GuruAnimale.com

Leucemie bovină

Video: leucemie bovină

deja leucemie Bovine de mai mulți ani în materie de tratament și de prevenire este una dintre bolile cele mai problematice. Primele bovine leucemie a fost descoperit în 1876 de CDB în Prusia de Est. Dar noi nu am știut atunci că boala la bovine are o natură virală.
Diagnosticul de leucemie ar putea pune atunci numai după deschiderea modificărilor patologice în sistemul limfatic al animalelor. Și, ca stocul de reproducere pentru a vinde în acele zile ai putea destul de liber acum leucemie Ea are o diseminare pe scară largă. Și virusul leucemiei a fost izolat numai în mijlocul secolului XX.

Și totuși, astăzi, când a fost nevoie de câteva decenii după descoperirea virusului, nu a fost dezvoltat un tratament eficient de leucemie. Avem ceea ce am: leucemie distribuite pe toate continentele și în toate țările lumii.

Interesant este faptul că vitele nu sunt afectate în mod egal, care este de multe ori animalele bolnave sunt roșu și negru și alb rasa de bovine. Există predispoziție genetică și boala de discriminare de vârstă - animale în vârstă de 4-8 ani, se îmbolnăvesc mai des decât alte grupe de vârstă.

Prin definiție, bovine leucemie - aceasta o boală virală cronică a naturii neoplazice, care pot apărea ca simptome, iar manifestarea limfocitoză și malignități hematopoietice și alte organe și țesuturi.

Boala este o leucemie virus oncogen bovin conține ARN (VLKRS) aparținând genului oncovirus de familie de tip C Retroviridae.

Acest virus infectează bovine de toate vârstele. Infectia se poate produce prin sânge, lapte, fluide corporale, obiecte, animale cuprinzând celule limfoide în care virusul este leucemie la bovine, precum și de sperma taurilor infectate.
Există speculații că virusul poate transmite-sânge supt insecte. Rareori patogen se transmite prin placenta la mama lui vițel. Cel mai adesea, vițeii laptele mamei după naștere.

După infectare la animale produs anticorpi împotriva antigenilor virali specifici. Infectat de unul, animalele infectate rămân pentru viață. Astfel, sistemul imunitar slăbit, pacienții sunt mult mai sensibile la vaci boli infectioase si non-infectioase. Din cauza acestei crescute sterilității reduse gambe randament, apar avorturi. Vițeii din aceste vaci suferă adesea de tulburări digestive și boli respiratorii.

Daunele principal economia creșterii animalelor de leucemie este după cum urmează. Desigur, aceasta reduce calitatea laptelui și a produselor din carne. Fără tratament termic laptele animalelor infectate nu pot fi utilizate în punerea în aplicare a, fără a se limita la, astfel încât adaugă costurile pentru pasteurizarea laptelui. Și, desigur, vânzarea de creșterea bovinelor din aceste ferme este interzisă.

Leucemie populației bovine infectate este respins și trimis la sacrificare.

Poate o persoană infectată cu leucemie deveni bovină nu este încă cunoscută, ca dovezi directe și fapte astfel de amenințări de astăzi până rezultatele net.No ale cercetării privind relația genetică strânsă între virusul virusului leucemiei bovine și leucemie cu celule T-alarmante. Prin urmare, conform alin. 4.4 din „Reguli pentru prevenirea și lupta cu bovine leucemie“, pe 11 mai 1999, „lapte de la vaci infectate și restul vindecă efectivele (ferme, ferme subsidiare personale, ferma) stau pe o instalație de prelucrare a laptelui sau folosite la fermă, după pasteurizare, în condițiile obișnuite de proces. După dezinfectarea laptelui este utilizat fără restricții. "

Ideea este că în laptele de vacă pacienților hematologici apar metaboliți - substanțele care au o potență leykoznogennoy și substanțe cancerigene. Ele se acumulează în progresia procesului leucemice. Prin urmare, laptele de la vaci bolnave nu pot fi utilizate în produsele alimentare.

diseminare Motive pentru leucemie

Să ne insista asupra cauzelor examinare mai atentă a răspândirii de leucemie și principalii factori care contribuie la acest lucru. După cum sa menționat mai sus, sunt principala sursă de leucemie animalele infectate, și principalul factor în răspândirea bolii - achiziționarea de bovine din gospodării dezavantajate în care nu se iau măsuri pentru combaterea leucemie sau diagnostic tardiv de leucemie.
Răspândirea leucemiei promovarea în comun de întreținere și pășunatul animalelor sănătoase și infectate, laptele viței dezlipit de la vaci bolnave inseminate cu sperma de la vaci infectate sau pacienți taurii, aseptica eșec zoovetspetsialistami și reguli antiseptice în timpul măsurilor veterinare.

Vorbind de leucemie, nu trebuie să uităm, de asemenea, și sectorul privat. Face cazuri nu rare de întârziere, și, uneori, lipsa de tratament proprietarilor specialistilor de servicii veterinare. Lipsa de cunoștințe specifice, nerespectarea regulilor de achiziție de bovine, toate contribuie la răspândirea leucemiei la curtea din spate. Riscul de leucemie în acest caz constă în faptul că vânzarea de produse lactate filială a gospodăriilor care nu pot fi controlate.

Leucemie - cursul boliiVLKRS particularitate constă în faptul că la început să nu diagnosticarea leucemiei. Pentru stabilirea diagnosticului în stadiile incipiente numai în condiții de laborator.

boala Acesta este împărțit în mai multe etape: predleykoznuyu, initial, desfasurata si stadiul terminal al bolii, care urmeaza una de alta și sunt, în general, care devin.

Bovine Leucemia diferite perioade lungi de incubație (etapa predleykoznaya), variind de la două luni la doi ani, în infecția experimentală, și de la doi la șase ani în natural. Predleykoznuyu pas poate fi determinată numai prin studii serologice și virusologice.

Video: VACI leucemie

modificări hematologice în sânge nu poate fi detectat. Pentru etapa inițială de leucemie caracterizate prin schimbări cantitative și calitative în compoziția celulelor sanguine: creșterea numărului de leucocite, crește procentul de limfocite apar nediferențiate, imature, de diferite dimensiuni, forme celule patologice. In acel moment virusul locuit in celulele albe din sânge, începe să aibă efect, distrugând corpul animalului. Distruge virusul din celula de sange imposibil.

Formele clinice de leucemie încep să apară în faza extinsă. În acest caz, în plus față de modificările hematologice, manifesta semne clinice: deteriorarea stării generale, a redus producția de lapte, a observat epuizarea, slabirea inimii, a constatat de multe ori umflarea ganglionilor limfatici. În stadiul terminal al bolii infectie se dezvolta rapid, există epuizarea organele hematopoietice, însoțite de o blocadă a sistemului imunitar și moartea animalului.

Pe baza celor menționate mai sus, și probleme veterinare într-un non-profesionale, este clar că este necesar să se efectueze diagnosticul de laborator nu este doar populația adultă, dar, de asemenea, creșterea în sistem. În conformitate cu „Regulamentul privind lupta împotriva leucemiei la bovine,“ aceste măsuri ar trebui să înceapă cu vârsta de 6 luni. La fermele de lapte, cercetarea privind leucemie ar trebui să fie efectuate de două ori pe an. Respectarea principalele puncte ale „Reguli pentru prevenirea și lupta cu leucemie bovine“ și referindu-se la economia planului de acțiuni de prevenire a dezvoltat în mod clar, profesioniști zoovetsluzhby sunt în măsură să protejeze animalele lor de introducerea și dezvoltarea acestei boli.

Este necesar să se ia în considerare toate punctele de aceste reguli. În funcție de situația epizootică în economie și starea (de reproducere, marfa, etc.), planul de acțiune poate diferi radical. Lucrând împreună cu fermele medicilor veterinari gosvetsluzhby va ajusta în mod clar planul de lucru.

Diagnostic RNC leucemie

Diagnosticul de leucemie, precum și orice altă boală, este plasat într-un complex pe baza rezultatelor epidemiologice, clinice, hematologice, serologice, virusologice, patologic și studiile histologice. Toate animalele mai vechi de șase luni sunt verificate pentru RID - reacția de imunodifuzie. Cu ajutorul acestei metode serologice, de obicei, începe anuală a populației sondaj.

Video: Istoria locală. Vacile sunt verificate pentru virusul leucemiei

Trebuie amintit că sângele pentru cercetarea privind RID trebuie luate nu mai devreme de 15 zile de la vaccinare sau de cercetare privind tuberculoza. Și timp de 30 de zile înainte și 30 de zile de la fătare. 1-2 luni după introducerea virusului în sângele unui animal în cazul în care există anticorpi care rămân în organism. Deci, în cazul în care animalul a dat o dată pe RID pozitiv, este o purtatoare ale virusului leucemiei.

Cu un animal RID pozitiv nu este considerat a fi bolnav, ca boala nu a fost încă manifestat în nici un fel. În acest caz - de virus. Un animal de companie este un RID-pozitiv datorită faptului că organismul a întâlnit un virus și a existat o dezvoltare de anticorpi. Lapte de la vaci de virus pot fi consumate fierte sau sub formă pasteurizat.

Astfel de animale sunt, de obicei testate hematologically, adică prin studii microscopice ale sângelui (numărului de leucocite). Sânge pentru un astfel de studiu ia în tuburi cu citrat pentru a preveni coagularea, și, mai important, este necesar să se asigure livrarea la timp de sânge la laborator pentru cercetări efectuate nu mai târziu de 36 de ore de la prelevare. În cazul în care un studiu pozitiv sau echivoce animalului este clasificat ca pacientii cu leucemie. Dar este necesar 1-2 luni pentru a efectua studiu de follow-up de Hematologie. Repetată rezultat pozitiv, animalul este considerat a fi bolnav și să fie sacrificate. Dublarea de cercetare in hematologie a permis să se stabilească faptul că animalul este bolnav cu leucemie la RID pozitiv. Există cazuri în care re-hematologic studiu dă un rezultat negativ. In acest caz, se poate presupune că în corpul animal în această perioadă au fost orice boală inflamatorie (abces, mastita, endometrita etc.).

Pentru idee clară dacă vaca este bolnav sau nu, trebuie să știți câteva lucruri de bază.

 1. În primul rând, RID-pozitiv vaca - un purtător de virus, dar nu și bolnavi.
 2. Animal pozitiv pentru Hematologie și pozitiv asupra RID, - condiționat, în cazul pacienților care necesită re-examinare de Hematologie în două luni. În acest caz, este necesar să se efectueze și follow-up studiu privind RID. Daca si hematologie, si RIM pozitiv, a doua oară, animalul este bolnav și este supus sacrificare.
 3. Dacă rezultatul este pozitiv pentru hematologie, iar RIM este negativ, animalul este bolnav sau chiar un virus. În acest caz, există o boală de natură diferită, care necesită o intervenție separată.

La stabilirea unui diagnostic pozitiv în două sau mai multe animale, agricultura este considerată a fi dezavantajate de leucemie. În acest caz, restricția este introdus și dezvoltat un plan de activități de agrement. Ameliorarea șeptelului din VLKRS efectuate în diferite moduri, în funcție de scara de distrugere (rata de detectie a animalelor infectate și bolnave) și starea economiei. Toate metodele de vindecare sunt reduse la izolarea periodică a populației de cercetare sistematică a animalelor bolnave și sacrificare, înlocuirea parțială a șeptelului. Din nou, de orientare clar „Reguli pentru prevenirea și combaterea bovine leucemie,“ respectarea prevenirea, măsuri de restricție va îmbunătăți șeptelul timp de 3-5 ani, fără nici un prejudiciu semnificativ.

Video: În regiunea Iaroslavl - leucemie flash în vaci

Lupta împotriva leucemiei bovine

 1. Programarea diagnostic periodic și în timp util a leucemiei la tineri (de la vârsta de șase luni, studiul de RID) și întreaga populație.
 2. După cum poate fi contabil mai exactă a zootehnică animale și numerotarea corectă, în timp util.
 3. În identificarea juninci de virus, în orice caz, nu le inseminate. În acest caz, există riscul de a strânge îmbunătățirea cireadă are de mai mulți ani. Toate populația RID-pozitiv ar trebui să fie izolate, îngrășa și să ia de pe planta ambalare a cărnii.
 4. Excepție de udare viței colostru și lapte de la animale bolnave (cu scopul de a reduce costurile - cât mai mult posibil de tranziție timpurie la înlocuitorii de lapte de înaltă calitate).
 5. Izolarea completă a animalelor sănătoase de la animalele bolnave și chiar a virusului (creștere separat, păstrarea, pășunatul, maternitățile separate).
 6. respectarea strictă a normelor aseptice și antiseptice în timpul măsurilor veterinare și zootehnice.
 7. Un studiu atent al semințelor utilizate tauri și achiziționate de animale.

Este cunoscut faptul că boala, inclusiv VLKRS mult mai ușor decât profilaktirovat reorganiza. Prin urmare, în orice economie, având vaci de lapte, indiferent de dimensiunea sa, statutul, speciile de fermă, o atenție deosebită trebuie acordată principalele puncte de prevenire a leucemie:

 1. Vânzarea, cumpărarea de animale, orice mișcare la fermă sau între predarea la sacrificarea, introducerea pe pășunile ar trebui să se facă numai cu cunoștințele serviciului veterinar.
 2. Recent karantinirovat populație a sosit trebuie să fie în termen de 30 de zile, cu studii de laborator de sânge.
 3. Dacă suspectați o boală de leucemie informează imediat serviciul veterinar și oferă toate facilitățile necesare pentru inspectarea animalelor, tratamente, de colectare a sângelui.
 4. Furnizarea de date actualizate privind lucrătorii veterinare dobândite animale.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu