GuruAnimale.com

Rice gărgărițe - un dăunător de orez și cereale

Cuprins articol

Pentru prima dată aceste gândaci găsit în India. Până în prezent, gărgărița de orez sunt omniprezente. În țara noastră, gărgărița de orez care trăiesc în regiunile sudice.

Aspectul gărgărițele de orez

orez Lungimea gărgărițele corpului este 23-35 milimetri. Culoarea este maro inchis sau negru-maro. corp mat.

Tribună subțire. Elitrele brute, acestea sunt pete roșii și crestătură punct. Aripile gândacul de orez bine dezvoltat din cauza aceasta, el este capabil să zboare bine.

Ouă de gărgărița de orez, pere sau de formă rotundă și culoare albă, cu o tentă gri.

gărgărița orezului (Sitophilus oryzae).
gărgărița orezului (Sitophilus oryzae).

Reproducerea gărgărițele orez

Femeie gnaws gărgărița de orez în orez sau alte găuri de produse și depune ouăle ei. Apoi, ea închide gaura înfundate cu selecțiile lor. Un gărgărița de orez de sex feminin aduce 200-300 de ouă, în medie. După 4-14 zile apar larve.

larve de faza dureaza, de obicei, timp de 3 săptămâni. Larve dezvolta în orez și aceeași hrană. Pupation, de asemenea, are loc în produsele în care în curs de dezvoltare larvă. Faza durează 4-6 zile pupă.

Orez gărgărițe larve cresc rapid, precum și pentru dezvoltarea de orez care au nevoie.
Orez gărgărițe larve cresc rapid, precum și pentru dezvoltarea de orez care au nevoie.


Întregul ciclu de dezvoltare a gărgăriței de orez în condiții normale de temperatură este de aproximativ 30 de zile. În medie, gândacilor adulți trăiesc 100-180 de zile.

Prejudiciul cauzat de gărgărița orezului

Cu toate că acest tip de gărgărițe numit „orez“, ei nu dăunează numai orez, dar și alte cereale: grâu, secară, semințe de cânepă, orz, mei, fasole, Perlovka, hrișcă și altele asemenea. În plus, acești dăunători sunt colectate în diferite produse alimentare, de exemplu, în produsele de panificație, paste, făină, fructe.

Gărgărițele efecte nocive, nu numai pentru culturile de orez, dar, de asemenea, produse de panificație și fructe.
Gărgărițele efecte nocive, nu numai pentru culturile de orez, dar, de asemenea, produse de panificație și fructe.

Deteriorarea gărgărițele alimentare și cauza pentru adulți și larve lor.

Recoltele dăunători mănâncă boabe numai deteriorate, fasole uscată, deoarece acestea nu sunt în stare să mănânce.

Infectarea orez și alte produse ale gărgărița orezului pot apărea în orice stadiu de dezvoltare. Deoarece acești dăunători sunt capabili să zboare, au stabilit pe câmpurile și culturile de daune chiar și în timpul creșterii lor. În afara terenului dăunătorilor se împreună cu culturi infectate în depozit, și acolo continuă să se multiplice.

Datorită activității de orez randament gărgărițele de orez se reduce cu mai mult de 30%.
Datorită activității de orez randament gărgărițele de orez se reduce cu mai mult de 30%.

Spre deosebire de gărgărițe grânar, gărgărițelor de orez provoca daune serioase agriculturii. Ca urmare a impactului acestor dăunători Culturi pierde productivitatea cu 35-75%.

În unele zone, gărgărița de orez se găsesc pe tot parcursul anului. Pe marginea din Teritoriul Krasnodar și Stavropol, acești dăunători se ascund în orice moment al anului în adăposturi și activități demolari continua pe tot parcursul anului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu