GuruAnimale.com

Dăunătorii culturilor. Sistemul de măsuri de protecție

acoperi fotografie suedeză

muscă frită

Oscinella frit L. (ovăz), Oscinella puslla Mg. (Orz)

Muștele sunt mici, 1.5-2mm în lungime, cu un corp scurt și convex Mesonotum, colorarea bronz brun strălucitor. Halteres alb. Larvă vierme, fără picioare, cu cap neexprimate, 4-5mm, de culoare galben - alb. Puparia 2-3mm, de la galben la maro.

1. dezlipire  Diptera (diptere)

3. Spread  ubicuitar

iernat 4. Faza  vârstă larvă 2-3

5. Locul iernat  tulpini în timpul iernii, buruienile graminee perene

6. Developmental Biology primavara la 11-120C (1 deceniu mai) larve pupă, 5-12 zile (in. Mai) este de zbor de muște o generație. Ei trăiesc în culturi în faza de răsad - începând de alungire stem. ouă de depozit femele (de până la 100 de ouă) cu privire la răsaduri de primăvară culturile prorostkovuyu de film (pentru coleoptil) topsheet înaintea lăstar. Otrazhdayutsya crawl larve prin 3-8 zile de teci frunze și penetrează tija în apropierea nodului înfrățirii, hrana pentru animale 18-28 zile și pupă în lăstari. După 11-25 zile de puparia situate muște adulte de generație următoare (k.iyunya -n.iyulya) hrănesc în continuare cu nectar de flori. Femelele depun ouă 2 generație pentru ureche film. Larvele de timp de 15-20 de zile. a treia generație muște emerge în a doua jumătate a lunii august, își depun ouăle pe binefaceri, iar apoi pe lăstari de iarnă în faza primei foi.

7. Numărul de generații 3

8. Faza de prejudicii  larvă

9. Natura prejudiciului cauzat de furajele larvă în partea de jos a foii centrale și rudiment embrionară a urechii. În cazul în care deteriorat șutează ofilirea frunze centrale, galbenul și stem de creștere încetează. Ei au hrănit cu ovăz ovare.

10. EPV în faza de 2-3 frunze de orz 20-25 zboara ºtergeri net la 100, începutul înfrățirii - 55-60- pentru iarna, respectiv - 60-75 și 95-100 muște.

11. entomophags insecte parazite restricționează reproducere zboara 10-20%

12. Măsuri de control - miriște, arat;

- yarovyh- plantare timpurie - moderat târziu semănat Lake.

- rotația culturilor și izolarea spațială a primăvară de iarnă

- efectuarea tratamentelor chimice în timpul muștele de zbor și oviposition masa în faze răsad - lăstar: Decis-extra 0,05 l / ha, karate 0,2 l / ha, Senpai 0,2 l / ha 0,2 l TBE tsiperon / ha, Sharpe ME 0,15-0,2 l / ha, sumi-alfa 0,2 l / ha.

Zelenoglazka Chlorops pumilionis Bjerk.

Musca este mic, 3-5mm, galben, cu 3 dungi negre longitudinale pe spate, pe cap o pată neagră triunghiular, ochi verzi. aripi cu sclipici gri irizate. Larva vierme, fără picioare, cilindric, alb, lungime 7mm. Dolly 6mm, de culoare galben-brun.

1. dezlipire Diptera (diptere)

3. Spread  toate cerealele spikelet

iernat 4. Faza  larvă

5. Locul iernat  șutează în termen de buruieni de iarnă și de iarbă

6. Developmental Biology primăvară larvele continuă să se hrănească, pupă (k.maya-n.iyunya) în lăstari. Pupa - 15-35 zile. Zborul zboara n.iyunya - a doua decada a lunii iulie, după 4-5 zile de a depune ouă (până la 112 de ouă), unul pe partea de sus a frunzelor de cereale (15-17 zile). Larve emerge după 5-8 zile se târască peste și mânca departe foaia vagin canelurii longitudinale în napasta stem, dezvolta 20-24 zile, pupă în șanțul făcut. Plecări muștelor 2-a generație în luna august, poate fi diapause. Depun ouale pe lăstari a apărut ( „ace“) de iarnă. Eclozat de alimentare larve în apropierea nodului lăstar.

7. Numărul de generații 2

8. Faza de prejudicii  larvă

9. Natura prejudiciului cauzat de în fazele de germinare - se începe pornirea în timpul iernii este marcată îngroșarea și de evacuare scurtarea la partea de jos, inainte de cauzele anteză scurtarea și îngroșarea internoduri superioară a tijei (nevykolashivanie)

10. EPV 30-50 muște / 100 ºtergeri net

11. entomophags calareti

12. Măsuri de control cm. măsuri de combatere a frit zbura

muscă de iarnă Leptohylemia coarctata FLL.

Fly corp îngust zhelovato, 6-8mm, picioare gri aripi lungi, de culoare gălbuie. Larva vierme, alb-crem, 8-9mm.

1. dezlipire Diptera (diptere)

3. Spread  peste tot, toată iarna, wheatgrass

iernat 4. Faza  larvă

5. Locul iernat  în coajă de ou în sol

Biologie 6. DezvoltareSunt în ziua 3-5 după reluarea de primăvară sezonul de creștere apar larve din ouă și să penetreze tulpinile tinere, în cazul în care se hrănesc cu țesuturi suculente din partea de jos a tijei. Sunt hrănite 30-36 zile. In iunie, ei pupă în stratul de suprafață a solului (3-8sm), faza de pupă - 4-5 săptămâni. muște adulte emerge imature, hrănesc în plus pe nectar de trifoi, buruieni și granulele de polen. În august și septembrie ouă pune în stratul superior al solului (total de 150-200 de ouă).

7. Numărul de generații 1

8. Faza de prejudicii  larvă

9. Natura prejudiciului cauzat de penetrant tulpină și la nodul lăstar alimentat în partea sa inferioară, îngălbenirea frunzelor centrale si se usuca, spre deosebire de frita zbura spre exterior de la baza poate fi văzută o larvă de intrare progryzennoe. 1 daune larva 3-5 tulpini.

10. EPV 40-50 muște per 100 ºtergeri net

11. entomophags fly-tahini, ruinare gândaci aleohara

Măsuri de control: 12. - toate măsurile agrotehnice care vizează consolidarea iarna overwintered - pulverizare insecticide ineficiente.

Pyavitsa comună Lema melanopus L.

Beetle 4-5mm, pronotum albastru-verzui și picioare gălbui-roșu. Elitrele cu rânduri longitudinale de puncte mari. Larve toracice convex cu 3 perechi de picioare acoperite cu mucus inchis, lungime 5mm.

și albastru pyavitsa Lemacyanella L.

1. dezlipire  Zhostkokrylye (Coleoptera)

3. Spread peste tot, mult ovăz, orz, grâu de primăvară

iernat 4. Faza  gândaci

5. Locul iernat în sol în câmpurile și sub frunzisului

6. Developmental Biology vin până în aprilie -. n. Ele pot hrănesc cu frunze de ierburi. Pe partea superioară a foii de a depune ouă pentru 3-7 luni consecutiv, cu lanț 200. dezvoltare embrionară 7-10 zile. Hasurate hrana larvelor 14-21 zile sunt de 3 ani, au pupă în sol la o adâncime de 2-3cm. gândaci apar în toamna rămân pentru iarna.

7. Numărul de generații 1

8. Faza de prejudicii larve și gândaci

9. Natura prejudiciului cauzat de Gândacii mânca departe frunzele prin găuri, larve frunze de epidermă prânz reduce la strictul necesar, frunzele devin transparente, se ofilesc.

10. EPV  în faza de înfrățirii 8-10 buc. / m2, iar pentru ovăz 40 buc. / m2, la tub larvă de fază de ieșire 0,5-1 / 1 tulpină

11. entomophags lacewing, askogaster, koktsinellidy

12. Măsuri de control - arătură superficială, aratul, - rotația culturilor, însămânțare timpurie a culturilor de primăvară, soiuri rezistente.

- izolarea spațială de câmp, unde a întâlnit un dăunător în anii anteriori

 - când se depășește EPV Gândacul: Decis suplimentar, fastak karate Bi-58 New- depășit când reprelucrarea EPV larve.

mimenopterelor foaie

2. Republica Belarus este dominată de specii: negru Dolerus nigratus Mull. Corpul este negru, 9-10,5mm ușor strălucitor. Aripi transparent, maroniu colorat cu vene negre. Larvele este cilindric, 25 mm, gri închis, cu o linie mediană negru.

galben Pachynematus clittellatus Les. Corpul este galben pal, cu un model negru pe piept și abdomen, 7-8 mm. Capul este galben cu pete negre. aripi transparente cu vene maro. Larvă 22mm iarbă-verde cu model roșiatică.

1. dezlipire Hymenoptera (Hymenoptera)

3. Spread  peste tot, iarbă, rogoz

iernat 4. Faza  larvă

5. Locul iernat coconi în sol în 10 cm

6. Developmental Biology  pupă de primăvară și adulți la vyletaetv. aprilie și până la. În luna mai. Femelele se hrănesc cu nectar, apoi se pune 1-6 ouă pe ovipozitor în fantele de sub epiderma de-a lungul marginilor foii (de 50-150 de ouă). dezvoltarea embrionară de 8-10 zile, larvele se dezvolta timp de 2-4 săptămâni. Imago 2-a generație ierburi de daune.

7. Numărul de generații 2

8. Faza de prejudicii  larvă

Video: Cum de a proteja grădina de dăunători. curs

9. Natura prejudiciului cauzat de Daunele larve cauza în faza de stem - aratului, mâncând din frunze de marginile în vena principală, partea inferioară a inflorescenței, flori individuale

10. EPV 1 specimen / 3 stem

11. entomophags carabidae, lacewings, koktsinellidy

12. Măsuri de control la fel ca și cu alți dăunători.

Video: O reuniune internațională a avut loc între ministerele Agriculturii al Republicii Kazahstan și Federația Rusă

Cele mai multe afide cereale Sitobion avenae F.

Lungimea corpului de 2.5-3mm, de culoare galben-verde, cu antene lungi nogami- mai lungi decât corpul. femelele au aripi de san negricioasă-maro și verde abdomen. Larvă imagoobraznaya.1. dezlipire  Homoptera (Homoptera)

3. Spread  peste tot, cereale

iernat 4. Faza  ouă

5. Locul iernat  pe frunzele de puieți de iarnă, pe binefaceri și ierburi sălbatice

6. Developmental Biology otrazhdayuschiesya mai larvele transforma in femele fără aripi fondatoare. Pe parcursul perioadei de creștere se multiplică parthenogenetically, t. E. Fără sex masculin și fără fertilizare, da larve de naștere (născuți vii), fără să depună ouă. Atunci când condițiile se deterioreze, puterea (aproximativ 3-a 2-a generație decada a lunii mai) apar cu aripi de sex feminin-rasselitelnitsy care împrăștie cereale de primăvară, cel puțin rigizi. În luna august, există polonoski femele. În septembrie, ele dau naștere la masculin și feminin de iarnă, după împerechere, care pune 2-4 ouă până la 12 (pentru iarna). Cea mai mare masă și nocivitatea afide ajung în timpul aratului - maturitate lăptoasă.

7. Numărul de generații  10-12

8. Faza de prejudicii  Larvele și adulți

9. Natura prejudiciului cauzat de suge sucurile din frunze și tulpini. Frunzele sunt decolorate, se îngălbenească și să moară. Populați urechi verzi și suge suc lor părți diferite (greutatea boabelor este redusă). Atunci când verificați plantele până când nu capul arătură. purtătoare ale virusului.

10. EPV: Afidele 5-10 / 1 stem (ureche) și soluționarea mai mult de 50% din plante (randament tubul - înspicare) 20-30 afide / ureche 1 (umplerea bobului)

11. dușmani naturali gândaci și larve de gărgărițele, lacewings larve și muște hover muște

12. Măsuri de control - arătură superficială, vspashka- toamna - plantarea timpurie de primăvară și timpurii de maturare sortov- -Application îngrășăminte (fosfor) accelerează și favorizează crearea

- izolarea spațială a iernii de primăvară

- în cazul în care depășesc faze de ieșire EPV într-un tub - aratului și umplerea bobului folosind medicamente: fastak 0,1 l / ha, Decis-extra 0,05 l / ha aktellik 1 l / ha, karate 0,2 l / ha, Bi -58 New 1-1,2 l / ha Senpai 0,2 l / ha

Cheremuhovo - afide cereale Rhopalosiphum padi L.

Corp 2-2.5mm în lungime, gri-verde, cu pete de rugină roșie în jurul valorii de tubuli

dezvoltarea caracterului Cheremuhovo - afidelor cereale, similar cu caracterul unui afidelor mare de cereale, dar cu unele caracteristici:

5. Locul iernat pe ramurile de cireșe pasăre

6. Developmental Biology Prima generație se dezvoltă pe malin frunze apar în 2-3 generație cu aripi de sex feminin-rasselitelnitsy acoperi următoarele culturi de cereale. În august-n.sentyabrya aripi femele reveni la polonoski cireșe.

secară Thrips Limothrips denticornis Hal.

Culoarea corpului negru - maro, aripile gri - maro, masculi fără aripi, imagoobraznaya 1.5mm lungime larvă 1.5-2mm pal - galben.

1. dezlipire   Theysanoptera tăusanoptera

3. Spread  ubicuitar

iernat 4. Faza femele

5. Locul iernat în tulpinile de cereale, reziduuri vegetale

6. Developmental Biology ieșire în aprilie - n.. Mai (lăstar Faza de iarnă). In al 2-lea decada a lunii mai să-și depună ouăle la un moment dat în vagin a foii. Masa de zbor în faza de boot-secară de iarnă. Embrionar de dezvoltare Rapoarte de 7-8 zile. Larvele hrănesc 15-18 zile. În ceea ce până în iunie -. N. Iulie femele cu aripi migrează cereale de primăvară (în care se dezvoltă generația a 2), 3 generație se dezvoltă cu întârziere în cereale de primăvară.

7. Numărul de generații 3

8. Faza de prejudicii  Larvele și adulți

9. Natura prejudiciului cauzat de daune Thrips Adult albesc vârfurile urechilor, coloanei vertebrale și răsuciți ovar nu se dezvolta. Prin daune larvae frunzele mor de sus (al doilea tip de deteriorare), rezultând în greutate de cereale mai mici până la 15-24%.

10. EPV  în fazele de înflorire - boabe de umplere 40-50 de larve / 1 vârf, pe semințe de fază cizme imago 8-10 / 1 tulpină

11. dușmani naturali gândaci larve Ladybird de lacewings

12. Măsuri de control - arătură superficială, vspashka- toamnă - rotația culturilor

- însămânțarea timpurie a culturilor de primăvară, soiuri rezistente de izolare spațială de iarnă din primăvara;

- insecticide: fastak 0,1 l / ha, karate 0,15l / ha, Bi-Novyy1-1,5 58 l / ha, Senpai 0,2 l / ha, aktellik 1L / ha

călătorii Pustotsvetny Haplotrips aculeatus F.

Lungimea corpului de 1.5-2mm, aripi maro, lumina, larve imagoobraznye roșu.

dezvoltarea caracterului pustotsvetnogo Thrips, este similar cu caracterul Thrips secară, dar cu unele caracteristici:

iernat 4. Faza femele și masculi

5. Locul iernat  în resturile vegetale

6. Developmental Biology primăvară, când 8-90Cu timpul iernii pe zbor. ouă ouătoare în masă se observă în faza de înspicare culturilor de la ureche. 2 generație se dezvoltă în primăvară, mei, porumb. Ovipoziției în mijlocul florii. Întregul ciclu de viață are loc în flori.

7. Numărul de generații 2

8. Natura prejudiciului  consumul de ovar, provoacă uscarea flori și cherezzornitsu. Larvele deteriora cereale în curs de dezvoltare, rezultând într-o goliciune trebuie, scădere în greutate și de calitate de cereale.

miner de cereale (Agromyza albipennis Mg.).

1. dezlipire Diptera (diptere)

3. Spread  peste tot, cereale

iernat 4. Faza  larvă

5. Locul iernat puparium în cereale sălbatice

Biologie 6. DezvoltareAm zbor zboară începe într-o. Mai și coincide cu începutul înfrățirii culturilor cerealiere. Muștele își depun ouăle pe suprafață și în interiorul culturilor de frunze. După 5-7 zile, larvele ies, care sunt încorporate în interiorul unei foi și l-au hrănit parenchimului. O coală poate fi alimentat la 3 la 12 și mai mult de larve. dezvoltare larvară durează 8-16 zile. După terminarea pupă larvele de putere în frunze (într-o mină) sau în sol. etapa pupal timp de aproximativ 2 săptămâni. muștele 2-a generație apar în luna august să-și depună ouăle în ierburi sălbatice, în cazul în care are loc și puparia larve de hibernare de dezvoltare. 7. Numărul de generații 2

8. Faza de prejudicii  larvă

9. Natura prejudiciului cauzat de se hrănesc cu frunze de parenchim, se contractă, fotosinteză redus. Lipsă de recoltare, în funcție de gradul de afectare (între 22 74% din frunze) poate fi 2.8-5.0 kg / ha.

leafhoppers

1. dezlipire  Homoptera (Homoptera)

2. cele mai raspostraneny Șase puncte și leafhoppers cu dungi. La șase puncte corp este îngust, 3,2-4mm, galben-verzui cu 6 spoturi. În striatum 3,5-5mm murdar-galben sau maroniu. Aripi cu vene maro, lumina picior. Imagoobraznye larve în vârstă apar treia picioare saltatorial.

3. Spread  toate cerealele spikelet

Video: Locust în Daghestan! Împotriva procesat mai mult de 9 mii. Hectare de teren agricol

iernat 4. Faza  ouă

5. Locul iernat  în frunze de culturi de toamnă și ierburi perene de cereale

6. Developmental Biology otrazhdayuschiesya larve k.aprelya- n.maya se hrănesc cu plante seva 20-30 zile. La sfârșitul lunii mai, apar adulții. La momentul coarsening tulpinilor 1 migreaza generație la primăvară, unde femelele depun oua si de a dezvolta 2 generație. Cele mai numeroase în perioada de la la. Iunie până la începutul lunii august. În toamna migrează spre ierburi sălbatice și cu apariția răsadurilor de iarnă - în cazul în care acestea să-și depună ouăle.

7. Numărul de generații 2

8. Faza de prejudicii  Larvele și adulți

9. Natura prejudiciului cauzat de se hrănesc cu seva plantelor, în timpul iernii frunzele se galben-violet, decolorare, plantelor întregi atenuată și diminuarea recoltelor. În primăvara frunze și tulpini la locul de injectare sunt formate pete albe

10. EPV în faza de 1-2 frunze de iarnă 2100-2300 indivizi la 100 ăsteia net.

11. entomophags carabidae, koktsinellidy, lacewings

12. Măsuri de control - arătură superficială, arătură, lupta împotriva buruienilor din cereale

- în plus față de EPV insecticide (catalog pesticide care sunt autorizate pentru utilizare în Republica Belarus)

Ostrogolovy bug Aelia acuminate L.

corp 7-10mm, în formă de ou gri-galben, pronotum cu depresiuni transversale cu 3 nervuri longitudinale. cap ascutitunghic. imagoobraznaya larvă cu un cap maro închis și piept.

1. dezlipire Poluzhostkokrylye (Hemiptera)

3. Spread peste tot, grâu, secară

iernat 4. Faza imago

5. Locul iernat sub frunzisului

6. Developmental Biology Randament primăvară când t 10-100C. și zbura la culturi de iarnă, atunci primăvara. După putere depun ouăle în 2 rânduri, întregul 28-40 ouă. Perioada embrionara de 9-10 zile. Larvele hranei pentru animale 40-44 zile, 5 vârstele.

7. Numărul de generații 1

8. Faza de prejudicii Adulți și larve

9. Natura aplicat daune rău tulpini, spikelets, cereale, rezultând o pierdere de germinare, produse de panificație de calitate scăzută.

10. EPV 5 bugs / 1 m2

11. entomophags Fazii-muște, carabidae, furnici, stafinilidy

12. Măsuri de control însămânțare timpurie a culturilor, soiuri de maturare timpurie,

Chem. Procesare: Decis-extra, B-58, Karate, Karate Zeon.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu