GuruAnimale.com

Gândacul de Colorado al cartofului

Colorado fotografie

Colorado gândacului - Leptinotarsa ​​decemlineata Say. (Ordinul Coleoptera, familia Chrysomelidae). Daune cartofi, tomate, vinete, ardei, și tutun, și pot, de asemenea, se hrănesc cu forma sălbatică Solanaceae kulturah.Zhuk ovală, dimensiunea 9-12 mm, pronotum și Elitrele gălbui.

Pe capul unui punct negru sub forma unui triunghi, pe pronotum unsprezece pete negre, spotul mediu ca V numeral roman, iar fiecare din Elitrele este situat la cinci dungi negre longitudinale.

dimensiune larvă 15-16 mm, cap vypuklaya- sus, picioare și două rânduri longitudinale de tuberculii de pe laturile sunt negre. Culoarea principală a larvelor primei vârsta de gri închis, al doilea - roșu, al treilea și al patrulea vârstele - un galben-portocaliu.
Adulții hibernează în sol la o adâncime de 15-25 cm. În primăvară, când solul la o adâncime de 20 cm a încălzit până la 14-15 0C, cărăbuși emergente la suprafață.

Larvă din Colorado de cartofi gândacul fotografie

Ele se hrănesc cu părțile de deasupra solului de cartofi și alte plante. În căutare de gândaci alimentare overwintered pleacă, ei sunt capabili să acopere o distanță de 1-1,5 km. La temperaturi de peste 17 0Din moment ce se împerechează și depun ouă. Femelele depun ouă pe partea inferioara a frunzelor superioare predominant de cartofi, 30-40 oua in fiecare ambreiaj.Colorado ouă gândacului fotografie

Fecunditatea variază de la 900 până la 2000 ouă. veniturile dezvoltarea embrionara, în funcție de condițiile de mediu de 7-14 zile. Gândacului de Colorado de cartofi Larvele de pe frunze pentru 20-30 de zile. După ce a terminat dezvoltarea lor, ei merg în pământ, și aici, la o adâncime de 8-10 cm și pupă. După 1-2 săptămâni sunt tinere nouă generație de gândaci, care încep să mănânce frunzele de cartofi. Larvele primei și a doua epocă mușca frunze ale diafragmei cu forme neregulate. larvele mai în vârstă și coleoptere mănâncă aproximativ frunze și tulpini, ca urmare a creșterii plantelor încetinește, reduce randamentul cartofilor. În sezonul cald uscat unele persoane pot cădea într-o profundă diapause de vară, și o mică parte din populația dăunătorului este în măsură să meargă în diapause timp de 2-3 ani și, uneori, de 5 ani. ciclul de viață a unei astfel de plasticitate contribuie la supraviețuirea gândacul Colorado într-o varietate de condiții nefavorabile. În funcție de zona în care dăunătorul dezvoltă 1-3 generații pe an.

Măsuri împotriva gândacului de Colorado al cartofului.

Utilizarea mai puțin sensibile soiuri de cartofi. Adăugarea afânarea solului udobreniy- în timp util, plivit și incoltitului plantarea cartofilor. Crearea condițiilor favorabile pentru animale benefice și insecte entomophags prin plantarea între rânduri la momente diferite nectariferous. Acesta poate fi realizat pe suprafețe mici de colectare manuală și distrugerea de gândaci, larve și ouă de pus gândacul de cartofi Colorado. Cercetarea se desfasoara pe producerea de forme cartof transgenice care cuprindeau in gena sa genomul bacteriei Bacillus thuringiensis care controleaza insektotoksichnogo sinteza proteinelor prin tehnici de inginerie genetică. In timpul sezonului de creștere de vizitare din 100 la 500 probe de la 10 picioare lângă tufișurile din fiecare probă sau pe bucșa 2 pe fiecare rând de pasul diagonal. EPV- 5-8% tufe populate gândaci overwintered și larve în timpul devenire - înflorire puțin 10% arbuști cu mai mult de 20 de larve pe 1 Bush. cartofi prelucrate plantarea unul dintre insecticide.

articol mai detaliate privind lupta împotriva gândacului de Colorado al cartofului aici

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu