GuruAnimale.com

Hrănirea peștilor în iazuri

Hrănirea fotografie pește

Video: hrana peștilor live. hrănire crap

Principalul obiectiv la proiectarea rațiile pentru alimentarea peștilor pornirea kormosmesej utilitatea, t. e. balanța puterii pe elementele principale. Prin compozitia furajelor pentru tine un iaz / pește impune cerințe mai puțin de capacități stricte cu privire la utilitatea, ca și în iazurile are o hrană naturală, care oferă un anumit grad de pește nutrienți și vitamine. Fluxul poate fi produs sub formă de aluat, pelete sau brichete. Specificați-l folosind diverse alimentatoare.

Aluat obținut prin malaxare sau o alimentare separată de hrană pentru animale în vrac pe apă, are o rezistență scăzută în apă și are prima oră de scufundare în apă pierde până la 50% nutrienți. Granulă și furajele brichetate, preparate special prin presare umedă, s-au îmbunătățit rezistența la apă. Granulele preparate pentru hrana animalelor dimensiuni diferite de pește, respectiv, dintr-un anumit grup de vârstă. Pentru tinerii crap nevoie de alimentare bogate in nutrienti. Astfel, proteina din ele nu trebuie să fie mai mică de 26% grăsime - 2-4%. Pentru creșterea crapului juvenile cântărind 1-25 g este mai bine să folosiți feed-TBR TBR și RJ-81, RJ.

Video: pește în creștere (experiența personală) - rula pește în iaz privat (partea 4)

Utilizarea acestor fluxuri amestecate biologic și economic, eficient în cultivarea intensivă a crapului. Pentru a obține efectul maxim al unui material săditor de grad înalt și producerea piscicultura a acestor furaje trebuie să se aplice de la începutul alimentării până la sfârșitul lunii august. Prin reducerea temperaturii apei din jurul septembrie-octombrie, mai bine du-te pentru a alimenta RZGK. Începe să se hrănească puietului nevoie atunci când ajung la masa de 1 conținut mare de proteine ​​al hranei pentru animale (30%) vă permit să crească puietului puternice și sănătoase, care pot tolera bine iarna. Furaje SBS-GC, PC-BP și W-1 este destinat pentru alimentarea marfa de doi ani de-a lungul începutul yearlingii sezonului de hrănire și grupe de vârstă mai mari este determinată de temperatura apei și starea aprovizionării cu alimente naturale. Începe alimentarea este necesară la o temperatură de 15-18 „C. In primele zile cantitatea de hrană nu trebuie să depășească 1% din masa de pește. Ca pește obișnuinței și creșterea temperaturii apei de alimentare a cantității de hrană pentru a fi aduse la normal. Hranirea se recomandă la unul și același timp. În acest caz, peștele a produs rapid un reflex condiționat în timp și locul mesei, care accelerează consumul de alimentare și reduce pierderile.

Calculul cantității de hrană trebuie să fie efectuată pe mese speciale. Când alimentarea de crap trehletku rația zilnică trebuie să fie de 6% din greutatea peștelui. Perioada principală de alimentare (iulie-august), caracterizată prin temperatură ridicată a apei și acumularea unor cantități semnificative de substanțe organice, hrana pentru animale trebuie să fie nu mai devreme decât 2-3 ore după răsăritul soarelui. puietului Carp ar trebui să fie hrănite de 2 ori pe zi, împărțind rația zilnică în două părți egale. Dvuhletki poate fi alimentat o dată pe zi, de preferință dimineața. În procesul de hrănire trebuie monitorizată în timp ce consumul de alimente. Dispariția rapidă a furajelor din locațiile furajere indică pești subalimentare. Dacă rămâne hrană neconsumată timp de 3 ore, hrănire supraponderal.

Hrănirea peștele în rezervoare și cuști. Când cultivate în rezervoare și cuști de nevoile nutriționale de pește pe deplin satisfăcute de furaje, astfel încât eficiența cultivării este definită de prezența hranei pentru animale de grad înalt.

hrănire crap

Rata de alimentare zilnică este determinată prin cântărirea peștelui și temperatura apei. Când masa până la 0,5 g cantitate hrană pentru pești ar trebui să fie de 100%, 500 g de greutate pește - 2,8% din greutatea lor. Nursing este de dorit să se stabilească un alimentator special. Pentru creșterea yearlingii și de doi ani crap este mai bine să se aplice furajelor granulare. 12-80 furajul pentru puietului de crap cântărind 1-40 g, 16-80 - 40 g, 16-82 - de la 150 g la o greutate de mărfuri. Furajarea III-9 este utilizat pentru puietului de crap și de mărfuri cultivate în bazine, unde apa are o temperatură constantă (25-30 ° C). prăji Carp trebuie să fie hrănite prin fiecare oră. După ce a ajuns la o greutate de 10 g cantitate de hrănire poate fi redusă. Cand temperatura apei este de 24 „numărul C alaptarilor nu poate depăși 6, la 14-20“ C - 4 și cu 8- 14 ° C pește trebuie hrănite de 2-3 ori pe zi. În timpul iernii, când temperatura apei de 6 ° C deasupra peștelui trebuie să fie bine hrăniți, dar rația zilnică trebuie să fie nu mai mult de 2% din greutatea peștelui.

Hrănirea de somon. păstrăv alimente și alte salmonide sunt de pește marin și de apă dulce, carne, maruntaiele animale cu sânge cald, pește, carne și oase și făină de krill, lapte praf degresat. disponibil în comerț feed-grad înalt de pește industrial conțin toate componentele necesare. Starter hrăni 6M-DDM-112 și C-Lat destinate pentru cultivarea păstrăvul curcubeu la o greutate de 5 g LC-5C - larve și prăjiți somonul de Atlantic în greutate de până la 2 g, LC-5P - pentru fry somon cântărind 2-30 g, DDM -8M - pentru somon de atlantic de la larvă la migranți din aval. Hrănirea larvelor păstrăv de începe să crească atunci când topit, adică. E. Când sacul vitelin este absorbit cu 50%. Mărimea particulelor furajere trebuie să corespundă masei de pește și poate varia de la 0,4 până la 8 mm. Eficiența de alimentare depinde de evaluarea corectă a diete zilnice.

Hrănirea canal somnSomnul canal, a cărui putere de externe sus format stomacului și a intestinului format rapid structura furnizate de enzime digestive într-o măsură mai mare decât crap și pești ierbivori. Nevoia de somn canal în nutrienți aproape de nevoile de păstrăv curcubeu. Pentru cultivarea hranei canalului somni utilizat SB-1 și SB-3. Când acești pești în creștere în apă moale, în hrană pentru a fi adăugate calciu. puietului somn canal cu o greutate mai mică de 1,5 g de 8 ar trebui să fie hrăniți o dată pe zi. Mai mult, numărul de mese poate fi redus cu până la 4 ori pe zi. Valoarea determinată de masa diete zilnice de pește și temperatura apei.

hrănirea Sturionul

 Spre deosebire de alte specii de pești necesită sturion concentrat mai alimenta furnizarea de energie din grasimi. Acest lucru este valabil mai ales a tinerilor Bester (un hibrid de morunul). Furajul pentru fry bestera ar trebui să conțină proteine ​​de 45-55%, 16- și 20-grăsimi 12,6% carbohidrați. Valoarea dieta zilnica pentru greutate bestera 5-150 g este de 3-20% în greutate, greutate 150-1500 g - 1,5-11% din greutatea corporală. Hraneste larve, se prăjește și puietului au nevoie de 8-12 ori pe zi, mai mult de pește adult -4-8 ori pe zi. Atunci când în creștere larve Bester, împreună cu hrana starter pentru primele 2-3 zile este necesar să se utilizeze hrana vie. În Sturgeon împreună cu furajele granulate uscate sunt utilizate pe scară largă amestec păstos. Bester cerând prezența vitaminelor în furaje. De exemplu, atunci când hrănire bestera numai pește tocată observat tulburare metabolică care se manifestă în reducerea consumului de alimente și încetinirea creșterii. De aceea, pasta trebuie adăugat la hrana furajeră de drojdie și vitamine premixuri.

Video: Hrănirea pește în iaz

Cultivarea tilapia în fermele iaz, bazin și cușcă

Tilapia bună utilizare de origine animală hrana atât de legume și. Aveti nevoie de proteine ​​tidyapy este puțin mai mică decât crapul, anghile și păstrăv. În Asia și Africa ca furaje utilizate tărâțe de orez, orez sol, plante acvatice și terestre, deșeuri alimentare. Când cultivate în tilapia monocultură pot folosi boabe de deșeuri și mese, precum și hrană pentru animale, prima nyaemye la cultivarea de crap. Pentru greutate tilapias juvenil de până la 50 g de hrană sunt potrivite TBR-RJ-81, RZGK-1, 16-82, 50 g sau mai mult - PC-Bp. larve de Tilapia pot consuma hrană artificială imediat după trecerea la hrănirea activă, ceea ce facilitează cultivarea peștilor în cuști și bazine. Pentru larve tilapia utilizarea mai eficientă a hranei pentru animale cu conținut de 40-45% proteine ​​și 10-11% grăsime. tilapia puietului se dezvoltă bine în furajele combinate care conțin proteină și 7% 26-30 - Yu% grăsime. rație zilnică (în% din greutatea corporală) în tilapia depinde de greutatea peștelui.

hrănire anghilă

Atunci când în creștere anghilă, indiferent de sistemul, succesul va depinde de hrănirea corespunzătoare. Cu cât consumul de anghilă de proteine ​​animale la amestecul de alimentare, cu atât mai repede crește. In dieta de anghilă ar trebui să conțină proteine ​​de 50%, 5-6% grăsime. Atunci când în creștere prăji anghilă recomandat să se folosească hrana pentru animale, în principal. Young țipari hrănite de 10 ori pe zi. anghilele de hrănire ar trebui să fie efectuate în locuri de alimentare întuneric.

Eficiența hrănirii impactului asupra mediului anghilă depinde de mediul. De la condițiile de mediu depinde de activitatea tractului digestiv de pește, pește de creștere, activitatea de consumul de hrană. Eficiența utilizării nutrienților anghilă (ca toți peștii) crește odată cu creșterea temperaturii până la o limită. Tipul și vârsta peștilor depinde de temperatura minimă. La o temperatură de 0 ° C, digestia peștilor nu are loc, așa că în timpul iernii nu se poate hrăni peștii. Pentru a crește peștele nu a oprit tot timpul anului, este necesar să se mențină temperatura apei la nivelul optim pentru un anumit tip de pește.

Influența mediului asupra eficienței hranei pentru animale

Condiții de mediu depind de eficiența hranei pentru pești, activitatea tractului digestiv și, ca o consecință, o creștere. Un rol deosebit este jucat de temperatura apei. Aproape toate speciile de rata de creștere a peștilor și a eficienței hranei a nutrienților crește cu temperaturi de până la o anumită limită. Temperatura optimă depinde de tipul și vârsta peștilor. practic nu are loc la o rată de temperatură scăzută de digestie a alimentelor este neglijabilă, iar la 0 ° C digestie. Prin urmare, în timpul iernii nu se poate hrăni peștii. Pentru pești cultivate tot timpul anului, este necesar să se mențină temperatura apei la un nivel care este optim pentru tipul de pește care trăiește în iaz. Dacă o astfel de temperatură este crap 23-28 ° C, apoi la păstrăv de 18 ° C. Rata de trecere a alimentelor prin tractul digestiv și digestibilitate sale afectează în mare măsură calitatea hranei pentru animale. Astfel, utilizarea de feed-uri, care sunt bogate în proteine, poate accelera în mod semnificativ creșterea peștelui. mare impact asupra eficienței hrănire pește are o concentrație de oxigen din apă. În cazul în care conținutul său nu depășește 2 mg / l, crapul începe să vă faceți griji, apoi din ce în ce înghite aer și la un conținut de oxigen de 1 mg / l se oprește alimentarea.

Trebuie înțeles faptul că reducerea conținutului de oxigen din apă este însoțită adesea de o creștere a concentrației de amoniac, uree, nitrați și alte substanțe care inhibă creșterea. Valoarea critică a concentrației de oxigen în apă pentru diferite grupe de vârstă și diferite de pește. Astfel, canalul de somn, la o concentrație de oxigen de 2,8 și 7,9 4,7 mg / l, temperatura apei ° C și 26,6 are un bun câștig zilnic de hrănire, respectiv 31, 27 și 18%. Lumina are, de asemenea, o mare influență asupra eficienței hranei pentru animale. frecvența sa naturală determină eliberarea hormonului de creștere, afectează asupra activității locomotorii, stimulând în același timp, de asemenea, activitatea glandei tiroide. Alungirea de lumina zilei, cu iluminare artificială are efecte benefice asupra creșterii peștilor. Pentru fiecare specie de pește are propria sa gama optimă de salinitate, în care există rata maximă de creștere. Cei mai mulți pești pot trăi în corpurile de apă cu o anumită salinitate, dar unele, cum ar fi tilapia, cresc bine și eficient folosi produsele alimentare în ambele apă proaspătă și sare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu