GuruAnimale.com

Gândaci gândaci de frunze de familie: căpșuni, ceapă, Viburnum

CUPRINS

Gândacii Leaf - una dintre cele mai mari familii de coleoptere. În lume există aproximativ 35.000 de specii. Printre ei gândaci cantități foarte diferite de 2 până la 30 mm, de obicei, au o culoare strălucitoare cu tentă metalică. Acest colorant este un mesaj pentru prădători despre necomestibile lor. gândacii habitat coleoptere variat: frunze și flori de plante în interiorul tulpini și frunze, precum și în sol.

În acest articol, vom se va lua în considerare bine-cunoscute reprezentanți ai gândaci de frunze:

căpșuni frunze de gândac

căpșuni frunze de gândac - gândac, boabe dăunătorilor rău intenționate căpșune. plante Pericole speciale aduce larve ronțăit partea de dedesubt a subtiaza foaie și distorsionată. Sub influența soarelui se usuca in mod activ. În astfel de afinilor nu au timp să se dezvolte la valorile de asemenea, profilate pierd oarecum palatabilitate, iar în cazuri grave - mor partea principală a ovarelor.

Se pare că

Gândacul de dimensiuni mici (3-4 mm), este de culoare galben-brun, pată întunecată în mijlocul spatelui.

Larvele este galben cu un punct negru pe spate, capul maro închis.

căpșuni frunze de gândac

Cum de a reproduce

De obicei, gândaci hibernează sub resturile de plante în paturi de căpșuni. Primăvara, perioada de creștere activă a capsuna, coleoptere emerge din iernare și sunt trimise la arbuști căpșuni pulpă vyedayut pasaje sinuoase boabelor.

Ouarea femele are loc înainte de înflorire căpșuni. Ei ascund ouăle pe pețiolele, tulpini, sepale. Aceasta va dura doar zece zile, și vor exista larve care găsesc imediat adăpost pentru ei înșiși - pe partea din spate a unei frunze de fragi. Acolo ei vor trăi, mânca, roadere foaie de țesut inferior, lăsând sus intact.

După trei sau patru săptămâni, larvele adulte coboară din plante la sol, îngropate la o adâncime de circa 3 cm și pupă acolo. Între sfârșitul capsuna rodirea, noi specimene de gândaci. Un pic după ce a trăit în frunze de căpșuni, ascunde pentru iarna.

Cum să se ocupe

 • Mai întâi de toate, a scăpa de buruieni (în special de la cretusca și cinquefoil gâscă) în jurul tufelor de căpșuni, ca gândacul de frunze de căpșuni place să mă opresc asupra acestor plante.
 • Pentru tufe de prelucrare pot fi utilizate numai anumite tipuri de pesticide, cum ar fi "Karate" (2 ml / 10 litri), „Maltion 10% (75 g / 10L)
 • La finalul rodirea slăbiți în mod regulat solul sub tufișuri pentru a ucide pupele dăunătorului.
 • Pentru a compensa daunele cauzate de deteriorarea bug-uri, se recomandă utilizarea de medicamente care stimulează creșterea și dezvoltarea de arbuști de căpșuni.
 • Primăvara devreme, în scopul de a speria cărăbușii cheltui praf de tutun polenizare (această metodă este utilizată cu precauție pentru a evita transmiterea miros boabe de tutun).
 • Dragi vizitatori, salvați acest articol pe rețelele sociale. Noi publicăm articole foarte utile care vă vor ajuta în afacerea dumneavoastră. Distribuiți! Faceți clic!

  ceapa gândacul frunzei

  Ceapa frunze de gândac - dăunătorilor cepe, Usturoiul afecteaza, de asemenea, alte plante ornamentale, de familie ceapa. Se aduce prejudicii gândacul și larvele.

  Se pare că  Beetle - Corp formă alungită, ovalnaya- culoare portocaliu-roșu, cu o mulțime de puncte de pe Elitrele, abdomen negru. Membrele gândac roșu cu marcaje negre.

  Larva este gri, marcajele de pe laturile de puncte, cap și picioare de culoare-negru.

  ceapa gândacul frunzei

  Cum de a reproduce

  Gândacii depunerea ouălelor are loc din mai până în luna iulie. larvele eclozate sunt pe suprafața plantelor, hrănire plăcile superioare și laterale. gnaw mai departe prin gaura penetrante foaia cavitate. Câteva săptămâni mai târziu, a ajuns la scadență larve cad la becurile de pe teren și pupă acolo. Iernează în sol ca gândacii adulți și pupelor.

  Cum să se ocupe

  Pentru că nu se pot folosi produse chimice pentru prelucrarea ceapa si usturoi de plantare de protecție împotriva dăunătorilor folosind astfel de măsuri:

 • Observați rotația.
 • În mod regulat aruncați buruieni.
 • colecta manual bug-uri.
 • Pe parcursul perioadei de larve, spray-planta cu infuzii de plante: pelin, Larkspur de mare.
 • Toate măsurile de combatere a gândacilor de ceapa frunze ar trebui să fie cuprinzătoare, fără a se limita la nici unul.
 • Viburnum frunze de gândac

  Viburnum gândacul frunzei - dăunătorilor care populează exclusiv guelder tufe de trandafiri, în cazul în care se dezvoltă, hrănește, reproduce. larve de gândac de periculoase, ca la începutul verii a lovit cea mai mare parte a frunzelor. Gândacii adulți deteriora tulpinile de flori individuale și fructe în sine, și la o leziune de masă, la toate pot lăsa fără boabe.

  Se pare că

  Beetle - Corp formă alungită-ovală, lungime 4-6 mm, de culoare maro deschis.

  Corpul larvei este galben-verde este acoperit cu pete negre mici și peri scurți.

  Viburnum frunze de gândac

  Cum de a reproduce

  Gândacii femele în luna septembrie începe să depună ouă, ascunde-le în locuri izolate, pe ramuri de Viburnum, pedunculi. O astfel de zidărie hibernează până la primăvară. În luna mai, cu infloritori primilor muguri pe Kalina, larve apar dăunători. Ele se hrănesc cu frunze tinere, lăsând un oval prin găuri mânca, de asemenea, tulpinile de flori și fructe necoapte. Atunci când concentrația de masă a dăunătorilor pe o plantă, un arbust risc de a rămâne fără frunze.

  La mijlocul verii larve adulte coboare din casele lor și trimiși la tufișuri la sol la pupă. O lună mai târziu, apar deja gândaci minori frunze.

  Cum să se ocupe

 • Primul lucru pe care taie și distruge ramurile și mugurii veștejite, astfel încât, în anul următor, pentru a reduce populația de dăunători.
 • În timpul verii, dacă este posibil, să colecteze gândaci manual pentru adulți și larvele lor.
 • Pentru prelucrarea arbuști Kalinovoye împotriva atacul viermelui sfredelitor pot fi folosite medicamente, insecticide "aktellik" (1,5 ml / l de apă), "Fosbutsid" 1,5 ml / l de apă, "Kemifos" 1 ml / l de apă, Lightning 2 ml / l . Tratamentul se face cel mai bine în timp, când larvele ies în masă și în perioada în care adulții.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit

  GuruAnimale.com
  Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu