GuruAnimale.com

Bolilor și dăunătorilor de piper

Video: Boli și dăunători de tomate (tomate)

Boli si daunatori piper fotografie

Există mai multe insecte și unele boli care pot afecta cultura piper. Unele dintre ele, cum ar fi whitefly și mucegai gri, este deja bine cunoscut de cei mai mulți producători de legume. Altele, cum ar fi afide și Sclerotinia sunt probleme mai puțin grave pentru majoritatea celorlalte culturi de legume cu efect de seră, dar periculoase pentru ardei.

De obicei, sterilizarea substraturi și sere, pentru a se potrivi cultura necesară pentru controlul fiabil al dăunătorilor și bolilor, precum și o măsuri de igienă rezonabile în timpul perioadei de vegetație. În viitor, aveți nevoie de un bun condiții de creștere, combinate cu standarde ridicate culturale. Plante slabe sau slăbite sunt întotdeauna mai sensibile la atacul de dăunători sau boli.

Pur și simplu pune, prost trunchiate, cultura gelifiată este cel mai probabil de a fi infectate cu Botrytis. structura slabă

sol, drenaj slab, ventilație necorespunzătoare și controlul temperaturii ineficiente creează condiții mai favorabile pentru dăunători și boli decât pentru recolta. Nu ar trebui să fie deosebit de greu pentru a sublinia acești factori toate fungicide și insecticide din lume nu va fi capabil de a depăși dezavantajele de sterilizare, măsuri de igienă sau de cultură

Video: Boli si daunatori de ardei gras

măsuri de control piper este în esență același ca și în alte culturi. măsuri de control Bio-logice sunt, de obicei cu succes în toate cazurile pe piper. Cei mai mulți cultivatori care cresc ardei, utilizarea unor măsuri de integrare pentru combaterea dăunătorilor, fără probleme, indiferent. insectele prădătoare de unică folosință, următoarele stropește corective două substanțe chimice, este de obicei suficient pentru a stabili stabilitatea pentru sezonul. În cazul necesității utilizării pe deplin, mai degrabă decât locale de produse chimice, în general, se preferă aplicarea pesticidelor pe părțile aeriene ale plantelor mai des în forme cum ar fi fumigație sau ceață decât pulverizare. În ciuda faptului că este mult mai extinsă, el, cu toate acestea, este mai eficient ca densitatea frunzelor sa creasca cultura de ardei, mai ales atunci când stabilirea de rețele, mai degrabă decât legarea prea mare pentru un contact eficient cu medicamente prin picurare.

mucegai gri de piper

Printre diverse boli care afecteaza ardei, cea mai comună este, mucegai gri. Mucegaiul cenușiu poate afecta fiecare fruct și le face nepotrivite pentru vânzare la piață, dar cea mai mare problemă - prejudiciul tulpini sub formă de inele, care devin cauza morții. randament posibil poate fi redus foarte mult din aceasta cauza.

mucegai gri de piper apare cel mai ușor pe materialul vegetal deteriorat, și din acest motiv, se recomandă prudență atunci când se ocupă cu cultura, mai ales în timpul recoltării. Pețiolele și frunze deteriorate ar trebui să fie eliminate, și să mențină o cultură de curat și deschis tot timpul

Un număr de fungicide este potrivit pentru suprimarea botrytis, dar trebuie utilizat ca oa doua linie de apărare după măsurile agrotehnice de combatere

Rezistența la substanțe chimice pot fi detectate după, prin urmare, mai multe tratamente necesare preparare amovibilitate după fiecare tratament.

piper Sclerotinia

Sclerotinia - o ciuperca care infecteaza ardeii sunt aproximativ la fel ca matriță gri. Pe partea lăstarii plantelor pot fi observate leziuni închis, care se poate dezvolta puful alb în condiții umede. În cazul în care pauza de evacuare, țesuturile sale interne sunt de culoare maro. Precum și mucegai gri, Sclerotinia se răspândește în condiții de umiditate și, prin urmare, recomandarea inspecției culturilor pentru Botrytis poate fi aplicat în totalitate împotriva acestei boli. Controlul chimic - la fel ca și împotriva botrytis.

Putregaiul rădăcinilor de piper

La fel ca toate legumele ardei pot fi afectate de putregai de rădăcină, cum ar fi Pythium și Rhizoctonia, care pot reduce

zona rădăcinii activă a plantelor și astfel reduc randamentul potențial. putregaiuri Root sunt problema agronomic obicei secundară după factori cum ar fi condițiile precare ale solului, inundații sau arsuri fiziologice datorate utilizării îngrășămintelor în rădăcinile sunt prea uscate, etc. În cazul în care solul a fost bine sterilizat înainte de plantare, apoi înfrângerea putrezirea radacinilor I E este mult mai dificil de identificat, dar nu trebuie să uităm despre cele mai bune condiții de creștere în zona de rădăcină.

Boli virale de piper

Ardeii sunt afectate de un număr de virusuri, în special virusul mozaicului tutunului (TMV), virusul castravete infecție 1 virus nu poate fi controlul chimic, care trebuie luat în considerare. soiuri introduse recent în general, au un nivel bun de rezistență la TMV, dar virusul castravete 1 este uneori o problemă. Plantele care pot fi atribuite înfrângerea virusului trebuie eliminate, iar controlul de transmitere a bolii de afide trebuie continuată, deoarece acest dăunător este purtător al bolii.

Video: plantare bulgară ardei dulce într-un șanț! creștere răsaduri de îngrijire de udare a dăunătorilor piper

fotografii acarianul păianjen roșu

Simptomele de deteriorare acarieni roșii sunt foarte similare cu piper învinge alte culturi cu efect de seră.

Video: 39.Bolezni și răsaduri sau dăunători "Ceapă din toate necazurile"

Pe frunze se dezvolta mici pete albe-galbene, în cele din urmă de cotitură la galben închis. Înșiși de acarieni poate fi vazut pe partea inferioara a frunzelor, ca ochiul liber sau cu o lupă.

În severe acarieni cazuri de păianjen, formează un web pe plante, mai ales pe lăstari tineri, în cazul în care sunt colectate acarieni pentru a forma un web, și apoi devin răspândit pentru a ataca lăstari noi.

Red păianjenul se raspandeste foarte repede la temperaturi ridicate. Deoarece acarianul preferă umiditate scăzută, utilizarea duzelor umidificarea limitate la nedopustit dezvoltare botrytis, care însoțește de obicei acarianul păianjen răspândit.Pentru controlul biologic al acarieni roșii sunt utilizate pe scară largă prădătoare persimilis Phytoseiulus ca parte a unui management integrat al dăunătorilor Program Original. Dacă este necesar pentru controlul chimic acarieni roșii păianjen pot folosi un număr vvide acaricide sau spray lichid, sau prin intermediul unui generator de aerosoli.

fotografie musculița albă

Trialeurodes vaporariorum whitefly cu efect de seră, - dăunătorilor pe scară largă de legume și piper nu face excepție. Precum și păianjenului roșu, dăunătorul dezvoltă și multiplică mult mai repede la temperaturi ridicate și pot ajunge la proportiile unei epidemii pe piper, contribuind la răspândirea atacurilor de mucegai din ciuperci, care afectează fructele și inhibă creșterea vegetativă. Whiteflies sunt de obicei ținute sub control, ca parte a unui sistem de control integrat în programul de control, folosind ruinare Ensagsia Formosa.

Deoarece cele mai multe medicamente inhiba numai anumite stadii ale ciclului de viață musculița albă, este necesar să se utilizeze trei consecutive

sau patru prelucrare a patru sau mai multe zile, în afară, în condițiile de temperatură aplicabile pentru a furniza un control adecvat.

Afidele pe ardei

Ardeii sunt foarte sensibile la înfrângerea unui număr de specii de afide. Afidele suprima cu ușurință metode chimice, ca într-o seră, acestea sunt vivipari - femeile sunt mai susceptibile de a da naștere la insecte tinere decât să-și depună ouăle, și, astfel, în etapa a ciclului lor de viață sunt distruse afitsidami. Foarte eficiente insecte agresive Arhidius ca parte a unui program integrat de control al dăunătorilor, dar de multe ori necesită controlul chimic, uneori, pentru uz topic pe terenuri complexe.

Dacă nu se aplică măsurile de control în timp util, frunzele și fructele rapid acoperite cu mucegai raiduri ciuperci, iar rata de creștere va scădea pe măsură ce zona de bază și cea mai productivă frunze de plante va fi distrus. Afidele pot transporta și distribui o serie de boli virale care afectează ardei, deci este nevoie de prevenire.

alți dăunători

Omizile deteriora frunzele de pe cultura de piper, dar ele pot fi bune pentru a suprima suspensie bacteriană de Bacillus thuringiensis, vândute sub mai multe denumiri comerciale. Ar trebui să se aplice sub presiune ridicată într-un spray, și este de asemenea important să se realizeze o acoperire bună. | Alte insecte dăunătoare, uneori, găsite pe frunzele de piper - aceasta urechelnițe, păduchi și acarieni. Ele sunt, de obicei sensibile la medicamente utilizate împotriva dăunătorilor mai comune.

tulburări fiziologice

Ardeii sunt afectate de mai multe tulburări fiziologice care determina căderea calității fructelor sau crăparea, care este o problemă comună. Fisurile din jurul bazei fatului sunt simptome comune fluctuații mari de temperatură și schimbări posibile de umiditate, mai ales la începutul zilei. Spargerea este îmbunătățită după încălzirea este oprită, mai ales daca a fost facut prea devreme. Interesant, culturile cu fisurarea severe în jurul bazei fructului este rareori afectat de putregai apical, care este o problemă mai serioasă.

Pot să apară leziuni sticloase apoși in jurul bazei fatului, mai ales în timpul cald atunci când sunt însoțite de o perioadă mai rece de timp. Această problemă este de obicei asociat - soiuri cu fructe galben și portocaliu în stadiul de maturitate, deși uneori apare în alte soiuri. Aceste tulburări sunt cauzate de o presiune excesivă rădăcină care blaști literalmente peretii celulelor sub suprafața pielii.

Burns sau arsurile solare apar ca focare gri de țesut necrotic pe suprafața superioară a fructului. Motivul pentru aceasta este efectul de lumina directă a soarelui pe suprafața fructului. Aceasta este o problemă comună în timpul verii și poate fi rezolvată prin lăsând cultura de a dezvolta frunziș dens sau umbra seră. Uneori pete necrotice se găsesc pe partea de jos a fructelor, iar apoi ei arata ca pe partea de sus a putregaiului în tomate. Acest tip de nod putregai asociat cu capacitatea de intrare de calciu din soluția solului.

putregai Blossom de piper

Este posibil să se evite scăderea concentrației de suc este mai mic de 2,5 mS / cm, sau creșterea ratei de irigare pentru a reduce concentrația de sare. Aceștia sunt doi factori care determină adesea simptomele de deficit de calciu, dar în unele cazuri poate fi necesar să se aplice fungicid pentru a îmbunătăți activitatea de rădăcină sau chiar direct o creștere a conținutului de calciu în sol, cum ar fi adăugarea de var sau Ca (NO3)2, în cazul în care analiza arată că este scăzută.

Pe subjets minerale împotriva putregaiul apical necesită două acțiuni orientate pentru corectarea factorului de putere. Se verifica frecvent raportul dintre calciu și potasiu în substrat și să modifice puterea de program după cum este necesar la nivelul de calciu din plăci a fost nivelul de aproximativ 50% mai mare de potasiu. Pentru clasele care sunt deosebit de sensibili la putregaiul apical, se aplica un nivel mai ridicat de calciu.

Conductivitatea electrică în saltea nu ar trebui să fie mai mare de 3,0 mS / cm. O bună întreținere a fosforului asigură aportul de calciu, astfel încât să se mențină pH-ul sub 6,0 placa pentru a fi siguri că o cantitate adecvată de fosfor disponibil în zona de rădăcină.

Pentru a elimina distrugerea putregaiul apical în substrat raportul K: Ca 1: 2 ar trebui menținută, iar toate sursele de azot trebuie să fie excluse din alimente.

În același timp umiditatea din timpul zilei ar trebui să fie menținut ridicată, iar activitatea rădăcină ar trebui să fie menținută timp de noapte, prin reducerea umidității și creșterea temperaturii în zona de rădăcină și efectuarea unui ciclu de irigare undeva în jurul miezului nopții. udare zilnică ar trebui să fie oprit mai devreme decât de obicei.

Măsuri de control al putregaiului apicale trebuie să se aplice în avans, anticipând problema. Acestea sunt realizate cel mai bine atunci când cultura are o mare încărcătură de fructe, mai ales atunci când acestea sunt mai lungi în sfârșitul verii și începutul toamnei. Schimbările bruște de la noros la vremea însorită ar putea facilita apariția putregaiului apicale, cu toate acestea, dacă umbrire mobil, se utilizează pentru a reduce lumina timp de una sau două zile după o lungă perioadă tulbure.

Evitați tentația de a elimina fructele de îndată ce acestea au prezentat simptome de putregai apicale. Aceste fructe acționează ca tampoane pentru cultura de umiditate și într-adevăr îndepărtarea prematură poate genera putregaiul apical ulterioare în fructe. fructele afectate nu ar trebui să fie eliminate până când ajung la stadiul de maturitate verde sau până când schimba culoarea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu