GuruAnimale.com

Kuzka Crusader - Plastinchatousye dăunătorilor culturilor

Cuprins articol

Beetle-Crusader se referă la familia de scarabeu, ordinul Coleoptera. Trei specii din genul Anisoplia: Kuzka gândac, gândac și gândacul de-cruciat Krasun similare în biologie și dăunătorilor, ele sunt numite cărăbuși cereale.

Distribuția cruciații

Beetle-cruciat comun în sudul pădurii, în zonele de silvostepă și stepă din partea europeană a Rusiei, se găsește în Kazahstan și Siberia de Vest. tipul de habitat, în partea de nord a frontierei vine la Briansk, Kazan, Tula, și în est la Altai și Kazahstan de Est,

Gândacul de paine (Anisoplia austriaca).
Gândacul de paine (Anisoplia austriaca).

semne externe ale compactorului-Crusader

Gândacii adulți Cruciații ating dimensiunea de 11-13 mm. Corpul este negru, în partea de jos cu un luciu metalic.

Elitrele roșcat - culoare maro sau gălbui, cu o pată neagră la viziera și un brâu negru în mijloc, formând împreună cu modelul cusătură în formă de cruce. Hairs filmate pronotum. larva alb galbuie atinge o lungime de până la 28 mm.

Reproducerea Gândacul Crusader

Femelele depun ouă în alb sferice, aproximativ 2 mm, în diametru. Pozarea se produce 2-3 ore la 2-24 grupe de bucăți în sol umed, la o adâncime de 8-20 cm, uscat la 32 cm, de obicei, în perechi, câmpuri cultivate, tehnic, pepeni, cel puțin în culturile de cereale.

Kuzka pâine - cea mai periculoasă dăunătorul de cereale, provocând pagube masive culturilor.
Kuzka pâine - cea mai periculoasă dăunătorul de cereale, provocând pagube masive culturilor.

In anii secetosi, femelele aleg locul pe câmpurile de pe marginea drumului, unde umiditatea solului este mai mare decât în ​​culturile de plante cultivate. Medie de insecte fertilitate este de aproximativ 50 de ouă. Depun ouale, femelele sunt uciși, fără a părăsi pământul. Dezvoltarea continuă 18--25 zile. Ouăle sunt sensibile la lipsa de umiditate în sol uscat sunt ucise în cantitate de masă. Dintre acestea, sunt gălbui larva alb-vierme, St obraznoizognutye, cărnoase, încrețită, cu trei perechi de picioare toracice până la 28 mm. În dezvoltarea larvelor trec prin trei etape.

Larvele du-te la sfârșitul lunii iulie până la începutul lunii septembrie. În primul an de viață, ele sunt păstrate în stratul de suprafață al solului, la o adâncime de 1-10 cm, și se hrănesc cu humus și rădăcini fine. Odată cu debutul iernii, larvele iernează în straturile mai profunde ale solului. - 30-80 cm Anul următor, ei vin la straturile superficiale ale solului la sfârșitul lunii aprilie, la o temperatură de 8-10 ° C și începe în mod activ de hrănire. Apoi, pentru anul următor, la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie par alb lăptos pupă de până la 17 mm, care se întunecă în a noua zi. Pupae dezvolta la o adâncime de 5-15 cm în gropi de excavare ovale.

Dezvoltarea pupelor are loc la o temperatură de 13-22 ° C și continuă timp de 15-20 de zile. Apoi, există bug-uri, care sunt de 3-5 zile din sol și pentru a începe de hrănire. O generație Crusader Gândacul dezvoltă doi ani. În legătură cu astfel de caracteristici de masă apariția de gândaci, de obicei, observate la fiecare doi ani. Zborul de gândaci întins în timp și durează 20-25 de zile. Cea mai mare parte a gândacilor apar în iunie.

Odată cu debutul iernii, larvele iernează în straturile mai adânci și mai adânci ale solului - 30-80 cm.
Odată cu debutul iernii, larvele iernează în straturile mai adânci și mai adânci ale solului - 30-80 cm.


Inițial, gândacilor se hrănesc cu culturile de secară și de grâu de toamnă, iar după 10-12 zile, du-te la domeniile de orz și grâu de primăvară. Insecte se acumulează de obicei pe marginile câmpurilor, deoarece gândacilor apar în primul rând pe câmpurile de culturi rând și culturi industriale, locuite de larvele lor, și numai apoi zbura la culturile de plante cerealiere. În anii de coleoptere de reproducere în masă se găsesc într-o varietate de, dar la marginile domeniile lor este de obicei de 2-3 ori mai mult.

insectele dăunătoare sunt active în timpul zilei în condiții calde meteorologice însorite, la o temperatură de peste 20 ° C Gândacii foarte vorace, hrănite intensiv și continuu încercuind peste culturile de cereale, se împerecheze periodic. La temperaturi sub cincisprezece grade gândacii își pierd activitatea lor. După 14-20 zile după hrănire insectele încep să depună ouă.

Putere Gândacul Crusader

gîndaci adulți crusaders încep să se hrănească iarna cereale, apoi primăvară grâu în fazele de lapte și produse lactate-ceros, secara apoi consumate, orz, coceni de daune și mânca departe cerealele în crampoane mai grele se pot hrăni cu ierburi sălbatice: pyree și altele plante aromatice.

Larvele cărăbușului de cereale, cu excepția culturilor de sfeclă de zahăr dăunează, floarea-soarelui, cartofi și răsaduri de culturi de fructe.
Larvele cărăbușului de cereale, cu excepția culturilor de sfeclă de zahăr dăunează, floarea-soarelui, cartofi și răsaduri de culturi de fructe.

Deteriorările cauzate de gândacul-cruciat

culturile de cereale provoca cel mai mare rău pentru cruciați gândacii, larvele lor sunt mai puțin dăunătoare. In timpul coacerii paraziții cerealelor doar se bat de la urechi la sol, crescând semnificativ pierderea culturilor de recoltare. Capete goale de cereale, cereale, care este mâncată de gândaci, în aparență aproape imposibil de distins de inflorescențe nedeteriorate.

Lăstarii deteriorate de larve, rândul său, galben, usca. Culturi de floarea-soarelui zahăr, sfeclă de zahăr și cereale puternic înțepat și nu dau un randament ridicat. In anii cu vreme caldă și uscată pentru cruciaților gândaci există condiții favorabile, în special atunci când timpul de apariție a dăunătorilor coincide cu earing în cereale.

Dușmani Crusaders gândaci în natură

În natură, numărul de gândac-Crusader reduce carabidae răpitoare, care se hrănesc cu ouăle și larvele tinere, cu toate acestea, asilidae coleoptere distrug și larve.

Din larvele provoacă cele mai multe daune la larvele celui de al doilea an de viață, care musca partea subterană a tulpini și rădăcini.
Din larvele provoacă cele mai multe daune la larvele celui de al doilea an de viață, care musca partea subterană a tulpini și rădăcini.

protecție împotriva gândacului Crusader

culturi de cereale poate proteja împotriva cruciatul daune gândacului folosind tehnici de cultivare agronomice: cultivare și transformare între rânduri. Este deosebit de important să dețină o astfel de afânare a solului asupra culturilor prășitoare primavara tarziu sau la inceputul verii. De obicei, cereale gândac Pupa mor în cantități de masă. Fast de recoltare la începutul ceară maturitate, cu o selecție de role, reduce semnificativ daunele gândacilor de cereale. aratul Shallow, timpurie de cultivare a terenului post-recoltare duce la distrugerea ouălor și a gândacului.

Când numărul de gândaci 3-5 adulți per 1 metru pătrat în culturile de primăvară și de grâu de toamnă, secară, în stadiul de maturitate lăptoasă prin pulverizare cu planta pesticide. Numai astfel de măsuri vor contribui la evitarea pierderilor mari în producția de boabe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu