GuruAnimale.com

Protecția porcilor din gripa

Video: Angry păsări. Gripa aviara. 45 episodul (HD) [în limba rusă]

gripei porcine - o boală virală infecțioasă acută a porcilor, care afectează tractul respirator și provocând pierderi semnificative din cauza scăderii creșterii în timpul îngrășării, și din cauza problemelor cu fertilitatea la scroafe.

Gripa provoacă ortomixovirusuri. Grupa A virusuri sunt capabile să infecteze un număr mare de specii de animale, inclusiv la om. În etiologia porcine joacă un rol important ca o gazdă naturală pentru anumite subtipuri (subgrupe etc.), în plus, acestea sunt vulnerabile la viruși, cum ar fi gripa umană, și viruși. În cazul în care gripa se transmite de la om la porci, infecția este asimptomatică, dar porcii pot fi un rezervor de virusuri gripale umane.

Când infecția dublă poate apare infecție secundară cu un singur tip de porci prin fuziunea virusurilor poate determina formarea de noi subtipuri de gripă. Astfel, pot exista noi epidemie de gripă la om. Probabilitatea de formarea de noi subtipuri este cea mai mare, în cazul în care există o strânsă omului de contact, porci și păsări de curte.

Gripa ratează turma prin animale infectate sau transferate în stare latentă din treaptă în treaptă prin picaturi din aer. În cazul unui focar virusul pătrunde prin canalele nazale ale tractului respirator superior si se multiplica in celulele tesuturilor lor. Pentru ultimele 24 de ore, există o proliferare intensă a virusului și izolarea, împreună cu nazale multiplicare sekretom.Bystroe a virusului si tuse severa la animale duce la răspândirea rapidă a gripei într-o turmă.Cursul si severitatea bolii depinde de vârsta porcilor, statutul imun al animalelor, condițiile de mediu, factorii de stres suplimentari (clima într-un coteț) și prezența altor boli virale și bacteriene.

Boala apare brusc cu febră, strănut, secreții nazale, înroșirea mucoasei oculare, tuse umeda dureroase, dispnee si probleme circulatorii care pot duce la moartea animalelor. Boala dureaza 3-7 zile și dispar fără consecință, în cazul în care nu există alte infecții secundare. De multe ori există alte infecții bacteriene. La scroafe la 32-35-a zi de sarcină poate avea loc resorbția fetușilor.

Video: Este necesar pentru a lubrifia unguentele nas pentru a proteja împotriva gripei? - Dr. Komarovsky

Porcii infectați în ultimele etape ale sarcinii, avorturi sau atunci când mici fructe sau parțial litiere cu purcei slabi. După 2-3 săptămâni după infectare, anticorpii sunt formate care protejează scroafa de infecții ulterioare de 6-9 luni. Acestea sunt transferate la purcei cu colostru și de a proteja în primele 4-10 săptămâni de viață.

Animalele se recomandă administrarea antipiretice și antibiotice. Ca măsuri preventive vaccinărilor aplicate, carantină. De asemenea, este necesar să se optimizeze condițiile de mediu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu