GuruAnimale.com

Tehnologia de cultivare intensivă a porumbului

porumb

Punerea în aplicare a măsurilor privind realizarea regionale țintă programului „Dezvoltarea agriculturii și reglementarea piețelor pentru produsele agricole, materii prime și produse alimentare din regiunea Orenburg“ pentru perioada 2008-2012 „este posibilă prin crearea unei baze furajere stabile pentru creșterea animalelor.

Ceea ce ocupă un loc special cultivarea culturilor furajere, printre care un rol important este jucat de porumb cultivate pentru boabe pe tehnologie intensivă, care permite să se obțină o medie de 25-30 centners de gafurazhnogo c1 cereale.

Pentru a satura rațiile de hrană ale animalelor de fermă cu furaje de mare energie, datorită porumbului în creștere de cereale prin tehnologii intensive, 20 februarie 2012 a făcut un ordin al guvernatorului Orenburg numărul de regiune 57-p „Cu privire la măsurile pentru buna desfășurare a primăvara anului 2012 - domeniul lucrărilor agricole“, în care Ministerul agriculturii a regiunii, împreună cu șefii de municipalitati instruiți să ia măsuri suplimentare pentru a crește producția de cereale kukuri cravate.

Capete zone, împreună cu șefii de întreprinderi agricole și de țară (fermă), se recomandă să crească suprafața de porumb cultivate pentru semințe de tehnologie de cereale de la hibrizii F1 prima generație în 2012 an, de până la 150 de mii. Hectare și producția de cereale de cel puțin 450 mii. Tone.

În limitele creditelor prevăzute în dreptul regiunii Orenburg „Cu privire la bugetul regional pentru 2012 și perioada de planificare a anilor 2013 și 2014“, programate pentru a oferi producătorilor agricoli și țăran economie (fermier), fondurile pentru plata subvențiilor pentru achiziționarea de produse de protecție a plantelor, îngrășăminte, semințele F1 de porumb utilizate în cultivarea tehnologiei intensive de porumb.

Listă de hibrizi de porumb și valoarea subvenției se stabilește reglementări ale guvernului regiunii Orenburg „pe ordinea de la bugetul regional pentru a sprijini subvenții de semințe de elită“, „Cu privire la ordinea de bugetul regional pentru achiziționarea de subvenții îngrășăminte“ și „Pe ordinea de bugetul regional pentru achiziționarea de subvenții active de protecție a plantelor. "

Pentru a obține o recoltă de porumb boabe garantat trebuie pus pe un lopătari bine pregătit și fertilizat după culturile de iarnă cultivate pe pârloagă.

Tehnologia de tratare a pârloagă trebuie să fie strict respectate. În primăvara și vara, capacul are loc într-un chinuitor două piese, și apoi ca recreșterea buruieni 4-5 Cultivările la o adâncime de 6-8 cm. Pentru a păstra stocurile de toamna si de umiditate de iarnă și de a reduce scurgerile în toamna este important să relaxarea ploskorezhuschimi profundă (daltă) unelte cu Subsoiler la posibila adâncimea maximă de lucru.

Când se prepară un cuplu de porumb la tehnologie zero, recoltarea culturii anterioare se realizează combină cu tocătorul de paie și apoi după curățare chiar și distribuția de paie tocate cu buruieni și semănat cereale voluntar la o adâncime de 4-5 arc smspetsialnymi (tijă) grape. Aceeași operație se realizează pe câmpurile rezervate pentru porumb, după iarnă secară, triticale și grâu. Când câmp de resturi de buruieni anuale și perene graminaceu și dicotiledonate picătură fructe și muguri după 2-3 săptămâni după recoltare aplică erbicide acțiune continuă în formă pură sau rezervor se amesteca cu erbicide de asigurare (Uraganul Forte, BP (3,0 l / ha) Roundup, BP și analogii săi (4,0 l / ha) sau uraganul Forte (2,0 l / ha) +  BANVEL, BP (0,5 l / ha) uraganul Forte (2,0 l / ha) + Extras Oktapon, CE (1,0 l / ha) sau razie (2,5 l / ha) + BANVEL (0,5 l / ha) razie (2,5 l / ha) + Oktapon Extra (1,0 l / ha) la un debit de curgere a soluției de lucru de 200-400 l / ha. Aplicarea erbicidelor poate fi combinat cu tratamentul cu paie tocate și nitrogen miriștii (nitrat de amoniu până la 100 kg / ha în vrac). Pentru a salva stocurile cad și umiditate de iarnă, reduce scurgerile, creând un câmp de sol afânat după recoltarea culturilor de toamnă destinate porumbului, toamnă slăbiți adânc ploskorezhuschimi (daltă) implementează un decompactor privind posibila adâncimea maximă de lucru.

Însămânțarea se realizează prin brăzdare speciale (ancora, disc, daltă, daltă) care asigură conservarea umidității și a crește utilizarea acestuia.

Dacă procesarea fum și predecesorii miriștilor de porumb nu a fost efectuată o acțiune erbicidele continuă în toamnă, după recoltare, poate fi efectuată în primăvara 2-3 săptămâni după închiderea grapă bar la cald umiditate. Răsaduri de cădere de fructe, ierburi anuale și perene și buruieni dicotiledonate sunt distruse la începutul lunii mai, în faza este 1-2 2-3 frunze de iarbă și buruieni care formează offshoots prize pentru 2-5 zile înainte de plantare acțiunea continuă de porumb erbicid (Hurricane Forte 1,5-1,8 l / ha sau Roundup și analogii săi 2,0-2,5 l / ha). Tratamentul Roundup Uraganul Forte sau poate fi combinat cu tratamentul preplant erbicidelor de sol care nu necesită încorporarea în sol (Harnes, CE  sau analogii săi Trofeul 90 CE, acetoclor, CE, Golden Eagle, CE (2,0-2,5 l / ha) Aurul dual, QE (1,3-1,6 l / ha) Cobra, CE (3.0-6.0 l / ha) Gezagard, KS (2,0-3,5 l / ha). chimică a vaporilor de prelucrare în al doilea rând pentru acțiune continuă porumb erbicid uraganul Forte (1,2-1,5 l / ha) sau razie și analogii săi (1,5-2,0 l / ha) se efectuează după depunerea de precipitații iulie luni a 3 deceniu. Apoi, petrece scenele de însămânțare muștar sau floarea soarelui sau cu rol puternic scene de contaminare jucat de tulpini uscate de buruieni. Pentru a salva stocurile de toamna și iarna de umiditate, reduce scurgerile, creând strat afânat în sol în toamna semănat scene realizate în adâncime afânare ploskorezhuschimi (daltă) pune în aplicare un Decompactor privind posibila adâncimea maximă de lucru.

Porumb cerând asupra fertilității solului. Acesta consuma semnificativ mai multe substanțe nutritive decât în ​​cazul culturilor.

Porumb diferă de umiditate a solului cheltuielile economice pentru crearea masei organice. Coeficient consumul de apă este de aproximativ 340 ... 1050 m3 1 tonă de cereale, în timp ce floarea-soarelui - 1400 ... 2300 m3 1 tonă de semințe, orz - 960 ... 1200 m3/ T. Se folosește o ploaie nu numai în primăvara și la începutul verii, dar a doua jumătate a verii și o parte din toamna. Acest lucru vă permite să acumuleze mai multa materie organica.

Cele mai potrivite pentru compoziția ei argilos medie mecanică a solului. argilă Neadecvat și în special a solurilor alcaline.

Cu un sistem radicular puternic, porumb consumă nutrienți dintr-un volum mare de sol. Cu un randament de 30 de sol u cereale îndepărtat din azotul 75 ... 80 kg, fosfor 30, ... 35, 80 ... 90 kg potasiu. absorbția lor este aproape întreaga perioadă a vieții de porumb, dar cel mai intens la momentul fotografierii și rămâne ridicat până la începutul coacerii.

Baza pentru determinarea disponibilității porumbului elemente minerale sunt indici agrochimici sol prelevate din cartogramelor sau analiza chimică directă a solului din domeniul în care se cultivă porumb.

Video: №29 Kukurudza Tehnologіya viroschuvannya BІOMETOD

Pe baza disponibilității elementelor nutritive din sol, doza recomandată instituții de cercetare din îngrășămintele cu nutrienți la niveluri scăzute a crescut cu 30 ... 50%, cu creșterea - reduc cu 50 ... 30%. Pentru zona centrală cernoziom obișnuit este egal cu N60-100P80-120 K60-80.

Porumb răspunde bine la îngrășăminte organice. Doza optimă de bălegar este de 30 ... 40 m / ha, solurile nizkogumusirovannyh aceasta crește până la 50 t / ha. În domeniu, porumbul, de regulă, utilizează aftereffect gunoiului de grajd introdus în cutia de abur. Pentru a preveni colmatarea câmpurilor folosite de bine pregătiți și polupereprevshy putrezit gunoi de grajd.

Sistemul de îngrășământ porumb constă dintr-un principal, aplicație rând și fertilizat.

Facand arăturii principal 50 ... 70% din azotul norma stabilită, 80 ... 100% - doza de fosfor și 100% de potasiu. Pentru căderea utilizării mai eficiente a formei de amoniu de îngrășământ cu azot, acestea nu sunt spălate și sunt cel mai bine stocate în zona de aplicare.

Porumb în timpul germinării cele mai sensibile la deficit de fosfor, deci concomitent cu semănatul face 15 ... 20 kg pe hectar din îngrășămintele active, fosfat substanță. Din complex, cel mai bine este de a folosi îngrășăminte care conțin mai mult fosfor și făcându-l conta doza.

Adăugarea de azot (10 ... 15 kg / ha), fosfor sau de a face nitrofosa, nitroammophos eficient în cultivarea porumbului în inundații, sub primăvară favorabile umezirea solului și a porumbului irigat necesar.

In timpul sezonului de creștere și în funcție de randamentul îngrășământul de porumb de stat. Ea îmbunătățește acțiunea îngrășământului principal, dar nu o înlocuiește. dressing de top este necesar, în special pe săraci îngrășăminte, nu suficient pentru însămânțare a culturilor. Cheltuie-l mai devreme, atunci când un 3 ... 8 frunze. Doză de îngrășământ pentru fertilizarea unui ingredient activ: azot - 20 ... 40 kg- fosfor - 20 ... 30 kg pe hectar.

Îngrășăminte hrănire efectuate de randuri cultivatoare plante, bits furajere, oferind fertilizatoare locale în stratul umed al solului.

Adaos la azotul foliar fertilizatoare intercalate se efectuează la o dată ulterioară. Aceasta crește lungimea frunzelor vieții, crește conținutul de proteine ​​nu numai în organele vegetative, dar, de asemenea, în cereale, adică, Aceasta îmbunătățește valoarea nutritivă a porumbului. Pentru pansamente de pulverizare utilizat soluție de carbamidă 30%. Azot Doza - 30 ... 60 kg / ha, ar trebui să nu fie prea mare, astfel încât să nu întârzie momentul de maturare de cereale. Acest lucru se aplică în totalitate în zona de nord a zonei.

Potrivit pentru producția de cereale foarte timpuriu și timpuriu maturare hibrizi de la FAO 200 - intern: Katerina CB 140 ROSS ST, Ob 140SV,  170 ± MW Mashuk Mashuk 175 ± MW ± MW Diana Mashuk 180 SV- Kuban SV- ROSS 101 199 MB-SH-WW2-SG-1 CF și străineGalina, TK - 178, 251 MB, 196 ZPTK, PR-39 H 32, PR-39 G 12, Sandrine, Gazelle, Clemente Delitop, NC Ravello, Bemo 182 NE, NC Gitago, NC Falcon, Arobaz, NC Eagle, Clifton Matthews, Oferta, ZP196.

resort de închidere a avut loc grape cu dinti de umiditate.

Pe câmpurile rezervate pentru însămânțare, prevăzute pentru introducerea erbicidelor de sol pentru tratamentul preplant. Una dintre principalele condiții pentru creșterea eficienței erbicidelor solului este introducerea uniformă a preparatului într-o suprafață a solului zgrunțuros fin bine aliniată la o umiditate de cel puțin 18%.

Eficacitatea lor depinde de normele și, în special, metodele de depozitare și de etanșare. Cultivarea de semănat se realizează la o adâncime de însămânțare sol împreună cu încorporarea erbicidelor. Aplicate în acest tip de lucrare combinată ºtergeri KBM-6 KBM-7,2, 7,2-APT, APC-6 Fruit-3-01, GRO-4,25, 8,25 GRO echipată, piepteni, dreptare, role rotative, care combină într-o singură trecere de mai multe operații: prășitoare, prășitoare, nivelarea și compactarea solului.

Pe cultivatorii de fundal miriște second-KPE 3,8V cu grape sau prefixe la tijă (cu MP-2-3,8 dispozitiv). În prezența unei mici cantități de tratare a solului însămânțării miriștea este cultivat transportate KPS-4, STS-6-12. Însămânțarea se efectuează folosind burghie cu macaralele tip disc cilantro.

Preparat pentru însămânțare câmp trebuie să aibă o suprafață de bine nivelat, un pat dens de semințe. Abaterea de la adâncimea de lucru dorită nu trebuie să depășească +1 cm.

În cazul în care erbicidele de sol, două cultivarea însămânțarea realizat în mare parte din porumb: primul - la scurt timp după-primăvara devreme boronit la o adâncime de 8 ... 10 cm - a doua înainte de plantare, la o adâncime de 6 ... 8 cm.

Însămânțării distrus nu numai buruieni, ci și pentru a crea optime regimuri de apă, aer și căldură ale solului pentru creșterea și dezvoltarea porumbului.

Sow porumb mod punctată cu culoarele 70 smseyalkami HRC-6, SUPN-8M, "Kinsey 2000" Great Pleinz "Multicorn" ED-601K, ED-602, STS-8. Direcția de porumb de la nord la sud, oferă o iluminare optimă a culturii pe tot parcursul zilei.

Prin semănat următoarele cerințe: însămânțarea durată admisibilă în fiecare sector de 3-4 zile, fiecare domeniu - 1-2, plasarea de semințe în stratul umed de sol la o adâncime predeterminată, cu o abatere de cel mult + 1 cm, plasarea de semințe pe lungimea rândului cu abaterea intervalului calculat nu este mai mare de 30% deviație de la rata de însămânțare dorită de cel mult 5% deviație între lățime rânduri cap la cap +5 cm, de bază nu trebuie să depășească 1 cm, deformarea normei îngrășămintelor minerale nu este mai mult de 10%. operațiune de mare viteză semănătoare cu brăzdare polozovidnymi - do8 km / h, cu disc - până la 12 km / h.

semănat date determinate de temperatura solului la o adâncime de semănat. optim 10-12despreC. indicative date calendaristice pentru 05-10 mai zona de sud, centrala, de vest, de est - Pe 10-15 mai, nord - 15-20 din luna mai. termeni specifici set agronomi și agrometeorologists luând în considerare condițiile meteorologice diferențele de sol de primăvară watersupplies în stratul superior al solului, expunerea pantă câmp moloz, rezistență la rece de semințe hibride germinare pas.

Cele mai multe prietenos muguri apar atunci când se termină stratul de semințe de porumb în sol umed la o adâncime de 6-8 cm. O etanșare mai profundă (8-10 cm) este justificată numai atunci când nu există suficientă umiditate sol vegetal, în mod tipic la semănat lag și pe soluri ușoare.

densitatea plantelor influențează puternic rata de creștere, calendarul de debutul fazei principale de dezvoltare și lungimea perioadei de vegetație. Culturile îngroșate întârzie formarea organelor generative, la începuturile știuleții și mătasea au depus flori mai mici, ceea ce afectează negativ productivitatea plantelor.

densitatea plantelor optimă înainte de recoltare stabilită empiric și depinde de sol și de condițiile climatice și meteorologice, stocuri de umiditate (agrobackground) și caracteristicile biologice ale hibridului. densitatea plantelor aproximativă înainte de recoltare depinde de zona de cultivare și lungimea hibrizilor sezon de creștere (Tabelul 5).

Pentru germinare amiabile, uniformă semințele trebuie să fie semănate aliniată cu o masă maximă de 1000 de boabe și de creștere de cel puțin 80%. Pentru a compensa reducerea de germinare a semințelor de plante și deșeuri rezultate din rata mortalității naturale a densității de semănat optimă predeterminată trebuie să depășească, înainte de recoltarea plantelor, în partea de nord a zonei cu 15% în restul de 10% (la semănat semințe încrustate).

Tabelul 5

Optimal densitate înainte de recoltare a plantelor de hectare HA1

mii buc.

zonă

Timpurie-maturare FAO 1-200

Regiunea Sud-Est

40-45

Centrale și de vest

45-50

Nordul

50-55

Rata Seed determinată prin formula:

HB = _ Hp x 100__-

N - r

în cazul în care: HB - rata de însămânțare, mii / buc;..

HP - numărul de plante înainte de recoltare, mii / buc;..

P - germinare câmp (forță de creștere) semințelor%;

D - numărul de plante mort%.

De exemplu, 45 mii. Na1 plantă gapri semințe de germinare de 85% și 10% deces răsadurilor trebuie vysejat 60 mii. Buc. boabe.

În domeniile în care anumite tipuri de buruieni rezistente la erbicide și cu o puternică formare de compactare a solului și crusta după ploaie sau irigare se efectuează îngrijire mecanizate. De aceea, fiecare boronit pe lăstari de semănat crește rata cu 5-6% (pe fond miriștea de 6-8%), fiecare tratament între rânduri la 4-5%. Rata de două boronit pe lăstari și un rând de semințe de prime de asigurare de cultivare în zona de nord și de pe terenurile irigate este de 15%. Atunci când se planifică o sfâșietoare pe lăstari și cultivarea un rând în zonele rămase de 10% (Tabelul 6).

Pentru a regla exercițiile, determinarea necesităților și a costurilor de semințe face calculul. Rata de însămânțarea în mii. Buc. împărțită la un factor de 1,43 pentru a obține numărul de boabe la rând dlinoy10 m. Distanța dintre granulele se determină divizarea lungimii rândului, respectiv, în cm plasat pe numărul de boabe. Rata de semințe în kg / ha este determinată prin multiplicarea greutății a 1000 boabe per rată kg semințe în mii. / Pc. (Tabelul 6).

juvenile dicotiledonate (amarant, lambsquarters, Barbarea vulgaris) - - gramineelor ​​anuale (coada vulpii, bărboasă, ovăz sălbatic vulgare) - iarbă perene (Agropyron repens, Ostrets) dicotile perene (volbura, scroafa ciulin, ciulin târâtor) sunt buruieni majore de porumb.

Pentru a obține o recoltă bună de porumb boabe ar trebui să realizeze culturi de puritate care se realizează atât mecanic, cât și chimic. Folosind tratamente complexe reduce deteriorarea mecanică a buruienilor la porumb sub pragul economic (EPV) eșuează și, prin urmare, necesită plivire chimice.

TABELUL 6

Parametrii estimați pentru ajustarea la semanatoare

și controlează fluxul de semințe de porumb

Plin de plante pentru recoltare, mii buc.Rata însămânțarea, mii. buc.Găini boabe

Rata de însămânțare, kg / ha

în funcție de greutatea

1000 boabe, g

1 metru liniar, bucata.interval cm

200

250

300

zonele sudice și estice

35 din 40

45

45

50

60

3.1

3.5

4.2

32

28

24

9

10.0

12,011.2

12.5

15.0

13.5

15.0

18.0

zonele centrale și de vest

40

45

50

50

60

65

3.5

4.2

4.5

28

24

22

10.0

12,0

13.0

12.5

15.0

16.0

15.0

18.0

19.5

zona de Nord

45 din 50

55

60

65

70

4.2

4.5

4.9

24

22

20

Video: Cea mai recentă tehnologie rusească de cultivare a porumbului de irigare prin picurare

12,0

13.0

14.0

15.0

16.0

19.0

18.0

19.5

21.0

erbicide aplicate predominante de acțiune a solului de porumb pre-emergentă (de bază) și post-emergentă, în perioada de vegetație culturale (asigurare). erbicide de bază ale solului sunt inactive, astfel încât la contactul cu semințele lor Muguri încorporate într-un strat de sol înainte de semănat în cultură superficială sau după însămânțarea terminații sub grape înaintea răsăririi.

erbicide sol inhibă buruienile anuale, în principal. În pre-perioada pentru suprimarea gramineelor ​​anuale și unele dicotiledonate efectuate prin pulverizarea unui erbicid: Harnes (3,2 l / ha) Trofeul 90 CE (2-2,5 l / ha) Aurul dual, QE (1,3-1,6 l / ha) (în condiții uscate, cu încorporarea în sol la o adâncime de 5 cm) Frontier Optima, CE (0,8-1,2 l / ha).

După realizarea grapatul erbicidele de sol preemergente și muguri, precum și cultivarea mecanică între rânduri nu se realizează de obicei deoarece rupte ecran erbicid și reducând semnificativ eficiența erbicidelor de sol. În prezența buruienilor rhizomatous perene și buruienilor Deformarea trebuie să fie programate una culturile de sol între rânduri.

In absenta erbicidele de sol efectuate posleposevnye prelucrări mecanice, care au drept scop principal îmbunătățirea condițiilor de creștere porumbului. În plus, ele efectua mai multe sarcini, și controlul buruienilor. Odată cu dezvoltarea relativ lentă a culturii, în prima perioadă de vegetație creează condiții favorabile pentru germinarea buruienilor. Prin urmare, nevoia de chinuitor suplimentare. Primul (2-3 zile înainte de apariția porumbului) se realizează pe soluri cu strat slăbirea sau elastice dintii de sus grape. Grape puse într-o poziție pasivă conice dinte înainte.

Pentru grăpat de postemergență în faza de 2-3 frunze grape de primăvară mai potrivite, de tip «Akzent-12" ABP-24, acestea sunt mai puțin dăunătoare pentru porumb. Boronit efectuate de după răsărire la o viteză de 4-5 km / h nu mai devreme de la 11 și 19 ore, pentru a nu provoca daune mecanice plantelor de porumb, care sunt în dimineața într-o stare de turgescență.

Două preemergentă și porumb grăpat în postemergență asigura distrugerea mai mult de 90% germinare și răsaduri buruieni între rânduri și rânduri.

La un nivel ridicat de contaminare, condițiile meteorologice nefavorabile, eficacitatea erbicidelor de sol poate fi insuficientă și necesită utilizarea de erbicide postemergente, de obicei, în stadiul de 3-5 frunze de porumb.

Împotriva buruienilor anuale și perene unele dicotiledonate folosind erbicide: Callisto (0,15-0,25 L / ha) Milagro (1,0-1,5 l / ha) Oktapon suplimentar, TBE (0,6-0,8 l / ha) Elant, TBE (0 , 8-1,2 l / ha), Dialen super-BP (1,0-1,5 l / ha) Chistalan, TBE (0.75-1.0 l / ha) Corsaire, SDU (2, 0-4,0 l / ha). Împotriva ierburilor anuale și perene și buruieni dicotiledonate, inclusiv rezistente la 2,4-D și 2M-4X în faza de 2-6 frunze la erbicide porumb utilizate: Titus Plus, EDC (0,3-0,4 l / ha) în amestec cu Trend 90 (0,2 l / ha), Milagro COP (1L / ha) + Callisto, SC (0,2 l / ha) + Corvette (1,0 l / ha). Pulverizarea se realizează pe uscat cu soluția de lucru flux 150-200 l / ha.

Cultivarea porumbului pentru boabe tehnologie există condiții favorabile pentru dezvoltarea multor boli și dăunători, rezultând o pierdere semnificativă a recoltelor de cereale

amenințare permanentă la culturile de porumb sunt Bulbuc și mălura, putregai rădăcină Helminthosporium frunze de tăciunele, bacteriană știulete mană și cu miros de mucegai seminte.

Obscenități. Boala este larg răspândită, cauzată de ciuperca. Apare pe știulete, frunze, tulpini, rădăcini, paniculele aeriene ca bubble vezicule diferite dimensiuni. tumefieri veziculare umplut cu masă de spori negru. Odată cu distrugerea teliospores shell zbura cu ușurință peste câmp și va servi drept sursă de infecție pentru tinere organe de creștere a plantelor. Teliospores stocate pe semințe de până la patru ani în sol - până la un an. Atac plante tinere, infertilitate știuleți, o pierdere semnificativă a culturilor datorată leziunilor diferitelor organe ale plantelor caracteristice tăciune.

mălura. panicul și urechi afectate, care sunt transformate în masă de spori negru. masa sporilor în leziunile cob acoperite exterior înveliș. infecție de porumb se produce în timpul teliospores germinare, continuând pe semințe. Pentru bolile caracteristice pierderilor latente asociate cu pierderea de material săditor individuale, plante cu creștere scăzute, urechi subdezvoltate.

la fața locului Brown (Helminthosporium). Boala se manifestă pe frunze la începutul albicioasă, iar apoi cresc pete maro, cu o bordură îngustă de culoare brun închis sau roșu-brun. Cultivarea ciupercilor în condiții de umiditate suficientă și temperaturi ridicate. Sursa de infecție - reziduurilor și a semințelor de plante, pe care spori de ciuperci iernează.

 Fusarium putregai. Este larg răspândită. Pe nodurile inferioare și interstițiile formate din pete maro de diferite forme de culoarea paielor sau, în bolile de vreme umedă se manifesta ca un strat roșu-alb sau alb-roz. Surse de infecție - reziduuri de plante și semințe. La depozitarea coceni de cereale și umiditatea exponatul multe boli fungice si bacteriene.

Fusarium pe știulete formează strat roz pal arahnoidici sau mai dens. Semințele își pierd germinarea lor, cereale toxice pentru animale.

cobs mucegăită și cereale provoca ciuperci saprofite.

prăfuit gri-verde caracteristic fungilor din genul Penicillium, Aspergillus, Botrytis, Mucor. Mai ales afectat puternic semințele traumatizate. Ciuperci incep sa se dezvolte la temperatura de 8despreS.

prăfuit roz Se numește din genul trihotetsium fungi sporotrihum et al. Prevalența îmbunătățită creșterea răsad mucegaiurilor în creșterea excesivă a adâncimii de semănat. Deteriorarea afânare a solului suprimă dezvoltarea mucegaiuri, astfel încât ambalarea culturilor este obligatorie.

În zona de setare a dăuna culturilor de porumb aplicat numeroși dăunători. Universally wireworms dăunătoare, larvele zbura frită, omizi Hellula rozatalis, vierme de toamnă, sfredelitorul porumbului, în sudul și estul regiunii - lăcustele nongregarious și Gophers.

În lupta împotriva bolilor de mai sus semințe efectiv agenți de tratare: TMTD, FAC (4 kg / t) TMTD, RTD (3 kg / t) WINZ, SC (2 kg / t).

Filiformi și lozhnoprovolochniki - larvele coleopterelor crepuscular și wireworms distruge definitiv semănate în semințele și răsadurile de porumb din sol, roadere gaură în sămânță, sau devora complet, lăsând o cochilie goală. Mușca lăstari și gnaw răsadurile, plantele mor. Wireworms sunt adesea cauza subtiere severa a culturilor care necesită subculturii lor.

Măsuri de control. În câmpurile wireworms puternic (mai mult de 5 larve de AN1 sq.) Populate, și buruienile graminee înfundate, nu ar trebui să fie plasat porumb.

sunt practici importante agricole de reducere a pierderilor din săritor: timpul optim de semănat, adâncimea de plantare de semințe, material de semințe de calitate, etc., care asigură anterior și răsărire cor răsaduri și plante rapidă trecere fază vulnerabilă „însămânțare - muguri“ și tratament insecticid. Preparate de semințe Semaphore, TPN (200 g / l) 2,0-2,5 l / m sau Kruyzer, CA (350 g / l) 7,0-8,0 l / m, protejarea semințelor și a răsadurilor împotriva gândacilor, larvelor gândaci de cereale, molii, muște nap suedeză și Hessian.

muscă frită. rău larva, punctul de creștere dăunătoare, ceea ce duce la moartea plantelor. Plantele cu punct de creștere deteriorat opri în creștere, puternic vartej, formând vitregi.

Măsuri de control. De o mare importanță în lupta împotriva zbura frite de cazare este de porumb în rotație. Culturi elimină cel puțin na500 m de grâu de toamnă, dăunătorilor sunt populate este semnificativ mai mică.

nap molie. Harm omidă șutează dăunătorilor, deteriorarea suprafeței solului la tulpinile de plante tinere de porumb sau musca o tulpină. Partea superioară a acestor plante se usuca si este usor de scos din axils de frunze mai mici. Plantele ucis formă sau fraierilor. omizi mai vechi gnaw tulpinii la bază, precum și rădăcinile laterale, ceea ce duce la depunerea de plante.

Măsuri de control. Protejarea porumbului de bază molia valoare de gulie sunt: ​​semănatul optimă, între procesarea rânduri și buruieni.

Corn stalk borer. Harm omizi. Track introduse în tulpini, picioare știuleți panicul pasaje mușca și cavități. Penetrante știulete, gărgărița daune. În cazurile severe nadlamyvayutsya tulpini, sâmburi de fructe și măturică picioare.

Măsuri de control. Împotriva luptei european al porumbului este menținut în faza de 6-8 frunze după panicul, la numărul 1-2 omizi pe plantă. medicamente utilizate: Decis, CE (0,5 l / ha) Karate, CE (0,2 l / ha) Sharpay, ME (0,15 l / ha).

lăcuste Nongregarious. Aceste otnosyatsyalichinki și insecte adulte belopolosoy, fillies chernopolosoy și Phillips et al. Larvele de pe plante sălbatice mai întâi, și apoi trece la culturile de culturi de câmp.

Măsuri de control. Protecția culturilor împotriva deteriorării porumbului locust este în principal un control chimic - prelucrare limita cu numărul de câmpuri 10-15 de larve per 1 mp. metrpreparatami: Adonis, CE (0,1 l / ha) Dimilin JV (0,05 kg / ha) Senpai, TBE (0,2-0,25 l / ha).

Pentru a începe recoltarea cerealelor când umiditatea boabelor de 35%. Durata de curățare nu trebuie să depășească mai mult de 15 de zile, sau de a crește drastic pierderile. În acest sens, pentru a accelera coacerea culturilor de știuleți de porumb cu treierat cereale condiționate de umiditate la atingerea fiziologică știuleți la maturitate, umiditatea boabelor la 35-40% (formarea de punct negru în zona germene) transportate de desecare culturilor de porumb Reglon Super 2,0 l / ha folosind aeronava cu debitul soluției de lucru de 50-100 l / ha. Deshidratarea poate fi efectuată Roundup și analogii săi 3,0 L / ha 1,0 L Super Reglon / ha Roundup + 1,5 l / ha, Super Reglon 1,0 l / ha + Hurricane Forte 1,0 l / ha sau Hurricane Forte 2.0 l / ha. Pentru a începe recolta de porumb la un conținut de umiditate de cereale de 15-20%, sau 15-20 zile după desicare.

Curățarea cu treieratul urechi purtate de seceratoare interne "Don-1500", "vector", cu prefixul "CMD-6" și străine ( "Case", "New Holland", "Klaas", "John Deere", "Vest" et al.), echipat console-snapping.

Pentru uscare sisteme de uscare de cereale folosite curățare GLC-20, GLC-40, F-1-SZG și altele, utilizate pentru uscarea culturilor de cereale. Cornmeal uscat în cuptoare de arbore, la un mod de uscare mai mare. Temperatura de încălzire este permisă 500C, agentul de uscare, atunci când temperatura de uscare în două etape - 130-1600S.

modalitate promițătoare de recoltare și conservare a porumbului furajeră - este pozării în pungi de plastic - diametre furtun de până la 2 metri și o lungime de do60 pe tehnologie străină. Cereale pus umed (40%) în formă laminată folosind un aparat "Murska", cu adaos de conservanți "AIV - 2 PLUS", "AIV - 3 PLUS", "AIV - 2000 PLUS", "Propioniks PLUS", un debit litrovkonservanta 3.5-5 per tona de cereale, în funcție de conținutul de umiditate.

Performanță Montarea conform modificării 10 la 40 de tone de cultură pe oră, costul în funcție de model - 1,4 milioane 1.0- ruble.. Lucrări de instalații PTO tractor cu roți. Volumul manșonului permite să achiziționeze până la 160 de tone de produse alimentare. Manecile sunt stocate ca în zone deschise, și în depozite. După o lună de furaje terminat utilizat pentru hrana animalelor. Termenul de valabilitate al cerealelor procesate - până la un an.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu