GuruAnimale.com

Pyavitsy

Pyavitsa comună

Pyavitsy: Krasnogruda - Oulema melanopus L., pyavitsa albastru - Lema lichensis Voet. (Familia de gândaci frunze - Chrysomelidae, coleoptere echipa - Coleoptera). Primul tip - beetle albastru-verzui galben - pronotum roșu și picioarele de pe rânduri Elitrele paralele de puncte. Lungimea corpului 4 - 4,8 mm. Al doilea - pronotum nu diferă de culoare de restul corpului, lungimea corpului de 3-4mm. Larvele, cu o umflătură în partea abdominală a corpului acoperit cu mâl întuneric, cu trei perechi de picioare toracice. Lungimea corpului de larve la 5 mm.

Ea se dezvoltă într-o singură generație. Adulții hibernează în sol sau sub resturi vegetale. Pentru dezvoltarea și reproducerea condițiilor favorabile cu vreme umedă și caldă în primăvara și vara. femelele depun ouăle pe frunzele de 3-7 lanț, până la un total de 200 de ouă. Larvele eclozeaza după 12 - 14 zile. În dezvoltarea sa, ei trec la vârsta de trei. Pupation are loc în stratul de suprafață al solului. Cauza principala deteriorare a larvelor de ovăz, orz, grâu dur. hrana pentru animale Pulp pe frunze, fără a afecta venele si epiderma frunze. Gândacii mânca departe prin găurile lungi. Deteriorate frunze dungi longitudinale albicioase. La îngălbenirea lor frunze de scurgere, o reducere a suprafeței de asimilare.

Video: Cereale gândacul frunzei - Oulema melanopus - Vet sfeh r t BOG r

măsuri de control. Se lasă pentru larve de gândaci și pyavitsy inspecția plantelor 8 - 16 zone de testare de 0,25 m2. măsuri de control chimic sunt efectuate atunci când numărul în faza înfrățirii în cereale de primăvară 10 - 15 beetle / m2, iarna - 40-50, în etapa cizme 0.5-1 larvă / stem.

Pyavitsa fotografie

albastru pyavitsa

pyavitsa Krasnogruda

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu