GuruAnimale.com

Raci de reproducție

Ameliorarea cancerelor foto

Raci - o animale nevertebrate foarte valoroase, sunt în mod constant în cerere. Cu toate acestea, scăderea populației lor naturale anual, alimentat braconajul, recurente diverse epizootică. În ultimii ani, acordă o mare atenție la creșterea racilor în rezervoare artificiale. Experiența în special demn de remarcat în creșterea racilor în Turcia și țările baltice.

Cancerele poate locui în orice ape dulci, râuri, lacuri, estuare, rezervoare, iazuri, etc. Ei iubesc curat, nu sunt contaminate prin mijloace chimice, de uz casnic sau iazuri naturale de deșeuri industriale, a căror adâncime este de obicei 2-5 m mediu ideal pentru Raci habitat. - linia de coastă din influxul rezervor unde vegetația acvatică este în curs de dezvoltare bine. Cancerele prefera suficient pat dens (nisip, argilă) cu prezența rocilor calcaroase, pietre, precum și rezervoare cu apă cu salinitate de reglementare sau ridicată. shore Primer și partea inferioară a rezervorului trebuie să fie de așa natură încât de cancer au fost construite în mod convenabil vizuini, deși ele pot trăi și sub pietre, rădăcini, cioturi. Cel mai adesea, vizuini construite pe malul raci umbrite abrupte, în cazul în care există puțin soare. Dimensiunea obișnuită de găuri: Lungime - 7-36 cm, latime - 4-18 cm, înălțime de 2-16 cm In timpul iernii, acestea sunt situate la o adâncime mai mare, iar vara - pe la .. În apă, cu o reacție acidă, care de obicei nu trăiesc. Cantitatea optimă de oxigen dizolvat în apă pentru Raci - 6-7 mg / l, dar este permisă scăderea momentana a nivelului de 2-3 mg / l.

Raci - animale dioice. Raci Masculii ating maturitatea sexuală în al treilea an de viață, și feminin - numai - pe a patra. Ca o regulă, crabi, masculii sunt de 2-3 ori mai mari decât femelele. Împerecherea are loc fie în toamna (octombrie, noiembrie), sau la sfârșitul iernii - începutul primăverii (februarie, martie). Durata împerecherea - 2-3 saptamani, fertilizarea este extern. Masculii lipite spermatofor sa pe partea de dedesubt a cefalotorace femelei sub forma unor pete albe. În mai târziu de împerechere și temperaturi scăzute, fertilizarea are loc în câteva zile. Femelele depun ouă pe timp de noapte, în tăcere, timp de 2-3 ore. Îndoirea abdomenului la cefalotoracelui ele formează o cameră în care se eliberează o substanță specială, solvent spermatofor atașat acolo cu sperma. Fertilitatea feminină depinde de mărimea lor, starea fiziologică, anotimp și de alți factori. Cu picioarele în și pot fi 110-480 de ouă.

Datorită mișcărilor de mers pe picioare și ouă abdominale spălate continuu cu apă proaspătă. În timpul perioadei de gestație a vițeilor de sex feminin sunt foarte precaut, ascunzându-se în peșteri și în afara ei numai în căutarea - produse alimentare. Embrionii în ouă se dezvolta în termen de 7-8 săptămâni. Crustacee (larvele) trapa de ouă, de obicei, la sfârșitul lunii mai 21 mai, la o temperatură de -24despreC. După ce a părăsit ouăle 5-8 zile ele sunt hrănite numai în detrimentul stocurilor vitelin, care se află sub coaja lor dorsală.

Înainte de a se produce a zecea zi a primei MOLT, după care larvele sunt similare cu cancer adulti. greutatea lor este de 21-30 g corp lungime -1,1-1,2 cm. Ele se hrănesc cu tine crustacee, dar ascunde sub burta mamei în condiții nefavorabile. A douăsprezecea, a treisprezecea zi a celei de a doua MOLT are loc, după care larvele devin complet independente. În timpul molting crabi sunt în adăpost.

Cel mai adesea perioade de năpârlire apar mai-august. Molting în mod repetat, trece raci: în primul an de viață de 8 ori, al doilea - 4-5, iar al treilea - 3-4.

Primele 1-1,5 luni de varsta sunt deosebit de vulnerabile la boli, ei pot mânca pește și păsări de apă. În căutarea hranei, migrează, hrănire în principal pe nevertebrate (viermi, moluste, insecte si larvele lor). temperatura ambientală optimă pentru cancerele de nutriție pentru adulți de 17-21 ° C, larve - 18-23 ° C.

În ciuda femele care alăptează atent pentru descendenți ai acestora tipuri de cancer pot mânca reciproc. Acest fenomen este cauzat de animale de viață de grup năpârliri frecvente, de creștere inegală. persoane fizice mari mănâncă mai mici.Pentru a evita consumul de raci rudele lor, trebuie să fie adăugate din timp în timp dressing, folosind râme.

Pentru reproducție racul se poate folosi de specialitate, fermieri și parcele mici de teren privat și pe care sunt corpurile de apă.

Condiții de reproducție raci

Există două tipuri de ferme pentru creșterea languste: iaz și fabrica. Cea mai avantajoasă din punct de vedere economic a considerat mai întâi. Raci începători este recomandabil să se înceapă cu, să crească puietului, punerea în aplicare a care la piață constantă de vânzări poate avea ca rezultat profituri semnificative. cancere de diluare preforme importante cu femele vii și ouăle în ferma homar de transport. Pentru a creste 1 tona de cancer, este necesar să-și procure 500-600 samok- captura în apele naturale. Ferma (iazuri mici, bazine sau dispozitive speciale) se efectuează doinkubatsiyu embrionii sunt pe pleopods. Este foarte important să se creeze un schimb de apă bună și aerarea apei. Este necesar să se monitorizeze în permanență calitatea apei monitoriza cantitatea de oxigen dizolvat în acesta (cel puțin 5-7 mg / l) și hidrogen (7-9 mg / l). schimb de apă trebuie să fie de aproximativ 50 l / min la 1000 mp. suprafata apei m. Ar trebui de asemenea să examineze cu atenție natura resurselor furajere rezervor: alge, zooplancton, viermi, „iarba“ și alți pești. Prezența furaje naturale ajută la reducerea costurilor de puietului în creștere și a cancerelor de mărfuri.

Producătorii RAKOW amplasate în iazuri (zona - aproximativ 0,1 m, adancime - 1-1,5 densitate m, plantare -. 1-5 bucati / 1 sq). La o temperatură a apei peste 7 ° C cancerelor hrănite cu alimente proaspete sau fierte (carne, deșeuri de abator, legume, scoici, etc.). Rata medie zilnică este de 2% din corp de cancer de masă. Furajeră este plasat pe tăvi de lemn (40 40 cm). Atunci când metoda de reproducere cancere iaz, larve din prima etapă sunt situate în mai și iunie. După al doilea prăjește năpârlirii (de animale, nu a atins încă valoarea cancerelor adulte) sunt prinse și transplantate în iaz uterină și crustacee mici doraschivat la puietului cântărind 7-10 grame. Ele pot doraschivat în același iaz, sau transplantat la altul, în care condițiile îndeplinesc cerințele de iernare. Crabii sunt prinși și yearlings transplantate în bazinele de îngrășare, unde factorul de densitate este mai mică decât în ​​rezervorul precedent. La sfârșitul celui de al doilea sau al treilea an de cancer de viata ajunge la greutate comercializabil 40 la 50 de grame la o lungime de 9-10 cm.

Racii sunt cunoscute în apa poluată nu este viu, astfel încât carnea de la ei mai curat decât alte animale acvatice. Și ei înșiși în techs iaz îndeplini o funcție, purificarea apei din reziduuri organice. În iaz curte se recomanda sa se reproduca shirokopalyh si raci lung degete. In ghearele cancer shirokopalogo late, coajă elegant, lungimea corpului de aproximativ 15 cm recuperati cancer are un gheare înguste și lungi și pietricele lungimea corpului pantsir- ajunge la 20 cm, mascul Greutate -. 300 grame.

cancerelor de iarnă merge în adâncuri și în vizuini il. În timpul iernii, după cum se știe, nu este suficient oxigen din apă, niște pantaloni de pește, cad la fund și devin cancer pradă care chiar și în condiții de temperatură scăzută nu este oprită în mod activ mănâncă. Prinde raci tije speciale, rachevnyami și Merezhko, pornind de la mijlocul verii până toamna târziu.

În scopul de a prinde crabi sunt mai bine conservate și să nu atace reciproc, acestea trebuie să fie hrănite cu urzici, frunze de arin, cartofi și alte plante. Peștele proaspăt nu este recomandat pentru a da sub formă de cancer în timp ce aranja lupte, timp în care își pierd ghearele și picioarele lor, și, astfel, comercializabil.

Ameliorarea cancerelor video,

Dacă nu doriți să citiți acest articol mare despre reproducere racul ca o afacere, va oferim atentiei un film fascinant despre reproducție crabi acasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu