GuruAnimale.com

Musca de cânepă

fotografie Hessian zbura

Hessenzbura - Mayetiola destrucor Say. (Sem. Gall musculițele zboara Cecidomyidae, comanda Diptera Diptera). Insecta adult arata ca o musculita, lungimea corpului de 2,5-3,5 mm, o lungime de 17 antenelor segmentat. Pictura de trunchi de sus galbui - maro sau gri închis, fund brichetă. Larve alb, fusiformă, lungime w4 mm. Winters larvă puparia (puparia - exfoliată și solidificate molting hârtie) în bază de grâu tulpină, secară, pir, foc. Pupation are loc în primăvară acolo. Ani zbura de la puparia întinse. La adulți, a redus aparatul bucal.

Femela depune ouăle în grupuri pe partea superioară a frunzelor. La o temperatură nu mai mică de 150 stabilește ouă. dezvoltarea embrionului dureaza 4-7 zile. Larvele eclozat penetra vaginul unei foi, se atașează la tulpina și se hrănesc cu seva plantelor.

pericol este pentru grâul comun, orz ușor deteriorate, ovăz nu este deteriorat. Larvă în interiorul prelatei vagin se lipește cu tija. tulpini deteriorate extern lamina ușor îngroșat extins în primul rând, ele au o culoare închisă, apoi galben și un prejudiciu precoce - plantele mor. Pentru târziu (de la faza de ieșire într-un tub) deteriorate tulpini continuă să crească, dar ele sunt rafinate în site-ul prejudiciului și de a dobândi cot curbură. Acest lucru reduce dramatic randamentul.Dezvoltă 1-2 generații pe an. Hessian zbura iubitoare de apă. Seceta din muștele uciderea în masă, larvele se încadrează în diapause. Harm larve. Acesta determină cel mai mare rău la o generație.

fly Hessian: 1 - Adult nasekomoe- 2 - oviposition pe foaia zlaka- 3 - lichinka- 4 - puparia în axil frunze de cereale.

măsuri de control. Pentru a determina iernare muștele stoc necesită selectarea miriștii cu 8-16 po0,25 m2 parcele de testare și analiză. Când numărul de puparia viabil mai mare de 10 / m2 Hessiană zbor sau perechi trebuie plasate cultura malopovrezhdaemye (ovăz, orz). arătură de toamnă este necesar, în cazul în care pentru cormană arat mortalitatea larvar ajunge la 90% la procesarea bezotvalnoj a ucis aproximativ 20%. Necesară izolarea spațială a culturilor de toamnă, ierburi perene. Semințe eficiente intoxicaŃie insecticid sistemic imediat înainte de semănat. Îmbunătățită semnificativ daune și ca rezultat subțierea puieților din frita zbura în etapele ulterioare de semănat culturi de primăvară. Este important să se respecte datele de insamantare optime. In timpul studiilor cosit vegetație efectuate net fluture standard la 10 puncte de 10 accidente vasculare cerebrale, precum și selectarea și analiza unui m2 parcele de testare a plantelor po0,25 cu deschidere de inspecție tulpini și teci de frunze pentru. S-au găsit fără cap și picioare acoperi larve, cu un cap de întuneric și trei perechi de picioare gândaci. Dacă numărul de imagoes muște și purici este de 30-50 de animale / 100 asteia o plasă sau prin inspecție vizuală la 30% din plante gasite oviposition efectuat un tratament insecticid.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu