GuruAnimale.com

Tipuri de piper

Video: piper bulgar: cum de a alege ce tipuri există, decât este util

tipuri de piper

Video: înregistrare rupt pentru a mânca ardei mai cald din lume

piper - cel mai faimos și vechi condimente pe pământ. În limba rusă, cuvântul „piper“, chiar a devenit numele colectiv al tuturor condimentele ( „condimentate“ - peryany, piperat), deoarece negru spiciness piper a fost prima de peste mări, care apar pe Rusi.Rasteniya aparținând genului de ardei (Piper) familia piper, are mai mult o mie de specii. Acest mic scansorial arbuști semi-lemnoase (viță de vie), care dau ciorchinii inflorescenței-periilor-ca de struguri, fiecare dintre care se pot potrivi pe 30- 50 fructe globulare mici, drupe, acoperite cu un strat subțire de pastă de - pericarp. Cu toate acestea, deoarece acestea sunt folosite ca un condiment numai 5-6 specii native în Asia de Sud. Ele se obțin din negru, alb, gri si maro (culoarea produsului finit) ardei.

Plantele care se prezintă ardeii roșii (Capsicum) - arderea, poluzhguchie și dulce - nimic de a face cu adevărat ardei nativi au și fac parte din familia Solanaceae. Pe ei vor fi discutate mai târziu.
Numele de „piper“ este dat comerțului ca o serie de alte condimente, care nu aparțin familiei de piper.

 Piper negru (Piper nigrum L.)

Patriei - India de Sud. Ea crește și este cultivat în India, Indonezia, Tailanda, Ceylon, Malaezia, Singapore, Cambodgia, Laos, Vietnam, țările din Caraibe și America de Sud. piper negru ca un condiment facut din fructe necoapte verde, care este uscat complet, pericarp cărnoase, direct la soare. Uneori, pentru a accelera uscarea fructelor piper perie de întâlnire pentru câteva minute în apă caldă sau pur și simplu opărire.

Ardei uscate este negru sau brun negricios diametru boabe ridat de 3,5-4 mm. piper negru este mai bine decât el mai greu, mai întunecat, mai grele. 1000 boabe de piper negru de calitate bună ar trebui să cântărească exact 460 de grame. Un astfel de raport de greutate și numărul de boabe de piper negru este determinat prin utilizarea sa în Evul Mediu ca raznovesok cântărire produse farmaceutice și alte măsuri mici, care necesită o mare precizie. piper negru, bine uscat, nu ar trebui să rândul său, gri, în maturare. Albire înseamnă ardei deteriorare, întregi sau parțial, pierderea proprietăților lor medicinale și aromatice.

Cel mai bun pe piața mondială sunt considerate soiuri de piper negru Malabar și tellisheri.
piper negru este adesea numit condimentul cel mai versatil - sau, mai degrabă, este cel mai frecvent și cel mai bine-cunoscut condiment, nimic mai universal decât multe alte mirodenii clasice. piper negru este folosit în preparate din carne, pește, legume, ciuperci și ouă, atât la rece și la cald. Este o parte din sosul se amestecă uscat și condimente. Ocazional, în cantități mici, împreună cu alte condimente piper negru pot fi folosite în preparate dulci - în anumite tipuri de marcaje pecheniy.Normy piper negru sunt destul de diferite și depinde în întregime de gustul.

 Piper alb (Piper nigrum L.)

piper alb - nu este un tip separat de piper, și în special tratat Piper nigrum (piper negru). El este aproape de fructe coapte, decojite (sau, mai degrabă, are semințe), alb-crem, cu o aromă mai subțire și mai puternic decât piper uchernogo.

În semințele de piper vechi au fost înmuiate în apă timp de câteva zile, îndepărtate manual cojile cufundate într-o soluție de albire, și după două zile, se spală și se usucă. Uneori, acest proces este încă folosit, deși este mai probabil să producă piper alb prin prelucrare după purificare 10-15 minute de tratament cu abur preliminar (denumit metoda dekortikatsionny).Piper alb este apreciat mai mult negru și este utilizat în mâncăruri izmyasa și pește, precum și în sosuri ușoare sau feluri de mâncare în cazul în care punct de vedere estetic nedorit piper vkrapleniyachernogo întuneric. Cele mai bune soiuri sunt considerate Muntok (Sumatra, Indonezia) și Sarawak (Malaezia).

 Cubeb (Piper cubeba L.)

Liana Piper cubeba familie piper, originar din Indonezia. Cele mai multe dintre cubeb crescute în Java și alte ostrovah- indoneziană el crește în țările africane - Sierra Leone și Congo. Fructele cubeb constau dintr-un (1 mm) coajă solide, dar subțire și fragil, în interiorul căruia este o mică semya- acestea sunt colectate înainte de maturitate deplină și uscate la soare. Ele sunt mai mari decât mazăre de piper negru (4-6 mm), foarte încrețită, cu un pic ascutit partea de sus, iar culoarea lor variază de la gri-maro (acestea sunt cele mai bune) la negru.

Video: soiuri de ardei dulci pentru coloană de precocitate și tipuri de sere

În cubeb mai iute decat piperul negru, gustul de menta cu o răceală caracteristică și aromă delicată, care amintește de ienibahar. Pisa chiar înainte de utilizare.

În Renaștere, europenii folosit kubeba foarte bine, dar mai târziu a fost înlocuit de piper negru. bucătari europeni moderni sunt kubeba rar (cu excepția, poate, francezii).

Video: Hrănirea răsaduri piper la domiciliu - îngrășăminte pentru fertilizarea răsaduri de piper video

Cubeb distribuite pe scară largă în Africa de Nord bucătărie (de exemplu, el intră în amestec picant marocan „el curse Hanut“). Kubeba deosebit de populare în Malaezia și în țara lor de origine, Indonezia, unde au fost maturate feluri de mâncare de pește, orez, legume și crustacee marine (crabi, homari și creveți), precum și o varietate de băuturi aromatizate. Din cauza kubeba iuteala puternic utilizat în doze foarte mici, acesta este de obicei un sfert recomandat portii de piper negru.

        piper lung (Piper longum L.-Piper officinarum)

uscată pe axă de foc second inflorescență imature (urechi).
Locul de nastere al piper lung - India. Închide Piper retrofractum crește în Indonezia și Thailanda. In Europa, piperul indonezian a apărut în cele mai vechi timpuri, poate chiar înainte de negru, și a fost de trei ori mai scump. Pe cerul gurii există o iuteala piper lung, simultan cu dulceața, și a fost o combinație preferată de gătit romană. Astăzi, gătit european piper lung este aproape uitat, dar rămâne un condiment popular în Asia de Sud-Est, Africa de Nord și de Est.

piper lung este mult mai iute decat piperul negru. piper lung este utilizat în aceleași cazuri ca și negru, poate cu excepția feluri de mâncare dulci. G. Katzer recomandă utilizarea de piper lung în vin și fondue sosuri. piper negru nu poate fi folosit ca un înlocuitor plin de piper lung. Ceva similar se obține numai într-o combinație de piper negru și nucșoară. În general, ca ardei lung merge în marinade, în alte cazuri, este utilizat de la sol.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu