GuruAnimale.com

Despre porci hrănire

hrănire rațională și udare cu ajutorul alimentării benigne și apă potabilă îmbunătățește sănătatea animalelor și asigură o productivitate ridicată a acestora.

hrană pentru porci. Porcii sunt receptivi la hrana pentru animale, atât de origine vegetală și animală. Prin urmare, pentru toate grupurile de vârstă și de sex de porci din furaje amestecate includ pește, carne și oase sau alte furaje pentru animale.

Cu varsta, capacitatea de a digera alimente și de a folosi substanțe nutritive la porci variază. Astfel, la porci de 3 săptămâni în vârstă în stomac nu generează acid clorhidric liber. Într-un astfel de mediu, acesta promovează coagularea laptelui pepsinei. În această perioadă, stomacul nu îndeplinește funcția de barieră împotriva microorganismelor, deoarece sucul gastric nu are proprietăți bactericide.

Prin urmare, fabricile de furaje pentru porci trebuie să gotogvit cel puțin șase tipuri de nutrețuri combinate în funcție de vârstă și de bunuri de uz casnic.

Porcii sunt mai exigente ale compoziției și proprietățile furajelor decât alte specii de animale. Dieta porcine ar trebui să conțină până la 70 de substanțe și factori nutritivi, și 50-56 vor fi luate în considerare atunci când se pregătește diete.

Când se prepară amestecat fluxuri în considerare: numărul total de furaje unități digerabil materiei organice, sau energia sau conținutul total de proteină digestibilă și un conținut de proteine ​​de toți aminoacizii esențiali, inclusiv critice - lizină, triptofan și metionină + tsistin- nivel forme disponibile și grăsimi cantitatea în aceasta linoleic acid- de carbohidrat sau extractibile-azot liber. Dietele pentru porci trebuie să conțină vitaminele A, D, K, E, B1, B2, B6, B12, PP, Sun, C, și colină.

Mai mult decât atât, în ceea ce privește 1 furaje. u porcii sunt hrăniți aproximativ 7-8 grame de calciu, 6,5 g de fosfor, 3 g de sare de masă, 100 mg fier, 10 mg de cupru, 40 mg de mangan, 50 mg de zinc, 0,2 mg de iod.

Porcinele hrănite numai cu alimente proaspete. Le mănâncă mucegăit, acru alimente, congelate, pește sărat, cartofi, afectate de putregai, rădăcinoase și alte cauze care nu corespund standardelor gastrita, gastroenterita si gastroenterokolity.

Video: EA Kozina hrană pentru porci

La fel de importante sunt metodele și seriozității prepararea hranei pentru hrănire. Astfel, materia primă aproximativ floured în fabricarea hranei pentru animale prost digerate și absorbția nutrienților se produce nu este crescută complet producția de îngrășăminte, congestie are loc instalațiile de tratare și plante, ca rezultat, schimbările climatice din interior. Pentru a verifica măcinarea hranei preparate a fost cernut printr-o sită cu diametrul găurii definit. Pentru a prepara hrana pentru purceilor folosind o sită cu diametrul ochiurilor de 1,25 mm, pentru porci înțărcați - 1,50 mm- pentru vieri, scroafe gestante și în lactație și viței pentru îngrășare - 2,00 mm, iar măcinarea mineralelor - 1,25 mm.

Pentru a reduce conținutul de fibre în hrană, ea sterilizarea dextrinization amidonului și a îmbunătăți gustul de orz furajer, o parte din hrana de pornire, fără film și adânc prăjit înainte de măcinare.

În tip uscat de hrănire utilizare mai eficientă a furajului granular. În timpul transportului de granule alimentare nu sunt separate în fracțiuni ușoare și grele, cu ajutorul creșterii granulate energetice de alimentare a purceilor a crescut cu 6-11%, iar consumul de furaje este redus cu 7-8%.Cu un conținut scăzut de proteine ​​și aminoacizi granulatoare de furaje furajelor pentru animale este ineficient, deoarece animalul este redus disponibilitatea aminoacizilor conținute în ele.

pozitiv al hranei pentru animale granulară este după cum urmează: ele sunt distribuite uniform, ingredientele individuale, este convenabil de a transporta și de a distribui animalelor. Cu toate acestea, atunci când sunt depozitate în ele există o mare pierdere de vitamina A, în comparație cu furajele combinate stocate în formă liberă. In plus, procedeul de granulare în furajele combinate și alte vitamine sunt distruse precum și adăugarea de antibiotice.

În contextul unui complex industrial există cazuri de apariție a bolilor la animale ale tractului gastro-intestinal. Motivele din spatele lor, nu a fost încă stabilită în mod clar, dar ele sunt adesea cauzate de utilizarea furajelor de calitate slabă.

Unul dintre factorii principali care afectează sănătatea și dezvoltarea animalelor, este calitatea materiilor prime utilizate pentru producerea de hrană pentru animale. Dacă utilizați materii prime de calitate slabă și încălcarea tehnologiei echipamentelor de stocare este adesea afectat de ciuperci.

În complexele industriale din fiecare atelier includ animale, caracterizate prin nevoi similare de nutrienți. Acest lucru face posibil într-un magazin de a utiliza un număr limitat de tipuri de hrană pentru animale, ca urmare a operațiunii este facilitată de pregătirea și distribuirea acestora.

Video: porci hrănire siropoase

La ferma de reproducere speciale, precum și complexe din sectorul de re-produktornom cu ciclu complet, în funcție de calendarul de înțărcare a purceilor, există mai multe grupuri sau categorii de porci. Pentru fiecare dintre ele sunt rețete furajere standard de specialitate.

O caracteristică a tuturor tipurilor de hrană pentru animale este prezența în compoziția fiecărui premixuri respective, în scopul aplicării pe care - furnizarea de dieta vitamine si minerale necesare.

Pentru a asigura substanțele minerale din furaje compuse dintr-un premix includ fier, mangan, cupru, iod, zinc și cobalt.

Nevoia de micronutrienți variază în funcție de zona geochimică și compoziția apei potabile asociată, conținutul lor în sol, plantele și t. D.

În furajele combinate destinate purceilor, în special în perioada înțărcării, iar pentru tineri la antibiotice doraschi-Vania sunt adăugate. O astfel de necesitate, datorită faptului că porcii sunt capabili de a sintetiza anticorpi, numai la vârsta de 4-5 săptămâni. Atunci când conținutul de antibiotice furajelor combinate, sulfonamide și compuși ai furanului animalele tinere sunt mai ușor de tolerat de înțărcare.

Toate componentele incluse în compoziția de hrană pentru animale trebuie să respecte fineții de măcinare, cu condiția ca tehnologia existentă. Prevăzută măcinare, așa cum este indicat mai sus, permite omogenitatea furajului, adică distribuția uniformă a particulelor furajere în lichidul hranei la diluarea cu apă, la un raport de 1: .. 3 adoptate pentru alimentarea conductelor centrului de pregătire și alimentare în jgheab. Furaje diluat cu apă caldă la o temperatură care să nu depășească 25 ° C în timpul iernii, iar în sezonul cald folosind apa neîncălzit.

Video: Hrănirea porcilor ce și cum să se hrănească

Pentru a menține apetitul și pentru a preveni stresul tânăr transferat de la un aliment la altul, treptat, timp de 3-5 zile, creșterea cantității de noi produse alimentare pentru a înlocui vechiul. Nu se recomandă, în același timp cu schimbarea hranei pentru animale pentru a schimba condițiile de detenție, ceea ce face porci care regrupează. Traducerea porcilor de la un grup la altul - o mulțime de stres pentru animale, având ca rezultat reducerea utilizării dramatic palatabilitate și furaje. Prin urmare, pe grupe de animale înțărcare trebuie să fie păstrată până la sfârșitul îngrășării.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu