GuruAnimale.com

Pâine dungi purici

Pâine dungi purici fotografie

Pâine cu dungi purici Phyllotreta vittula Redt. (Subfamilia purici beetle - Halticinae, gîndaci de frunze de familie - Chrysomelidae, dezlipire de gândaci Coleoptera). Gândacii dimensiuni mici - aproximativ 2 mm lungime, negru, Elitrele cu dungă longitudinală galben, picioare posterioare saltatorial. Larva este piept alb-cenușiu și scuturi anale alb, 4-5 mm lungime.
Adulții hibernează în stratul superior al solului sub planta rămâne în pădure, în brazde, rape. Odată cu încălzirea solului începe hrănirea fructe frunze picătură, culturi de toamnă și ierburi sălbatice. Massively popula câmpuri pe mugurii de grâu de primăvară, orz și secară.

Mai ales numeroase gândaci overwintered pe răsaduri de cereale, a apărut în deceniul I-II din luna mai. Gândacii sunt răzuită de parenchimul de frunze, cauzând desicare de frunze. Leziunile sunt deosebit de periculoase, înainte de a treia foaie. Injuriousness amplificat într-o vreme caldă uscată. Pierderi semnificative de randament sunt observate în deteriorate mai mult de 25-30% din suprafața frunzelor. În anul de a dezvolta o generație de dăunătorului. Prin masa pontei în condițiile din nordul Kazahstanului începe la începutul lunii iunie.

Ouăle sunt așezate pe sol. Larvele eclozeaza în două săptămâni, hrana pentru animale în sol pe rădăcinile ierburilor fără a provoca pagube semnificative. Pupă în sol. o nouă generație de gândaci apar în luna iulie.măsuri de control. respectarea importanta termenilor optime de însămânțare. Un anumit gândacii pericol sunt pentru germinare (a treia foaie), care apare în mai 1-2 decenii, în condițiile uscate meteorologice calde. Gândacii au fost numărate pe plantele din zonele de testare de 8-16 m2 de 0,25, cu determinarea suprafețelor deteriorări sau frunziș permit net cosirea fluture în locurile 10 până la 10 bătăi. Amenințarea reală a populației răsad există la gândacii dungi de cereale cu purici pe muguri 300-400 / m2 sau grad mai mare de 25% din daune frunze. Insecticidele sunt utilizate în conformitate cu o listă de recomandări ...

Pâine Flea fotografie

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu