk

Haematopota spp

Chrysops spp.

Chrysops spp.

Fig. 2. Vedere generală a muștele de sex feminin (pe NG Olsufyev): a - Tabanus spp.- b - Haematopota spp.- în - Chrysops spp.

Video: Horseflies !!!!!

Morfologia și biologia agentului patogen.  Lungimea corpului 6-30 mm. Colorarea în funcție de tipul de galben, maro, negru. Capul este sânii mari, mai mari, cu ochi compuși mari pe părțile laterale. În partea de sus a capului, printre unele specii, există trei ochi simpli. Antennae scurt, trei segmentat. Trompă tip piercing-supt. Piept este masiv, lat, cu clapa triunghiular mare, dens acoperite cu peri fini, aripi largi. picioare de labe cu trei cupe de aspirație. Abdomenul larg, aplatizate în direcția dorsoventrale.

Împerecherea are loc în aer, după care femela atacă animalul și suge sânge. După 3-4 zile de hrănire ouăle maturi și femelele încep să se stabilească lor (până la 1 mii. Ind.) La plantele de apă în apropiere. Femelele pe toată durata (1 până la 2 luni) stabilesc, de obicei, ouă de 5-6 ori. Prin 4-9 zile ouăle eclozează în larve, care, se încadrează în apă sau sol umed, sunt stilul de viață ruinare, molt de mai multe ori, în creștere, ajungând la sfârșitul verii, 2-5 cm în lungime. Larve overwinter în sol la o adâncime de 5-10 cm. In primavara ei se târască într-un loc uscat la pupă în sol, iar după 1-3 săptămâni de la pupele din insecte adulte. Tot ciclul de dezvoltare Horseflies durează 1-3 ani.Diagnostic. Să ia în considerare activitatea sezonieră și de zi cu zi de muște, animale, anxietate, pierderea de productivitate.

Date Epizootologicheskie.  Dinamica sezonieră a Horseflies: creșterea numărului de muște în partea europeană a Rusiei, Siberia, 10-15 iunie. Maximă - la începutul lunii iulie. La mijlocul lunii iulie, numărul de muște este redus la jumătate în august - este redus în mod semnificativ. Perioada de activitate în regiunile centrale din Rusia, Siberia - 45 de zile, în sud - 120-150 zile. Horseflies sortare Tabanus au fost active la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii iunie până la jumătatea lunii iulie-Horseflies Haematopota natură - la sfârșitul lunii iunie și în iulie, august și jumătatea lunii septembrie, o creștere semnificativă a numărului de - în iulie - august.

Activitatea de zi cu zi: rezistență ridicată și activitate mare zboara -. 9 până la 17-18 ore Numărul maxim de la 12 la 14-16 ore în aschivny amurg seara numai haematopota .. Temperatura optimă pentru zborul de Horseflies 19-30 ° C. În latitudinile medii apar la adulți de cal sfârșitul lunii mai și rămâne până la sfârșitul lunii august. Pe măsură ce înaintăm spre nord de zbor de muște este mutat la o dată ulterioară. Durata totală a zborului în banda de mijloc de 90 de zile, în partea de nord - 30, în partea de sud - 120 de zile.

Simptomele bolii. Piercing-taiere mouthparts Horseflies cauza rănii extinse, care este însoțită de durere severă, care provoacă iritații severe ale sistemului nervos, intoxicație salivă. Animalele reduc productivitatea. Randamentele de lapte sunt reduse cu 15-20%. Horseflies Sediu: Bovine: cap, gât, piept, picioare, stomac, cal vymya-, gât, piept, fata si picioarele din spate, abdomen, scrot.

Diagnosticul de laborator. Elimina bolile infecțioase și parazitare. Horseflies ca purtători de boli infecțioase și parazitare: antrax, emkara, INSA. tularemia, reni nekrobakterioza, tripanosomiaza (sous-aura), cai și cămile, Anaplasmoza, și unele fillyariatozov.

tratament  și de prevenire.  Cu un număr mare de animale pasc muște pe timp de noapte, dimineața și seara. Recomandat pentru tratarea animalelor în timpul zborului de masă de muște - dimineața (tabelul 4.).

Tabelul 4.

Pregătirile pentru protecția animalelor de la musculițe.

Numele produsuluiConcentrarea, doza, frecvența și calea de administrarecondiţii de aplicare
Oxamat (respingător)3% emulsie apoasă

metoda de pulverizare grosier gambei 0,5-1l și 1,5-2 litri per metoda atomizare adult zhivotnoe- (aerosol) 20% emulsie - 50 ml per vițel și 100 ml per adult.

Cu viguroase animale tantar Lote sunt tratate în seara după muls și în timpul zborului de masă de muște - în dimineața.
proteidKupochnaya emulsie 1L per 1000 de litri de apă o dată. Spray - 1 litru de prepararea a 1000 de litri de apă, debitul de 5-10 litri per animalAcesta poate fi folosit pentru toate vârstele, perioada de lactație. Gravidă cu atenție. Laptele utilizat în decurs de 6 ore. Abatorizate după 7 zile pentru bovine și 14 zile - pentru ovine.
permetrinPulverizarea emulsie apoasă .025-0.05%, cu un debit de 500-700 ml per animalPuteți utiliza etichete pentru urechi care conțin permetrin
butoxi 0,0025% - reguli de flux de emulsie 500-700 ml per animal.Interzise animale sacrificate după muls mâner 20 de zile
verificatoare pirotehnice insecticizi: NAVĂ-3la 8000m3 cantitatea de spațiu. Eficace împotriva țânțarilor în cameraSacrificarea este permisă în 8 zile
Tsimbush0,03-0,04% emulsie pe bază de apă pe 250 ml de juvenil și animal adult 500mlEfectul rezidual de 2-7 zile. Pentru o protecție completă, 10-15 tratamente sistematice
dibrom0,5% dintre animale emulsie apoasă de pulverizareSacrificare nu este mai devreme de 3 zile, nu utilizați în perioada de lactație.
K-Detestați (butoflin)0,0025% -0.5% emulsie cu rata de aplicare de 0,5-1 litri per animal.Perioadele de protecție 7 zile

Pentru exterminarea sistematică în masă zboară pe pășuni culturale ale zonei forestiere este utilizat pentru diferite tipuri de capcane pentru a atrage insecticide care, în cantitate de 15-25 de bucăți, în funcție de teren și mărimea pășunilor sunt dispuse pe marginile protejate de vânt și poieni de pădure, unde există un număr mare de insecte. Cel mai eficient și convenabil pentru această capcană cu sferice ochi diametru piele bila neagră de 60 cm și un coronament de captare conic transparent de film de polietilenă, care este plasat în partea superioară a materialului poros impregnat cu insecticid. Utilizarea ca insecticide 2-2,5% emulsie propoxur Configuratie sau amestecul cu metationom în raport de 1: 1. Materialul impregnat la fiecare 3- la 4 săptămâni. Una dintre acestea, la un număr mare de insecte capabile să distrugă zilei pentru mai mult de 10 mii. Femele Horseflies.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu