GuruAnimale.com

Tomate în creștere

tomate în creștere.  tomate Cultivarea este produs aproape fiecare gradina, deoarece este una dintre legumele cele mai preferate. Tomate cresc chiar și cei grădinari care au renunțat complet la grădină, în favoarea plantelor ornamentale. Breeders derivate mai mult de 25 mii. Soiuri și hibrizi de tomate de diferite mărimi, culori și maturare pentru diferite regiuni. totuși cultivarea tomate, și anume, să crească o recoltă bună de tomate nu poate mulțumi pe toată lumea și nu întotdeauna. Există câteva secrete pentru o recoltă abundentă de tomate delicioase și dulce că agricultorii au fost stocate și utilizate de zeci de ani, cu care ne vom împărtăși cu voi în articolul "tomate în creștere“. Citește mai departe.

Deci, vin a doua jumătate a verii. Cultivarea tomate în căldură. Te uiți la tufele destul de tomate sunt cultivate din răsaduri de roșii cumpărate de la bazarul, iar spârcaci de așteptare pentru recoltare. Dar postipenno îți dai seama că sale nu este deosebit de arbuști predviditsya.Na ovare mici, roșii mici. Ce am făcut greșit? !!! Și este probabil semințele din care cultivarea tomatelor în grădina dumneavoastră sau într-o seră. Anterior, lipsa de deshovyh semințe de tomate de calitatea acestora. Astăzi, alegerea de semințe de tomate este imens, dar pentru a cumpăra un material săditor cu adevărat de înaltă calitate este uneori dificil, iar cei care nu sunt în primul an de practică cultivarea tomate. Nici unul din piața de semințe, deoarece necesitatea de a nu se uita în țara noastră, de multe ori semințe de tomate restante din cauza a ceea ce germinare este în mod natural scăzut. În plus, cultivatorii neexperimentați vând adesea soiuri de tomate care nu avem zonare. Deci uvlekatsya de oaspeții străini nu este necesară.

Care sunt greșelile clasice gradinari novice în selectarea semințelor? În nici un caz nu se poate da la vânzătorii rugăminți. Deci, a fost și va fi întotdeauna! Ele sunt importante pentru a vinde bunurile. S-a observat că 98 la sută dintre agricultori novice atunci când cumpără privire la o imagine a unui sac de cultură (și apoi toată lumea cu un zâmbet, a amintit porcii cumpără semințe de tomate). Dar imaginea în sine nu oferă nici o informație cu privire la natura plantei sau de soi sau hibrid de tomate, nici despre ceea ce are nevoie de îngrijire el. Mai ales într-un astfel de sac poate pune orice vrei. În plus, mai mult de 90 la suta din nou-veniți să acorde o atenție la numerele de pe randamentele sac. „Cu cât mai bine!“. Dacă, de exemplu, este scris că este posibil să crească de 6 kg de roșii pe Bush, atunci cred că: cel puțin 3 kg pot fi colectate. Aceasta este o greșeală. cumpărare soiuri de tomate cu randament ridicat, Trebuie să ne amintim că această întârziere-maturare soiuri, și nedeterminată, adică, fără a limita creșterea. Cand caldura si lumina ei vor crește germina infinit, ovar, boboci și flori, dar recolta nu va da fără o tehnologie agricolă ridicată. În plus, ele sunt adesea supuse unor boli, cum ar fi Phytophthora. Deci, în creștere roșii, în acest caz, este probabil să vă aducă numai frustrare, cu atât mai multe grădinari novice. Prin urmare, este necesar să se cumpere orice determinant și, de preferință,soiuri de tomate timpuriu maturare. Ele sunt, după formarea mai multor muguri, care lucrează exclusiv pe umplutura de fructe. Vei primi, deși nu foarte mare, dar cu un randament garantat.

Aici este un exemplu de Esche roșii amuzant, dar de ce greșeli de proliferare în creștere. Există soiuri, cum ar fi „de Crăciun“, ei vor cânta pentru o lungă perioadă de timp nu. Chiar și rupte cu fructe arbuștilor de ea sunt de culoare verde, și, prin urmare, unele dintre ele doar aruncat, sau, cel mai rău caz, sare. Și el, de fapt, doar underripe.

Aici este o listă mică de soiuri de tomate sunt recomandate pentru climatul nostru. Seminte Diablo soiuri de tomate, Roma, Ikarus, Jelko F1, afaceri profitabile, Kaspar F1, Formula 1 Kamil, președinte de F1, Formula 1 Express, este Ronco F1, Rio Fuego, Rio Grande. Spre deosebire de producția internă de semințe, acestea nu necesită pre-tratare, ca roșii au fost deja procesate și pesticide care creează condiții optime pentru germinare, protejează primele stadii de dezvoltare a dăunătorilor și a bolilor de tomate gravat.

Cultivarea tomate începe cu selectarea soiurilor și achiziționarea de matereala plantare de calitate este demontată. Noi acum trece direct la cultivarea tomatelor moduri sale diferite.

Cultivarea tomate în câmp deschis

În sudul Rusiei, momentul cel mai optim pentru plantarea răsaduri în teren deschis este considerat a fi, după 15-18, atunci când treci prin congelare trecut, iar pentru partea centrală a Rusiei - după iunie 4-10. Dacă luăm în considerare faptul că răsadurile de tomate pentru teren deschis este gata în 55-60 de zile, este ușor să se calculeze când pentru a face semănarea semințelor. Răsaduri pentru a deschide la sol pot fi cultivate fără murături.

Amestecul de sol se toarnă cupe, apoi zapolivayut soluție caldă (10 litri de apă de o jumătate de linguriță de sulfat de cupru și 3 linguri. Lingura mullein proaspat terciul). Apoi, în fiecare cupă (centru) fac două adâncimea groapă de 1-1,5 cm și a pus în fiecare dintre semințele și închide amestecul de sol de.

Pregătirea semințe pentru cultivarea tomate în teren deschis se desfășoară în același mod ca și pentru cultivarea tomatelor în sere. O astfel de însămânțare fără murături efectuate numai pentru soiurile subdimensionate în teren deschis. Sow și a plantelor în teren deschis devreme, mediu și soiuri târzii, în funcție de momentul în care intenționați pentru a obține recolta.

vase semănate sunt puse în cutii și se păstrează la o temperatură (22-25 ° C), într-un loc ușor, înainte de vase de tomate răsad pot fi acoperite cu o folie. După 5-7 zile ar trebui să apară de răsaduri în creștere, banda trebuie să fie eliminate imediat. De îndată ce lăstarilor, cutiile sunt rearanjate în loc foarte luminos (prag solar) la o temperatură de 14-16 ° C în timpul zilei și 12-14 ° C pe timpul nopții. Reduceți temperatura, puteți deschide congelator frigider - Glumeam, ferestre deschise. Cerința obligatorie - este imposibil ca răsadurile au fost în proiectul. Acest mod de 10 zile rece stimulează dezvoltarea rădăcinilor în rozsady și previne intinderea răsaduri.

Apoi, temperatura a fost crescută gradat: 18-22 ° C în timpul zilei și pe timp de noapte la 15-17 ° C, După 5-6 zile de la apariția din pot sapa o planta mai slab, și stânga puternic. Turnat cani de apa cu moderație, astfel încât nu ar trebui să completeze, la începutul de creștere o dată pe săptămână, timp de 1/2 ceasca pe oală. Când aceste forme 2-3 de frunze, de asemenea, 1 udate o dată pe săptămână, la rata de apă 1stakan pe plantă. Atunci când un 4-5 frunze udate de 2 ori pe săptămână pentru un pahar.

Fiecare 10-12 cheltui fertilizării rozsady:

 • Primele roșii de hrănire au efectuat 12 zile după apariția de soluție de permanganat de potasiu: 10 litri de apă diluat cu 1 g de permanganat de potasiu, cheltuind 1/2 soluție cana pe plantă.
 • A doua hrănire - 10 zile după prima hrănire: 10 litri de apă diluat cu 3 linguri. linguri de masă păstoasă mullein sau păsări excremente proaspete și 1 oră. uree lingură, consumând soluție un pahar la fabrica.
 • A treia hrănire (finală) se efectuează cu o săptămână înainte de transplantare roșii în câmp deschis: 10 l de apă diluat 1 lingura. NPK nitrophosphate lingură sau o tabletă și 1 microcelulă, totul este bine agitat și turnat vase cu puieți.
 • Un punct important - tomate Zack - pregătindu-l pentru toate relele din cerul liber. răsaduri de călire începe în luna aprilie (în sudul Rusiei) și la începutul lunii mai (Rusia Centrală). Tomatele suporta balcon, verandă sau în jurul ferestrei lăsând deschisă, atunci când temperatura aerului nu este mai mică de 10 ° C. Prima călirea timp de trei zile, se efectuează în umbră (pentru a nu obține arderea frunzelor). În timpul rigidizarea răsaduri, asigurați-vă că solul în vase a fost umed, în caz contrar nu va fi ofilirea si ingalbenirea frunzelor.

  Pentru prevenirea bolilor fungice, timp de 3 zile înainte de plantare tomate au fost pulverizate cu oxiclorură de cupru (1 lingura. Oxiclorura lingură în 10 litri de apă).

  Cultivarea tomate în sol deschis este potrivit pentru etapa responsabil. La momentul de debarcare în teren deschis, tomatele trebuie să fie sănătos, nu picurat-off, au 7-9 frunze. Chiar dacă terenul răsaduri sărace în sol fertil, cultură bine tot nu primesc. Răsaduri plantate în teren deschis, este de dorit în vreme tulbure și mai bine seara. Acesta este momentul cel mai critic, și razele roșii fierbinți ale soarelui la acel moment nekchemu. Răsaduri ar trebui să fie în stare proaspătă, chiar o ușoară plante ofilite retardati de creștere a acestora. Dacă este posibil, puieți plantați adăpostind temporar de film, înainte de vreme caldă, iar apoi banda este îndepărtată.

  Timp de cinci sau șase zile înainte de plantare este necesară pentru a pregăti paturi. Înainte de a săpa solul, trebuie tratat cu soluție de sulfat de cupru (10 litri de apa o lingura plina de vitriol, 1,5-2 litri de soluție per 1 m2).
  Atunci când se plantează puieți de preferință sub fiecare tufiș pune un pumn bine compost putrezit prin amestecarea cu solul și umple fiecare bucșă 1 litru de apă.

  Low (20-25 cm) răsaduri de solide plantate vertical în sol se adâncește doar oala de sol. Tulpina nu este acoperit cu solul, și numai după 15 zile (ia răsaduri de rădăcină) mușuroirea la o înălțime de 10-12cm.

  Butasi sredneroslye grade (60-70 cm) plantate în două rânduri, spațiere rând ar trebui să fie de 50 cm între plante în rânduri 35-40sm. Până când plantele să prindă rădăcini, 8-10 zile de la plantare, ei nu mai erau udate. Apoi se toarnă sub fiecare stup la 2 litri. 1-2 zile pentru a face aratul solului.

  Prima hrănire rădăcină se efectuează în 2-3 săptămâni după plantare: 10 l de apă diluată cu 0,5 kg mullein si 1 lingura. lingura nitrophosphate, cheltuielile pentru fiecare plantă la 1 litru de soluție.
  In floare timpurie înflorit perie efectuarea a doua hrănire rădăcină: 10 l de apă diluată cu 0,5 divorțaților l găinaț, adăugând 1 linguriță superfosfat granulat sau 2 lingurițe de superfosfat, 1 linguriță de sulfat de potasiu sau clorura de potasiu, consumatoare de pe ... 1 plantă 1 litru de soluție.
  A treia Alimentarea se realizează în 12-15 zile după a doua: în 10 litri de apă diluat cu 1,5 L mullein sau gunoi de pui, consuma 5 litri per 1m2.
  hrănire rădăcină a patra este efectuată la 12 zile după a treia: 10 l de apă diluat 1 lingura. nitrophosphate lingură, consumând 10 litri de soluție per 1 m2.

  Slabooblistvennym și plante pipernicit nevoie pentru a face îngrășământ foliar. Soluție presărare Leaf: 10 litri de apa 1 lingura. lingură de uree (30 plante). Se repetă pulverizare după 12 zile.

  Cultivarea tomate în seră pe sol

  tomate în creștere într-o seră pe sol, această metodă tradițională de cultivare de tomate în seră pe sol, constând dintr-un amestec din mai multe componente.

  Pentru cultivarea tomatelor primer trebuie să îndeplinească anumite cerințe: să aibă o porozitate ridicată (65-75%), 45-50% din capacitatea de câmp, vozduhoemkostyu 20-25%, densitate - 0,4-0,6 g / cm2. Prin urmare, compoziția este administrată componentelor solului cu porozitate crescută și permeabilitate.

  În general, următoarea relație este utilizată în componentele de sol cu ​​efect de seră:
  - nisipoase ușoare sau sol argilos - 20 ... 30% din volumul
  - turbă - 50 ... 60% din volumul
  - gunoi de grajd de compost - 20 ... 30% din volumul.

  Turba în multe regiuni din Rusia găsite în natură un pic. În loc de turbă pentru a îmbunătăți permeabilitatea apei a nisipului este adesea folosit, dar are un dezavantaj - se bazează pe un amestec de mai puțină apă și necesită reglementări mai puțin frecvente de udare.

  Înainte de începerea cultivării se efectuează măsuri de protecție - dezinfectarea serelor și a semințelor.

  În ultimul timp există o tendință puternică față de utilizarea mijloacelor biologice de protecție în legumicultură. În sere, această metodă este utilizată pe scară largă. Astfel, timp de 5-6 zile înainte de semănat tratament se realizează sere și materiale biologice utilizate Trichoderma (contra putrezirea rădăcinilor și a bolilor cauzate de fungi).

  de pregătire a solului semințelor se face și în scopul de a semințelor de dezinfecție. O modalitate eficientă - dezinfecția termică împotriva infecției virale: în primul rând, semințele sunt încălzite într-un cuptor timp de 3 zile la +50 ° C, apoi timp de 1 zi la + 76 ... 78 ° C Aceasta ucide infecția cu virusul. Semințe de soiuri rezistente la virusuri, nu este încălzit.

  O altă metodă împotriva virușilor: imediat înainte de semănat semințele sunt înmuiate timp de 15-20 minute în soluție de 1% de permanganat de potasiu, apoi se spală bine.

  Pentru dezinfectarea bacteriilor și a semințelor de fungi tratate biologic Fitolavinom (însămânțării înmuiere în soluție de 0,2% timp de 2 ore).

  Video: Cultivarea tomate (seminar privind agricultura naturală)

  Folosind remedii ajută, în special împotriva bolilor și dăunătorilor, care sunt pe sol și pe plante. Împotriva care stocate permanent sau temporar în stratul de sol, de obicei, medicamentele ajuta pe cei săraci. Când oamenii se confruntă cu această problemă în primul rând în sere, au făcut primul lucru care vine în minte - pur și simplu devin din timp în timp pentru a schimba solul în seră.

  Dar sa dovedit a fi foarte consumatoare de timp. Deci, acum, una dintre cele mai comune zone din sere mari - utilizarea permanentă a solului, care este posibilă numai în cazul în care dezinfectarea anuală (aburindă).

  Aburire (tratament cu abur) este realizată înainte de principala cădere de cultură. Înainte de abur solul afânat rotorului. Apoi a pus pe conducta de abur la sol cu ​​găuri acoperite cu pământ sau folie policlorură de vinii și temperatură polipropilenivoy termic abur cu alimentare de ~ 100 ° C timp de 10-12 ore. Un astfel de tratament este ecologic, foarte eficient, deși foarte scump.

  Când în creștere roșii utilizate metoda răsad. Răsaduri sunt cultivate în birouri speciale, departamentul de răsaduri și apoi expuse la un loc permanent. Acest lucru se face pentru o utilizare mai rațională a spațiului cu efect de seră și datorită faptului că pentru răsaduri au nevoie de condiții speciale de creștere.

  Casetele cu vermiculitÎn semănat semințe centrale Rusia pentru răsaduri este efectuată la începutul lunii decembrie. În primul rând, semințele sunt semănate în „shkolku“. Există mai multe modalități de însămânțare. Semințele pot fi semănate direct în sol, dar este considerată o metodă mai modernă, în care însămânțare se realizează nu în pământ, și în casetă. Casete Containere constau din celule speciale ale spumei, în care elementul de inserție din plastic poate fi imbricate. Solul din celulele folosesc adesea artificiale, de exemplu, vermiculit (foto).
  Per 1 ha de teren protejat este necesară ~ 50 m2 shkolki.
  Schema de semănat, în acest caz, este de ~ 4x4 cm, 1 cm adâncime de plantare.

  Total pentru 1 ha de răsaduri de seră au nevoie pentru a 120-200 g de semințe.

  Pentru a accelera germinare și să mențină shkolku umezeala după udare folie adapostirea care este îndepărtat imediat după debutul germinării.

  Deoarece tomate este cultura termofile, temperatura optimă de germinare este +20 ... + 25 ° C La temperaturi mai mici, germinare scade brusc: la +10 ° C germinare nu este mai mult de 6-10%. Prin urmare, temperatura înainte de germinare a fost menținută la 24 ° C

  De după răsărire în timpul primelor 4-7 zile, temperatura a fost coborâtă: zi + 12 ... 15 ° C, timp de noapte 6 + ... + 10 ° C În prima săptămână a creșterii și dezvoltării răsadurilor este puternic dependentă de temperatură, dacă este mare, atunci răsadurile sunt trase afară și va fi slab.

  Apoi temperatura a fost ridicată din nou +20 ... + 26 ° C într-o zi însorită, 17 + ... + 19 ° C, într-o noapte tulbure 6 + ... + 10 ° C în care umiditatea substratului trebuie să fie 75-80% din capacitatea de câmp, umiditate relativă 60-65%, necesită o ventilație puternică.

  Pentru dezvoltarea de răsaduri au nevoie de lumină, iar în decembrie de lumină naturală nu este suficient. Prin urmare, cu apariția de material săditor includ sistem elektrodosvechivaniya. Acum există mai multe tipuri de lămpi pentru sere, interne și externe (mercur fluorescente LRBF-400 Iradiatori OT-400, sodiu HPS-400 și altele.). Prin variația înălțimii lămpilor suspendate, numărul și distribuția lor, puteți ajusta rata de expunere.

  putere de iradiere este: in shkolke - 400 W / m2, mai întâi 2-3 zile durata - 24 ore / zi, apoi - 16 ore / sutki- după intepare - 240 W / m2, 16 h / zi. O astfel de reducere a elektrodosvechivaniya trebuie să se pregătească răsaduri pentru plantarea unui loc permanent în seră „adult“, în cazul în care nu se aplică elektrodosvechivanie.

  mânuirea sabiei roșii efectuate în faza primei frunze adevărate (a treia după două cotiledoane). Când mânuirea sabiei rădăcină tunși cu o treime, care stimulează formarea sistemului fibros. În cazul în care roșiile sunt cultivate fără murături, în condiții de umidificarea insuficient formate taproot care deteriorate atunci când plantarea răsadurilor. Prin urmare, în cazul în care alegerea nu este efectuată, rădăcinilor Grubin 4 cm sunt tăiate bracket plate.

  Când răsaduri sunt transplantate în mânuirea sabiei gorshechki sau turbă cuburi.

  18-20 zile după alegerea, cheltui Alinierea puieților. Faptul este că, în cazul în care răsad stă ferm și doar lumină intră din partea de sus, există prevalența creșterii apicale, se întinde butașilor și devine slab. La aprinderea plantele nu numai de mai sus, ci și din lateral, în țesuturile descompun hormoni care determina stem alungirea, și varza va fi scăzut și puternic. Prin urmare, avem nevoie de aliniere. Plasarea 20-28 plante per 1 m2 (Vezi foto).

  Termen răsaduri de roșii de aterizare pentru permanentă deceniu I-II din februarie, la vârsta de 50 de zile răsaduri. Răsaduri de plantare ar trebui să aibă 7-8 frunze și rădăcină de sistem perie prima floare, bine dezvoltat, înălțimea de aproximativ 30 cm.

  Plantat răsaduri la un loc permanent pe verticală, fără peduncul de dormit.

  Există mai multe metode de dispunere a plantelor de tomate în sere. Cele mai comune soiuri două linii pentru nedeterminate: 100 + 60 x 45 ... 50 cm, adică densitatea plantelor de 2,5 plante / m2. soiuri (care rareori determinate crescute in sera iarna) plasarea mai gros - 3-3,5 pn / m2. După plantare, irigare se realizează (2-3 l / m2).

  După 2-3 zile, plantele sunt legate la un funii întinse pe verticală și se repetă această procedură o dată pe săptămână.

  Imediat după legarea de pornire instalații de formare.

  Forma soiurile nedeterminate într-o singură tulpină. Pentru a face acest lucru de 2 ori pe saptamana, cheltuipasynkovanie - eliminarea lateralele (muguri laterale în axils de frunze, ilustrat) În cazul în care acestea cresc 2-5 cm în lungime (nu mai mult de 5-7 cm). Pasynkovanie, de obicei, efectuate în dimineața, ventuze scoase la sol.

  După 45-50 zile de la plantare, începe următoarea operație - eliminarea treptată a frunzelor inferioare (pentru a evita aerul umed stagnant în zona de suprafață și pentru a preveni dezvoltarea bolilor).

  Scoateți frunzele o dată pe săptămână, nu mai mult de 2-3 frunze timp de 1 ora.
  Apa plantele nu mai devreme de o zi după îndepărtarea frunzelor.

  Când plantele ajunge la o lungime de spalier superioare, acesta va fi format 8-9 perii. Dar creșterea plantei soiurile nedeterminate nu se va opri, planta va creste.

  Există mai multe modalități de a în continuare formarea de plante, utilizate în principal două. Metoda mai veche este următoarea: tulpină și aruncă prin trellis este coborâtă treptat la un unghi de 45 °, care leagă tulpinile plantelor vecine. Stem prindeți la o înălțime de 50 cm de sol.

  Un mod mai progresiv, la următorul. firului vertical este atașat la spalier cu bobine speciale (din care există destul de o mulțime de modificări, de exemplu, a se vedea. ilustrat). Odată cu creșterea tulpinii este coborâtă pe grătarul sau speciale consolele (ilustrat). Tulpina în același timp liber de frunze inferioare.

  Condițiile de creștere a plantelor de tomate adult

  temperatură înainte de începerea fructoase: + 20 ... 22 ° C într-o zi însorită, + 19 ... 20 ° C - o tulbure, + 16 ... 17 ° C noaptea.

  Odată cu debutul schimbării regimului de temperatură fructoase. Faptul că fertilizarea flori are loc în intervalul +24 ... + 32 ° C. La temperaturi sub 15 ° C, fără floare de tomate și la 10 ° C creștere se oprește. Creșterea temperaturii și nefavorabile la temperatura peste 32 ° C, granulele de polen germinează și fotosinteză încetinește.

  rodirea Prin urmare, temperatura de pornire este crescută: o zi însorită + 24..26 ° C, în vreme tulbure 20 ... + 22 ° C, noapte + 17 ... 18 ° C.

  rudă umiditatea aerului 60-65%. Tomate este o culturilor autogame, astfel încât aerul nu trebuie să fie perioada de polenizare umedă - numai polenul uscat poate fi separat de stamine și ajunge pe stigmat.

  Temperatura și umiditatea sunt indicatori importanți pentru tomate în creștere, așa că pentru ei este monitorizat în permanență. Controlul se efectuează pe două nivele. În primul rând, cu mâna direct în seră. În caz de necesitate pentru comunicarea rapidă cu hardware-ul. În al doilea rând, controlul prin intermediul unor senzori care înregistrează parametrii de microclimat și transmit date la hardware-ul, în care operatorul le monitorizează (ilustrat). operatorul poate schimba parametrii pe baza datelor obținute.

  Un astfel de sistem de control analogic utilizat pentru a fi fiabile și actualizate. Dar acum ei au devenit caduce. dezavantaj lor principală este că este nevoie de o prezență constantă a unei persoane care controlează manual parametrii.

  Deci, acum ei încep să aplice un sistem mai modern în cazul în care toate procesele controlate de un computer, inclusiv ventilația fortochnoy și umbrire. intervenția directă a omului nu este necesară, operatorul stabilește doar parametrii necesari. Dezavantajul acestui sistem este costul ridicat al echipamentelor.

  udare tomate în condiții de seră în două moduri.

  Primul - este deja depășit, dar încă folosit - cu ajutorul sisteme de sprinklere. Anterior, sisteme de sprinklere să fie fixat rigid la același nivel (ridicat sau scăzut), și apoi a început să folosească sistemul on-off: în primul rând, ele sunt amplasate la o înălțime de 220 cm, iar apoi, când plantele cresc - la o înălțime de 30 cm (la frunzele plantelor care nu sunt acoperite suprafețe irigate).  A doua metodă este mult mai bine - cu ajutorul sisteme de irigare prin picurare, atunci când sunt combinate cu nutriția plantelor de irigare (îngrășăminte se dizolvă în soluția nutritivă). Acest sistem are mai multe avantaje față de sprinkler:
  - apa este furnizată o perioadă mai lungă, cu toate acestea nu există fluctuații bruște de umiditate a solului ca atunci când dozhdevanii-
  - menține mai multă acuratețe vlazhnosti- nivelul dorit
  - mai multe oportunități de automatizare și kontrolya-
  - nu există umiditate în suprafața solului, ceea ce reduce răspândirea zabolevanij fungice
  - economii în apa de irigare (până la 30%).

  Coeficientul de consum de apă în cultura de tomate iarnă-primăvară este 45-50 l / kg de fructe. Prin urmare, de mai multe ori pe zi, petrece un pic de udare pentru a menține o anumită umiditate a solului.

  umiditatea solului în diferite perioade, după cum urmează:
  - transplantarea - începutul formării fructelor - 65-75% NV,
  - începutul formării de fructe - primele taxe - 70-80% HB
  - primele taxe - la sfârșitul perioadei de vegetație - 80-85% NV.

  Cerințe de calitate a apei pentru udare (înainte de adăugarea de îngrășăminte):
  - lipsa de acizi dăunătoare și diverse primesey-
  - conținutul total de săruri 1000 ... 1200 mg / n-
  - mediul de reacție, un apropiat de neutru (pH = 6 ... 8) -
  - vozduhom- saturație
  - temperatura trebuie să fie aproape de temperatura solului.

  nutriție de tomate

  Pentru prepararea soluției nutritive sub irigare prin picurare mai întâi a crea o soluții stoc concentrate, care sunt diluate înainte de utilizare și amestecate pentru a obține o soluție de lucru. Soluția de lucru furnizată plantelor prin sistemul de irigare prin picurare. De obicei, face două din soluția mamă (A și B), iau îngrășămintele, astfel încât acestea nu se încadrează în sedimente.

  mumă EXEMPLUL pentru tomate (kg / m3):

  Soluția stoc A
  azotat de calciu - 63,7-
  azotat de potasiu - 10,0-
  azotat de amoniu - 4,0-
  Chelat de fier (9%) de 0,56.
  Lichidul mamă B
  azotat de potasiu 30,4-
  fosfat de potasiu 20,4-
  sulfat de potasiu 4,4-
  Sulfat de magneziu 18,5-
  sulfat de mangan, 0,16-
  Acid boric este 0,12-
  sulfat de zinc 0,11-
  Sulfat de cupru 0,012-
  Molibdat de amoniu 0.012.

  Selectarea concentrației bateriei ar trebui să fie puse în aplicare foarte atent, deoarece roșii reacționează la lipsa oricărui element.

  La azotau lipsa frunzelor de roșii sunt mici de culoare, de culoare galben-verde, iar nervurile de pe partea inferioară a foii sunt albăstrui-roșu umbra. Tulpinile pot fi de aceeași culoare, fructe mici, lemnoase.

  deficit de fosfor din tomate determină foaie de înfășurare spre interior lobi.

  Cu o lipsă de potasiu frunzele tinere observate ondularea margine arde pe cele vechi.

  deficit de calciu este cel mai vizibil pe frunze tinere, care devin clorotice (formarea unei pete de culoare galben deschis) - vechi, dimpotrivă, devin de culoare verde închis și să crească în dimensiune. În acest caz, există o rosie la putregaiul vertex (în special atunci când cultivate în sere cu umiditate ridicată).

  Semne de foame de sulf: frunze de plante devin de culoare verde deschis, galben, iar mai târziu, în parte, cu o tentă roșiatică. Spre deosebire de lipsa de azot (care este primul manifestă în frunze vechi), deficit de sulf apare inițial pe tineri. Tulpinile devin subțiri, fragile, lemnoase și dur.

  Cu o lipsă de tulpină de bor punct de tomate în creștere devine negru, iar la partea de jos începe să crească frunze noi, pețiolul frunze tinere devin fragile. La fructe a produs pete maro de tesut mort.

  Prima și a doua pereche de frunze adevărate, cu un deficit de molibden tomate galben, ghemuită margini: cloroza între venele distribuite în întreaga suprafață frunză.

  Simptomele deficitului de fier: de creștere a plantelor este întârziată, al frunzelor tinere devin clororzei. În deficit acut doar frunze albesc și midrib la marginile rămân verzi. Din frunze vechi pentru tinere de fier nu se mișcă.

  Odata cu deficit de zinc în tomate format frunze anormal mici clorotice care seamănă cu pomi fructiferi cordata.

  Fertilizarea cu dioxid de carbon

  Pentru plantele fotosintetice necesita dioxid de carbon. Conținutul de CO2 într-o atmosferă de 0,03%, dar solul protejat de aer în timpul zilei cu fotosinteză viguroasă poate fi redusă la 0,01%. Ie plante, dioxidul de carbon nu este suficient. Cu toate acestea, în sere este posibil să se ajusteze conținutul de dioxid de carbon în aer.

  Aplică artificial hrănire CO2, în următoarele moduri:

  1. Arderea gazelor naturale în generatoare speciale. Acesta este un mod mai ieftin. Dar el are un defect - în sezonul cald în aer cald, după-amiază îmbogățită cu CO2, încălzește în continuare în seră și în afara ferestrei în timpul reglare automată a temperaturii.

  2. O metodă mai promițătoare - utilizarea cazanului cu gaze de evacuare alimentat cu gaz natural. Gazul este alimentat printr-un sistem special de distribuție și afară, în aer prin furtunuri.

  Conținutul optim de CO2 Depinde de venirea luminii și faza de dezvoltare a plantelor:
  în perioada răsad - 0.05-0.1%
  înainte de fructificare - 0,05-0,18%
  în timpul fructoase - 0.04-0.15%.

  polenizãrii tomate

  Fructoase în tomate începe în 2-2,5 luni după plantarea răsadurilor. Deși tomate - culturilor autogame, într-un spațiu închis de seră există probleme cu polenizare.

  Pentru un fruct mai bun set utilizat pentru prima dată vibratoare perii vibrator electromagnetic.

  În prezent (în Rusia -. De la mijlocul anilor 90) utilizarea bondari pentru polenizare (în fotografie, fotografia autorului). creștere minimă a randamentului de tomate folosind bondarii - 20-25% (uneori până la 40%). 1 ha, folosind 5-6 familii, viața de familie activă este 1,5-2 luni. Trebuie avut în vedere faptul că, deși familia 1 Bumblebee în valoare de 70-95 $ pe stup, aceste costuri sunt compensate creșterea randamentului.

  roșii de curățare

  Primăvară fructe de curățare petrec la fiecare 2-3 zile, în vara - în fiecare zi. Fructele sunt recoltate fără tulpini și plasate în cutii montate pe cărucior.

  Se colectează fructe într-o maturitate roșu sau roz maturitate. Este, de obicei, recomandat pentru a curăța într-o maturitate roz, deoarece mai multe fructe rosii accelera maturizarea periei și, prin urmare, reduce încărcarea și masa în apropierea fructului.

  Calitatea solului de tomate proaspete protejate este reglementată de noul GOST R 51810-2001.

  Metoda de cultivare a solului a fost utilizat pe scară largă în ferme, înainte de sfârșitul secolului trecut. Acum, această metodă este deja depășită, și, deși este încă folosit, dar se deplasează treptat departe de el, de a trece la cultivarea de volum mic hidroponice folosind vata minerala.

  Bibliografie: Legume protejate la sol / Ed. VA Bryzgalov. - M:. Kolos, 1995. - 352 p.

  Tomatele pot fi cultivate cu succes pe cutii de apartamente luminoase, precum și loggii și balcoane. Grow tomate răsaduri de. 1 m a fost plasat trei sau patru plante.

  Amestecul de sol trebuie să fie fertil, necontaminat de dăunători și boli. Bun amestec de amorsare Turba humus în proporții aproximativ egale. O galeata de amestec se adaugă două cești de cenușă de lemn și o treime de cana de superfosfat granulat. Toate acestea se amesteca bine.

  Pentru cameră de cultură soiuri mai potrivite, caracterizate prin rezistență la boli complexe: hibrizi Carlson, soiuri și Rusich sera Ucrainei, Vnukovsky, Des berbec și dr.Dlya semănat semințele selectate mari și lor gravat într-o soluție 1% de permanganat de potasiu timp de 20 de minute urmată de spălare cu apă pură.

  Video: METODA CHINEZESC PENTRU CREȘTERE TOMATELE răsad !!! Trebuie sa-l vezi !!!

  Când în creștere roșii într-o sticlă închisă de semințe de loggia pentru răsaduri de însămânțate la 10 la 20 în februarie. Și în aer liber - 20-25 zile mai târziu. Pentru acest borcan mic umplut cu un amestec nutritiv. De îndată ce lăstarii încep să apară, ele sunt puse pe fereastra strălucitoare. Udate după cum este necesar cu apă caldă. După 10-12 zile de la apariția puieților se arunca cu capul în vase de plastic, cutii de lapte sau diametrul vasului de ceramică și o înălțime de 8-9 cm. Răsaduri de Rassazhennye sunt plasate într-o cutie îngustă pe două rânduri, cu apă caldă și menține temperatura în lumină, la 18 + ... + 23 ° C în timpul zilei și 15 ... 17 ° C pe timpul nopții. Apa răsadurile sunt rare, dar abundent în dimineața.

  Prima hrănire se efectuează răsaduri de 8-10 zile după cules. La 1 litru de apă se dizolvă 3,2 g de superfosfat și 1,5 g de carbonat de potasiu. În al doilea îngrășământul faza în patru până la cinci frunze adevărate, doza de îngrășământ a crescut cu 1,2-1,5 ori. Prin plantarea de răsaduri ar trebui să aibă o tulpină groasă, mugurii pe de o parte prima și o înălțime de cel mult 40 cm.

  Pregătirea pentru plantare vase mari de lut, găleți, vase, cutii de lemn, cu o capacitate de cel puțin 7-8 litri. În partea inferioară a fiecărui recipient având o multitudine de orificii de drenaj prevăzute: .. cărămidă spartă, piatră, blocuri de beton, etc. Sub aceste da palet, care va excesul de apa dupa udare.

  Răsaduri cu o bucată de teren plantat într-un recipient umplut până la o jumătate de amestec nutritiv. Face bine pe mărimea comei și au plantat o plantă, astfel încât mingea a fost acoperit cu sol la 2-3 cm. După plantare, plantele udate din abundență și plasate pe o cutie de lumină.

  La apariția roșiilor vreme caldă atent transferate în balcon sau loggia și imediat legat la o buclă de spalier în mișcare. Sfoară ca folie de creștere a plantelor în jurul valorii de tulpina principală.

  Temperatura optimă în zilele însorite +25 ... + 28 ° C, timp noros 18 ... + 20 ° C.

  Adăpate după cum este necesar.

  fertilizatori lichizi hrănire efectuat după 1,5 săptămâni după plantare (în 10 litri de apă ia 20-25 g

  15-20 g de superfosfat și sulfat de potasiu), și la încărcarea în masă a fructelor (adăugând 10-15 g uree).

  Odată ce un plante Microfertilizatoare luni alimentate prin dizolvarea unei tablete amestec Riga în 10 l apă, în absența cenușii lor de utilizare a lemnului. Pentru acest scop două pahare de cenușă înmuiate în apă timp de zile, apoi se toarnă într-un recipient de apă până la 10 litri și roșii din belșug udate.

  Plantele formează o tulpină unică, în mod regulat în dimineața fraierilor eliminarea au atins lungimi de nu mai mult de 4-5 cm. La fiecare instalație, lăsând șase până la opt mâini și prindeți din vârful trage.

  Pentru o mai bună fertilizare de flori în fiecare zi, în timpul mai calde zile roșii clătinate. Cu grijă pentru fiecare plantă se obține 3,2 kg de fructe.

  Cultivarea tomate nonseedlings mod

  Multi gradinari-fani au văzut înțelepciunea de tomate în creștere nonseedlings fel. Să definim în primul rând modul în care, în creștere roșii nonseedlings drum? Și acest lucru înseamnă că am semănat semințele de tomate direct la un loc permanent de creștere și, prin aceasta, a economisi timp, ceea ce este necesar pentru aclimatizare de tomate după cules.

  În prezent, crescătorii au adus o mulțime de soiuri, perioada de maturare care durează ot75 la 85 de zile de la germinare. E suficient să crească roșii nonseedlings drum. Dacă cresc roșii nonseedlings fel, plantele obținute călit, nu se teme de vreme rece, și chiar îngheț, ele vor înflori și a da un randament prietenos, puternic.

  În primul rând avem nevoie pentru a determina soiurile de tomate, pe care intenționăm să le crească mod nonseedlings. Cel mai bun în acest scop, soiurile adecvate, care diferă într-o scurtă scadență, mai devreme, au o tulpina robusta si poate da roade fără pasynkovaniya. Pentru nonseedlings în creștere modul în soiurile cele mai potrivite de cireșe de iarnă, vânt trandafir, Angelica, Junior, Kuzma.

  Pentru creștere tomate nonseedlings modul terenurilor pentru semănat semințe este cel mai bine pentru a găti cu toamna, dar dacă nu ați făcut acest lucru, va trebui să lucreze în primăvară, din cauza pregătirii corespunzătoare a solului va depinde în mare măsură de cultura ta. Imediat după zăpada coboară din sol, și este oarecum decongelate, proryhlit zona selectată, face humus la sol, pentru a facilita turbă sale, rumeguș, pentru că roșiile nu se simt bine în soluri grele.

  La mijlocul lunii aprilie până la începutul lunii mai, puteți începe plantarea de tomate să crească calea lor nonseedlings.

  Pentru a face acest lucru în mijlocul crestei pe care trebuie să facă un pic de canelură la o adâncime de 30 de centimetri. În această canelură este necesară pentru a pune un îngrășământ organic, face un îngrășământ potasiu-fosfor, cenușă și se presară pe tot pămîntul. Acum puteți merge direct la semănarea semințelor. Pentru a face acest lucru, trebuie să marcați buduyuschuyu dumneavoastră un pat, care este, de a face semiluna mici la o distanță unul de celălalt 35-40 centimetri. Ei nu bolzhny să fie adânc - 1,5-2 cm. În aceste puțuri noi am loc semințele de tomate. La fiecare godeu este necesar poklast 4-5 semințe. Apoi se presara toate godeurile cu semințe ale pământului și tot ce este lăsat să aștepte pentru germinare.

  înghețurile întors care nu se tem de semințe noastre, pentru că am fost însămânțate soiuri care tolereaza perfect geruri reveni la -3-5 grade Celsius. Asigurați-vă că pentru a face mai mult de o condiție - să nu zamachchvayte semințe în orice soluții sau stimulente de creștere, ei pur și simplu nu au nevoie, dar semințele umede sunt mai sensibile la temperaturi scăzute.

  Până la tomate trei până la patru frunze adevărate, nu poți nici măcar să le apropie. După apariția de frunze adevărate, aveți nevoie pentru a face o subțiere de tomate, lăsând doar cea mai puternica planta in gaura. Restul pot fi eliminate sau este transplantat într-un alt loc, dacă este cazul, ești gol. îngrijire suplimentară este redusă la sol slăbirea și udare, dacă ați refuzat să mulcire, care nu vă sfătuim să faceți. Zamulchirovat solul din jurul tău tomate, deci, protejarea solului împotriva uscarea și de creșterea buruienilor și mulci ulterioară va servi ca îngrășământ organic. Dacă încă mai vin la apă roșiile, se face numai cu apă caldă și cu moderație. În tomate foarte bine dezvoltat sistem de rădăcină și merge adânc în, astfel încât să exagerați udare nu este necesar, este posibil să se aducă roșii la o astfel de stare încât rădăcinile pot începe să putrezească.

  După modul în care nonseedlings tomate cultivate, începe să dea roade, trebuie să alegeți cu atenție pe toate muguri bazale, îngălbenirea frunzelor, și, dacă este necesar, pentru a efectua pasynkovanie. Aplicând metoda de mai sus pentru tomate în creștere puteți primi o cultură fină, care nu se aplică acest efort.

  Cultivarea răsaduri de roșii

  Poate că, în întregul proces de creștere tomate, în creștere răsaduri cel mai important. La urma urmei, calitatea răsadurilor cultivate în multe feluri calitatea plantei, fructificare acesteia va depinde. Multe grădinari, mai ales incepatori, fac o mare greșeală prin cumpărarea de răsaduri de tomate de pe piețele. Pentru a face acest lucru, în orice caz, nu este necesar, iar răsadurile de tomate trebuie să fie cultivate numai pentru el însuși. Numai în acest fel poate fi 100% sigur că veți obține răsaduri este genul de dorit.

  Pentru răsaduri de roșii a crescut benigne, benigne ar trebui să fie și semințe de tomate. Dacă sunt în creștere răsaduri de roșii din propria lor sămânță, asigurați-vă că să-și petreacă începutul semănatului de semințe de calibrare - Alegeți cea mai mare. Cel mai simplu mod de a face acest lucru, deversând semințele pentru o perioadă scurtă de timp, în oala cu apă. Aceste semințe, care se depun la partea de jos sunt semințele de primă clasă, iar cei care vor mai apărea o mai bună aruncare - dintre ei nu va fi capabil de a obține rassady.Esli de bună calitate aceeași pentru semănat semințele pe care le utilizați magazin cumpărat, într-adevăr nu este zgârcit, și să cumpere semințe în magazinele de vânzare cu amănuntul pentru vânzarea de semințe. Nimic aici că semințele sunt mai scumpe, dar va garanta că ați cumpărat de fapt, semințele de tomate și a fost exact genul de ceea ce ai nevoie. Atunci când cumpără semințe în diferite tipuri de femei de pe piață pot cumpăra, în general, cine știe ce, nu semințele de tomate.

  După ce ați petrecut triat semințe ar trebui să efectueze înmuiere lor în așa-numita apă se topesc. Știința a dovedit că apa de topitură are o structură aparte, care are efecte benefice asupra tuturor lucrurilor vii. Răsaduri cultivate din semințe, pre-înmuiate în apă topită obține mult mai puternic, iar ulterior, plantele suferă mai puțin și mai bine de fructe. Cel mai simplu mod de a obține apă se topesc este topirea zăpezii. Formați găleata plină de zăpadă și introduceți-l în cameră. Când zăpada topită de o treime de apă de scurgere a primit, și aruncați restul de zăpadă. Cu zăpadă aruncat eliminați toate inutile. Aici, în apă și se înmoaie semințele. Dacă nu aveți zăpadă, apa de topire poate fi obținută prin efectuarea de îngheț al apei obișnuite. Dial apă într-un recipient și a pus în frigider. Când apa din recipient congela la o treime, gheață pune într-un alt vas și scurgerea apei rămase. După ce a primit gheata se va topi în mâinile tale vor topi apa.

  Înmuierea în apă decongelată trebuie efectuată timp de cel puțin 18 ore. În plus, pentru o mai răsadurilor amiabile și puternic, este recomandabil să se înmoaie semințele în diferite tipuri de promotori de creștere. De fapt, semințele trebuie să fie înmuiat înainte de starea de umflare. Dar nu te dus prin înmuierea semințelor. Multe grădinari, mai ales incepatori, permit o greșeală comună - semințele înmuiate în toate tipurile de lichide, gândindu-se că acestea ajută planta, cu toate că, de fapt, de la faptul că înmuierea planta primește mai mult rău decât bine, cât mai multe amestecuri nutritive neutraliza pur și simplu acțiunea altora, și, în multe cazuri, în cursul unei astfel de plante de amestecare lichide daune ireparabile, să se îndepărteze de la care el nu va reuși.

  Odată ce semințele sunt umflate, puteți trece direct la plantare. Dacă doriți cresc asaOmata numai pentru propria lor masă și doriți să vă răsfățați cu fructe de diferite soiuri de tomate, atunci mai bine pentru a semăna semințele de tomate cutii de dimensiuni mici, la rata de o cutie - un grad. cutii mici mai convenabil, deoarece acestea pot fi întotdeauna mutate din loc în loc, care este foarte necesară pentru cultivarea răsaduri pe un pervaz. Înainte de semănatul este necesară pentru a aplatiza, se toarnă peste și tamped în jos pe pământ într-o cutie. Nu face brazde pentru plantarea de tomate. suficient pentru a răspândi cu precizie semințe în rânduri cu o distanță de 2-2,5 cm în rând și între rânduri de 3-4 cm și semințe apoi doar pozatalkivat în sol la o adâncime de 1 cm, folosind un creion obișnuit. Când semănat semințe în brazde se pot produce culturi de îngroșare, care, la rândul său, duce la apariția așa-numitelor „picioare negre“.

  Pentru a germina semințe, este necesar să se mențină o temperatură constantă în regiunea de 25-30 de grade Celsius. De asemenea, solul în sertare trebuie să fie bine hidratat - aceasta este o cerință obligatorie pentru amiabile, puternice lăstari. Răsaduri apar în diferite soiuri la momente diferite. Și aici este un alt avantaj al cultivarea de răsaduri de roșii în diferite sertare. După post-răsărire plantele nu sunt întinse, acestea trebuie să fie mutat într-un loc care este mai bine luminat, dar în cazul în care temperatura este în jur de 17-20 de grade, ceea ce poate încetini semnificativ germinarea semințelor de alte soiuri fără germinativ odnovremonno.

  După germinare răsaduri de tomate ar trebui să înceapă să se întărească, este suficient să fie într-o zi caldă, însorită pentru a pune cutii cu răsaduri într-un loc în care temperatura este menținută în intervalul de 8-10 grade Celsius. Preconditii cultivarea puternică de tomate răsad este abandonarea irigării germinare la murături. Acest lucru va contribui la formarea de rădăcini suplimentare la răsad care vor beneficia de dezvoltare viitoare a plantelor de tomate.

  Tomate răsaduri scufundare începe după răsadurile au apare două frunze adevărate. Înainte de sparring cutii cu răsaduri trebuie să fie supuse la mai multă apă, aceasta va ajuta pentru a extrage răsadurile din sol, fără a provoca daune semnificative ea. Pentru cules, puteți utiliza orice dimensiune adecvată pentru acest rezervor, dar fii atent cu pungi de produse lactate cu bifidobacterii - bacterii care se găsesc în produse din lapte acru poate provoca daune ireparabile pentru răsaduri de roșii. După cules de vase cu răsaduri nevoie de 2 zile a rămas în condițiile ușor umbrite și numai după aceea din nou, poate fi amplasat într-un loc însorit. Trebuie remarcat faptul că, după cules răsaduri începe să crească puternic, care necesită mai mult spațiu de locuit. În cazul în care răsaduri nu oferă spațiu suficient, poate începe să se întindă. Un punct deosebit de important este apariția unei a treia a frunzei, este în acest moment răsadurile sunt în procesul de stabilire a primului inflorescență.

  Udarea în acest moment de răsaduri de roșii, de asemenea, trebuie să se măsoare din nou pentru a spori dezvoltarea sistemului radicular. Dacă ați făcut totul corect, apoi de două luni de la plantare, ar trebui să aveți răsaduri de roșii, având 7-8 frunze adevărate, prima inflorescenta, lungime de 30-35 cm și o grosime de aproape un centimetru. Acest proces va transfera plantulele bine, și vă va mulțumi pentru o lungă perioadă de timp, o cultură amendă de tomate minunate.

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit

  GuruAnimale.com
  Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu