GuruAnimale.com

Frunze de lucernă gărgărița

Frunze de lucernă gărgărița fotografie

Frunze de lucernă gărgărițe sau fitonomus Phytonomus variabilis Hbst. și Ph.transsylvanica P. (Familie curculionoide -Curculionidae cărăbuși detașamente -. Coleoptera). 4,5-5,5 mm lungime gândac, antenele corp kolenchatye- brun cenușiu. Pe pronotum are trei dungi longitudinale luminoase. Larvele okolo10 mm lungime, cu cap de culoare verde închis și cu o dungă de lumină pe partea din spate. Adulții hibernează în lyutsernischah sub plantă rămâne în sol fertil. Gândacii se hrănesc cu frunze de lucernă, mânca departe găurile din tulpini.

Ei depun ouăle în partea apicală a lucerna tulpini. o nouă generație de gândaci cu debutul temperaturilor ridicate diapausing. În anul dă curs de dezvoltare generație. Cauza principală daune larvelor.

Macine rinichi ca flori și frunze, deteriorarea punctul de creștere, determinând plantele de uscare în partea superioară. Larvele de pe frunze mai mari skeletonizing în mod deschis, deteriorarea tulpini, muguri, flori.

măsuri de control. În scopul de a suprima numărul de fitonomusov necesare pentru a efectua boronit-primăvară timpurie a culturilor în mai multe piese. Perene ar trebui să limiteze utilizarea de lucernă în rotație. porțiuni de lucernă de semințe care trebuie îndepărtat cel puțin m na500 de culturi perene. Pentru a alterna utilizarea de fân de lucernă și semințe. Atunci când numărul de lăstari pe 3-8 gândacii / m2, iar perioada de înmugurire stooling lucernă sau 10 larve la 10 tratamente cu insecticide necesare accident vascular cerebral fluture net (Anexa).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu