GuruAnimale.com

Hercules Beetle (lat. Dynastes hercules)

Hercules Beetle (lat. Dynastes hercules) este considerat unul dintre cele mai mari gândacilor din lume. Unele cazuri pot ajunge la o lungime de 160-165 mm (cu "colț") Și numai un gândac din America de Sud titan gândacul (Giganteus Titanus) înainte de greutatea corpului său.

Dar femeile semnificativ mai mici decât masculii, dimensiunea lor este de aproximativ 80 mm.

Dynastes masculi hercules (Linnaeus, 1758)Femelele Dynastes (Linnaeus Hercules, 1758)

Dynastes masculi hercules (Linnaeus, 1758)

Femelele Dynastes (Linnaeus Hercules, 1758)

Locuite de astfel de giganți în pădurile tropicale din America Centrală și de Sud, se găsesc pe insulele din Caraibe.

Corpul este acoperit cu păr roșcat rare. Cap și pronotum lucios, de culoare neagră. Acoperirea Elitrele masculin depinde de umiditatea ambientală și poate varia. Elitrele oliv-brun, galben, galben verde-oliv, cu pete rotunde negre mărimea și a căror număr nu este constantă și variază foarte mult.

Dynastes Femeie hercules

Dynastes Femeie hercules

Dynastes Masculin herculesPe capul lui este un corn mare de sex masculin, îndreptate înainte, cu câțiva dinți. Pe pronotum este al doilea corn mare, înainte și oarecum curbată în jos. Jumătatea din față a două gheare sale direcționate spre exterior situate. Partea de jos a vârfului corn este acoperit cu păr roșu sau roșu-brun gros. Femeie fără coarne, negru mat, Elitrele nodulară, acoperite cu peri maronii.

Hrana Hercules Beetle, în mod avantajos supra-mature fructe și moale, care se găsește pe teren, dar poate urca in copaci ghearele prehensile datorate la capetele picioarelor lungi.

În căutarea de noi surse de gîndac de alimente pot zbura din loc în loc. Anvergura la masculi de până la 22 cm.

Uneori bugs câteva zile mananca un fruct, nu este suge complet. Când caută hrană și femei courting, masculii nu tolerează rivali și să intre în luptă folosind coarnele lor. Ridicarea ei de sex masculin cap folosește două coarne ca un învăluire puternic, apăsând sau supărătoare inamicului.

După împerechere, femelele depun ouăle în cavitățile mici din lemn putred - viitor substrat alimentar, larve.

Pentru adulți periodv care durează doar șase luni, o femela depune aproximativ 100 de ouă. larvele eclozate din ouă ca creșterea și dezvoltarea substratului se deplasează printr-un strat solid manca, lemn putred. Spre sfarsitul larva de dezvoltare atinge o lungime de până la 180 mm, și poate cântări până la 100 de grame.

Larve pupă în sol face independent carii ovoidale, dintre care un perete este format din larvă secretat secretă sol legat comprimat.

Durata stadii de dezvoltare: ou - 4 - 6 săptămâni, larva - 1,5 - 2 ani, păpușă - 6 săptămâni.

clasificarea științifică
regatanimale
tipartropode
clasăinsecte
echipă: Gândacii
familie: Plastinchatousye
natură: Dynastes
vedere: Hercules Beetle (Dynastes hercules)

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu