GuruAnimale.com

Despre gâște rasa

rasa gâște

gâște - o pasăre mare, greutatea indivizilor la adult ajunge la 7-8 kg. Femela depune între 15 și 60 de mai multe ouă cântărind 150-220g. Crossing gri Gusakov sălbatic cu gâște domestice, bobocei pot fi obținute hibrid cu performanțe bune de producție.

Gâștele sunt capabile să consume vegetație pășune, mai bine decât alte păsări pentru a digera celuloza (56,9%).

De gâște obține carne valoroase, grăsimi, aproape lipsit de colesterol, care este utilizat în medicină și farmacologie, delicatețe ficat, pene moi. Cu toate acestea, gâște, și au o serie de dezavantaje. Aceste fertilitate tardiv maturare, scăzută, și au o tendință crescută de incubare (60%), care într-o anumită măsură, inhibă dezvoltarea gusevodstve industriale.

În gusevodstve disting trei grupe de roci: grele (carne și gras), mediu (decorativ) și ușoare (ou). Primul grup cuprinde toate rasele moderne de mari dimensiuni (Kholmogorskaya, emdenskuyu, Toulouse, Landes, o mare gri), a căror carne conține o cantitate semnificativă de grăsime. Din ele sunt, de asemenea, ficat gras cântărind 600-800 g

Al doilea grup include crestate, panglica ondulat, și gâște Sebastopol.

reprezentanți tipici ai al treilea grup - chineză, Kuban, Adler, gâște italiene.Cele mai frecvente rasa de gâște domestice - holmogorskaja, care este derivat din regiunea centrală a Rusiei de trecere gâște albe locale cu chinezii. Caracteristicile distinctive ale gâște Kholmogory - prezența pe umflaturi sale frunte sub cioc și pliuri cutanate, așa-numitul „portofel“. an de gâscă pune 25-35 ouă, unele persoane de până la 50 buc., cu o greutate 160-180g.

Greutatea în viu a femelelor adulte 7-8kg, masculi 9-10kg. animalele tinere sunt bine îngrășat.` carne și 9 săptămâni a atins 4 kg de greutate corporală. Culoarea penajului gâște Kholmogory sunt gri, pătat, și alb.

Lind gâște rasa afișate în regiunile Nijni prin complexe de trecere reproductiva gâște chinezești cu linii locale și parțial turnate din sânge Solnechnogorskoe, Arzamas Adler și gâște. Aprobat în 1993. Greutatea în viu a 8-9kg Gusakov, gâște 6,5-7kg, bobocei 1 săptămâni în vârstă, 5 kg. Ouarea 48 ouă, 150-170g greutate ou.

gâște Kuban crescute în sudul Rusiei în Krasnodar regiune angajați ai Universității Agrare de Stat Kuban. Atunci când fading rasa folosite gâște din China, grupuri gri și locale sălbatice Gorky. Ca urmare a gâște de reproducție prelungite, pășune bună folosind producția de ouă și cu ridicată (până la 95-100 ouă) și greutatea ouălor (150 g) BLI obținut. La 9 săptămâni, tinere îngrășat are 3,7-4kg greutate în viu. Mass masculi 5,5-6 kg pentru adulți și femele 5-5,5 kg. Rasa are o performanță mare de reproducere: ieșire gusjat este de 85-86%. Gâște sunt bine adaptate la condițiile locale.

Mare rasă gâște gri, create prin încrucișarea gâște Romny din Toulouse. În gâște din aceasta rasa cap masiv cu cioc scurt portocaliu. Greutate Adulții Gusakov 6,7-7 kg, gâște 5.8-6.5 kg, viței, la vârsta de 9 săptămâni, respectiv, 4,5 și 3,7 kg. Ouarea 35-45 ouă cântărind 175 g

O colecție a celor mai valoroase specii de gâște adunate în ferma experimentală a lui Vladimir Agricultural Research Institute. Această colecție este utilizat pentru rasele de reproducere a datelor de păsări și genotipuri ca o bancă care poate fi utilizată în creștere. Acum, colecția de 20 de rase și pe grupe de rasa: Adler, Arzamasskaya, Vladimir, vishtines, italiană, gri mare, chineză alb, gri chineză, Kubanului, bandă, Lind, Lands-kai, Pskov chel Pereyaslavskaya Romenskaya, Tula, Toulouse, holmogorskaja Shadrinsk, emdenskaya. Numărul total de efective de 1,2tys. obiectiv. Acesta uvelichiaetsya ani prin achiziționarea de exemplare din specii rare și pe cale de dispariție și grupuri de rasa ale populației.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu