GuruAnimale.com

Castraveți în creștere

castraveți în creștere

Castravete - reprezentant al familiei Cucurbitaceae, și numai legume, fructe din care (Zelentsy) mânca în formă imatur verde. Castraveți au gust excelent și, de asemenea, dietetice valoroase și proprietăți medicale. Acestea sunt utilizate în stare proaspătă, precum și sărate și murate.

Castravetele la 95% din aproape apă în compoziție distilată. apă Castravete ajută la dizolvarea toxinele daunatoare, ajutand la curatarea organismului. Nu este un accident în muraturile rus mâncat o gustare, atunci când bea, și bea castravete murătură mahmureala.

Castravetele ajută la menținerea reacției optime alcaline sanguine, reduce aciditatea sucului gastric are un efect benefic asupra inimii, rinichi și ficat. În medicina populară, este folosit ca un diuretic și febrifug, precum și pentru tratarea bolilor pulmonare și renale. În plus, sucul de castravete este folosit ca o piele cosmetic, anti-îmbătrânire.

Castraveți cultivate în câmp deschis, numit gryadochnymi. Acestea sunt acoperite cu o piele dură cu ghimpată și de a ajunge la o lungime de 10-15 cm.

fructe Castraveți cu o lungime mai mică de 7 cm, numită castraveciori. Acestea sunt recoltate tineri și utilizate în principal pentru murături și marinate. In Europa, sau seră, fructe castravete netede și lung: creste la 30 cm.

Alegerea locației și a solului preparare

Atunci când alegeți o locație pentru castraveți, trebuie să se țină seama de faptul că acestea sunt receptive la căldură, lumină, și fertilitatea solului. În căldură iubitoare ei, această cultură este superioară tuturor culturilor de legume care sunt cultivate în teren deschis din centrul Rusiei. Temperatura optimă pentru castraveți în creștere este de 18-26 ° C La o temperatură de 15 ° C încetinește dramatic creșterea de castravete, și la o temperatură sub 10 ° C încetează să crească rădăcini și gât rădăcină bolnav și planta moare.
Chiar și înghețurile minore sunt dăunătoare culturii. Prin urmare, castraveți de plante recomandată în paturi sau muchiile, care sunt protejate de vânturile reci și are o mică pantă spre sud. În plus, a ridicat paturi se încălzească mai repede în primăvara anului.

Video: 9 castraveți Cultivarea abundență Tehnologia de metoda de recoltare Mittlaydera)

Castraveți prefera vysokoplodorodnuyu drenate sol cu ​​un conținut scăzut de azot. Foarte sol acid ar trebui să fie tratate cu var. Este recomandabil să plasați castravete după cartofi, roșii, ceapă, varză, mazăre.

Săpat în toamna este cel mai bine este de a face gunoi de grajd proaspăt la rata de gunoi de grajd găleată pe 1 mp. metru, și dacă nu, apoi 25 g (1 tabel. lingura) sare de potasiu și 40 g (2 tabel. linguri) de superfosfat per 1 mp. metru. In loc de superfosfat și sare de potasiu poate fi făcută din 200 g de cenușă. In primavara solul o dată bine săpat și slăbit.

Când și cum să planteze castraveți

Castraveți pot fi plantate ca răsaduri sau semințele direct în patul de flori. Landed în teren deschis produce, atunci când solul este deja încălzit suficient: în zona de mijloc a Rusiei este, de obicei, la sfârșitul lunii mai.

Atunci când plantarea semințelor se recomandă să le preîncălzirea și imediat înainte de tărâțe - umed. Încălzirea dezinfecta sămânța lor și reduce semnificativ incidenta plantelor. Semințele încălzit timp de două luni înainte de însămânțare, suspendarea acestora într-o pungă de tifon lângă un radiator sau lângă sobă, la o temperatură de peste 20 ° C Înainte de semănat semințele sunt, de asemenea, recomandat să se înmoaie timp de 12 ore.

Un pat sau pieptene sub castraveți mai bine preparat după cum urmează. Dig adâncitură 30 cm în lățime și adâncime. Porțiunea inferioară a depresiunii este umplut cu humus sau gunoi de grajd (înălțime aproximativ 15 cm de jos). strat de acoperire superior al solului amestecat cu gunoi de grajd, pentru a forma o movilă mică sau creasta - pentru a îmbunătăți drenaj. Figura din stânga prezintă o creastă în secțiune.

Semințele au fost însămânțate la cusături adâncime de 2 cm, de la o distanță în linie - 10-15 cm, iar între liniile - 50-70 cm Astfel, într-un godeu al unei instalații cu două sau trei semințe de .. După apariția ei subțiat, lăsând un răsad

Pentru plantare, puteți utiliza și răsaduri castravete, dar trebuie să ia în considerare faptul că sistemul de rădăcină castravete este foarte fragilă și nu tolerează transplantare. Pentru cât mai puțin posibil pentru a răni rădăcinile atunci când transplantare, semințe, răsaduri de dorit plantate în ghivece de turbă compost. Plantele germinate în ghivece într-un cald, plantate în teren deschis, prin La patru săptămâni după însămânțare. Atunci când cumpără puieți gata pentru plantare sunt selectate plante puternice, bine înrădăcinate cu trei până la cinci frunze. În zonele cu climă rece, protejează plantele din halele de spectacole de film rece dimineața și întoarcerea de îngheț.

Caracteristici castravete în creștere pe un spalier

Un factor important în cultivarea cu succes de castraveți pe un spalier este de a pregăti solul, deoarece castraveți Focus, Libelle, Regal F1, Asterix F1, F1 Opera, Vocal F1 și F1 Mobilul oferă cea mai mare rentabilitate pe soluri fertile și ostrukturennyh bune. Mai ales fertil și bine trebuie să fie stratul superior ostrukturennym de 20 cm

precursori bune pentru castraveți sunt culturi, cum ar fi cartofi, varză, roșii. sol începe cu purificarea reziduurilor complot poslezhnivnyh. Toamna face cultivarea de 100-200 m pe 1 ha de humus. Cu viguros castravete humus sarcină de bază - îmbunătățirea structurii solului, formarea unui mediu favorabil pentru sistemul de rădăcină. Atunci când castraveți în creștere pe un spalier ar trebui să utilizeze creasta. Deoarece crestele oferă o serie de avantaje - crestei este bine incalzit, ușor permeabile la aer, aerare a solului nu se deteriorează chiar și după o ploaie torențială sau de irigare, spalier îmbunătățește regimul de lumina de plante, facilitează lucrări de întreținere pentru

Castravetele senzație de rău pe soluri acide, așa că, dacă aveți de gând să crească castraveți în soluri acide, ar trebui să se facă în conformitate cu predecesorul pentru a face 2-3 tone pe 1 ha de potasiu sau defeca. Toamna ar trebui, de asemenea, 500 kg de superfosfat per 1 hectar. După fertilizarea solului creasta format de 45-60 cm latime si 10-15 cm inaltime.

Atunci când în creștere castravete pe un spalier cu irigare prin picurare poate fi folosit ca mulci folie de plastic. Filmul protejează solul de evaporare, buruieni, menține structura bună a solului. Film crestele crestelor acoperite, lățimea creasta a filmului, la o lățime de 50 cm, ar trebui să fie de 60-70 cm. Filmul este întins de-a lungul crestelor și marginea filmului se presară cu precauție

Castravete - cultură iubitoare de căldură, astfel încât plantarea se realizează atunci când solul se încălzește până la 140 ° C, la o adâncime de 10-15 cm Aceasta este de obicei observată în sudul Ucrainei la sfârșitul lunii aprilie, în partea centrală și de est -. In primele zece zile ale lunii mai, în Polesie - mijlocul lunii mai . Soiuri și hibrizi, care sunt oferite de „Kouel®“, maturare timpurie, astfel încât, dacă doriți să crească recolta foarte devreme, puteți utiliza răsaduri. Printr-o gaură sau o incizie în formă de cruce în film, dacă este cazul, ar trebui să fie semănat sau cel Nou 2-3 2-3 pentru a planta plante.Dacă solul este argila grea, apoi înainte de plantare face o adâncime canelură de 3-5 cm de-a lungul seriei viitoare. Inainte de plantare, solul de la fundul canelurii este ușor umezită, semințele sunt plasate pe fundul canelurii, stropit cu un strat de sol, sol ușor grosimea de 2-3 cm. Umezită, dar nu de apă, la fel ca în sol umezit în prealabil, umiditate suficientă pentru germinare a semințelor.

Un element important în cultivarea tehnicilor agricole este densitatea de însămânțare sau plantare puieți. Prin urmare, atunci când castraveți în creștere, cum ar fi focalizarea, Libelle, Mobilul Regal F1, F1 Asterix, Opera F1, F1 și F1 Vocal solurile fertile trebuie însămânțate 3-4 semințe per 1 metru liniar de rând. Pe solurile nisipoase sărace semințe ar trebui să fie semănate 4-5. O schemă și de debarcare similare răsadurilor. distanța dintre rânduri trebuie să se ridică la 150-200 cm.

După însămânțare sau transplantare pe crestele ar trebui să stabilească grilă (spalier) în înălțime și 1,8 m pentru formarea pe acesta a plantelor suplimentare. Pentru a face acest lucru într-un stadiu incipient pentru a elimina florile și ovar 6-7 frunze. În acest caz, ai pierdut primele roade ale mai devreme, formarea de care plantele folosesc puterea lor, ceea ce duce la întârzieri în creștere și dezvoltare. Orbitoare plante la 5-6-7 foaie va contribui la dezvoltarea plantelor pentru formarea recoltei viitoare. Principalele lăstarii de plante ar trebui să fie tot timpul direcționat la rețea. Primele mlădițe laterale ar trebui să fie lăsat în jurul 3-4-5 foaia. Ele trebuie să rămână pe suprafața solului, apoi, pentru formarea de 4-5 frunze pe ele, acestea ar trebui să prindeți înapoi. Colecta fructe pe muguri laterale se realizează atunci când dimensiunea fructelor de 6-9 cm. Când recolta se va termina, situată pe sol lăstarii sunt îndepărtate împreună cu rădăcini. Aceste lăstari nu poate fi un post lung, pe tulpina, deoarece acestea vor inhiba creșterea tulpinii principale. Creșterea tulpinii principale trebuie să fie îndreptate în sus și lăstarii laterale care par să fie legate la rețea și pinch după 3-5 frunză. Mai târziu, dacă este necesar, mlădițe laterale sunt rărite la o astfel de măsură pentru a obține un bine format, spalier nu prea îngroșate. În cazul în care un puternic laterale îngroșarea lăstari ar trebui să fie scurtată sau șterse. Lucrările la clădirea de plante ar trebui să fie realizată în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână, încercând să evite munca în dimineața, pentru că plantele sunt fragile, casante și umed (umiditate transferat boala mai repede).

Factori importanți în practicile agricole de castravete sunt elemente de umiditate și nutritive. aceste cerințe factori de plante au crescut substanțial cu începutul fructoase. Pentru o rodirea lung au nevoie de o sursă de alimentare constantă, care trebuie să fie proporțională cu cantitatea de umiditate, care este produs de plante. În cazul în care plantele cresc încet, verificați dacă puterea este suficientă și dacă aceasta îndeplinește condițiile de creștere și dezvoltare a plantelor. Cu puterea corespunzătoare de creștere trage durează fără întrerupere, a plantelor

Se recomandă la 10 metri de rând pentru hrănire plante pentru a face de 3 ori pe săptămână, 12 g de azot, bazat pe substanța activă, și 6,5 g de potasiu. Pentru efectuarea hrănirea îngrășământului dizolvat în 10 litri de apă și soluția de lucru plante udate per 1 litru de soluție per 1 metru liniar de spalier. Pick up îngrășământ fiecare grădinar poate, în mod independent, în funcție de capacitățile sale. Semne de nutriție minerale inadecvate pot fi: căderea de pe mugurii de plante tinere, plantele nu formează lent sau nu la toate muguri, trage sfaturi și frunze tinere se va topi fructele sunt mai ușoare de colorat necaracteristică. Trebuie remarcat faptul că motivul pentru înfometarea minerale relativă a plantelor poate fi, de asemenea, plante de suprasarcină Numărul de fructe (fructe ar trebui să fie colectate în fiecare zi), sau vreme rece.

Ratele de creștere ridicate și randamentului culturilor de aplicare foliară. Se efectuează la fiecare 15-20 de zile, începând din perioada rodirea în masă. Pentru a putea folosi aplicare foliară astfel de îngrășăminte: 10 g de superfosfat, 8 g de sulfat de potasiu și 5 g de azotat de amoniu. Fertilizatori sunt dizolvate în 10 litri de apă, soluția de lucru este pulverizată 30 m2 spalier cultivare castravete. Cu castraveți viguroase pe un spalier ar trebui să includă, de asemenea, oligoelemente. În acest scop, 10 litri de apă se dizolvă 28,5 g acid boric, 18 g de sulfat de mangan, 18 g de sulfat de cupru și 1 g de molibdat de amoniu și 3 g de sulfat de magneziu. soluție microelementelor a fost tratată cu 30 o lună. spalier m2. Pulverizarea se efectuează din nou

În cazul în care castraveți cultivate în paturi fără peliculă de acoperire, apoi în timpul întregii perioade de sol de cultivare trebuie să fie păstrate în vrac și curat de buruieni. De asemenea, petrec 2-3 plante mușuroirea sol umed, ceea ce duce la

De-a lungul perioadei de vegetație este necesară monitorizarea stării instalației, elimina frunzele bolnave si uscate.

Cum de a crește randamentul de castraveți

1. Este necesar să se desface stratul superior al solului după fiecare irigare sau ploaie. Relaxarea începe de îndată ce solul este uscat pe partea de sus. Nu poate fi slăbit profund, deoarece rădăcinile de castravete se află în apropierea suprafeței solului. afânarea constantă promovează puternic creșterea plantelor.

2. După desfășurarea a treia castravete frunze adevărate ușor săpăligă, dar fac foarte atent pentru a nu deteriora radacinile surfactantului dispus - aceasta contribuie la absorbția rapidă a apei de irigare și apa de ploaie, astfel încât să nu se acumulează la baza tulpinii. La baza solului stem ar trebui să fie întotdeauna uscate, altfel tulpină putrezește. Acest lucru ar trebui să aibă grijă mai ales în anii ploioși.

3. În vara uscată fierbinte de castraveți ar trebui să fie udat foarte des. Dar, în orice caz, nu ar trebui să fie udat cu apă rece.

4. Castraveți vârf de cuțit, odată ce a format a cincea frunză adevărată, promovează dezvoltarea rapidă a lăstari laterale. Ciupit trebuie să fie făcut cu un cuțit ascuțit, și nu rupe degetele. Tăietura făcută între a cincea și următoarele, nu au fost încă frunze desfăcute.

5. Pentru o utilizare mai eficientă a unui complot gradina pe paturi plantate cu castravete recomandat gulii și salată. Ele protejează împotriva vântului și de a contribui la o mai bună rodirea de castravete. Și în aer liber, cu vant zone castravete este mai bine pentru a planta între rândurile de porumb.

Video: Cultivarea castraveți pe un spalier

6. o creștere bună de castravete ajută mulci cu gunoi de grajd sau turbă. Grosimea stratului de mulci poate ajunge la 3-5 cm.

7. Fructele de castravete trebuie să eliminați măsură ce se maturizează, sau să continue fructe de educație încetează. Atunci când colectarea de castraveți, ele nu se pot rupe, și trebuie să fie tăiate cu grijă. Tulpinile de castravete este foarte fragil și fragil. Atunci când prelucrarea și curățarea să fie atenți să nu atace, și nu pentru a zdrobi plantele în caz contrar acestea pot fi deteriorate, și, în general pentru a opri fructoase putregai.

8. În castraveți uscate, fierbinți de vară pot fi atacate acarianul arahnoidici. Pentru a evita acest lucru, trebuie să aibă grijă de umidificarea constantă a aerului. De multe ori spray-, dar nu rece și apă caldă. Poleniza droguri de sulf, dar aceste castraveți sigur să se spele bine înainte de a mânca.

9. făinarea apare pe castraveți în timpul verii rece, ploios, precum și de irigare inept. De aceea, în vreme tulbure, este necesar să se îndepărteze din cutie grila de udare și sol jet atent udat la baza tulpinilor, în orice caz, împiedicând pătrunderea apei pe frunze. Udarea este cel mai bun de apă caldă.

10. Gustul amar în castraveți pot să apară și să nu vina ta, dar din cauza schimbărilor bruște de temperatură, atunci când vremea caldă vine după o răcire bruscă de ploaie rece.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu