GuruAnimale.com

Bazele de creștere a animalelor și lapte igiena producției

Conceptul de hrănire completă, sănătate și dieta de bovine

Productivitatea animalelor este complet dependentă de starea economiei în aprovizionarea cu alimente, adică, capacitatea de a furniza hrana pentru animale, luând în considerare vârsta și productivitatea lor. Furaje au un rol crucial nu numai ca sursă principală de productivitate a animalelor, dar, de asemenea, într-o mare măsură, caracterizează eficiența sectorului de producție, ca mai mult de 50% din costul cade pe drepților hrănire.

Rații pentru bovine  trebuie să fie o valoare biologica (echilibrat pe toate elementele de putere), o varietate de compoziții de hrană și rentabilă. Aceasta se realizează prin hrănirea sau alt tip, adică. E. Prin  compilarea rațiile de structură corespunzătoare,  caracterizată prin raportul dintre diferite tipuri de alimente - suculente, verzi, grosier și concentrate - ca procent din consumul total de valoare nutritivă în ele de ani de zile.

Știința a stabilit practici și a dovedit că cea mai eficientă este normalizată cu animalele de alimentare / fermă. Aceasta înseamnă satisfacerea deplină a nevoilor animalelor în toate bateriile necesare.

Video: Secretele de animale

Ca alimentare insuficientă și excesivă afectează în mod negativ productivitatea și sănătatea animalelor, reduce eficiența industriei creșterii animalelor în ansamblul său.

În mai frecvente hrănirea insuficientă practică, exces, mai ales în combinație cu exerciții fizice insuficiente, este mai frecventă în complexe industriale si provoaca obezitate.

Recomandare de hrănire - cantitatea de energie, minerale organice, substanțe biologic active necesare pentru a satisface pe deplin nevoile animalului, inclusiv costul menținerii vieții și obținerea productivității planificate menținând în același timp sănătatea și capacitatea de a se reproduce.

În consecință, rata de alimentare poate fi împărțit în două părți:

1. Suporturi;

2. productiv.

Cu cât greutatea corporală a animalului, cu atât mai mare hrănirea sprijin.

În elaborarea standardelor trei legi generale biologice în știința nutriției animalelor au fost luate în considerare:

1. Cu cât nivelul de nutriție a animalelor, productivitate mai mare și costuri mai mici de alimentare pe unitate de producție, și vice-versa;

2. Pentru a asigura o productivitate ridicată, sănătate, și funcțiile de reproducere ale animalelor ar trebui să se acorde o dietă fără excepție nutrienți, indiferent în cantități mari sau mici, sunt cerute de către organism;

3. Productivitatea mai mare a animalelor, cu atât mai mare concentrație energetică substanță c1 kgsuhogo dieta.

norme de hrănire sunt diferențiate în funcție de specie, vârstă, greutate în viu, stare fiziologică, nivelul de productivitate. Normele detaliate trebuie să ia în considerare energia animalului în unități de alimentare, și megajouli de energie metabolizabilă.

pentru 1 Oke adoptat pitatelnost1 kg de ovăz medie de calitate egală zhirootlozheniyu150 g de grăsime, ceea ce corespunde la 5,92 MJ net de energie. Republica Belarus a făcut recent trecerea la o evaluare a energiei de schimb nutriționale în loc de unități de alimentare de ovăz.

Pentru unitate de alimentare de putere (ECE) Acesta a acceptat 10 MJ de energie metabolizabilă. Evaluarea valorii nutritive a furajelor pentru schimbul de energie în ECE și energia curată în unități de alimentare de ovăz are diferențe semnificative.

rație - un set și cantitatea de hrană consumată de animale pe o anumită perioadă de timp (ziua, luna, sezon, an). La elaborarea rațiile ele sunt supuse unui număr de cerințe:

1. Dieta trebuie să se potrivească cu rata de hrănire a animalelor și nevoia de întreținere și raportul dintre nutrienți și energie pentru un anumit nivel de productivitate, greutatea corporală, starea fiziologică.

2. Cantitatea, calitatea și gama de feed-uri, ca parte a unui regim alimentar nu ar trebui să aibă un impact negativ asupra sănătății animalelor și a calității produsului.

3. Dieta ar trebui, acolo unde este posibil, constau dintr-o producție low-cost cu o schimbare internă a hranei pentru animale.

Structura dietei  - pentru interiorul său raportul dintre anumite tipuri de hrană pentru animale sau grupuri în procentul de nutrienți energie.

În cazul în care dietele dominate pentru însilozare și concentrate, atunci acest tip de hrănire numit-kontcentratnyh când Fan rații de vaci concentrate ocupă mai mult de 40%, atunci acest tip de hrănire se numește concentrat. Dacă Concentratele au reprezentat până la 10% în structura vaci rații, atunci acest tip de hrănire este voluminos. Tipul de alimentare se numește o școală în cazul în care mai mult de jumătate din dieta este format din plante însilozare și rădăcină uscată - atunci când o mare parte din dieta este prezentat roughage.

Video: Despre importanța selecției genetice la vacile de lapte;)

clasificarea furajelor

În timpul funcționării organismului este în mod constant consuma o varietate de substanțe nutritive. Pentru a le reface, precum și construirea de propriul corp, are nevoie de o aprovizionare constantă de noi substanțe nutritive din mediu. Și acest lucru se datorează terminarea alimentării. Dar fiecare regim alimentar complet gratuit gama necesară de nutrienți. Prin urmare, este necesar să se hrănească diversitatea sa.

Hranei pentru animale făcute pentru a distribui în funcție de originea lor. Pe această bază, cea mai mare parte dintre ele se referă la o hrana de origine vegetală, mai mică - la hrana pentru animale, chiar mai mici - la hrănirea minerală.

În plus, furajele vegetale sunt împărțite în mai multe grupe:

1) furaje verzi - pășuni iarbă și hrănire;

2) roughage - fân, paie, pleavă, etc;

Video: Principiile vițeilor în creștere la fermă "Demeter 2010"

3) korneklubneplodov;

4) însilozarea;

5) boabe și semințe;

6) resturi producții tehnice.mâncare de legume în compoziția lor chimică și efectele fiziologice sunt împărțite în următoarele grupe: voluminoase și concentrate. Grupul de roughage le includ pe cele care sunt nutritive - HA1 kgne bolee0,5 kgperevarimyh nutrimente majoritatea sau 0,65 unități furajere. În același timp, ele sunt extrem de bogate în fibre și au o mulțime de apă. Pentru a include furaj grosier: fân, deșeuri Gumen (paie, pleava), și altele. Acestea sunt caracterizate printr-un conținut ridicat de fibre, care, pentru unele animale este balast greu digerabilă, dar joacă un rol important în menținerea funcției de mare motilitatii intestinului.

feed-uri conțin Moist de până la 40% apă, se facă distincția între ei suculent și apos. Juicy - sunt acelea care cuprind o parte esențială a apei protoplasmă. Acestea includ furaje verzi - iarba, rădăcinoase și furaje însilozate.

furaje Apos - aceste deșeuri de diverse industrii tehnice (amidon, sfeclă, de fermentație).

legume furaj concentrat pentru furaj care conține 1 kg de peste 0,5 kg de nutrienți digestibili combinate. Alternativ, atunci când niveluri mai scăzute de substanțe nutritive - fibre de nu mai mult de 19% și 40% apă.

hrană concentrată, la rândul lor, sunt împărțite în amidon și proteine. Primele includ în principal cereale, la al doilea - leguminoaselor producția de extracție a țițeiului și a deșeurilor.

Pentru furajele de origine animală sunt deșeuri din prelucrarea animalelor și pește, lapte și de prelucrare a deșeurilor. Furaje pentru orice grup nu sunt relevante, deoarece acestea constau în alimente uscate diferite.

nutreturi minerale prezentate săruri ale substanțelor minerale sau organice. Ca vitamina fertilizare preparatele utilizate în producția industrială și hrana pentru animale și a unor alimente bogate în una sau mai multe vitamine.

Un grup special este format din furaje bucătării deșeuri alimentare, cantine, folosite cu succes pentru hrănirea animalelor și păsărilor.

Prepararea principalelor tipuri de hrană pentru hrănire

Palatabilitate, gustul și valoarea nutritivă a furajului sunt îmbunătățite, ca urmare a pregătirii lor pentru hrănire.

furaje cereale este măcinată prin măcinare, zdrobire, strivire. Aceasta distruge învelișul de cereale și ușor de digerat cu sucurile digestive conținute în substanțe nutritive din cereale. Inainte de servire, este necesar să se umezirea boabelor.

Furaje grosiere,, preferabil măcinat în special paie (lungime de tăiere trebuie să fie de 3-5 cm), iar apoi vinasă greutate aromat tarate drozhzhevannoy (reziduul după distilarea alcoolului din masa fermentat), și așa mai departe. D.

Toate rădăcinoase și cu tuberculi înainte de hrănire purificată de la sol și putregai. Chiar și un mic legume tăiate rădăcină și cartofi, deoarece vaca le poate înghiți întregi și îneca.

Siloz da, de obicei, fără pregătire. Dacă este prea acru, puteți adăuga bicarbonat de sodiu: 2-3 linguri pe unitate oferind un siloz.

Uneori, vacile de hrănire crenguță folosesc alimente: tinere ramuri de plop, mesteacan, salcie, plop. Puteți da până la 3 kg pe zi pe cap. ace, de asemenea, utilizate - până la 1 zi KGW jos. Ace mai bine pisa, puteți face infuzia.

6. ierburi dăunătoare și otrăvitoare, prăjituri și masa, influența lor asupra proprietăților compoziției itehnologicheskie de lapte.

plante otrăvitoare sunt foarte numeroase (mai mult de 10.000, și 120 de specii din Belarus) și diverse, astfel încât există mai multe clasificări ale acestor plante. Cel mai simplu este o clasificare botanică (clasificarea familii), dar ea nu a dezvăluit natura acțiunii plante otrăvitoare pe animale și nu are nici o semnificație practică pentru profesioniștii din domeniul sanitar-veterinare. Există o clasificare clinică de plante otrăvitoare pe AI Gusynin care se bazează pe influența lor principală asupra celor sau alte sisteme ale corpului animal. Conform acestei clasificări, plante otrăvitoare acum cunoscute sunt împărțite în următoarele grupe:

1. Plantele cu efect avantajos asupra sistemului nervos central,  care se manifestă ca a crescut de excitare, îmbunătăți circulația și respirația, crampe sau, dimpotrivă, senzație de lipsă de mișcări voluntare, reduce sensibilitatea generală, etc. (Otrăvirea Narcotic, albite, pelinul, vehom, zizanie, Galeopsis).

2. Plantele cu efect primar asupra tractului gastrointestinal și în același timp, asupra sistemului nervos central si rinichii. Aceasta se produce umflarea membranelor mucoase, congestie și chiar hemoragie limitată. În unele cazuri, efectul toxic al acestor plante este în natura leziunilor locale ale tractului digestiv și atinge mici ale altor organe și sisteme. Într-un număr de alte persoane - afectează de asemenea rezorbtivno și apoi simultan cu înfrângerea tractului digestiv sau după aceea există unele tulburări ale organelor și sisteme, în special sistemul nervos central și rinichi (otrăvire tulichina, glicozid și plante solaninsoderzhaschimi saponin-).

3. Plantele cu efecte avantajoase asupra tractului digestiv si organele respiratorii.  În acest caz, creșterea în respirație, dispnee, anxietate, spumoasa scurgere de lichid din nari, și tuse. Otrăvirii se întâmplă de obicei, de la plantele de familie grupa verzei (crucifere).

4. Plantele cu efecte avantajoase asupra ficatului. În acest caz, semnele clinice sunt tulburări digestive, icter, tulburări urinare, cardiace, respiratorii (lupin otrăvire, cruciuliță, heliotrop).

5. Plantele fotosensibilizare care cresc sensibilitatea animalelor la lumina solară, în special cele cu lumină de culoare și sub lumina directă a soarelui. Cel mai adesea aceasta boala apare la oi și porci, mai puțin - la cabaline și bovine (intoxicare trifoi, sunătoare, hrisca). De multe ori, animalele bolnave apar și tulburări generale, tulburări digestive, edem pulmonar, agitație severă, de mișcare și de sens dezvoltarea ulterioară a paralizie.

6. Plantele, afectând în primul rând, centrele cardiovasculare nervoase si inima. Clinic se exprimă, în primul rând încetinirea, apoi accelerarea ritmului cardiac. Când otrăvire (digitalice, lacramioare, ochi cioara lui, Glechoma hede-), diaree și alte boli pot apărea la animale.

7. plante, care afectează în principal rinichii și căile urinare (vincetoxicum rândunică Buttercup).  Acestea provoacă tulburări severe ale sistemului urinar - rinichi, vezică urinară, caracterizate prin eliberarea frecventă de urină în cantități mici. În cazul în care plantele numite otrăvirea oi devin letargice, cu un mers clătinat, în spatele turmei, de multe ori bea apă slăbi rapid și, în unele cazuri mor de epuizare.

8. Plantele murdărirea lapte.  Acest grup cuprinde în principal plante care conțin substanțe chimice - așa-numitele glicozide, muștar de alil și uleiuri esențiale, sunt capabile în corpul animal pentru a schimba ca organoleptice (miros, culoare, gust) și proprietățile fizico-chimice ale laptelui la vacile de lapte (aciditate, bogăție și colab.). Astfel de plante sunt pelinul, plante Buttercup, spurge, multe tipuri de varză (Cruciferae) (ridiche, rapiță), mușețelul, yarrow, măcriș, ceapă sălbatică și usturoi. . Astfel, de exemplu, diferite tipuri de pelin, ridiche sălbatică, semințe de rapiță, muștar, Thlaspi arvense și altele dau lapte un gust specific (de multe ori amar) și Buttercup zapah- - galben-roșu umbră și iarbă amar tulichina privkus- - culoare roz, cu un gust amar - bedstraw - piper roșu cun Highlander (piper de apă) - grâu albastru-vacă - tuiuri golubovatyy- - culoare albastruie, iar laptele este rapid skisaet- de măcriș devine acidă, scurtate rapid și prost pe căi greșite în ulei.

Tort și masă  - un produse furajere bogate în proteine ​​obținute prin prelucrarea semințelor oleaginoase de plante: soia, floarea soarelui, in și alte kultur.Po tort clasificarea și masa menționată ca furaje proteice concentrate.

Turte obținut prin extracția uleiului din semințe de oleaginoase comprimare. Cu o astfel de metodă în turta rămâne cantitate suficient de mare de grăsime (7 - 10%), prin care acestea au o valoare nutritivă și energetică ridicată. Torturi de obicei, sub formă de plăci presate de diferite dimensiuni - în care forma în care sunt mai bune și mai sunt stocate. În cazul în care aceste plăci sunt foarte mari sau prea tare, înainte de hrănire a le zdrobi mai bine, ud sau aburit. Deja zdrobit bagasse, sub forma nisipurilor cu curgere liberă, ușor de utilizat, deoarece Ea nu are nevoie de pregătire suplimentară, dar a păstrat-l mai rău decât apăsat. Datorită conținutului ridicat de grăsimi de prăjituri cu încălcarea condițiilor de depozitare rapid rânced.

Șrot  obținută prin extragerea uleiului din semințele măcinate prin extracție cu solvenți organici (benzen, dicloretan, etc.) care sunt apoi îndepărtate cu ajutorul aburului. Masa de extras este o cantitate minimă de grăsimi (1 - 3%). În acest sens, în conformitate cu valoarea nutritivă, vitamine și fosfatide ei recunosc tort, cu toate acestea, concentrația de proteină în făina de mai sus, precum și concentrația de oligoelemente. Schroth au structura în vrac și mai higroscopică decât prăjituri - este necesar să se ia în considerare în timpul depozitării. Meal are loc sub formă de granule (stocate cel mai bine).

Tort și masa poate fi administrat în rațiile și hrana pentru vite, oi, cai, fără ogranicheniy- în dietele porcine - la 10-15%, păsări - până la 20%, în funcție de conținutul de fibre din dieta. Cele mai bune tipuri de prăjituri - in și floarea-soarelui.

Anumite tipuri de prăjituri și mese și pot conține substanțe toxice dăunătoare animalelor, limitând utilizarea acestora în aplicațiile de furajare. Semințele de bumbac conțin o substanță toxică-Gosipol. Doza toxică pentru bovine este considerată 0,03-0,05%, în timp ce pentru porci - 0,02%. gosipolului Mai ales toxice pentru animalele de fermă tinere. Masa de gosipol conține 0,03-0,3% semințe de bumbac și Schroth - 0.02-0.5%. Furajul pentru tort semințe de bumbac vaci de lapte și făină, care conține 0,1-0,2% Gosipol poate fi administrat până la 20%, iar hrănirea bovinelor tinere - nu mai mult de 10% hrana pentru .żn tort de semințe de bumbac porkers și făină, conținând 0,06% gosipolului liber administrat la 7%, și care conțin mai mult de 0,1% din încorporată sale în furaje interzise.

Mulți așa-numitele „vicii“ de lapte se datorează hrănirea proastă calitate, contaminate cu bacterii patogene și alimente fungi toxigenic. Din cauza erori în alimentare pot schimba mirosul și gustul laptelui. Deci, în cazul în care vacile mananca iarba, care include creson de iarnă, cocoșului, ridiche sălbatică, câmp de muștar, lapte par gust vicios și miros. Viciile observate în laptele vacilor hrănite vârfuri turnip excesive, napi verde, frunze de varză. Unele plante consumate de vaci, nu afectează numai gustul și mirosul, dar, de asemenea, de culoare, si consistenta laptelui. Astfel, piper apă dă lapte culoare albăstruie, pufulita-grâu și de grâu de vacă - culoare albastruie, iar Pinguicula produce adezivitate și vâscozitate de lapte.

Video: Purcei

Caracteristicile de calitate ale laptelui afectează proprietățile sale tehnologice în prelucrarea untului, brânză și alte produse lactate. Sa constatat, de exemplu, că tort mare grădină degrada calitatea uleiului, devine moale, tartinabilă, mai puțin stabil în depozitare. In, floarea-soarelui și ulei de turte cottontop modifica proteinele din lapte, este coagulează cheag rău. Proprietati similare ale laptelui dobândește vaci pășunat pe pajiști mlăștinoase și joase cu vegetație acidă și când hrănite doze mari de stillage, borhot de bere, pulpă acru.

pagina urmatoare

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu