GuruAnimale.com

Camye fluture mare din lume

Cele mai frumoase și unul dintre cele mai misterioase insecte - fluturi. Oamenii de știință încă nu știu pe deplin mecanismul de transformare a acestora dintr-o omidă într-o creatură de zbor. Și cu atât mai mult - într-o astfel de mare.

cel mai mare fluture din lume poate fi confundat cu o pasăre - o anvergură a aripilor de cupe tropicale din America de Sud se poate ajunge la 31 cm-lea. Această molie, natura și-a dat dimensiunea sa enormă, dar nu frumusete - pictura ei destul de palid.

America de Sud sau viermele armat tropical tizaniya Agrippina (Thysania Agrippina) - molie mare în scoop de familie. Este cel mai mare fluture din lume - în 1934, Brazilia a fost cel mai mare specimen prins cu o anvergură a aripilor de 30,8 cm exemplar similar a fost capturat în 1997 de către entomolog Mario Callegari în nordul Peru .. Comună în Mexic, America Centrală și de Sud. Acesta este considerat un migrant din regiunile sudice ale statului Texas.

ovăz Ppavlinoglazka (Coscinocera Hercules)

Locul al doilea în topul celor mai mari fluturi insecte ocupă un nume frumos coscinocera Hercules (Coscinocera Hercules) a pavlinoglazok familiei (saturniidae). Numele vorbește de la sine - aripa zona este imens - 263 de centimetri pătrați. durata de aripa de femele ajunge la 28 cm., iar pictura arata ca un pene de păun.

Sălășluiește coscinocera Hercules în Australia și pe mai multe insule din Noua Guinee.

atlas Butterfly Attacus

Dar al treilea mare - atlas attakus (atlas Attacus). Acest fluture este numit prințul întunericului pentru culoarea otrăvitoare și activitatea în orele Crepusculară. Cu toate că fluturele a fost complet inofensiv. Un alt nume - atlas - de dimensiuni impresionante. Acest fluture este una dintre cele mai mari și mai frumoase din lume. Aripile sunt vopsite în maro, roșu, galben, crem și culori roz.

În această specie, femelele sunt mai mari decât masculii, de asemenea. Anvergura aripilor de maxim 26 cm. Se gaseste in padurile tropicale din sudul Chinei, unele țări din Asia de Sud-Est (din Thailanda în Indonezia, Java și Borneo).


Aceasta este, probabil, singura specie de fluturi mari, pe care oamenii au învățat să folosească în avantajul lor. fir de mătase atlas Caterpillar alocate a fost folosit pentru a crea țesături de mătase, și în Taiwan, pe piețele, puteți vedea Portmonee originale realizate din mari păstăi de 10 inch.

Regina Alexandra ornitopterelor (Ornithoptera alexandrae) Male.Printre cele mai importante oameni de știință izolați ca fluturi ptitsekryla Regina Alexandra regina Alexandra sau ornitopterelor (Ornithoptera alexandrae). Această zi fluture, care face parte din familia de navigatie (Papilionidae) - numit după soția regelui Edward al șaptelea Marea Britanie - printesa daneză. Aparent, soția monarhul a fost la fel de frumos.

Regina Alexandra ornitopterelor (Ornithoptera alexandrae)

Masculin Regina Alexandra ptitsekryla poate fi numit regele de fluturi. Aripile sale uriașe interval de 170-200 mm shine culorile verde și albastru. Mai înguste decât celelalte aripi ptitsekrylov, cum ar fi frunzele unei plante tropicale.

Femela diferă de sex masculin. Este mult mai mare: domeniul de aplicare aripile sale uriașe la 280 mm - mai mult decât oricare altă zi a fluturelui. Dar, în strălucirea și frumusețea este inferior masculul: în larg aripile ei maro închis răspândit model de lumină de smântână și gălbui „frotiu“ de diferite forme. Un fel de desen partea de dedesubt a aripilor contrastantă cu o întunecare largă de-a lungul venelor vă permite să se facă distincția imediat o ptitsekryla de sex feminin Regina Alexandra de alte tipuri ptitsekrylov.

Aceasta este o specie foarte rară de fluturi și el locuiește exclusiv în zona munților Popondetta, Papua Noua Guinee.

Dacă fluturi Anglia numit în onoarea Princess, în Rusia, cel mai mare reprezentant al acestor insecte este numit după naturalistul rus și este cunoscut Hvostonosets Maak (Papilio maackii) face parte din Veliere familiei sau Cavaliers (Papilionidae) - trăiește în regiunea Orientul Mijlociu Amur, Primorie, Coreea de Nord, Manciuria și insulele Kurile.

Hvostonosets Maaka (Papilio maackii)

În aceste locuri, fluturi sunt adesea găsite în pădurile de foioase și mixte, cel puțin - în molid-brad. La un moment în care plantele cu flori subalpin, fluturi a ridicat în munți până la 2000 m deasupra nivelului mării în căutarea de hrană, ei zboară în jurul valorii în cercuri vârfuri lipsite de copaci. Este greu de crezut că această zonă de distribuție remarcabilă se extinde barcă cu pânze până la 54 ° latitudine nordică, pe care nord și Tynda Sahalin. In fiecare an, două generații hvostonostsev apare Maak: primăvară fluture mijlocii, luminoase și pline de culoare, iar vara - de două ori la fel de mare și întuneric. Femela mai mare decât masculul, întinderea aripilor sale atinge 135 mm, în timp ce masculul - 125 mm.

Papilio Antimachus (Papilio Antimachus)

fluture mare Papilio Antimachus (Papilio Antimachus), cu o anvergură a aripilor de 25 cm. În această specie, dimpotrivă, masculii sunt mai mari decât femelele. Colorarea aripi variază de la ocru la portocaliu și roșu și galben.

Este larg răspândită în pădurile umede din Africa (Camerun, Liberia, Angola, Congo, Zair, Uganda, Nigeria, și altele.). Femeile preferă să rămână în vârfurile copacilor și rareori vin în jos. Masculii cel mai păstrează pe plante cu flori.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu