GuruAnimale.com

Cum de a salva gradina?

site-ul de fructe fotografie

În această primăvară, în unele regiuni din Ucraina a fost marcată de condiții meteorologice anormale, care afectează în mod implicit agricultura de fructe și legume. În special, testul de impact horticol - datorită copacilor lungi de iarnă și arbuști se pot dizolva mai târziu decât de obicei, și prin variații bruște de temperatură există pericolul de distrugere și de material verde.

Condițiile meteorologice în primăvara timpurie nu poate fi prezis în toamnă, și într-un fel proteja grădina de impactul lor negativ, dar să fie conștienți de faptul că în special sensibile la factorii atmosferici și de temperatură face dăunători grădină. Prin urmare, larvele mai mari overwinter în copac sau tufiș, cu atât mai probabil distrugerea plantelor. Protecția eficientă împotriva dăunătorilor, care nu numai că ucide în mod direct plantele, dar, de asemenea, adăugate la impactul negativ al factorilor naturali, experții numit sistemul actual de protecție. Este vorba despre planificarea activităților pentru procesarea grădinii în avans, nu pe faptul de detectare a problemelor. Când va consecințele „lucrarea“ a dăunătorului vizibile - să ia măsuri pentru a face față cu ea mai târziu. În general, expertii recomanda pentru a începe grădinărit cu semn de carte - o abordare profesională la selecția de răsaduri, este de dorit să se utilizeze soiuri rezistente și să nu pierdeți devreme pulverizare grădină de primăvară. Ultima este cel mai bun mijloc de asigurare împotriva insectelor care distrug lemnul și muguri în primăvara devreme.

grădină de primăvară timpurie video de pulverizare

îngrijire totală a grădinii poate fi împărțită în trei etape - începutul primăverii, primăvara și vara. Fiecare dintre ele este amenințată de diferite dăunători grădină. Prin urmare, în primăvara devreme există unele insecte care sunt cele mai frecvente în Ucraina și grădinile rău. În primul rând, este - căpușă. Acesta poate fi detectat printr-o schimbare de culoare de frunze: atunci când acarianul face o puncție pe o bucată de a bea sucul, particula părăsește locul de puncție moare, a format un mic spot luminos. Prin urmare, pentru a detecta acarieni în grădină poate fi doar cu frunze de copaci - ele arata ca au înțepat cu un ac. Cu toate acestea, aceste simptome sunt vizibile în timpul verii. În primăvară ar trebui să examineze cu atenție trunchiuri și ramuri ale bazei. Potrivit experților, anti-acarieni se aplică în mod eficient acaricide.

Un alt dăunător primăvara devreme este un fraier. Aceste insecte provoca daune dublu la grădină: suge seva din frunze, lasand o substanta lipicioasa care, la rândul său, este un substrat pentru mâncare de ciuperci. S-au stabilit pe lăstarii tineri, în cazul în care este mai ușor de țesut strapunge. Consecința este secarea lăstari, deformare lor curbură. Insecte, de asemenea, de multe ori se stabilească în rinichi, ca o consecință - Bud se usuca.

afide dăunătorilor extrem de comune din Ucraina. Acest dăunător se hrănește pe ambele plantații de fructe și legume, stabilit chiar și Plante de casa. Oamenii de știință au identificat o serie de specii de afide, fiecare dintre acestea provoacă daune plantelor este diferit. De exemplu, păduchele de sânge Ea suge seva din rădăcini de copac. Deși insecta se hrănește, de asemenea, pe frunze, dar larvele overwinter în sistemul de rădăcină, hrănire de la ea. Afidele poate detecta o astfel de descărcare de gestiune și de păianjen floare albă. foaie galic forma afide galls pe frunze - balonare. Ele pot fi adesea văzute pe tufișuri stafidă. Comună în Ucraina Păduchele verde măr. deteriorarea acesteia nu numai în faptul că insectele se hrănește cu creșterea tinere, dar, de asemenea, în faptul că la temperaturi scăzute înghețe în muguri de iarnă, în care păduchele larve iernează de mere. Cu toate acestea, experții subliniază că prejudiciul cauzat de afide nu pot fi reparate, trebuie să luați măsuri de precauție. Candidatul agricole Științe Galina Kosilovich notează: „Dintr-o poziție teoretică și experiență sunt foarte eficiente de pulverizare primăvara devreme, ar trebui să nu fie ratat. Aceste proceduri vor asigura gradina de multe probleme. Din păcate, de multe ori fermierii încearcă să se ocupe cu dăunătorii prin descoperirea lor în grădină, dar aceste măsuri au de multe ori nici un efect. Cu acești dăunători primăvara devreme trebuie să fie combătut înainte de începerea activității lor. Dacă vorbim despre o grădină tânără, în care există o acumulare de dăunători, spray nu este necesară, dar este deja al treilea an după pozarea gradina astfel de pulverizare trebuie efectuată. Ce să-i faci? Această întrebare este individuală. Ar trebui să procedeze din zona, care se află în grădină și caracteristici ale grădinii în sine. primăvara timpurie pulverizare eficientă atunci când se utilizează produse biologice, uleiuri, acaricide. Datorită o astfel de îngrijire în primăvara devreme este posibil, chiar înainte de mugur să ia mai mulți dăunători. "

În plus, trebuie menționat despre dăunătorii împotriva cărora sprayul primăvară timpurie pot fi ineficiente. În special, acest lucru insecte scara. Din aceste insecte este dificil de a scăpa de, deoarece acestea sunt ascunse sub o coajă tare, care nu lasa produsele, fie. Adult scara Jose stabilește pe un copac, și aproape că nu se deplasează, mâncând în același loc. Cu toate acestea, prin insecte coajă respiră, astfel încât pentru a obține insecte scara, este necesar să se „închide shell.“ Acesta este cel mai potrivit pentru această varietate de uleiuri minerale. insecte scara sunt numite dăunători grădini neglijate. Este în vechi și abandonate grădini, o mulțime de ei. Grădina este privit după, ei pot ieși de acolo - larvele tinere care ies din panoul poate aduce vântul. în special periculoase scara San Jose. La detectarea acestui dăunător sucursale infectate ar trebui să fie tăiate și arde, iar în cazul în care scara San Jose deteriorat portbagaj, este necesar să se stramute copac.

fotografii insecte scarăEfectuarea sistem de gradina de protecție împotriva dăunătorilor, ar trebui să aibă, de asemenea, grijă de distrugerea curculionoidelor. gărgărițe renal Gray iernează în sol sub resturile vegetale. In primavara, el urcă în rinichi trunchi și complet mănâncă-l, și apoi a revenit la sol pentru a-și depună ouăle. Astfel, larva daunelor insecte rădăcinile. Lupta gărgărițe este necesară în etapa de autopsie rinichi. Expertii recomanda sa utilizeze agenti organofosforice, neonicotinoide. Aceasta poate ajuta, de asemenea, unele Biologics și mijloacele de bază de protecție, de exemplu, bandă adezivă înfășurat în jurul trunchiului.

provocând daune dublu plantelor și a mucegaiului. Sporii de ciuperca care cauzeaza boala, iernează în rinichi, ceea ce le face mai sensibile la inghet. Prin urmare, dacă iarna temperatura aerului -22 ° C și mai jos, zborul, în care ingheata mucegai, dar la o temperatură de -18 ° C la planta moare și mor mucegai. Distruge aceasta boala nu poate fi mai devreme de primăvară. Este necesar să se aștepte o perioadă de plecare de la rinichi la pasul înflorit. În cazul în care o instalație este infectat cu fainarii, se pare să scape de un raid - atunci poti scapa de boala. Dacă acest lucru nu se face, boala va distruge inflorescență. Mana prăfoasă provoacă, de asemenea, o denaturare a scăpa, mai ales în tufișuri.

fotografie Mana prăfoasă

Expertii spun ca o alta boala comuna pe teritoriul Ucrainei - ea moniliosis sau putrezire fructe. Identificarea moniliosis posibil, în timpul grădină înflorire - după ploile abundente de pe copaci apar uscat muguri, vizual se pare ca în cazul în care acestea sunt opărite cu apă clocotită - l monilial arde. Astfel de lăstari trebuie să taie 10 cm de lemn sănătos. Ulterior, boala se manifestă sub formă de putregai de fructe. La fructele infectate de nevoia lor de a colecta și îngropa adânc, pentru că se poate răspândi vânt sporii fungici la copaci sănătoși.

Galina Kosilovich a spus că recent, în Ucraina au descoperit încă o altă boală, care este foarte asemănătoare cu simptomele monilial să ardă - mană de foc. Această boală de carantină, și după cum sa menționat de către expert, copaci afectate trebuie sa stramute, deoarece bacteriile deteriora sistemul vascular și muște poate transporta sursa bolii, chiar și din reziduu. Monilial manei incendiu se pot distinge cu privire la alocarea de lemn gluten și marmură pe tăiat.

Dăunători care aparțin persoanelor în vârstă - o molie. Pentru a zbura, aceste insecte este cantitatea necesară temperaturilor active - 70-110 ° C. Aceasta înseamnă că atunci când temperatura medie a aerului este de cel puțin 10 ° C ar trebui să dureze 7 zile la cantitatea de temperatură activă a fost de 70 ° C în masă începe ani moth când această sumă este de 150-170 ° C, în această perioadă, ar trebui să combată în mod activ molie. Pentru a combate acești dăunători expertii recomanda să folosească medicamente care afectează dezvoltarea de insecte - nu dau o trecere la urmatoarea etapa de dezvoltare. De exemplu, un analog al hormonului de tineret sau hormoni, care este responsabil pentru sinteza chitina in insecte. Aceste medicamente nu sunt un efect toxic direct al pesticidelor, astfel încât siguranța fătului. Trebuie remarcat faptul că aceste medicamente sunt eficiente împotriva omizilor și lăcustele.

Popularitatea în creștere câștigă protecție Garden biometod - o alternativă preparate chimice fără efecte secundare nocive. Biologics sunt realizate din organisme vii - dușmanii naturali ai dăunătorilor. O caracteristică a acestor preparate este că ele își pierd rapid proprietățile lor, astfel încât acestea trebuie utilizat imediat după reconstituire (aproximativ 2 ore). Biosecuritate efect notabil în ziua 3-4 și 5-7 zile, această protecție va continua. Cu toate acestea, în ciuda tuturor biometoda avantaje, ar trebui să știți că nici unul dintre biometodov și preparate nu va da același efect ca substanță chimică. Pentru rezultate optime, expertii recomanda pentru a utiliza un sistem mixt. Galina Kosilovich a spus: „Sistemul integrat de securitate - este un mediu fericit pentru cele mai bune rezultate. În cadrul acestui sistem, grădina se simte efecte mai puțin toxice, ca urmare a înlocuirii unor substanțe chimice prin metode biologice, și, în același timp, să fie în măsură să distrugă dăunătorului. Acest lucru este ideal pentru fermierii care doresc să sprijine tendința globală de a folosi produse naturale, precum și pentru cei care doresc să crească produse sănătoase. Deși o mulțime de controverse merge în jurul utilizarea substanțelor chimice și a efectelor acestora asupra fructelor și legumelor, dar acum este o modalitate eficientă de a scăpa de dăunători. Fără ele, chiar dacă va fi în măsură să crească fructele, acestea vor fi deteriorate, și fructe sau legume, nu este de asemenea afectat de boala in beneficiul utilizatorului final. "

Trebuie remarcat faptul că, în Ucraina de referință Horticultură structura de cultivare de mere ocupă 41%, un alt 21% din struguri. Din 2003, în fiecare an, în Ucraina sunt plantate 3-4 mii de tinere livadă de mere și de investiții anuale în afaceri de mere la 3,2 miliarde de dolari.

Sursa de informare https://agro-business.com.ua/

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu