GuruAnimale.com

Valoarea tendințelor de creștere a animalelor și moderne

șeptel

- sectorul agricol, care este angajată în creșterea animalelor de fermă pentru producția de produse de origine animală. Istoria apariției industriei datează din cele mai vechi timpuri, când omul a început să îmblânzească și domesticirea animalelor pentru a fi utilizate în nevoile lor de afaceri. munca grea a schimbat natura omului și a animalelor sălbatice, a reușit să crească productivitatea.

Cresterea animalelor prevede populației cu alimente (Carne, lapte, ouă, etc), industria ușoară - materii prime (Piele, lână, peri, lapte, etc.), Live oferă animale de povară (Cai, cămile, căprioare) și îngrășământ organic valoros - gunoi. Deoarece produsele reziduale și hrana pentru animale a fost preparat (făină de oase, degresat și colab.), Precum și diverse medicamente (ser medicamentos, hormoni și altele.).

industria de animale - bovine, porcine, ovine și păsări de curte sunt diferite în aparență, randamentul și calitatea produselor, costurile de alimentare, resurse de muncă pentru producția sa. Ei au cerințe diferite pentru structura de alimentare diferă în complexitate, afectează în mod semnificativ nivelul costurilor totale și a eficienței.

Cresterea animalelor este în curs de dezvoltare, în strânsă legătură cu cultura. Aproximativ 75% din masa culturilor agricole este sub formă de non-digerabile de organismul uman, dar este utilizat pentru hrana animalelor.

Schimbarea radicală a proprietății și a condițiilor economice care au avut loc în țară în anii reformelor economice, a condus la o scădere a producției în efectivele de animale, creșterea instabilității sale, în funcție de factori externi. Au existat schimbări negative calitative în producția de animale, reducerea potențialului productiv și genetic al industriei, scurtarea lucrărilor de selecție, reducerea numărului și a nivelului de productivitate a animalelor în ferme de creștere. Scăderea volumului de vânzări de animale de reproducție. În același timp, au format noua structură de piață, există forme moderne de vânzări de produse. Acum, industria este forțat să lucreze în condiții de concurență dură din importuri a crescut brusc. Starea monopolului a devenit o piață normală a agentului responsabil de achiziționarea de produse din fonduri de stat și federale. Într-o stabilire a prețurilor libere condițiile de animale vii a fost în mod constant neprofitabilă.

. Principalele motive care au determinat scăderea puternică a producției animale în anii de reformă agrară, care a început în 1990, se numără:

- disparitate prețurilor pentru produsele animaliere, precum și materiale și resurse tehnice;

- reducerea sprijinului de stat și apreciere a resurselor de creditare;

- nivelul scăzut de productivitate și materiale de stimulente;

- monopolizarea prețurilor de achiziție de prelucrare a produselor animaliere și de comercializare a întreprinderilor, distrugerea legăturilor de integrare;

- imunitate la tehnologii inovatoare;

Video: Companie "Libertatea Farm International" - una dintre cele mai importante companii din domeniul producției de produse agricole

- creșterea importurilor de produse de origine animală la prețuri mici;

- înapoiere tehnologică, deteriorarea industriei echipamentelor;

- reducerea cererii populației pentru produsele animaliere.

Prognozele indică faptul că restaurarea unui număr de bovine care Rusia a fost în ajunul reformelor din anii 1990., Nevoie de mai mult de 30 de ani.

Ca urmare a schimbării numărului de animale modificări de structură corespunzătoare au avut loc în structura producției de produse de bază animaliere pe tipuri de ferme.

În ciuda rolului important în producția de produse animaliere din familie și economie țărănești (de fermier), principalul furnizor de produse de origine animală sunt întreprinderile agricole cu diferite forme de proprietate și de management.

În condiții moderne de revigorare a animalelor este posibilă nu numai datorită unor factori extinse (creșterea numărului de animale), dar, de asemenea, mai presus de toate, intens (crește productivitatea animalelor).

Baza industriei de animale, cheia pentru a obține rezultatul dorit și productivitate ridicată este dezvoltarea bazei furajere.

Diferite tipuri de animale nu este același salariu pentru produsele alimentare, din cauza caracteristicilor lor biologice. De exemplu, pentru producerea

- 1 n lapte de specificațiile existente necesită 0,8-1 u hranei pentru animale de unități.

- 1 chintal de creștere în greutate de bovine - 6-7 y alimentare. mese.;

- 1 c porci de creștere - 3-4 y furaje. ed.-

- creștere păsări de curte 1 c - 2.2 -3.0 n produse alimentare. mese. Conversia de alimentare mai mare la animalele care au capacitatea de a plăti pentru produsele alimentare, producția mai eficientă a animalelor.

animaliere cifrele de consum produse pe cap de locuitor sunt principalele caracteristici ale importanței sale. În prezent, consumul de produse din carne în Rusia, în conformitate cu norma medicală recomandată cu 30% și lapte - cu 40%. Volumul de consum al importurilor a reprezentat o mare parte din lapte - aproximativ 16%, carne cu 30%, iar aceste produse nu sunt, în general, caracterizate prin calitate înaltă.

Asigurarea populației cu nevoia de nutriție și de disparitate bune domenii de eficiență economică a producției ridică structura de animale de optimizare problemă ca și în Rusia și regiunile sale.

Pentru a evalua eficiența economică a producției și a vânzărilor de sistem de animale utilizate de indicatori, care sunt împărțite în generale și specifice.

Video: SESIUNE DUPA AMIAZA. Conferința „Piețele de strategie, investiții și financiare“ "exploatațiile agricole din Rusia"

Printre indicatorii generali de performanță sunt:

- costul produselor fabricate sau vândute pe 1 ha de teren agricol, 1 cap condiționată de bovine, de 100 $ costul principalelor fonduri de producție din domeniu, un angajat;

- costul industrial și comercial al produselor fabricate;

- venitul net din producție și venituri din vânzarea produselor;

- nivelul de rentabilitate industrială și comercială a producției de animale;

- complexitatea producției de diferite tipuri de produse animaliere;- industrii rată a capitalului și de creștere a animalelor productivitatea de capital;

- rata de rentabilitate.

Printre indicatorii specifici de eficiență a industriei de animale sunt:

- producția de animale;

- plata produselor alimentare;

- consumul de hrană în volum și valoare per 1 chintal de ieșire și 1 cap;

- producția de produse condiționate pentru 1 zi perioadă mezhotelnogo sau în ziua 1 de lactație (vaci de lapte);

- producția produsului condiționat la 100 kg de greutate în viu.

posibil să se analizeze eficiența de bovine, porcine, ovine, păsări de curte Pe baza acestor indicatori.

Eficiența producției în producția de animale depinde în mare măsură de dezvoltarea relațiilor de integrare a întreprinderilor agricole și de prelucrare. Dezvoltarea proceselor de integrare în sectorul agricol ca urmare a necesității de obiectivul de a asigura unitatea și continuitatea etapelor interdependente de producție, preparare și prelucrare a produselor.

Condițiile de piață necesită crearea unui nou sistem de promovare a produselor animaliere de către producătorii agricoli către consumatorul final. Principalele obiective ale conceptului de dezvoltare a creșterii animalelor sunt:

- determinarea principalelor direcții de formare a producției eficiente;

- saturarea pieței interne de materii prime pentru industria ușoară;

- crearea condițiilor pentru producția de animale profitabile, oferind o reproducere extinsă.

Este de așteptat ca politica economică în dezvoltarea producției agricole se va baza pe:

- consolidarea independenței economice a Federației Ruse în rezolvarea problemei alimentare la nivel regional;

- îmbunătățirea eficienței economice a producției agricole;

- încurajarea proceselor de specializare în distribuția producției de mărfuri în regiunile cu condiții climatice și economice favorabile;

- creșterea intensității de schimb interregionale produse agricole, alimente și furaje.

Cea mai importantă condiție pentru îmbunătățirea performanței animalelor și creșterea volumelor de producție este de a crea o aprovizionare cu alimente durabile. Adoptat în Rusia, științific standarde de sunet de nutritie cere ca partea de proteine ​​din dieta ar trebui să fie 14-15% din calorii și 60% să fie reprezentate de proteine ​​de origine animală. Principalele surse lor sunt cunoscute, sunt de lapte și carne.

reglementarea de stat complex de măsuri de producție agricolă prevede:

- elaborarea actelor normative, programe de dezvoltare a animalelor federale și regionale;

- introducerea de compensații producătorilor agricoli costul principalelor tipuri de materiale și resurse tehnice utilizate în agricultură pentru producția de produse, pentru care se realizează programul țintă;

- reglementarea raporturilor de preț paritate în produsele agricole și industriale, precum și de energie;

- stabilirea prețurilor garantate în achiziționarea de întreprinderi de prelucrare a produselor;

- stabilirea de cote prețurilor pentru produsele animaliere;

- alocarea de credite în detrimentul fondului special pentru achiziționarea de cereale furajere de la producătorii interni;

- îmbunătățirea relațiilor economice cu întreprinderile de prelucrare agricolă;

- păstrarea statutului întreprinderilor de stat pentru fermele de creștere și ferme de cercetare și instituțiile de învățământ.

Creșterea eficienței economice a producției de animale trebuie să aibă loc în mod intensiv. Intensificarea creșterii animalelor va reduce costul unitar de furaje pentru producția de lapte cu 20-25%, un câștig de greutate în viu a animalelor - cu 40-45%, producția animalieră pe lucrător va crește de 1,8-2 ori.

Sistemul de mare intensitate a sectoarelor de creștere a animalelor, efectuate pe baza unor tehnologii avansate, va reduce costurile de producție și de a îmbunătăți rentabilitatea producției la un nivel care să asigure reproducerea extinsă a industriei (30-40%).

Dezvoltarea dinamică și eficientă de creștere a animalelor ar trebui să fie o condiție prealabilă pentru decizia majorității problemelor industriale, financiare și sociale acumulate din industrie, precum și pentru a asigura securitatea alimentară ca fiind unul dintre obiectivele prioritare de dezvoltare economică și socială a țării.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu