GuruAnimale.com

Sfecla gărgărițe - sfeclă de zahăr Fighter

Cuprins articol

gărgărițele de sfeclă de zahăr - dăunători, grădinari destul de enervant. Aceste gândaci devora frunze de licitație și rădăcinile de plantări culturale.

gărgărițele de sfeclă de zahăr sunt bine tolerate în timpul iernii, astfel încât site-urile pe care acestea au fost crescute timp de mai mulți ani sunt infectate. Aceste gândaci sunt distribuite în toată Europa și Rusia. Sfecla gărgărițele mare simt într-un climat cald, în soluri saline și regiunile reci.

gărgărițele de sfeclă Aspect

gărgărițe Sfecla (Cleonus punctiventris).
gărgărițe Sfecla (Cleonus punctiventris).

Ouăle acestor dăunători în lungime nu depășește 0,5 milimetri. ouă de formă ovală, de culoare galben pal. Sfeclă gărgărițe larva are o formă arcuită, corpul său este compus din 12 segmente. Picioarele larvelor nu sunt disponibile. Respirația realizată de 10 perechi spiracles amplasate la marginile corpului.

Pe parcursul dezvoltării larvei are loc 3 molting, după care crește în dimensiune și dobândește spini, care sunt folosite pentru locomoție. În ultima etapă a larva se transformă într-o pupă.

Pupa chitinous strat acoperit, lungimea sa este de 15 mm. Forma seamănă cu pupă conturul gândacul pentru adulți.

gărgărița de sfeclă Adult rar depășesc o lungime de 15 milimetri. Colorație în acest gandac este lumina gri, strălucitor, corp decorat cu pete de culoare închisă.

Sfecla gărgărițe - o insectă mică, dar vorace.
Sfecla gărgărițe - o insectă mică, dar vorace.

Cele mai mari pete sunt oblice pe partea din spate. Tribună în gărgărițele sfeclă lung - este o trăsătură distinctivă a familiei. Cu acest golovtrubke gândacul devine similar cu anteater.

gărgărițele Femelele de sfeclă sunt mai mari decât masculii. De asemenea, la bărbați labe mai pufoase și organele genitale au o structură diferită.

Caracteristici ale dezvoltării curculionoidelor de sfeclă de zahăr

Femei tinere câștigă greutatea și secundul necesar. Ouăle le stabilesc în stratul cel mai de sus al solului, acestea nu fac crestături în pământ mai mult de un cuplu de centimetri.

Wetter solul, groapa mai puțin adâncă. O femelă poate depune între 20 și 200 de ouă. După stabilire moare de sfeclă gărgărința.

gărgărița Femela dă naștere la o nouă generație, și ea moare după ouat.
gărgărița Femela dă naștere la o nouă generație, și ea moare după ouat.


Dezvoltarea ouălor durează aproximativ o săptămână, larve nou-născut începe imediat să ducă o viață activă, se deplasează rapid în sol și caute rădăcinile plantelor comestibile. Crescând, larvele pot vizuini mai adânc în sol - până la o jumătate de metru, în cazul în care ei găsesc masa principala rădăcină a plantelor. Pentru câteva zile larve câteva gnaw complet rădăcina plantei.

După 90 de zile de hrănire a larvelor activă pupă. Și, după o lună de la Pupa adulți tineri. Deoarece gărgărițele de sfeclă au o perioadă de gestație lungă, gândacilor de pe suprafața par să nu mai devreme de luna august, iar unele dintre ele rămân în coconi până în primăvară.

Larvele curculionoidelor sfeclă sunt capabili să sape adânc în pământ și să distrugă sistemul de rădăcini de plante.
Larvele curculionoidelor sfeclă sunt capabili să sape adânc în pământ și să distrugă sistemul de rădăcini de plante.

Pe lângă gărgărița de sfeclă obișnuite, există mai multe soiuri.

East gărgărița

Aceste gândaci creste pana la 1 cm. Partea din spate este acoperit cu solzi galben. La începutul Elitrele sunt situate pete întunecate și solzi și puncte nu fuzioneze într-o linie solidă.

gărgărițele orientale nu disprețuiesc orice masă, mai ales frunzele suculente.
gărgărițele orientale nu disprețuiesc orice masă, mai ales frunzele suculente.

gărgărițele orientale iernează în rădăcini de plante perene, iar acestea sunt selectate pe suprafață atunci când solul se încălzește până la 5 grade. Venind la suprafață, gândaci târască sau zbura la site-uri noi. Prin alegerea alimentelor, aceste gândacii nu sunt prea pretentios, ei mananca diferite tipuri de plante cu frunze suculente. gărgărițele orientale se hrănesc cu frunzele de sfecla, porumb și struguri.

gărgărița gri

Aceste cărăbuși lungime puțin mai mare decât 1 centimetru. Spre deosebire de omologii lor, gărgărițelor gri nu sunt reperat. Partea superioară a Elitrele este acoperit cu solzi argintii și firele de păr gri. Spre deosebire de alte specii ale acestor gândaci sunt aripi subdezvoltate, acestea sunt, de obicei mai scurte decât abdomen.

gărgărițele gri preferă să se ascundă pentru iarnă mai adânc în sol.
gărgărițele gri preferă să se ascundă pentru iarnă mai adânc în sol.

gărgărițele Gray iernează adesea, în total, în sol, la o adâncime de aproximativ 20 de centimetri.
Pe suprafața ei sunt selectate, atunci când aerul din orele de noapte nu este mai mic de 10 de grade. Dacă temperatura scade, gândacilor vizuini în sol din nou. Ieșind din pământ, gărgărița gri este cea mai apropiată instalație și soluționarea pe ea. Acești dăunători mănâncă în jurul marginilor inferioare ale frunzelor. Dieta lor consta din 130 de specii de plante, dar delicatețea lor preferata este sfecla de zahăr și floarea-soarelui. Larvele preferă, de asemenea, leguminoase.

Deteriorările cauzate de gărgărița de sfeclă de zahăr

Aceste bug-uri sunt considerate dăunătoare, deoarece acestea deteriorează aterizare. Ei ataca cea mai mare parte pe diferite tipuri de sfecla. Adulții mananca complet planta, lasandu-l doar un ciot.

Gărgărițele se hrănesc cu frunze suculente și rădăcini de sfeclă, și alte plante de cultură.
Gărgărițele se hrănesc cu frunze suculente și rădăcini de sfeclă, și alte plante de cultură.

În plus, gândacii de sfeclă adult poate distruge chiar teilor de plantare tineri și stejari. Dacă adulții distruge plantele în sine, larvele lor distrug sistemul de rădăcină deja bine format. Ca urmare a impactului planta moare.

În zona infectată la un metru pătrat poate trăi până la 3-4 persoane gărgărițele de sfeclă de zahăr, deci nu este greu de imaginat amploarea daunelor care pot provoca acești dăunători.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu