GuruAnimale.com

Rațe în creștere

rațe în creștere

În prezent, la păsările de curte curte sunt tot mai folosite ca o producție de rezervă de carne de rață. De la o rata pentru perioada de primăvară-vară, puteți obține până la 100 de ouă și să crească de la ei până la 50 sau mai multe rățuște cu o greutate în viu finală de aproximativ 2 kg. Cu alegerea corectă a producției de menaj și de roci din carne bătăturii este foarte avantajoasă, mai ales atunci când disponibilitatea mic rezervor în apropierea parcelei teren agricol sau grădină.

Rațe mai puțin solicitante cu privire la condițiile de temperatură ale conținutului, dar atunci când temperatura din camera sub 0 ° oprit oviposition. Cele mai comune specii de rațe următoarele: Beijing, și unele rațe mosc cruci ucrainene produse de împerechere. Rațe pot fi cultivate fără rezervor, dar va dura un consum mai puține alimente.

rațe în creștere fabricate din ouă fără defecte. Cel mai bun rățuște crescut cu incubare naturală - o găină puiet. Foarte bine, în cazul în care un număr are un iaz, apoi rață învețe rapid rățuște înot, înot și mănâncă vegetație acvatică. La fel ca toți puii, rățuște par umed, asa ca au plecat pentru o vreme sub rață uscat. Duck poate dura până la 30 de rățuște pentru incubație. Cu toate acestea, o mare parte din rațe adulte rațe pot refuza să accepte și să alunge tânăr.

rațe în creștere Ea apare în utyatnike. Utyatnikom poate fi orice spațiu, ai cărui pereți sau ipsos sau călăfătui, bord stud perete de placaj si shpaklyuyut bleach molokom- pereți ipsos var gardului din toate părțile de lut amestecat cu paie tocate. Aviary ar trebui să fie rece în timpul cea mai tare și cald, în frig.

Pardoselile din utyatnike face puternic, cu 20-25 cm deasupra nivelului solului de suprafață, pentru a nu intra în rozătoarelor cotet.

Cuiburile pentru ouă ouătoare sunt realizate din plăci sau de a folosi un coș, dimensiune cuib - 40x50 cm, înălțimea - 50 de centimetri. Datele de conectare trebuie să aibă o înălțime de 8-10 cm praguri. Într-un slot este calculat de către cele trei bătăturile, este situat la aproximativ pereții laterali la umbră.

Video: Înapoi în creștere și rațele spațiu

Troacă pentru rațe sunt realizate din placi, acestea ar trebui să aibă o protecție suplimentară la rață nu a putut ajunge în alimentatorul de păsări și călca în picioare sau alimente murdare. Pentru a face acest lucru, pe dispozitivele de alimentare de sus și adapatorilor bar gol, care este în același timp și mâner. Troacă pentru furaje minerale fabricate din mai multe secțiuni - separat pentru pietriș, var și scoicile.

rațe în creștere de rățuște nu va cauza probleme prea mult, pentru că păsările nu sunt capricioase. Ducklings rezistente la frig, dar utyatnike temperatura nu trebuie să fie sub cinci grade este exclusă o umiditate ridicată și proiecte. De la apariția și până la trei săptămâni temperatură casa este 22-28 de grade, și apoi Rațe transferate treptat pe regimul de temperatură de până la 18-20 de grade, cu colectarea de tineri temperatura apei in casa este comparat cu extern. Atunci când rațe în creștere ar trebui să fie amintit faptul că plantarea animalelor tinere este la rata de 12-13 rațe pe metru pătrat de podea. Lungimea zilei este de până la 22 de ore, cu o scădere treptată până la o zi de 14 de ore.

Video: rață în creștere. fermă modernă rață

Camera utyatnika bine spălate, evitand excesul de umiditate. Rățuște poate crește în țarcuri sau case de păsări de curte. Paddock efectuat lângă rezervor. Dar ei inițial priuchivayut la padocul pe un teren cu zilele însorite și calde. Când mersul pe jos este necesar să se uite după, astfel încât nu sunt accident vascular cerebral de rață de căldură au avut loc.

În cazul în care cultivarea de rațe se efectuează fără implicarea asistentul medical-rațe, acestea sunt coborâte în apă la vârsta de trei săptămâni. În primul rând, înot se face în termen de 2-3 ore, apoi cel puțin o zi. În același timp, rațele sunt instruiți să se auto-întoarcere acasă, hrănirea lor la o anumită oră a serii.

Video: conținut rațe este foarte simplu

Atunci când în creștere rațe un rol foarte important este jucat de produsele alimentare. În primul rând, ele dau ou fin tocat, must umed și furaje verzi, hrana pentru animale și minerale-vitamine hrănire. Piureul a fost adăugat ulei de pește. Mash fierte supa sau lapte. Hrănirea prima săptămână a efectuat 7 ori, în a doua săptămână - 6 ori și de 5 ori a treia, treptat, transferarea acestora în alimente, de 3 ori pe zi.Primele 19 de zile în care sunt hrănite și ovăz făină de orz de 20-40 de grame pe zi pentru o rață. Făină ecranate în mod necesar. În cazul în care dieta include cereale, este gătită pe baza faptului că rațele vor mânca o porție la un moment dat.

În cazul în care rațe plutind în apă, hrănirea lor de trei ori pe zi, ca alimentele pe care le pot obține mă în iaz. Practic este flotant sub apă și deasupra apei vegetație.

Atunci când în creștere rațe, un rol important este jucat de definiția corectă a sexului. Ratoii cântărește 2,7 kg și vizibil de rață - 2,3 kg. Ratoii trunchiului este mai lung, există vartej în penele inelului cozii. Capul este mai mare și mai gros decât rațe. Capul este rațe mai rotunjite. Si cel mai important, face sunete dacă rățușca sfîrîie, este o rață, și șarlatani dacă - rață.

În cazul în care de la viței rață pentru carne în absența rezervorului, perioada de cultivare este de până la 55 de zile. În cazul în care un număr are un iaz, rațe poate stoca până la șaizeci de zile. 60 rațe zi molt începe și greutatea corporală scade.

rațe în creștere - cuștile

Când conținutul celular per 1 m2 reprezintă suprafața podelei pentru aproximativ 40 de rățuște, cu celule libere - nu mai mult de 10 capete de animale tinere. Construiți o celulă simplă. dimensiunea acesteia ar trebui să fie 70x70 cm, inaltime -. 25-35 cm ușile pentru tinerii vârste mai mici sunt realizate din placaj sau fier cu rotund și găuri ovale, pereții - de la etajele tree- ochiuri de 1-2 - milimetru dimensiunea ochiului de plasă de sârmă 15x15 mm . Sub podeaua celulei montate pe tăvi pentru a colecta gunoi. Alimentatorul de este plasat lângă fiecare celulă și două jgheab adiacente - jgheab în care este turnat apă în dimineața și după-amiaza. Adăpătoarele spălate cu apă caldă în fiecare zi, iar fiecare jgheab după transplantare animalele tinere.

Gunoiul curățate zilnic. Celulele au fost crescute ducklings la 15 zile și apoi evacuate la padocuri. Celulele sunt aranjate într-o cameră caldă. Pentru tinerii de încălzire pe peretele din spate este montat în celulele de tavan, de asemenea, trei sau patru cartușe de becuri cu 30-50 wați, mai bine albastru sau mată de culoare, ca tineri efectul de orbire enervant. In absenta celulelor electrice de încălzire pentru a da peretele posterior al cel mai cald a cuptorului, care stoked zilnic. În funcție de vârsta animalelor tinere în celulă trebuie să fie aproximativ următoarele temperaturi: pentru 1-10 zile ducklings - 26-29 °, 11-15 zile - 20-26 ° C.

rațe speciale de reproducție

Aceasta rasa mosc în creștere. rațe leșești nu tolerează foarte rece, astfel încât voliera bine izolat, iar gunoiul pe podea ar trebui să includă ace și frunze care păstrează căldura în perioadele reci. O opțiune este crearea casei în anexa de iarnă în cazul în care rațele sunt iernare.

rațe leșești place să meargă, dar departe de casa nu merg departe. Deoarece rațe mosc sunt zburatori excelente, ei clip aripile de-a lungul axei penelor de zbor. Le place să se așeze pe bușteni, pietre sau cioturi, deci ar trebui să aranjeze aceste elemente în locuri de mers pe jos. Spre deosebire de rațe obișnuite, mosc au dezvoltat slab glandele sebacee, din cauza aceasta ei nu vor să lase pe padocuri în gaura în timpul iernii.

De rață amestecurile furajere consuma o porție de până la 250 de grame pe cap. Foarte mult ca grâul și-l preferă față de alte cereale. Nu trebuie să le hrănească de pește fiert, varză și pâine albă - ei pot muri de tulburări intestinale.

Atunci când pontei trebuie amintit că rațe de siguranță obligatorie pe cuiburilor poate duce la faptul că rațe mosc opri de stabilire. În timpul așezându-le să nu fie deranjat. Vezi cuiburi este recomandată atunci când rața este absent sau adormit. Într-o lună la finalizarea ouatului orelor de zi încep să adăugați treptat 2 ore. Astfel, este mai bine să utilizați lămpi de strălucire roșie sau portocalie, pentru a evita ouă rasklevyvaniya în cuiburi.

de stabilire Start la rața mosc începe la vârsta de șase luni, la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. Cuiburile în locuri umbrite, o liniște. Restul cultivarea de rasa rațe mosc nu este diferită de cultivare convențională.

Cultivarea rațe o activitate îndelungată și pacient, care necesită o atenție la păsări sale, de ingrijire sporita. Abia atunci tribul devine plin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu