GuruAnimale.com

Boli de piele parazitare ale animalelor

HitAgro.RU

Boli Cat: Video

Odată ce există o situație interesantă. Pentru mine despre ora zece seara sa apropiat de om, care a căzut condiție vier ante bolnav - un animal se comporta fără încetare, el a refuzat să se hrănească, chiar și începe să piardă în greutate. Când am văzut pe cei săraci, diagnosticul pus dintr-o dată, deși, și a fost foarte surprins.

Mistretul era un costum alb, astfel încât pielea lui au fost în mod clar vizibile doar după colonii păduchi și un număr mare de nits. Rularea o mână pe pielea animalului, am arătat proprietarul dăunătorilor mobile, „Uite cine te hrănesc.“ Dar el nu a fost surprins. „Deci, ce? Păduchii! - el a zâmbit. - Au le vier pot imbolnavi? “. A trebuit să explic-ar fi proprietar, care păduche se hrănește cu sângele animalelor, iar intepaturile dureroase si injecteaza in saliva rana toxice, care provoacă mâncărimi și inflamații, iar în cazul în care astfel de mușcături odată ce există zeci sau sute, animalul apare boala reala, care a dat chiar numele - sifunkulyatoz. Aceasta determină o scădere a productivității animalelor, întârzierea creșterii, și, uneori, deși foarte rar, moartea.
În legătură cu încălcarea bunăstării animalelor și tratamentul medical oferit de sacrificarea cărnii de mistreț, la care am fost chemat, a trebuit să fie amânată pentru câteva săptămâni.

Fiecare parazit - preferința lor

Boli ale pielii, care este popular numit pe bună dreptate scabie, chuhachkoyu, lepom la animale poate provoca o mulțime de paraziți - căpușe, purici, păduchi, păduchi și păsări, unele muște anumit interval. Leziunile cauzate de anumite insecte pot fi văzute cu ochiul liber, celelalte (acarieni) - invizibile pentru oameni. Dar, indiferent de agentul patogen, simptomele sunt aceleași: animalele sunt în mod constant mâncărime pentru a freca sânge pe pereți și laturi obiectelor din jur. Astfel, părul skukozhivayutsya devine fragil, dacă nu este necesar.
Cei mai mulți paraziți au o specializare îngustă. De exemplu, paduchi cap pentru fiecare specie de animale, aproximativ vorbind, ei: o pasăre nu poate fi păduchi de porc și de bovine de câine nu să prindă rădăcini. Desi paduchi de pui sunt musca foarte dureroase o persoană, acestea nu vor fi în măsură să se hrănească cu sânge uman. În același timp, pisici, câini, rozătoare și păsările sălbatice pot fi purtătoare de agenți patogeni.

video: "paraziți cutanate de pisici" Svetlana BelovaCum să scapi de?

In curtea privată pentru a scăpa de paraziți pielii dificile. Camera este aproape niciodată gol, astfel încât dezinfectarea nu este de obicei efectuată. Building vărsat sau coop gazde folosind diverse materiale disponibile (lemn, țesături), care infunda fante și cavități, și anume în aceste materiale și ascund paraziți și vectori lor - rozătoare.
În mod tradițional, oamenii tratează animalele ei înșiși, dar acest lucru nu este în întregime corectă. În primul rând, credința oarbă în medicina tradițională de multe ori nu dau rezultatele dorite - un decoct de pelin, tutun, kirkazona, rostopască, etc, în cazul în care reduc activitatea paraziți, dar nu-i omoare. În al doilea rând, astfel de „medicina tradițională“, ca kerosen, motorină, grăsimi și alte produse petroliere sunt în măsură să ardă pielea deja deteriorate și provoacă o mare durere și o lungă perioadă de timp pentru a penetra pielea groasă, făcându-l otrăvitoare. În al treilea rând medicina, modernă veterinară are multe medicamente terapeutice și preventive în condiții de siguranță. Prin urmare, tratamentul ar trebui să numească și să controleze cursul doar un medic veterinar.

Video: Cele mai frecvente boli de pisici

Motivele pentru înfrângerea

Noi trebuie să aibă în vedere o altă caracteristică a pielii boli parazitare: în primul rând de animale afectate care suferă de hrănire dieta defectuoasă (lipsa de proteine, minerale si vitamine), rareori în aer liber sub soare - și astfel de condiții apar în a doua jumătate iernare.

Vasile Usatenko,
medic veterinar

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu