GuruAnimale.com

Toate bolile de iepuri

boala iepuri

Iepurii sunt diferite de rezistență insuficientă a organismului față de o varietate de factori patogeni. Cu toate acestea, bolile apar numai atunci când a încălcat regulile de bază de prevenire a creșterii, și hrănire iepuri. Aceasta include o gamă de selecție, natura zooigienice și-sanitar veterinar. De reproducție de muncă implică selecția și recrutarea de constituție puternică și iepuri viabile. Pentru repararea iepuri tineri sănătoși selectate prolific, exterior impecabil, marginita de greutate în viu. Măsuri Zoo-sanitare care vizează respectarea strictă a condițiilor de hrănire și întreținere a iepurilor. microclimat nesatisfacator slăbește semnificativ rezistența organismului. aer deosebit de periculoasă și umiditate excesivă, prezența gazelor nocive (amoniac, hidrogen sulfurat). Hrănirea furaje de calitate slabă, o schimbare bruscă a dietei produce distrugerea masiva a tractului gastro-intestinal de iepuri, și să conducă la moartea lor. Exemplul de realizare a măsurilor preventive veterinare-sanitare ar trebui să înceapă din momentul în care proiectarea și construirea krolefermy.

Acum ne uităm la boala principală de iepuri și metode de abordare a acestora.

Boala hemoragică virală de iepuri

Caracteristici ale bolii:

boli acute. Agentul cauzal, un virus care infectează numai iepurii. Boala se raspandeste cu viteza luminii și omniprezente. Virusul se transmite prin alimente, transport, îmbrăcăminte. După intrarea animalelor de virus mor în termen de 1-4 zile. Boala - instantaneu. Moartea (până la 90%) apare ca rezultat diateze organele interne, în special în plămân și ficat.

Prevenire:

Respectarea normelor sanitare veterinare și pentru păstrarea iepuri închise krolefermy modul, echipamente si dezbarerov dezkovrikov. Vaccinarea se efectuează după 1,5 luni (după înțărcare), sistemul imunitar incepe de la 7-a zi și durează 6 luni.

mixomatoză la iepuri

Caracteristici ale bolii:

Agentul cauzal - virusul se multiplica rapid. Iepurii în diferite zone ale corpului, care are o tumoare - mixom. Boala se manifestă adesea în vara și toamna. Purtătorii de virus sunt insecte (țânțari, păduchi, purici), purtători mecanici pot fi oameni de păsări. Mortalitatea - până la 90%.

Prevenire:

În amenințând punctele iepurii sănătoși vaccinate după 45 de zile de varsta. Imunitatea are loc în ziua a 9 dureaza 9 luni. Diferența dintre vaccinarea anterioară împotriva bolii hemoragice ar trebui să fie de 14 zile.

iepuri stomatite infecțioase ( „bot umed“)

Caracteristici ale bolii:

Boala este însoțită de minori inflamarea gurii și mare salivația. Patogen - un virus care se raspandeste prin condiții neigienice de detenție.

Prevenire:

Prevenirea se bazează pe respectarea strictă a cerințelor generale de sănătate animală.

iepuri Sarkoptoz (akaroz)

Caracteristici ale bolii:

Boala scabios la iepuri, care se desfășoară în mod cronic. Agentul cauzal este un acarieni acarieni, care gnaws se mișcă în profunzimea stratului cornos. Iepurii sunt mâncărime pe zonele afectate ale pielii se remarca o secretie apoasa, care se usucă pentru a forma cruste și cruste.

Iepurii ureche raie (iepuri) crustă comună

Caracteristici ale bolii:

scabia Chemat, care este parazitare pe suprafața interioară a urechii. Fermele sunt angajate în creșterea iepurilor leziunii ajunge la 25-30%.Prevenire:

Se efectuează o inspecție de zi cu zi a animalelor, pacientii izolate, dezinfectat. La detectarea raie urechii toate animalele sunt tratate cu medicamente speciale.

coccidiozei la iepuri

Caracteristici ale bolii:

Boala este cauzată de paraziți, care sunt relevante pentru tipul de protozoare. Patogen - un parazit unicelular numit coccidii. tineri bolnavi cu vârsta de 3-4 luni. iepurii adulți sunt purtători. Infectarea are loc prin alimente și gunoi. Boala se manifestă sub formă de alternativ iepure constipație și diaree. Animalele mor în 10-15 zile.

Prevenire:

Conținutul de iepuri în podea ochiurilor de plasă, respectarea strictă a regulilor de hrănire, îndepărtarea în timp util a gunoiului de grajd. Folosirea medicamentelor - koktsidiovit, ftalazol și colab ..

iepuri pododermatitis

Caracteristici ale bolii:

O boala foarte frecvente de iepuri, datorită conținutului de iepuri în podeaua plasă. Ill mai des decât adulții, al căror păr cade pe suprafața inferioară a membrelor posterioare, și apoi au format crusta uscată pe care există fisuri. Animalele afectate își pierd apetitul lor, pierde in greutate.

Prevenire:

animalele bolnave. abatorizate În cazul în care lucrările de selecție efectuate de selecție a labelor Opushenist.

bolilor respiratorii la iepuri (bronșită, rinită, pneumonie, pleurezie).

Caracteristici ale bolii:

Video: Boli de iepuri

comune rece este cauzată, în care se produce din cauza curenților de aer, temperaturi extreme, umiditate ridicată, prezența amoniacului și a prafului. De multe ori bolnav tânără după înțărcare. Iepurii sunt strănut, nas frecat membrelor, respirație rapidă a acestora, a lucrat, secreția mucoasei nazale este eliberat.

Prevenire:

Furnizarea de microclimat recomandate: Temperatura - 15-16 0, 60-75% umiditate, viteza de curgere a aerului de 0,3 m / s, absența gazelor periculoase.

Boli ale aparatului digestiv al iepurilor (umflarea stomacului și intestinelor, catarii).

Caracteristici ale bolii:

Video: Boli de iepuri

Există boli topic iepuri hrană proastă calitate umezite masă verde, hrana pentru animale, care fermentat rapid (varză, rădăcinoase în exces), o schimbare bruscă a dietei. Animalele sunt deprimat, își pierd apetitul lor, acestea au crescut cantitatea de balonare), apare diareea.

Prevenire:

Respectarea regimului de alimentare corectă, hrana pentru animale hrana iepurilor de calitate, noul furaj introdus treptat, timp de 5 zile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu