GuruAnimale.com

Scroafe cu purcei

Bine ati venit in acest articol vom discuta despre acest subiect scroafe cu purcei, Cred că va fi foarte interesant și așa transgress.Fiecare crescător nu este doar de așteptare, el se pregătește pentru apariția unui nou așternut. Și el începe să se pregătească bine în avans, din momentul în care, de îndată ce gândul de acest lucru pentru a obține o scroafă. El caută de porc rasă pură sau doar high-rase, în scopul de a obține aceeași rasă de porci de la ei timp de mai mulți ani. El nu caută pietre că undeva, în unele ținuturi îndepărtate dau rezultate uimitoare. El cumpără un porc din rasa care este crescut în zona sa și cele mai adaptate la condițiile locale. Deci, în regiunea Kirov recomandabil să se planteze Urzhum rasa în Yaroslavl, Smolensk, Leningrad - Breit, Tula - mare negru, Kaluga, Novgorod și Leningrad din nou - Landrace, în Siberia - Siberia de Nord sau Kemerovo, Kazahstan - Semirechensk.

Video: reproducere și alb porci

Cu toate acestea, există o rasă de porci adecvate pretutindeni. Este o piatră albă mare, cele mai frecvente în țara noastră.

Selectate pe tribul porc mai mult, cu un spate plat, piele elastica, barba nu într-adevăr prea mare, un temperament plin de viață și de un apetit bun, cu 12-14 sfârcuri. Prin porc de împerechere permite 8-9 luni, atunci când ea apelează 110-120 kg greutate. va fi asigurat succesul companiei, în cazul în care crescătorului aranjează hrănire completă a uterului înainte de împerechere.

Video: Farrow a doua scroafe a doua svinomatki.Farrow

Studiu, cercetatorii au descoperit ca rdtsion de grad înalt ca în timpul pregătirii pentru împerechere și sarcina este un efect foarte semnificativ asupra formării unui număr mai mare de ouă în sistemul de reproducere feminin, pentru dezvoltarea acestor embrioni. Numărul de nuclee este resorbabil mult mai mici ca urmare a creșterii fertilității cu 12 -15%. Ou ripens în termen de 20- 22 zile, motiv pentru care trebuie să se pregătească și să semene cu SGSN-rosnosti începe o lună înainte de împerechere.
În prima jumătate a sarcinii, adică, în primele două luni, scroafa necesită mai puține substanțe nutritive decât al doilea. Embrionii cresc încet - doar a pus doar organe și țesuturi ale porcilor în viitor. Cu toate acestea, produsele alimentare, chiar dacă este nevoie de mai puțin, trebuie să fie de cea mai bună calitate. Rotten,, hrana pentru animale Mouldy congelate, care uneori sunt tratate porci crescatori neglijente, încetini dezvoltarea de embrioni, chiar distruge unele dintre ele, și apoi un gunoi mare din uter nu se mai obține. Deseori există cazuri de fructe născuți morți și mumificat (uscate) la fatare. Acesta este cel mai adesea rezultatul influenței de alimente viciate.

Video: scroafe fatare, 2 zile dupa fatare

furaj Cereale scroafe gestante pentru a da mai bine bran mazăre, fulgi de ovăz, yachmenku, tort ulei de floarea soarelui și colab., în forma unui ciocan alternativ. Dieta este util pentru a include fân făină (pe bază de plante vitamina), smântânit, cartofi, deșeuri de produse alimentare (personal sau de catering), legume rădăcinoase (morcovi, sfecla, dovleac). Concentratele sunt mai utile atunci când zaparivayut. Haymarket, de asemenea, posibil să se amestece făina cu hrana rămasă fără tratare prealabilă. Dacă se fierbe sau zaparivat, a distrus cele mai multe vitamine. Cartofi și sfecla probabil internalizate în formă fierte (fără apă în care au fost fierte). Inainte de sfecla de gătit, se spală, îndepărtarea stratului aderent al pământului, și cartoful, în plus, purificată din germeni.

 Dieta pentru scroafe

Aici este un eșantion de dietă pentru greutatea uterină în% (pentru zonele din Europa Centrală, Nonchernozem, republicile baltice, Siberia și Orientul Îndepărtat), în prima jumătate a sarcinii - un amestec de concentrate - 55-60, suculent - 30-35, fân (iarbă) făină - 10 în a doua jumătate a sarcinii, respectiv - 65 - 70 ° C, 22-27 și 8. în Belarus, regiunile nord-vestice ale RSFSR și partea de nord a Ucrainei cantitatea de concentrate este oarecum redusă prin creșterea proporției de furaje suculente.
Young scroafă (greutate corporală de 140-160 kg) de hrană pe zi, administrat: în prima jumătate a sarcinii - furajelor (sau amestec kontskormov) - 2,3-2,5 kg cartofi (sau deșeuri alimentare) - 2,5 - 3, pe bază de plante făină leguminoaselor - 0,3 kg, cretă și sare - 35 r în a doua jumătate - furaj (sau amestec kontskormov) - 2,8-3 kg cartofi (sau deșeuri alimentare) - 2,3-2,5, făină de iarbă - 0.35 kg, cretă și sare - pe 40 '45 scroafe rată de alimentare mai vechi se reduce cu 15 - 20%.
Breeder hrănește uterului, astfel încât un jgheab resturi au rămas. Ea ar trebui să mănânce, dar nu la un sațietate complet. În cazul în care proprietarul vede că un animal din această normă nu este suficient și este în mod clar foame, la următoarea rata de alimentare crește ușor. Supraalimenta uter dăunător. Curând ozhireet și după fătare, acesta va avea suficient lapte.
Cel mai bine este să se hrănească porcii de trei ori pe zi, la intervale regulate. Înainte de fiecare jgheab de alimentare se spală cu apă caldă. Accesul la apă potabilă nu trebuie să se limiteze la - menține apa în jgheab în mod constant, dar nu dau apa prea rece.

scroafă o plimbare timp de o lună înainte de fătare
Sow sări peste zi cu zi. Fără să se teamă la temperaturi scăzute (chiar și în timpul iernii - 15 - 20 °) și zăpadă, urmărit-l vioi mersul pe jos pe o pistă circulară, care după compensare zăpadă. Animal în timp ce mersul pe jos sport mulțumit, se deplasează în mod activ, deci nu este racim, așa cum se poate întâmpla atunci când o plimbare pasivă în curte. Deci, este necesar să-l ia o regulă: în fiecare zi de iarnă timp de 45-60 minute, și chiar mai mult pentru a urmări un pro-activ ~ scroafe cu ecou. 3-4 zile înainte de interviu I (108-110 zile după «g după acoperire sau Osem-neniya) încetează să mai producă animale pentru o plimbare.
Știm că unii crescători fără o atenție cuvenită recomandărilor legate de a asigura exercițiu activ scroafe gestante. Și cred că doar, o afacere bună este. Dar dacă ar avea posibilitatea de a compara porci „plăcere“ și „besprogulochnyh“, v-ar fi observat că besprogulochnoe conținut duce la maturizarea sexuală și fiziologic mai târziu de porc, slăbirea scheletul său, depunerea excesivă de grăsime din organism. Breeder poate pierde, de asemenea, momentul de împerechere, ca semne de vânătoare sunt slabe blocate. Și în cele din urmă s-ar fi înțeles că gunoiul rezultat transformat-malochis decât o expunere la medii, semăna mai puțin mo-mamare și purcei, comparativ cu excremente de „plăcere“ regine mai mici.
Un crescător experimentat tratează uterului gravidă ușor. Asigură că ea a avut întotdeauna clar piele. El freacă în mod regulat perie ei, se spală cu locuri murdare de apă caldă sau să ștergeți cu o cârpă umedă. Proprietarul îl protejează de posibile leziuni, cade, „Sex în mașină nu trebuie să fie alunecos, inegale și murdar. - Este doar o mare amenințare pentru animalul gravidă, deoarece acest etaj este ușor să cadă. Cel mai bine este de a separa partea a mașinii și să fie echipate în vizuina ei: să acopere un loc pentru a pune un scut de lemn și paie uscate sau rumeguș.
Sow în mașină sunt plasate cap la culoar sau ieșire. Lângă ușa din față și aranja de alimentare. Pentru a arunca apa nu curge în jos jgheabul sub podeaua scroafă face cu strength- ^ uter la jgheab pe partea opusă a intrării mașinii.
SCROAFE VETERINARE
Fortificația timp de 30-40 de zile înainte de fătare de două ori de tetravita 7ml, 7 zile din nou.
Vitaminization 7 zile înainte de înțărcare tetravitom 7 ml per 1 cap.

Video: Village. Pregătirea porc la fătare

Sterilizarea 5 zile înainte de înțărcare streptomicină la 2,5 g per 1 cap, de 2 ori pe zi, la intervale de 12 durata orei de 5 zile.
scroafe Degelmitizatsiya.
Vaccinarea împotriva vaccinului kolienterotoksikoza „Portsilis dacă“ dublu cu un interval de 6 săptămâni și revaccinarea după 5 luni.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu