GuruAnimale.com

Cauzele deteriorării soiurilor

HitAgro

Bună varietate otselektsionirovanny destul de ferm păstrează un număr de generații calitățile lor ancestrale. Dar, în procesul de reproducere caracteristici biologice interne și soiuri de proprietăți pot scădea treptat, prin care se deteriorează. Factorii principal gradul de variabilitate în procesul de reproducere sunt următoarele: colmatarea mecanică, îmbâcsirea biologică, divizarea, apariția mutațiilor spontane care cresc bolile plantelor, utilizarea pentru semănat semințe necoapte.

Contaminarea mecanică și măsuri de combatere. gradul de colmatare mecanică asociată cu principalele semințe soi blocaj alte soiuri de alte culturi, buruieni, inclusiv legume sălbatice.

Culturile înfundarea este specifică și soiului. Speciile numite fouling una altă cultură, cum ar fi ridiche - ridiche, gulie - rutabaga, sau infundarea semințelor de buruieni, în special semințe de rude sălbatice (ridiche sălbatică, morcov sălbatic, sfeclă sălbatică etc ...). În cazul în care semințele unei specii sunt amestecate cu semințele altor varietăți ale aceleiași plante vegetale sau un material de calitate inferioară a aceleiași culturi, înfundarea se numește varietală.

blocaj mecanic in viitor poate cauza murdăririi biologice ca urmare a polenizare încrucișată a plantelor. semințe de înfundarea mecanice pot fi mecanizate la semănat, recoltat, treierat, curățare și sortare. Semanare, agricole, combine, vânturare, sortare și complexe necesare pentru a lucra cu grijă curățate de periile anterioare semințelor de culturi altele prin frecare, mături, suflare burduf, aparatul este pornit la ralanti timp de 5-10 minute.

Înfundarea varietate poate să apară în timpul transportului și coacere a testiculelor în steblesushilkah. Prin urmare, testiculele de culturi similare, nu pot dozarivat în dispozitive audio fără a steblesushilke partiții goale și intrări individuale. Împrăștiate în transportul de semințe care nu poate adormi din nou în saci, mai ales în cazul în care nu există nici un control adecvat asupra purității corpului, căruțe. Adesea blocarea mecanică se soiurile de depozitare a semințelor. Conform prevederilor existente ale semințelor de culturi vegetale depozitate în pungi sigilate. Înainte de rambleiere ambalarea semințelor și de depozitare este curățat cu grijă din resturile de semințe stocate anterior. strict monitorizate în timpul transportului și depozitării semințelor pentru a se asigura că sacii nu au fost rupte.

înfundarea mecanică are loc în absența rotației câmpului. Seminte de unele culturi, rămase în sol din culturile anterioare pot iernează și înfunda noi culturi, cu toate acestea combaterea buruienilor, precum și plante sălbatice legume Culturi (ridiche sălbatice, morcov sălbatic, sfeclă roșie, cicoare, etc.) În culturile de semințe necesare.

soi colmatarea biologică. Ea apare ca urmare a polenizării naturale a diferitelor varietăți ale unei culturi reciproc la o strânsă sau cultivarea lor în prezența altor soiuri de plante printre principalele soiuri matrice (colmatării varietală). înfundare biologică se produce în timpul polenizării încrucișate cu alte varietăți de forme culturale și sălbatice (contaminare specii).

Un Ancrasarea biologic particular pericol este polenizat pentru toate culturile de legume. Amestecarea, clasificate prin înfundarea mecanică în principalele soiuri de cultură, ea devine o sursă majoră de colmatare biologice. Deosebit de periculos este pentru culturile anuale polenizate propagate de semănat semințe (ridiche „cucurbitacee, fasole, ardei)“ Atunci când selecția nu corespund standardelor și a riscului de plantare matochnikov mecanizată biologice agățare crește dramatic ambele culturi vegetale bienale și perene (varză, morcovi, sfecla și alte plante rădăcinoase, ceapă). Mai mult, testiculele de legume culturi floare lung și formează un număr foarte mare de flori si granule de polen. După polenizare florii formată de către fetus, conținând de la doi până la câteva zeci de semințe hibride.

soiuri cu polenizare auto-de legume pot fi colmatate de polenizarea încrucișată (acest lucru este valabil în special pentru autogame opțional). Toate plantele xenogame din cadrul soiuri și specii hibridizeze ușor unele cu altele, având ca rezultat formarea de semințe hibride, de multe ori cu o deteriorare puternică a trăsăturilor varietale ale puilor.

Formele sălbatice de sfeclă, măcriș, pastarnac, salata verde sunt de asemenea agenți biologici înfundarea soiuri de culturi. Hibrizi de plante vegetale, cu rudele sălbatice formează cel mai adesea planta cu produse care nu sunt comercializate sau cu o scădere accentuată a semnelor economice. De exemplu, ridiche hibrid și ridiche sălbatică rădăcini groase cărnoase. Plantele formează o lemnoasă, ramificare rădăcină, frunze mari, pubescent dens. Stooling hibrizi apare înainte de debutul de maturitate tehnică în plante ridiche vrac. În sala de mese de hibrizi și morcov sălbatic este format lemnos ramificat rădăcină de culoare galben sau alb. hibrizi de sfeclă de zahăr cu forme sălbatice au silnovetvyaschiysya, radacina lemnoasa tulpinii cu timpurie.

Principala cale de a combate înfundarea biologic - izolarea culturilor și aterizări. În practica semințelor cu izolarea spațială a culturilor de legume cele mai frecvent utilizate, t. E. Testis Cultivam soiuri diferite de la o distanță care împiedică transferul de polen (polenizărilor). În unele cazuri, puteți folosi timpul și izolarea. De exemplu, botci varză pot fi plantate la un site cu plante de conopidă, deoarece acesta din urmă va înflori după înflorire varză. Uneori, în timpul izolării este posibilă și ridiche semințelor interschimb și cultura directă. Este necesar să se asigure că la sfârșitul înfloririi testiculelor într-o zonă nu coincide cu începutul înfloririi pe o apropiere.

În funcție de metoda de polenizarea culturilor, a condițiilor de zonă și teren culturile de semințe de plasare următoarele set de culturi de semințe standarde de izolare spațiale și a culturilor din aterizărilor de debarcare și alte soiuri, și oblic între un plante de cultură și buruieni.

Izolarea spațială pentru culturi de masă de pepene verde de furaje și ardei grași din amar instalat într-o zonă deschisă de 2000 m și la adăpost - 1000 m.

semințe de plantare în obiectivele de la sala de mese aceeași, zahăr și sfeclă furajeră în aceeași gospodărie nu sunt permise. În cazul în care aterizarea sunt în diferite ferme, izolarea spațială a culturilor ar trebui să fie într-o zonă deschisă de cel puțin 10.000 m și sigur - nu mai puțin de 5000 m.

semințe de plante sunt considerate a fi situate într-o locație sigură în cazul constatării unei între păduri, fâșiilor forestiere de culturi agricole inalte (floarea soarelui, porumb, sorg, etc.), așezările și alte obstacole care împiedică transferul de polen de insecte și vânt.În sere în timpul soiuri de semințe și hibrizi instalate următor izolarea spațială: pentru distanța castravete între sere și între sere și culturi în câmp deschis este stabilit în absența grilelor de pe fantele de 500 m, în prezența grilelor, împiedicând zborul albinelor din sera, 50m . în absența grilei de marcaje testiculelor sere castravete este realizat în traversele închise. După deschiderea traversele marcaj testiculelor și a opri Zelenets utilizate în scop comercial. Între soiuri de tomate în izolația de seră trebuie să fie de cel puțin 10 m sau fiecare grad este separat într-un film cu efect de seră. Între soiuri conopidă și soiuri de alte verzei cultivate în sere, în cadre de film și în teren deschis, este stabilit izolare spațială :. O suprafață deschisă - 2000 m, un protejat - 800 m În cazul în care cresc semințele de ridiche de izolare pound protejate ar trebui să fie aceeași precum și în semințele de creștere în teren deschis.

Video: R. Tivyaev: Nici o discriminare împotriva lucrătorilor "clasa a 2-a!"

izolarea spațială între testiculele un grad diferit, dar varietate de categorii, precum și între elita și prima reproducere la primele categorii gradate sunt permise la jumătate din rata de distanța determinată pentru o anumită cultură. Între plantele de semințe de diferite dovleac specii botanice și ceapa izolarea spațială într-o zonă deschisă de 50 m și un protejat de 20 m. Între porțiuni interschimb și cultura directă, și porțiuni de hibridizare în producția de semințe hibride izolarea spațială este aceeași ca și pentru varietatea convențională a culturilor această cultură .

Pentru a elimina culturile de semințe înfundarea legume rude și buruieni sălbatice, este necesar să se îndepărteze astfel de plante limite obkashivat și înconjurătoare leziunile culturi vegetale sălbatice și buruieni înainte de înflorire testiculelor.

Pentru a preveni colmatarea biologică, fermele de semințe spațiate strâns trebuie să coordoneze amplasarea culturilor de semințe.

Controlul asupra respectării izolării spațiale se realizează pe o culturile de legume anuale, în timpul testării și soiului ciucure, și pe o bienală, culturi perene, ridichi și ridichi de vară - atunci când studiu soiului testiculele înainte de înflorire. În caz de încălcare a producției de semințe de semănat izolarea spațială este exclusă din soiul sau puritatea soiului scade unitatea de semănat grad.

Scindarea. Soiurile de clivaj ale plantelor forme emergente sunt clasificate impuritate pereopylyayutsya cu soiuri de bază de plante și de multe ori cu multiplicată cu același coeficient. Aceste tumori apar deoarece starea heterozigotă formează principalele soiuri pe o anumită caracteristică, în special în cazul în care polimerul, și, de asemenea, în virtutea mutațiilor. Lumina zilei alele recesive în stare homozigotă, ca urmare a divizare dă naștere impurităților sub formă de abateri de la soiul.

genotipurile C propagate materialul legat de fenomenul semințelor genetice diferite de calitate. Eliminați aceste forme de plante este necesară în toate etapele de soiuri de reproducere.

Apariția mutațiilor spontane. Reduce soiurile de calitate ca de obicei necinstiți cu contaminare mecanică și biologică. Mutații duc la plante heterozigote pentru o varietate de gene. Ele sunt dificil de detectat din cauza naturii recesive.

Creșterea bolilor plantelor. culturile de legume sunt afectate de boli fungice, virale și bacteriene. Multe dintre ele sunt transmise prin semințe și pot fi distribuite la ultima reproducere. Varietal puritatea însămânțarea poate fi astfel ridicat, dar semănatului trebuie alese din rândul soiului, deoarece productivitatea și randamentul calității culturilor infectate este redus dramatic.

Toate bolile de culturi de legume și pepene galben pot fi împărțite în trei grupe: prima - carantină bolezni- a doua - boala, infecția care se transmite prin semințe și pentru care nu există metode sigure de dezinfecție a semințelor. Al doilea grup include următoarele boli: varza - vasculare bacteriozelor, Alternaria, gangrena gangrena (putregai uscat), pufoasă mucegai (peronosporosis) - morcovi - gangrena gangrena (putregai uscat), alternarioza, pată maro de sfeclă listev- - tăciunele, picior negru, gangrena gangrena, tuberkulez- pentru tomate - gangrenă bacterian, pată maro, la fața locului negru bacteriene, bolile virale (mozaic, cu baleiaj, necroza internă a fructelor) - pentru castraveti lira deschis - bacteriozelor, antracnoza, în sere - antracnoza, mozaic, bacterii Z- pentru mazăre - askohitoz, bakterioz- pentru fasole - mană antracnoza și bacteriene.

Este cunoscut faptul că contaminarea bolilor semințelor pot fi externe și interne, t. E. În țesuturile seminței. Datele disponibile din literatură privind infecțiile de conservare a naturii privind semințele de culturi de legume sunt foarte limitate. Este stabilit că în timpul infecției cu necroză superficială varză, pufoase patogeni de mucegai reținute în coaja semințelor, iar în cazul în care infecția ciuperca Alternaria miceliul pătrunde adânc în embrionul seminței. Mazăre askohitozom când infectarea ciuperca miceliu pătrunde adânc în țesutul seminței (3 mm) și poate persista timp de până la 10 ani. pătrunde în interiorul seminței și bacteriile în timpul fasole bacteriozelor infecție, bacteriozelor varză vasculară.

În cazul în care procentul de distrugere a culturilor și a bolilor aterizărilor de semințe legate de al doilea grup nu depășește limita stabilită, culturile și drop-off sunt considerate a soiului, dar asigurați-vă că pentru a efectua îndepărtarea plantelor bolnave, și să aplice măsuri de combatere a bolii.

Al treilea grup include boala sub care culturile ca o sămânță nu este o căsătorie, ci trebuie să ia în considerare procentul plantelor infectate și a efectuat curățarea culturilor și aterizări în câmp, sacrificare fructe și testiculele în timpul recoltării și treierat, iar celulele regină atunci când acestea sunt de stabilire pe depozitare și arcul înainte de plantare . Semințele colectate de la aceste culturi, sunt folosite pentru însămânțare după tratamente termice și chimice potrivite. Acest grup include: varza - Fusarium, ceapa kila- - gri (sheykovaya) putregai, mucegaiului pufos, mozaika- de dovleac - mucegaiului pufos, fainarii, mozaic, uvyadanie- pentru tomate - manei, tăciunele. Condițiile solului protejat de tomate - pătarea brună, mană, putregaiul alb și gri, uvyadanie- pentru castravete - măsline și pată maro, pulverulent și a mucegaiului pufos, putregaiul alb, descompunere.

Video: În așteptare confortabil

Utilizarea semințelor imature pentru semănat. Deși problema variabilitatea caracteristicilor și proprietăților ale plantelor datorită utilizării semințelor de diferite grade de maturitate este de mare interes, informațiile cu privire la această problemă nu este încă suficient, în special pentru culturile de legume. Cu toate acestea, studiul nostru permite unele generalizări. De exemplu, varză, ridichi, castraveti, morcovi, sfecla, ceapa, tomate este o corelație directă între gradul de maturitate (vârstă) semințelor și cantitatea de apă consumată pe semințe uscate umflarea și umflarea durata și perioada de germinare. Ca regulă generală, mai tineri (imature) semințelor, cu atât mai mult ele absorb apa, se umfla si cresc mai lent. Semințe de vârstă are un impact asupra etapelor ulterioare de creștere și dezvoltare a plantelor. Răsaduri de semințele necoapte apar incoerent, răsaduri de un decalaj de timp în dezvoltare, și răsaduri piperniciți de varză, castraveți, roșii.

Studiile au arătat că randamentul acestor culturi crescute prin însămânțarea unei seminte mature, a crescut în același timp, și vandabilitatea recoltei. Varză, ridiche din semințe imature au fost o mulțime de „Nedogonov (până la 10-14% sau mai mult). Decalajul în dezvoltarea plantelor de tomate din semințe imature a determinat o scădere a recoltei timpurii și randamentul fructelor mature.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu