GuruAnimale.com

Lumea minunata de bug-uri

Primii adulți au apărut pe Pământ în urmă cu 300 de milioane de ani. Gândacii - cel mai mare grup de insecte și ființe vii, în general - echipa are mai mult de 350 000 de specii.
60% din diversitatea totală a coleopterelor sunt reprezentanți ai tuturor celor cinci familii: cărăbuși, gărgărițele (Curculionidae) - 60 000 de specii de gândaci, prădătorii (Staphylinidae) - 45 000, carabidae (Carabidae) - 40 000, cărăbuși de frunze (Chrysomelidae) - 35,000 și mreană (Cerambycidae) - 26,000.

Cel mai larg habitat al gândacilor

Gândacul japonez (gândacul japonez, cărăbușul negru) japonica Popillia

...la gândacul japonez (Gândac japonez, cărăbușul negru) Popillia camelie. Acest gandac din Asia de Sud în 1916 a fost importat în SUA, în cazul în care puietul de-a lungul (în special a lovit statele est-l). gândacii adulți se hrănesc cu 300 de specii de plante sălbatice și cultivate (inclusiv și pomi fructiferi). Ouăle sunt așezate în turbă, hrana larvelor pe rădăcini de plante erbacee, provocând pagube culturilor. Prin 1930 ani-lea. daune de la gândacul a fost atât de mare încât măsurile beetle infestare cu bacterii au fost luate B. popilliae ( «boala lapte").

Această lungime mare gândac de 7,5 - 12,5 cm lungime, cap și Elitrele verde-maroniu, partile laterale ale abdomenului douăsprezece fire de par albe. Labele lungi cu cârlige puternice. Gândacii adulți sunt active timp de 3-4 săptămâni de la sfârșitul lunii iunie până la mijlocul lunii iulie, speranța de viață de 4-6 săptămâni. Femele și masculi zbura la mirosul reciproc, ferramony produc ambii parteneri. femela sapă o gaură în sol la o adâncime de 5-10 cm, depun ouă în lunile iulie și august.


Cele mai mari gândaci

Titan Beetle Gândacul Titanus giganteuscel mai mare gândacului din lume - o insectă rare din America de Sud titan gândacul Titanus giganteus (L.), 160 mm, atingând uneori 220 mm în lungime (fără a antenelor). Lungimea corpului acestor insecte - de la 17-21 centimetri (sau chiar 22) (y Cerambycidae căruia îi aparține, lungimea corpului este măsurată împreună cu fălcile). publicații științifice, care au fost scrise cu precizie de aproximativ 17 cm mai mare decât lungimea corpului unui caz particular de titan într-un anumit muzeu până întâlnite. Iepele de carte, Lapacek, 1980 prezentat lungimea maximă de 15 cm, dar există o indicație că autorii au întâlnit informațiile referitoare la instanța de lungime de 20 cm, în literatura de specialitate, și entomologistul brazilian U. Martins (Aceasta pare a fi un fapt stiintific!) Personal, am spus unuia a autorilor (și reduce deja precizia!), am văzut o copie cu o lungime de 22 cm.


Hercules Beetle Dynastes herculesHercules Beetle Dynastes hercules
atinge, de asemenea, o lungime de 15-16 cm, dar inferior tăietor de lemne în greutate. Lungimea maximă a gândacului mascul Hercules (cu "colț"Că pronotum decorate) este de obicei specificat în intervalul de la 15 la 18 centimetri, și, uneori, de 19 cm. Mai mult de jumătate din lungimea cornului. Gândacii Hercules sunt găsite în Insulele Caraibe America Centrală și de Sud și.Acteon beetle (Megasoma Acteon)


Titlul insectei masiv apartine Acteon beetle (Megasoma Acteon) din America de Sud, unde masculii au o lungime a corpului de 9 cm și 5 cm lățime, cu o grosime de 4 cm.


Video: gândacii de luptă gladiatorial # Amazing Lumea de coleoptere cadre #Rare de lupta de bug-uri #LUCKY

Royal Gândacul Goliat Goliathus Regius

Dar cel mai rău - l Royal Gândacul Goliat Goliathus Regius (Familie Scarabaeidae) din Africa sub-sahariană, unele persoane ajunge la o lungime de 11 cm, măsurată de la vârfurile proceselor în formă de corn pe cap la vârful abdomenului, iar greutatea lor este de 70-100 g

Deși insecte giganți lume trăiesc la tropice, în țara noastră, deoarece există gândaci mari gândaci gândaci măcinate din genul Bryzgunov (Carabus), gândacii de scufundare (Dytiscus), unele dintre gândacilor lungi coarne (brad negru, plop skripun et al.), Gândacul de mai, pin mare sfredelitorul .

suprasarcină maximă de insecte rezistă


Video: lumea minunata de bug-uri

Faceți clic pe gândac (haemorrho Athous)

Faceți clic pe-Gândacul (Athous haemorrho) Cu experiență medie de supraîncărcare de 400 de ori, când dintr-o dată avânta în aer pentru a scapa de pradatori. Un exemplu de o lungime de 1,2 cm și o greutate de 40 mg, a sărit la o înălțime de 30 cm. Sa estimat că, la sfârșitul salt experimentat un creier maximă, supraîncărcare de 2300 de ori.

Cel mai mic gândacul

Cel mai mic, cum ar fi gândaci ptiliidae (Family Ptiliidae), nu depășește 0,2 mm, ceea ce este puțin mai mare decât ciliate-pantofi. Multe Gândacii au o lungime a corpului mai mică de 1 mm. Printre acestea, recordul aparține ptiliidae America de Nord fungi Nanosella.

lungimea sa este de aproximativ 0,25 mm, adică de aproape 800 de ori mai mică decât cea a celui mai mare gândacului. Printre cele mai bune sunt și călăreți-oviphages (familia Myrnaridae) mai mici decât unii membri ai protozoare (protozoare).

speranţa de viață

Gândacii trăiesc, de obicei, în faza de adult de 1-2 luni, uneori un an. Beetle-baladă capabil să trăiască chiar și fără hrană timp de 10 ani.Predators, care ucid, chiar și atunci când bine hrăniți


Beetle (Carabidae)


Acest sol gândaci. Faceți cunoștință cu ei destul de ușor: te rândul său, doar plat rocă sau Driftwood scândura situată pe teren. Aproape arată cu siguranță în adăpostul gândacilor agile întunecate, grăbindu-se să se ascundă de lumină. Acest lucru este carabidae (Carabidae). Văzând pradă atacurilor fulger gândac animalul sortit suficient de repede și-l mănâncă. instinctele de vânătoare nu se sting, chiar și în prădător bine hrăniți, el continuă să ucidă, chiar dacă nu sunt în măsură să mănânce prada. Cu toate acestea satisfac această creație vorace este dificil în captivitate este mai ușor să se hrănească bucățile de carne.

Cel mai mare ou

gândacii de apă beetle (Dytiscus marginalis)

...acest ou gândacii de apă beetle (Dytiscus marginalis), care a stabilit un record printre insecte. oua Lungime - 6.5-7.5 mm și o lățime de 1,2 mm. Fiecare ou este înconjurat de două membrane. A se vedea gândacii de apă gândac ușor să-l prind în apă nu este ușor, dar mult mai dificil de a păstra - sale secretii ale corpului unse ale glandelor sebacee este ușor să se strecoare afară din degete. Gândacul Prins poate "trata" inamic picătură lăptos secreția glandei mamare toxice speciale dedicate.

Cele mai multe insecte însetat de sânge

Acest minuscul insectă - un gândac de apă. Acesta se găsește în Europa Centrală și de Sud, în special în confluența râurilor Dunării, în lacuri, râuri și mlaștini din Balcani. Datorită formei aerodinamice a corpului și a picioarelor, padele este considerat un excelent inotator. Organisme acvatice, care atacă - de la plancton, toate tipurile de animale acvatice mici și viermi de la pești mari - sunt victimele inevitabile.

Dar larvă mai însetat de sânge. Ea nu are nici o gura, dar capul aplatizate ieșită din două fălci neobișnuite. În esență, acest gheara articulațiilor dezvăluit că larva apucă prada. Dar este instrumentul cel mai uimitor, creat prin natura - forceps, care sunt echipate cu țevi duble seringi pentru injecție. Seringi, care servesc simultan pentru a injecta injecție otravă și supt conținutul victimei.

Larvele aruncă victima peste și gheare otravă vzbryzgivaet o parte din stomac. Otrava ucide victima și larva prin aceleași gheare interne suge conținutul prada lor și apoi digerată prin acțiunea poison gastrice. Victima este doar învelișul exterior, care se scufundă în partea de jos.


vecinii furnici

Gândacul Pselafid (Reichenbachia juncorum),


Reichenbachia juncorum

gândacii pselaphinae din raznoyadnyh skrytozhivuschih de familie gândaci Pselafidov (Pselaphidae), subfamilia Clavigerinae - lungimea mică de 3 până la 5 mm. Pselaphinae de colorat de la galben la maro. Aceste gândaci fără ochi, cu papilelor mandibulare subdezvoltate, trăiesc în furnici muraveynikah- regurgitate alimente în gură și se ling izolarea zhelozok departamentului abdominale.


Laplandian frunze de gândac (lapponica Chrysomela)


Gândacul patru foi (Clytra quadripunctata)
Trăiește în coroanele de arbori de foioase și arbuști. Acolo, aceste gândaci se găsesc în număr mare. gândacului trăiesc într-un caz în formă de făcut din propria sa excremente uscate și particulele de substrat din jur. Foarte adesea ei trăiesc în mușuroaie în care se încadrează în diferite moduri. Cel mai adesea târât furnicile în ouă cuib, foarte asemănătoare cu semințele, și, uneori, larve. Larvele de pe grohotiș, dar poate mânca ouă, larve și pupe de furnici. Lungimea corpului 7-11,5 mm.


Aerul pentru respirație este extras din plante

Donaciinae fel de Donacia


Larvele mici gândaci de frunze - Donaciinae fel de Donacia - trăiesc sub apă în ape dulci. mod minunat de a respira lor: ei extrage aerul din instalația de apă. Aceste insecte mici trădează urât „tepi respiratorii“ în rădăcini, scame sub il, și aerul este extras din așa-numitul spațiul intercelular între pereții celulelor vegetale.

Cel mai puternic

Dor (Geotrupes)


Dor (Geotrupes)
Acesta este capabil să se deplaseze sarcini care depășesc masa sa de 90 de ori. Cele mai puternice animale din lume, proporțional cu dimensiunea sa, este considerat cel mai mare gândacii de familie Scarabaeidae, care trăiesc în principal la tropice.


Vaci de diferite culori

gărgăriță

În lumea faunei sunt mai mult de 4000 de specii de gărgărițele. De ce buburuze a primit un astfel de nume ciudat? Evident, pentru că există vaci de diferite culori, cu pete întunecate și luminoase. A "lui Dumnezeu" - pentru că aceste gândaci veni peste creaturi inofensive: ele nu înțeapă, musca si nu doar a fi prins, eliberând galben "jeleu". gărgărițele luminoase de culoare avertizează să le necomestibile.

Buburuzele sunt utilizate cu succes în controlul biologic. Hrana de gărgărițele - afide, Psylla, coccidii, care drenează plantele prin aspirarea sucurilor și contaminează secrețiile lor stomatelor. Buburuzele ouătoare ouă le lipesc în locuri în care insectele sugătoare și larvele eliberate imediat năpusti asupra prăzii.


Una dintre cele mai interesante momente ale biologiei gărgărițele sunt migrația și masive acumulări sezoniere de gândaci în iernare. Unele buburuze care formează grupuri de toamna pe pante pietroase, ziduri, cladiri, urca treptat în decalajul și acolo iarna. În timpul migrației vaci stânci și pereții caselor sunt complet pline de bug-uri. Cauzele de vaci clustere în cele din urmă a clarificat.

Cum mănâncă afide Ladybird

Gărgărițele distruge afide. Un gandac buburuză de zi cu zi mănâncă 40-50 de afide și larvele în timpul dezvoltării sale, până la 600-800 de afide.

Buburuzele copulate frecvent toate celelalte creaturi

Buburuzele copulate frecvent toate celelalte ființe: o bază de zi cu zi, și chiar și nouă oră pe zi. Orgasmul durează nouăzeci de minute în ambele sexe și poate să apară unul după altul de trei ori consecutiv.

Între insecte de reproducere au alimentat continuu.

Buburuzele bolnavi

Nouă din zece buburuze, care trăiesc în Londra, boli venerice bolnav. Această cifră este mult mai mare decât în ​​toate celelalte orașe din Marea Britanie. Oamenii de știință cred că toate din vina de poluare a aerului de mare. Viteza cu care gărgărițele proliferează și crește răspândirea bolii. "După iernare acestea sunt surprinzător de dificil de citit"- spun oamenii de știință. După cum sa dovedit, numărul de boli cu transmitere sexuală în rândul ei este mai mare decât toate celelalte insecte. Din fericire pentru gărgărițele, efectele bolii este mult mai moale decât cea a oamenilor.

Aripi de capturare de ceață

gândacul Stenocara

Deșertul Namib din sud-vestul Africii - una dintre cele mai fierbinți și mai uscate locuri de pe planeta. Nu există ploi, dar de șase ori pe lună, în dimineața graba aceste furtuna Misty. Această oportunitate rara de a bea cel mai mult de viață în deșert Gândacul Stenocara. Aripile sale au un fel de greu "concavo-convexe" de relief. În cazul în care gândacul de raspandire aripile sale împotriva vântului, ceața stabilește pe secțiunile convexe. Deoarece formarea picăturilor de apă care au atins o anumită dimensiune de rola gândacului drepte gol hidrofuge în gură.

Ideea în sine are mileniu, este folosit în zilele noastre. ca "unitate de ceață"Se bucură de unul dintre satele din Chile, din 1987. El oferă zilnic 15 mii 700 de litri de apă.

Video: Horror Top 10 cele mai înfricoșătoare și mai multe ERORI DIN LUME


Este important să se abilitatea de a vedea

licurici comună (noctiluca Lampyris)


Comportamentul sexual Licuricii (Lampyridae) Este o viziune importantă. noapte de vară pe pajiști umede și margini de pădure sunt aprinse în iarbă luminile albăstrui leșin. Dacă vin cu atenție mai aproape, se poate vedea o mică insectă-vierme cu un cap mic, care luminează vârful abdomenului. Această femeie licurici ordinară (Lampyris noctiluca), Care în aparență nu este foarte diferit de larva. Ea a aprins o lanternă pentru un mascul care croazieră și zboară în lumină prietena.

licurici Masculin (Fotinie) În zbor în spațiu trimite flash-uri de lumină la fiecare 5-6 secunde., Și răspunsul fără aripi de sex feminin trimite semnale vizuale pentru a indica locația lor.

Licuricii și hrana lor larve cu insecte și moluște.

Bugs River da fiecare alte cadouri

Feminin râu australian nou descoperite Zeus Gândacul (Phoreticovelia disparata) Acesta oferă produse alimentare partenerului său în timpul sesiunii lor sexuale de patru zile. Acest tip de cadou de nunta, in functie de biologi, un fenomen extraordinar în lumea animală. Ce cadou un bărbat dă o femeie - un fenomen neobișnuit în hrănirea regnul animal, în timpul curtare și împerechere - prerogativa tradițională a masculului.

Feminin gândacul Zeus, insectă semi-acvatice, emana substante nutritive din glandele de pe spate. Din punct de vedere uman, acest aliment este echivalentul unei pizza, o sticlă de șampanie și bomboane de ciocolată. În cazul bug-uri Zeus, doamnă prepodnesonnaya produse alimentare - o modalitate de a supraviețui, masculul hraneste femela, sa nu fie consumate de către partenerul flămând după împerechere.

Protecția cea mai neobișnuită

Bombardier beetle (genul Brachinus)


Bombardier beetle (genul Brachinus) păstrează într-o cavitate specială a abdomenului două substanțe sale relativ inofensive. În cazul în care gândacul consideră că este amenințat, pompează el într-o altă cameră, în cazul în care acestea sunt amestecate cu o enzimă specială. Ca urmare, o reacție chimică violentă și a gândacului anusului încălzit puternic alocat (până la 1000C) de gaz. Beetle este capabil să producă până la 500 de rafale de gaz pe secundă.


gândacilor designeri

Gândacii, sperie pe vrăjmașii voștri, de înaltă presiune raspryskivaya lichid toxic, poate ajuta pentru a îmbunătăți în mod semnificativ proiectarea de motoare de aeronave. Unic Gândacul dispozitiv va fi atent canonier studiat - și a considerat posibilitatea de uz industrial. Beetle-marcator protejat prin stropire prădători (furnici, broaște, păianjeni) fierbere fluxuri de lichid. Lichidul este eliberat într-o serie de explozii rapide la foc, numita combustie impulsiv.


Cea mai lungă durată de insecte

Sondele de gândaci (familia Buprestidae)

...acest gândaci Sondele (familia Buprestidae). 27 mai 1983 de scări de lemn la domiciliu, cu sediul în Essex, Marea Britanie, tarat sfredelitorul Buprestis aurutenta, care a avut loc acolo timp de cel puțin 47 de ani, într-o stare de larve.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu