GuruAnimale.com

Găini ouătoare

găină găină ouătoare fotografie

După cum sa menționat deja, găinile ouătoare depind de conținut bun, nutriție adecvată și sănătatea animală. Toți acești factori sunt la fel de importante și cruciale. Prin reducerea ou motivul pentru care producția este întotdeauna într-o slăbire a verigile acestui lanț.

Start de stabilire. animalele tinere, în cazul în care nu există complicații, coapte pentru depunerea ouălor la vârsta de 22-24 săptămâni și începe să le suporte. Inițial, acest ou mici cu o greutate de aproximativ 45 de grame, in functie de rasa. ou de găină Young este foarte apreciat de cunoscători, ca Acest gălbenuș de ou în ou mai mare și foarte gustoase. Greutatea ouălor crește rapid și ajunge la o greutate de 55-60 straturi de ou normale, care din anumite motive de stabilire a început mai devreme decât maturizat pentru o lungă perioadă de timp sunt ou mic. Prin urmare, este necesar să se asigure că femela a început depunerea ouălor prea devreme și că are o greutate suficientă. În greutate medie grea a puilor ar trebui să ajungă la 1400 Aceasta este doar aproximative cifra inițială.

perioadele de planificare de zidărie. Cine vrea să primească în mod sistematic de la ou lor efectiv de vânzare, acesta trebuie să primească ouă pe tot parcursul anului. Pentru a realiza acest lucru, este logic să cumpere mai multe loturi de pui tineri cu un anumit interval de vârstă. În timp ce găinile mai mari pune un ou mare, următorul lot de pui abia începe să poarte un ou. De vânzare este recomandabil să se folosească de ouă de dimensiuni diferite, nu doar mari sau doar mici. Desigur, că într-o cameră cu mare creștere a animalelor femele în vârstă și mai tineri ar trebui să fie păstrate în mod izolat, din motive de igienă. Prin aceasta are posibilitatea de a schimba în cazul în care partea sau vânzarea de găini în vârstă bine curat și dezinfectat coteț. De obicei, straturi, în cazul în care nu este de reproducție de pui, ar trebui să conțină nu mai mult de un an. Individual această perioadă poate fi prelungită până la 16 luni.

Scăderea producției de ouă. După găinile ouătoare opresc din ouă, ele devin un produs excelent pentru supa. găini stâncă bun mai ales la moderată, datorită greutății lor mai mare și grăsime. devine poros, există o mulțime de ouă ciobit Cu varsta, scade producția de ouă și corpul de pui crește stratul de grăsime, coajă de ou. Ca regulă generală, trebuie eliminate puii de animale, în cazul în care producția de ouă se reduce cu 50%.
curba de performanță și de contabilitate ouă
Producția de ouă de animale poate fi reprezentat ca o curbă de performanță care, cu mici devieri trebuie să arate întotdeauna la fel. În primul rând, curba crește foarte repede de la 0 până la 80-90%, timp de câteva săptămâni, să rămână la acest nivel, apoi să coboare încet. Atenuarea declinului producției de ouă mai bine. Pentru crescatorii, indiferent dacă acesta are o mulțime sau câțiva pui, întotdeauna interesant să păstreze o înregistrare scrisă. Acest lucru îi dă o imagine clară a găinilor ouătoare. În primul rând, atunci când este vorba de industrie, este important să se instaleze cu ajutorul sistemelor de condiționează performanța puilor.

Planul de iluminat. pauze naturale în producția de ouă (molt) la găini domestice explicată prin durata zilei, în fiecare sezon

planul de iluminat

iluminat

incl. off.

Video: De ce nu transporta pui

La 15 august

5,00-5,30 h

septembrie

4.00-6.30 h

octombrie

3.00-7.30 h

noiembrie

2.00-8.30 h

decembrie

1.30-9.00 h

ianuarie

2.00-9.00 h

februarie

3.00-8.00 h

Video: Bruder pui cu mâinile lor // producția de ouă de găini în toamna

martie

4.00-7.00 h

Până la 15 aprilie

5.00-6.00 h

Programul ajusteaza uniformitatea de luminanță a performanțelor găinilor ouătoare, în orice moment al anului. Se nivelează pentru păsări, în lumina zilei primăvara, vara și în perioada întunecată a anului. Lumina prin acționează ochi asupra glandei pituitare (glanda accesorie a creierului), stimulează secreția de hormoni, care, la rândul său trezesc activitatea ovarelor. Creșterea consumului de furaj și apă, de asemenea, contribuie la o mai bună producție de ouă. Aveți nevoie de următoarele: atunci când maturitatea puilor începe la lumina zilei durata de 10-12 ore și măriți-l cu 15-20 de minute pe săptămână pentru a atinge 15 ore de lumină și 8 ore de întuneric. Nu este recomandat mai orelor de zi, timp de 16 ore. Fiecare program de iluminat este ușor de implementat cu ajutorul unui releu (temporizator), care includ o dată pe săptămână.

Mai ales ușor de a organiza un program de iluminat în case de pui, fără ferestre. Aici, creșterea în „lumina zilei“, în dimineața sau seara, a avut loc ca de obicei și în funcție de vârsta animalelor. Ceva mai complicat de a face acest lucru într-o cameră cu ferestre. Este necesar să se contoriza numărul de lumina zilei, astfel încât puii au putut să meargă la restul de noapte cu amurg, pentru a salva pe de iluminat. Dar aceasta nu înseamnă că a reprezentat pentru iluminare suplimentară în primele ore ale dimineții. De exemplu, în cazul în care este necesară durata de iluminare de 14 ore la amurg la ora 17.00 dimineața, pentru a permite iluminarea de la 03:00. Trebuie avut în vedere faptul că odată cu scăderea fotoperioadă reprezentat dimineața, în ziua în care este mai scurt în seara. Valori medii pot fi luate în considerare pentru camere cu ferestre plan de iluminat, prezentate în tabelul din partea stângă. Acestea sunt proiectate pentru ora Europei Centrale. Pentru economie de timp în martie și septembrie lumina zilei, respectiv, trebuie să adăugați și scade 1 chas.Perehody, după cum sa menționat deja, ar trebui să fie treptat, schimbarea timp de 15 minute pe săptămână. În zilele întunecate și cețoase se recomandă să lase luminile aprinse toată ziua. În cazul în care puii au început deja să se desfășoare, în orice caz, nu poate fi redus în condiții de iluminare de timp. Consecința poate fi MOLT și încetarea ovipoziției.

Încălcarea ritmului ovipoziției. În cazul în care foile sistematice de umplere depunerea ouălor columbofil va observa că numărul de ouă a scăzut brusc, acesta poate fi sigur că ceva este greșit. De exemplu, puii sunt prevăzute cu suficientă apă, sau, poate, motivul - un fel de boală. El este apoi capabil să organizeze ajutorul rapid. căldură de vară pe termen lung poate fi cauza reducerii ouatului. Vitaminele ajută la întărirea rezistenței animalelor. Deosebit de important este vitamina C, care ajută la stres și stresul termic pot fi considerate ca atare. În cazul în care animalele au un țarc, trebuie să aibă grijă de umbre. În cazul în care rugul nu oferă umbră, puteți face un adăpost simplu de la soare. În cazul în care puii sunt ținute în interior, asigură o bună ventilație la o temperatură optimă a rămas. În toate condițiile necesare pentru a evita curenții de aer.

incubare nedorita. Uneori există probleme din cauza pui de incubație nedorite. Acest fenomen apare de obicei la acele specii care nu sunt destinate incubației. Dacă doriți să aduceți pui, eclozarea timpurie este de dorit. Se recomandă să se înceapă eclozare în martie sau aprilie, de a utiliza momentul cel mai favorabil pentru îngrijirea puilor. Dacă aveți posibilitatea de a alege, ar trebui să alegeți o pasăre-mediu greu. Este mult mai profitabil decât rasele ușoare, deoarece semigrea acoperă mai multe ouă de păsări.
Este important să se recunoască tendința de ouă de incubație de pui. De remarcat că, în acest caz, dorința lor constantă de a sta și de ciori. Ele nu pot fi pur și simplu lăsat pe toată ziua în cuib, aveți nevoie, de asemenea, o mulțime de timp pentru retragere, și ei cad ca o găină. Există un simplu remediu pentru retragere. Hen plasate într-un „mat“ de retragere. Se compune numai din fire și bare, este atârnat astfel încât femela a văzut celelalte găini. Hen nu pot găsi aici orice loc cald, sau suficient de aer cald care vine din partea de jos. Acest efect de răcire ia ei doresc să stea pe ou. În același timp, nu ar trebui să fie hrăniți numai găină bogate în proteine ​​alimentare (făină pentru găini ouătoare), lăsând o mulțime de băutură. După câteva zile pentru a hatch pui dorința dispare și ea începe să trap din nou.

varsare prematură. năpârlire prematura poate provoca, de asemenea, tulburări ale ciclului ovipoziției. varsare de col uterin foarte neplăcut, care are un efect negativ asupra producției de ouă. Aceasta apare din diverse motive, cum ar fi anxietatea în cameră, schimbarea de alimente, lipsa de apă și lumină. Naparleasca mai mulți pui dintr-o dată, în timp ce altele de aceeasi varsta lor matura regulat indică faptul animale premature oboseala. Astfel, toate efectivele de animale necesită o atenție în timp de stabilire a ouălor, și puii de găină, care nu au, trebuie să fie eliminate, deoarece ele inhibă numai utilizarea animalelor și a hranei pentru animale, în timp ce altele sunt transportate pentru o lungă perioadă de timp și foarte rar sunt suspendate în zidărie.

Prinderea pui. Pentru a prinde un pui, sau o populație separată de toate ar trebui să fie foarte relaxat, astfel încât animalele să nu se tem și au fugit, aripi batante. La manipularea puii trebuie să se mute în liniște, pentru a evita o stare de stres. La prinderea unui cârlig convenabil de pui pentru a prinde că pui apuca piciorul și trage încet la tine. Pentru a sorta multe animale consuma cadru pentru pescuit, care este format din mai multe în mișcare, cadru interconectate de sârmă. Cu ajutorul pui sunt conduse împreună cel mai bine în orice colț al casei de găină, și de acolo pot lua în mod individual. Este important să ne asigurăm că animalele nu sunt difuzate unul peste altul. Straturile sunt foarte sensibile și sunt ușor expuse la stres, la care răspund la o scădere a producției de ouă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu