GuruAnimale.com

Gărgărițele - un dăunătorilor de leguminoase

Cuprins articol

Gărgărițele - genul de curculionoidelor care mănâncă tuberculii leguminoase. Aceste insecte provoca daune semnificative agriculturii. Gărgărițele sunt comune în cele mai multe părți ale țării, cu excepția zonelor de Taiga și tundră, precum și în Asia, China și Europa de Vest.

Gărgărițele evita zonele prea rece și regiunile aride. Mâncarea preferată a acestor dăunători sunt leguminoase și mazăre.

Descriere gărgărițele

oua formeaza in diferite specii de gărgărițe pot fi rotunde sau ovale. Dimensiunile variază, de asemenea, de la 0,25 la 0,3 milimetri.

Larvele sunt curbate. Culoare alb. gărgărițele larva nu au ochi și picioare. Întregul corp este acoperit cu peri aspri agresiv. cap galben cu un mandibulele grele.

Doll, la fel ca multe specii de gândaci, similar cu adulții. Un dolly nu este acoperit de un strat chitinous, deoarece acesta se află într-un leagăn pământ. Pe masura ce cresc moi schimbă culoarea corpului, colorat inițial este diferit de larve de culoare, dar în timp, ea devine la fel ca și cea a unui adult.

gărgărițe nodule (Sitona).
gărgărițe nodule (Sitona).

marimea corpului gărgărițele adulți variază de la 2,5 la 9 milimetri.

Tribună în gărgărițele scurt. La baza acestuia sunt antenele. Fruntea este larg, acesta include un ochi rotund cu gene.

gărgărițele Elytral disponibile lipirea peri și solzi rotunjite gri sau alb. Spatele și Elitrele sunt decorate cu dungi și pete de culori închise. Tab-urile pot fi de culoare gri închis sau roșu închis.

Gărgărițele sunt foarte timizi la cea mai mică mișcare, ei cad la sol nemișcat și congelare.

Gărgărițele - insecte înfricoșătoare.
Gărgărițele - insecte înfricoșătoare.

Etapele de dezvoltare a gărgărițelor mazăre

Adulții iernează în domeniile, se trezesc atunci când temperatura aerului se încălzește până la 3-4 grade, atunci când acesta se ridică la 17 de grade, gândacilor încep să zboare și du-te în căutare de plante leguminoase. Zborul durează aproximativ 15 zile.

În gărgărițele poate începe să depună ouă, durează până în iulie și apoi mor de epuizare. O femeie este capabil de a aduce 90 la 900 de ouă.Gărgărițele își depun ouăle în mod aleatoriu. Dacă temperatura crește peste 30 de grade, și, astfel, nu există nici o ploaie, ouăle sunt ucise. În cazul în care condițiile sunt favorabile, embrionul se dezvoltă timp de aproximativ o săptămână.

După depunerea ouălor gărgărițele de sex feminin în curând mor de foame.
După depunerea ouălor gărgărițele de sex feminin în curând mor de foame.

larve eclozate se stabilească în tuberculi, care sunt apoi consumate. Larvele creste pe tot parcursul lunii, și distruge rădăcinile plantelor.

Primit greutatea necesară a scorbura larve în sol. Pereții Pupa cimentate pământ și salivă. Câteva zile din Pupa tinere gândacul.

Soiuri de gărgărițe. gărgărița dungi

gărgărița Striped - o specie comună găsite în Asia și Europa. gărgărițele Striped mânca linte, mazăre, lucernă și trifoi. Lungimea gărgăriței dungi atinge 5,5 milimetri. corp îngust, pe partea din spate sunt dungi de lumină.

gărgărițe Striped - un dăunător de leguminoase.
gărgărițe Striped - un dăunător de leguminoase.

gărgărița zbârlit

Acest tip de curculionoidelor este, de asemenea, pe larg vorbită. gărgărițele zbârlit hrănesc cu trifoi și leguminoase. Lungimea acestor gândacii să nu depășească 4,5 milimetri. Aceste gărgărițele, în contrast cu dungi, are o Elitrele convexă, cu părul negru lung și culorile alb.

rât Gândacul zbârlit - Fighter trifoi.
rât Gândacul zbârlit - Fighter trifoi.

gărgărițele Clover

Această specie este comună în Siberia și Asia Centrală. gărgărițele Clover hrănesc exclusiv trifoi. Lungimea corpului a acestor bug-uri vine la doar 3 milimetri. De la alte tipuri de gărgărițe trifoi tuberoasă caracterizat printr-o lipsă de păr pe corp. Pe Elitrele sunt adâncituri întunecate, iar pe piept - dungi de lumină.

Primele gândacii apar mai multe persoane pe aceeași plantă, dar apoi acestea sunt selectate în masă.
Primele gândacii apar mai multe persoane pe aceeași plantă, dar apoi acestea sunt selectate în masă.

gărgărițele Zheltonogov

Gărgărițele acestei specii se hrănesc cu lucernă și trifoi. gărgărițele Zheltonogov răspândit în partea europeană a țării noastre și în Caucazul de Nord.

Lungimea corpului gândacilor este de aproximativ 5 milimetri. Pronotum pete mari. Caracteristica distinctivă a acestui tip sunt ochi plate.

Gărgărițe - dăunătorilor din agricultură

În primele zile ale gărgărițele de primăvară mazăre încep să mănânce pentru a recâștiga greutate pierdut pentru lunile de iarnă foame. Primele gândacii apar pe câteva persoane, dar apoi ei ies în masă. Acestea sunt așezate pe frunzele tinere și să înceapă să le mănânce.

Într-o zi un adult individ este capabil sa moara de foame ea de 2 centimetri pătrați de frunze, cu femei decât la bărbați vorace de 2 ori.
Într-o zi un adult individ este capabil sa moara de foame ea de 2 centimetri pătrați de frunze, cu femei decât la bărbați vorace de 2 ori.

În cazul în care vremea este calda, dăunătorii pot distruge un număr foarte mare de frunze pe o arie vastă. Gărgărițele se hrănesc cu, chiar și pe timp de noapte. Într-o zi un adult individ este capabil să-l înfometeze de 2 centimetri pătrați frunziș. În acest caz, femelele mananca de 2 ori mai mult decât bărbații. De-a lungul timpului, să se alăture gărgărițele adulte larve care se hrănesc cu partea de jos a plantei. Prin deteriorare mecanică infecție adăugată.

Acest lucru duce la o slăbire masivă a morții a culturilor și a plantelor. După cultura gărgărițe atac de mazăre poate fi redusă cu 70%.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu