GuruAnimale.com

Metode de caracterizare de depozitare a cerealelor și semințelor

Depozitarea de cereale

Video: Oyster miceliu de ciuperci, cum să gătească de porumb pentru miceliu fungice

Intensitatea fluxului de masă de cereale la procese vitale depinde în primul rând de umiditate și temperatură de cereale și gradul de aerare. Acești factori formează baza modurilor de stocare. Cunoscute și utilizate în practică modul de 3 stocare.

1.Hranenie cereale și semințe în stare uscată, și anume umiditate sub nivelul critic de 1 - 2%. Acest mod se bazează pe activitatea fiziologică redusă a componentelor masei de cereale cu un deficit de umiditate lor liberă sau fizică (principiul kseroanabioza). Nivelul de uscare este determinată de compoziția chimică și de cereale și semințe de stabilit standarde actuale privind calitatea acestora. De exemplu, boabe de cereale, mazăre și hrișcă considerată uscată, în cazul în care umiditatea nu depășește 14%, măzăriche - 15% fasole - 16%, de rapiță și de in - 8% floarea soarelui - 7%, etc. Acest mod este utilizat în timpul de depozitare a alimentelor și a hranei pentru animale cereale și semințe de diverse agricole culturi și este primar și mai fiabil.

Video: Bowdepozitarea 2.Rezhim de cereale și semințe într-o stare refrigerată se bazează pe principiul termoanabioza, și anume suprimarea funcțiilor vitale ale temperaturilor scăzute. Stocarea într-o stare de refrigerare contribuie la foc mic și conductivitate a temperaturii și a semințelor de cereale, adică acestea sunt caracterizate prin inerție termică. Este cunoscut faptul că reducerea temperaturii cerealelor la fiecare 50Cu aproximativ dubleaza durata de depozitare în siguranță a acestuia, care este asociat cu o încetinire a vieții proceselor de cereale, microorganisme și dăunători. Cereale și semințe sunt considerate a fi refrigerate la 1stepeni, în cazul în care temperatura în toate secțiunile rambleu vor fi la 0 - 100C, până la gradul II - sub 00C. În termeni practici aplicabile 1 grad de răcire. Acest mod este utilizat pentru conservarea temporară a boabelor și semințelor (înainte de uscare), prin evacuarea ei aerul atmosferic rece precum și pentru depozitarea cerealelor și a semințelor, în combinație cu depozitarea în stare uscată.

depozitare cereale 3.Rezhim fără a avea acces aerian se bazează pe crearea unor condiții anaerobe, efect dăunător asupra insectelor și acarienilor, microorganisme (anoksianabioza principiu). accesul aerului terminație la masa cerealelor depozitate, prin sigilarea acestuia, conduce la utilizarea microflorei, insecte, cereale și acumularea de oxigen CO2 în spațiul intergranulară. De exemplu, concentrația sa în umiditate de cereale de 18% într-o stare etanșă poate fi de până la 40%, iar umiditatea boabelor la 24-90%. Lipsa de oxigen reduce viteza de respirație și devine anaerobă. Acest mod este utilizat în timpul depozitării umidității cerealelor condiționare de alimentare (30%) ca turnuri de pastrare fanului sau șanțuri (de exemplu porumb). Din punct de vedere practic granulele grosiere umede, circa 30% umiditate este tratat cu conservanți chimici și ulterior depozitate în condiții anaerobe, de exemplu în manșoane polimerice speciale, reducând astfel pierderile de nutrienți cu o medie de 15%. Ca conservanți utilizarea eficientă a acidului propionic și amestecurile sale cu acetic și formic (KNMK), precum și drogurile și AIV -3 AIV - 2000 compoziție care, în plus față de acizii menționați mai sunt săruri acide și amoniu benzoic. Rata de aplicare a acestor medicamente de la 3 la 5 litri per 1 tonă de cereale. Dezavantajele acestui regim ar trebui să includă dificultatea de a oferi condiții anaerobe în timpul depozitării și alterării microbiologice rapidă a cerealelor după depresurizare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu