GuruAnimale.com

Bovine Chlamydia

Video: Pasteurellosis pneumonie la patkartina de vițel. Pasteurellosis pneumonie la viței

bovine chlamydia

Chlamydia bovine Este acum pe scară largă, și, în ciuda acestui fapt, metodele de diagnosticare, prevenire și control al acestei boli sunt de plată, din păcate, o atenție puțin. Multe ferme de creștere a animalelor nici măcar nu se poate imagina că vaca lor are hlamidienositelem, și, în același timp, această vacă - sursa activă a agentului infecțios.
Chlamydia bovine (. lat Clamydophila abortus) are alte denumiri: avort enzootic, vaci de avort virale, avortul epizootica bovin. Dar există un nume neoficial, dar foarte revelatoare si informativa a bolii - „boala invizibila“.

Chlamydia - o zoonoză care afectează animalele din mai multe specii, păsări și oameni. Prin urmare, acestea ar trebui să fie luate în considerare în trei aspecte, și anume, veterinar, social și economic. Înregistrat pe toate continentele chlamydioses glob apar animale acut, cronic, și infectate latent pe care le rămân pentru o lungă perioadă de timp hlamidionositelyami.
Chlamydia se caracterizează prin transmitere încrucișată specii, care reprezintă o amenințare pentru o persoană care poate fi infectat nu numai de la pasarile infectate, dar și mamifere. In structura patologia infecțioasă umană are o infecție importantă loc chlamydia. Anual, în lume există aproape 90 de milioane de cazuri noi de boala, inclusiv Statele Unite - aproximativ 5 milioane, iar în regiunea Europei de Vest. - 10 de milioane de lucrători din sectorul agricol al economiei, în special fermele de păsări de curte, complexele de animale, ferme, fac parte din grupul de meserii riscante și psitacoza și alte clamidiozei zoonotici - boli profesionale.

Video: „Boli infecțioase de pisici și câini“ Skorohodov VA VC ZOOVET

caracteristici etiologice și imunologice ale patogenului

Chlamydia - sunt microorganisme care sunt caracteristici inerente care sunt importante în ceea ce privește diagnosticarea acestor infecții: în primul rând, ele sunt virusuri - paraziți intracelulari: nu se multiplică în afara celulelor umane si animale, structural chlamydia aproape bacteriilor Gram-negative conțin cele două tipuri de acizi nucleici - ADN si ARN au o membrană citoplasmatică și un perete celular.
Deoarece multiplicarea microorganismelor are loc asincronă, incluziuni citoplasmatice conțin simultan diferite forme de Chlamydia. Durata medie a ciclului de dezvoltare microorganisme este de 40-48 ore.
Comparativ cu 70-80 de ani ai secolului XX, sa schimbat dramatic clasificarea taxonomică moderne și un număr de Chlamydia.

Abordări moderne pentru diagnosticul de Chlamydia
Diagnosticul de Chlamydia stabili complexe: Avand in vedere datele epizootii, semnele clinice și modificările patologice ale rezultatelor de laborator.Detectarea anticorpilor în titrurile serice de 1: 5, 1:10 și mai sus este baza pentru a suspecta o infecție cu chlamydia.
Cel mai utilizat, și anume baza pentru majoritatea instalațiilor de diagnosticare de Medicina Veterinara, pentru a indica Chlamydia este RSK. Este bine cunoscut faptul că sensibilitatea ea astăzi este relativ scăzut. Prin urmare, astfel de teste de screening nu se îmbunătățesc, ci dimpotrivă - afectează situația epizootică din țară. Animalele de companie care sunt considerate serologică-negative în funcție de rezultatele DGC, de fapt, poate fi hlamidienositelyami latent răspândire activ infecției în rândul animalelor susceptibile. Metodele serologice indicație imperfectă a chlamydia, în opinia noastră, este factorul care determină complexitatea situației epizootice din țară.
Nou în diagnosticul de laborator al Chlamydia este o metoda PCR (reacție în lanț a polimerazei), care are un prag de sensibilitate semnificativ mai mare nivel.

O abordare integrată a tratamentului

Tratamentul infecției cu chlamydia Acesta trebuie să fie complexă, bazată pe etiopatogennim disponibilitatea infecției, durata bolii, natura și manifestările clinice ale sistemului imunitar al animalului de însoțire.
Rolul principal în tratamentul acestei boli ia un tratament cauzal: antibiotice, tetracicline, macrolide, fluorochinolone și tilanovi droguri. Tratamentul cu antibiotice trebuie efectuată în asociere cu un tratament simptomatic, vitamine, hrănire dietetice și îmbunătățirea condițiilor de detenție.

Video: Aceste animale sunt contagioase. Brainstormingul

prevenire și de biosecuritate a bolilor produse de bovine
Măsuri preventive în sectorul dezavantajată de Chlamydia au ca scop creșterea rezistenței nespecifice a animalelor și includ utilizarea antibioticelor din grupul tetraciclinei și măsurile veterinare și sanitare complexe.
În cazul diagnosticului teritoriului Chlamydia în care este detectată boala (economie, întreprindere, fermă) în modul prescris anunta nefavorabil pentru boala și sunt introduse restricțiile corespunzătoare.
Limitări ale punctelor nefavorabile eliminate 30 de zile de la ultimul caz de recuperare a animalelor bolnave și efectuează dezinfecția finală.

dezinfectarea corespunzătoare
Pentru dezinfectarea clădirilor de animale, abatoare și zone libere, unități de stocare a spermei biologice, inventar și articole de îngrijire a animalelor folosind fierbinte (80 ° C) 1% sau cald (20 ° C) 4% soluție de hidroxid de sodiu, soluție 4% din cloramină 2 soluție de formalină 4%, soluție 5% dintr-un acid carboxilic sau o soluție de albire Lysol care conține 3% clor activ.

Pentru dezinfectarea insotitori mâini utilizând soluție 0,5% de clor și soluție 2% de bicarbonat de sodiu.

Sursa: B. Yarchuk, LS Kornienko, profesor universitar. R. Tirsin A. Dombrowski, profesori asociați.
Belotserkovsky universitar agrar național

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu