GuruAnimale.com

Dăunătorii de cereale și produse din cereale în timpul depozitării

Daunatori fotografie cereale

În timpul depozitării bobului este expus la infecția cu multe specii de insecte și Acarina rezervele dăunătorilor / X produse. Toate acestea reduce semnificativ greutatea produselor și calitatea acestora se deteriorează. Astfel, pierderile la nivel mondial de produse depozitate numai pentru acest motiv, sunt de la 9 la 50% (media 20%).

Dăunătorii provoca daune directe și indirecte. Pierderile directe includ pierderea in greutate, deteriorarea calității acesteia, reducerea poluării virtuților cultivate excrementelor, etc. Indirect - cereale auto-încălzirea, dezvoltarea microflorei, care transportă patogeni, bacterii si ciuperci sunt periculoase pentru oameni și animale.

Detectarea insectelor și Klesha

Obiectul studiului în identificarea dăunătorilor sunt cereale și sale produse, facilități, depozite, întreprinderi, laboratoare și sunt în echipamente tehnologice și dispozitive, spații și linii de producție echipamente pentru primirea, prelucrarea și transportul zerna- teritoriul zernosushilki- a echipamentelor întreprinderilor de transport materialelor compozite- saci, prelata.

În pregătirea pentru acceptarea unui bob ar trebui să facă un studiu al tuturor obiectelor de pe infestarea dăunătorilor.

Obiecte și termeni de testare pentru infestare cu insecte și acarieni.

obiecte

Video: sisteme de stocare de cereale Himel

datele sondajului

Video: Arahide gărgărița (. Caryedon gonagra Fabr)

Cereale Alimente și furajeLa temperaturi de peste 15 ° C - o dată la fiecare 10 zile din 15 până la 5 ° C - o dată la 15 de neutroni sub 5 ° C - o dată pe lună, precum și la primirea unui concediu
Porumb alimentar și hrana pentru animale pe știuleteCel puțin de două ori pe lună, precum și la recepție și de vacanță
Cereale (semințe): umiditate peste 15%Când temperatura: mai mare de 10 ° C - o dată la fiecare 10 zile-10 până la 5 ° C - o dată la 15 zile-
Umiditate 15%Când temperatura: mai mare de 10 ° C - o dată la fiecare 15 zile-10 ° C și mai jos - o dată pe lună, precum și cu acceptarea și călirea
silozuri de încărcare maximă, depozite și zone adiacente.Împreună cu rezervele sondaje stocate
Nu a fost încărcat site-ul de stocare și zona înconjurătoare.După fiecare lansare, și înainte de încărcare
Făină, cereale, plante semyaobrabatyvayuschie producția de furaje și laboratoareDupă un deceniu, și întreprinderile de prelucrare, de asemenea, renovate și înainte de dezinfectare
Linii de producție de vânturare mașini, uscătoare, benzi transportoare și altele. mașini și echipamenteÎnainte și după fiecare grăunte de muncă produse de partid sau deșeuri.
teritoriuÎn lunile mai calde, cel puțin o dată pe lună
Mijloace de transport (autoturisme, automobile, etc.)Înainte de încărcare și după descărcarea cerealelor și a produselor sale.
Saci și prelatăîntreprinderile de prelucrare de panificație în timpul acceptării și înainte de vacanță

În caracterizarea contaminare a cerealelor distinge explicite și implicite.

Formularul Explicit - este o formă în care insecte și acarieni trăiesc în spațiul intergranulară.

Formularul include următoarele infestarea

Verificați gradul de dăunători (pentru I kg de cereale)

Gradul de infestare

Gărgărițele (toate tipurile), bucăți

Căpușele (toate tipurile), bucăți

1

De la 1 la 5 inclusivDe la 1 la 20 inclusiv

2

Video: laborator de prelucrare de cereale a fost deschis la Universitatea din Semey

De la 6 la 10 inclusivPeste 20, căpușe nu formează un strat continuu batt

3

peste 10Clește formează un strat continuu de pâslă

probă sită

Dăunătorii detectate explicit prin testele de screening pe sitele suprapuse cereale combinate. Sita superioară trebuie să aibă un diametru al orificiului de 2,5 mm „sită mai mică - 1.5mm. screeningul manuală se efectuează timp de 2 minute la 120 de mișcări circulare pe minut. Dacă temperatura cerealelor este sub 5 ° C, iar sosirile sita rezultată convergente încălzit la 25-30 prin acesta ° C, timp de 10-20 minute pentru a induce activarea insectelor căzute în stupoare rece. La finalul examinării determină prezența insectelor mari, cum ar fi gândacii de mână mari și întunecate, gărgărițele, etc. Pentru această sită convergente cu orificii de 2,5 mm amplasate pe strat subțire analitică a plăcii este nivelat și aerate cu atenție.

Se trece printr-o sită cu diametrul de 2,5 au fost plasate pe un alb analiznoy placa de sticlă și se extinde printr-un diametru de 1,5 am sticlă neagră. Treceri împrăștie în strat subțire, în timp ce trece printr-o sită cu diametrul de 1,5 mm. examinate sub lupă. Numărul rezultat al dăunătorilor vii a fost convertit la I kg de cereale.

Trapped probă.

Detect în masa de cereale de insecte și acarieni și pot fi prin diferite capcane, mai ales în combinație cu substanțe care atrag dăunători.

Cel mai simplu capcana este un borcan de sticlă umplut cu apă la partea inferioară a 2-3mm margine. Capcane sunt stabilite astfel încât marginea băncilor au fost la nivelul de cereale. Insecte care se deplasează pe suprafața boabelor se încadrează în bănci.

Detectarea infecții latente.

Când forma latentă a infestarea parazitară boabe dintr-un anumit stadiu de dezvoltare se găsesc în granule individuale. În acest caz, cerealele în aparență aproape nu diferă de sănătos. screening-ul convențional pe sitele formă latentă de infectare a boabelor poate fi determinată. Pentru a face acest lucru, folosesc metode mai sofisticate. Unul dintre ei - raskalivanie boabe. Eșantionul de cereale unite numărat 50 boabe întregi culturi principale și împărți scalpel lor de-a lungul șanțurilor.

cereale despicate vizualizare la microscop pentru detectarea dăunătorilor. Cereale contează cu prezența dăunătorilor și determinarea nivelului de contaminare în procente.

Metoda permite detectarea oricăror dăunătorilor din cereale și a stabilit specia lor.

O altă metodă pentru determinarea contaminării metodei grăunte de monitorizare a insectelor pentru incubație. Acest lucru vă permite să setați compoziția speciilor dăunătoare și numărul acestora în eșantion compozit. Cu toate acestea, metoda este foarte consumatoare de timp și necesită o temperatură moduri de set.

probe de apă

Detect dăunătorilor care populează în interiorul boabelor, cum ar fi gărgărițele, larve de molii cereale, dificil. Cel mai de încredere în aceste cazuri, și de a folosi o probă de apă.

O mostră de cereale suspect este turnat într-un pahar cu apă și se amestecă bine. Din boabe plutind pe suprafață, să ia pe cele care arată destul de normal, și să le separe. De regulă, aceste boabe prezintă de tineri adulți, larve și pupe mai în vârstă.

Exemplu de sticla. 

Dăunătorii care locuiesc în interiorul boabelor, pot fi găsite folosind e sticla de probă. O sticlă umplută cu cereale, pânză închis și plasat într-o cameră caldă (aproximativ 25 ° C). Dacă după 14 zile în flacon nu va apărea insecte, acest produs este liber de paraziți.

Pentru a determina infecția, evazată, a recomandat oportunități mai bune pentru a umple sticla (pentru 3-4cm, înainte de sfârșitul gâtului). După câteva ore, acarieni se ridică la partea superioară a materialului de testat și colectat într-un spațiu liber, direct sub dop. Apoi, ele pot fi detectate cu o lupă, precum și cu ochiul liber. Dacă ați pus sticla pe cald să iasă în evidență căpușele va accelera.

Controlul în depozite goale.

Împreună cu reziduurile de căutare din unghiuri de cereale placare pereti, golurile dintre panouri etc. iar studiul lor a fost dovedit remiterii grămezile speciale grain à la dăunătorii capcane. În acest scop, este mai bine să se folosească de grâu.

Grâul trebuie să fie udat cu apă caldă, astfel încât conținutul de umiditate a ajuns la 20%, iar temperatura a crescut peste 30 ° C După câteva zile aceste grămezi cerne lungime detectarea dăunătorilor emergente.

Alte caracteristici ale definiției infestării.

1. Controlul masei cerealelor acarianului infestarea poate fi efectuată într-un stadiu incipient, prin determinarea umidității sale (umiditatea crește).

2. Atunci când un eșantion mai puternic acarieni infectante are un miros ciudat, care este îmbunătățită prin triturare în mâinile ei.

3. Infecția evazate pot fi găsite în urma daunelor cerealelor, în special în vecinătatea embrionului, care fac parte din cariopse care conțin cea mai mare parte a proteinei, și de a impune o mai mare higroscopicitate tind infestarea boabe sparte și miez de pâine.

- să crească din cauza grain schimb de umiditate acarieni substanțe, uneori, 3-5%

- cereale infecție acarianul datorită încălzirii;

- pentru distinctiv, căpușe cerere contaminate alimente;

- mirosul de descompunere a materialului organic, apariția mucegaiului.

4. În prezența produselor ambalate în saci. trebuie să acorde o atenție specială cusături sac, ca larvele multor insecte, care aduna acolo. Pentru a efectua studiul a necesitat o sursă de lumină puternică.

5. Weevili în cereale, ambalate în saci, este posibil pentru a detecta dacă eticheta de mai multe ori pentru a se agită puternic. Gărgărițele apoi târî de cereale.

6. Dacă depozitarea este umplut cu porumb proaspăt, apoi pe suprafața conului pot fi aranjate, peste care pot fi colectate gărgărițe (dacă acestea sunt în acest joc este).

7. Dacă bobul a fost mult timp în repaus, în masa de cereale poate face o pâlnie, partea de jos, care pot fi colectate gândaci morți.

8. La determinarea leziunii pot fi găsite în granule și ovipozi prin intermediul așa-numita metodă de colorare. Sour secrețiilor picaturii magenta pată, care rămâne în locul ouarea într-o culoare roșu închis. Puteți utiliza alți indicatori specifici.

Controlul dăunătorilor fără utilizarea unor unelte speciale

Pentru dezvoltarea tuturor insectelor nevoie de anumite temperaturi. În general, se poate observa faptul că stocurile la 10 ° C de dezvoltare a tuturor tipurilor de insecte de răcire este terminată, temperatura protejează împotriva căpușelor 5 C. La eficacitatea acțiunii este o temperatură echivalentă de uscare de cereale cu un conținut de umiditate de 12,5%;

Ca măsuri preventive afectate pozitiv de următorii factori:

1. Lumina (aproape toate dăunători preferă să fie în întuneric);

2. Aer (mulți dăunători din boabe distribui o cantitate minimă de ventilație a aerului și transferate);

3. Umezeala (boabe uscate sunt mult mai puțin afectate de dăunători decât umed);

4. Temperatura la cald sau rece peste dezvoltarea lor optimă inhibă creșterea lor.

3. Dăunătorii de cereale și cereale produse în timpul depozitării.

Tabelul 1

Incidența unor tipuri de gândaci în loturi de cereale.

un fel de insecte

Numărul de loturi infectate de cereale,% din examinees

Densitatea medie a infecției, specimene. per 100 kg de boabe

gărgărița de orez

54

202

bulavousyh gândacul

34

94

polizor cereale

29

161

Korotkousy mukoed

23629

Surinam mukoed

20

73

Khruschak buna

10

24

catifelat caveman

8

43

gărgărița de cereale

6

27

mici mukoed

4

16

măsline plokotelka

3

12

Gândacul de făină de mici

2

75

Khruschak dvupolosny

0.5

1

Pritvoryashka păros

0.2

0.2

Gândacul mic lac

0.2

0.2

cryptophagidae

0.2

0.2

sunca covor Gândacul

0.2

0.2

alte pritvoryashki

0.2

0.2

gărgărița de cereale

gărgărița fotografie cereale

Bow lungime 2,3-3,5mm galben-maro sau maro inchis lucios: rostrum subțire. Pronotum alungite gropi de puncte rare. Granary are o gărgărițe pereche de aripi, a doua pereche nu este dezvoltat. Prin urmare, gândacul nu zboară. Larvele este de până la 3 mm, alb-gălbui, cu un cap maro, fără picioare.

Larvele și pupele iernează în gândacilor de cereale afară. Cuplu scarabeul după eclozare din pupă în timp ce trăiesc în interiorul cereale, hrănire pe rămășițele conținutului său. La ieșirea din gândacul de cereale gnaws prin gaura rotunjite în mod corespunzător.

El a început să depună ouă separat în cereale, roadere găuri mici în cereale. de deschidere a închis cu fecale, care se solidifică pentru a forma plută. Fertilitatea este de aproximativ 300 de ouă. dezvoltarea embrionară durează la -18 ° C - 13 zile, cu 19,5-21 ° C - 8-9 zile la 24-25 ° C - 4-4,5 zile. După eclozare larva se dezvoltă numai într-un singur bob, mâncând tot conținutul său, în aceeași durată și pupă .Srednyaya gărgărițe grânar la 15-20-25-30 ° Csostavlyaet I41-69-46-34 zile, respectiv. Mai joasă temperatură de prag de 9-10, 2 C. Temperatura optimă pentru gărgărițe grânar viabilitate ° C 26-30, umiditate relativă de aproximativ 70%. gărgărița de cereale nu se poate dezvolta într-un bob cu un conținut de umiditate sub 11%. Conținutul de umiditate mai favorabil al cerealelor 15-17,5%.

Gărgărința daune diferite tipuri de cereale și produse din cereale perera6otki, în special secară, grâu, orz, porumb, ovăz mai puțin. Semințele deteriorate își pierd germinarea lor și nu sunt potrivite pentru consumul uman, deoarece acestea pot provoca indigestie și inflamații intestinale.

gărgărița de orez

Rice gărgărița fotografie

Generalizarea mai frecvent toate. Uneori, în unele loturi de densitate infecție atinge câteva zeci de copii per 1 kg de boabe. Frecvența de apariție a gândacului au crescut ca se apropie sudul țării.

Beetle are o lungime de 2-2.8 mm. Culoarea corp de la maro la brun-negru, matovaya- pe Elitrele de două pete rosiatice. Rice gândacii gărgărința au o a doua pereche de aripi bine dezvoltate și pot zbura. Prin urmare, ei sunt capabili să se deplaseze de la silozuri și cereale infecta în domeniu.

Lungimea ou 0,6-0,7mm, 0,28-0,29mm latime, ovale sau în formă de pară, gri-alb. Larvă 2,5-3mm alb-gălbuie, fără picioare. Dolly 3,7-5mm, galben și alb.

Propagate Cat: gărgărițelor depune ouă în cel de cereale cu una, ci numai femela poate depune mai mult de 500 de ouă. dezvoltarea embrionară durează 4-6 zile, larva se dezvolta 25-30 de zile, Pupa 5-8 zile. Gândacii trăiesc de la 3 la 8 luni. Dezvoltarea unei singure generații durează de la 15-20-25-30 C, respectiv 309-71-40-28 zile. Temperatura cea mai mică prag de 13,5 C, temperatura optima este 27-29 C, umiditate 70%. La o temperatură de 35 ° C și mai sus nu se dezvolta gărgărița de orez. Pest da pe tot parcursul anului în regiunile centrale ale 3-4 generații, și în 7-6 de Sud. Gărgărița orezului polifag mai mult decât un hambar. Prejudicii diferite culturi de cereale, cereale, paste. Grâu și secară, în care larvele de gîndaci și a evoluat piardă 35-75% în greutate. Semne de deteriorare a cerealelor similare cu semnele. Grânar gîndacul

făină căpușă- Acarus L.

Este comun în semințele de secară, grâu, ovăz și orz.

Propagate făină acarianul sexual. Durata unei generații depinde de condițiile ambientale și durează 14 zile de mai multe luni. Temperatura optimă pentru dezvoltarea de 15 ... 22 ° C, umiditatea produselor între 14 și 17 %.umiditate cereale sub 13% inhibă foarte mult dezvoltarea acarienilor. Când se instalează produse de umiditate 11 ... 12 % ouă de insecte sunt uciși în termen de 7 ... 8 zile, după o umiditate atmosferică relativă de 70 % acarianul nu se dezvolta.

Făină acarianul tolerează temperaturi scăzute până la -10 ... -12 ° C Maxima - + 30 ... 35 ° C Fără alimente acarieni pot trăi de la 22 la 36 de zile. Cade în hambare cu cereale recoltate proaspăt. Semințe, căpușe infectate puternic, își pierd repede germinarea lor (cereale dăunătorilor mănâncă departe embrionul) tuhlomedovy au un miros specific.

Tone tick comun  -   Clycyphagus ructor Schrn

Raspindit peste tot, mananca alimente de origine vegetală și animală. Cel mai adesea găsit în grajduri și hambare. Temperatura optimă pentru dezvoltarea căpușei 24 ... 29 ° C, umiditate 14% boabe sau mai mult. Durata unei generații depinde de condițiile de mediu și este de 25 ... 30 de zile sau mai mult. La o temperatură de + 3 ° C încetează să se miște, și la + 40 ° C se oprește dezvoltarea. Masa de cereale acarian păroasă hrănește în principal gunoi și boabe sparte. În umed pot forma colonii mari. Făina nu se dezvolta din cauza firele de păr lungi, care împiedică de călătorie. Printre semințele mei, inul, cereale melkodroblenoy acarianul paroasa se găsește doar pe suprafața din cauza dificultății mișcării.

cerealemol- Sitotroga cerealella Oliv.

Daunele în bolțile grâu, secară, orz, ovăz, porumb. Cel mai adesea se dezvoltă în stratul superior al îndiguirii la o adâncime de 5 ... 8 cm, iar uneori do20 cm. Hibernate larvelor și pupelor în granule. Fluturii martie-aprilie matur. Femelele depun ouă pe porumb. Eliberat din omidă ou progryaet boabe coajă exterior și se dezvoltă în interiorul acestuia pentru a moliei. Într-un bob de ierburi mici cu semințe în creștere pe o pistă, iar în marile nucleele de porumb pot fi simultan trei piese.

Dezvoltarea larvelor în dependență de temperatura continuă de la 21 la 45 de zile. În condiții favorabile (temperatura 2b ... 27 ° C, umiditatea cerealelor 15 ... 16%) dezvoltarea unei generații durează timp de 25 ... 35 zile. La finalizarea bobului de molia cerealelor este doar învelișul exterior. Cu decantare puternică are loc încălzirea dăunătorilor de cereale, ceea ce duce la deteriorarea semănatului sale și calitățile nutriționale.

Mici gândacul de făină fotografie

Mici gândacul de făină fotografie

Dăunătorul este larg răspândită, trăiește în mori, fabrici de paste, cereale am plante de pâine și produse de panificație. Lungime Beetle 2,6-4,4mm, maro-roșu, are două perechi de aripi, dar nu zboară. Trăiește până la trei ouă ani- lungime 0,64-0,71mm, ovale 0,36-0,38mm latime, alb. Larve lungime 6-7mm, gălbui la capătul corpului are două proces uncinat triunghiular. ierni gândac, dar în camerele încălzite beetle se pot dezvolta pe tot parcursul anului și să dea timp de 4 generații. Femeie depune ouă pe produse despre 1000pcs. dezvoltarea embrionară durează 6 până la 15 zile, larva se dezvolta 20-30 de zile, Pupa 5-28 zile. Temperatura cea mai favorabilă este de 25-26 ° C și conținutul de umiditate produs de aproximativ 15%. În aceste condiții, o generație razviraetsya 45-60 zile. Mai joasă temperatură de prag de 13-41 C, superioară - puțin peste 30 ° C Când temperatura de 7 ° coleoptere C și larve gândac ucis după 22 de zile, iar ouăle și pupele după 17 zile a dăunătorilor răcirea la -7 C și sub cauzează moartea tuturor fazelor de dezvoltare pentru o zi. Harm gândacii și larve. Se hrănesc cu făină, tărâțe de porumb, semințe, fructe și legume uscate. Faina devine cocoloașe, devine un gust și un miros neplăcut, dăunătoare pentru oameni și animale.

Gândacul de făină mare

Făină de gândacilor fotografie

Este larg răspândită. Este mai frecvent la mori de făină și depozite muște. 12-16mm lungime Beetle, negru si maro. Elitrele cu caneluri, a dezvoltat două perechi de aripi și zboară pe înserat și noaptea. Lungimea Ouale 1,7-1,8mm albe, ovale. Larvele de 25-30mm, galben-roșietic, 16-18mm păpușă, de culoare gălbuie. Larvele iernează în crăpături, făină și făină produse. In zonele reci, de obicei, dăunătorilor oferă încă o generație cald. Sulky depun oua pentru una sau mai mici grupe de făină, tărâțe sau alte produse, precum și lipsa acestora în pereții fantă și suprafața sacilor. O femeie stabilește, în general, de până la 300 de ouă. Dezvoltarea embrionara dureaza 10-19 zile la 19-21 C și 4-6 zile la 28-31 C. Larvele se dezvoltă de la 280 la 600 de zile, schimbând la 30 de ori. Larve sunt rezistente la temperaturi scăzute. La o temperatură de 5 până la 0 ° C, ei pot supraviețui pe tot parcursul iernii, la minus 3 ° C mor în termen de 75-80 de zile de la -10 ° C, după 30 de zile de la -18 C peste noapte. Deteriorările aplicate gândacului. larve vorace și hrana pentru animale cu privire la orice produse de origine vegetală. Ele sunt foarte rezistente și ușor de a face o mută în făină și tărâțe. Dăunează însă ele însele produse de acest tip de Cuiburi excesive piei de masă de larve, care scade calitatea produsului său.

Surinam mukoed

Surinam fotografie mukoed

Este larg răspândită. Sălășluiește în depozite, mori, produse de cofetărie și paste fabrici, magazine și case.

2,5-3,5mm Beetle lungime, maro inchis, pobokam pronotum cu șase dinți și două caneluri longitudinale. Ou lungime 0,8-0,9mm, alb, alungite-ovale, 2,5-3,0mm larva, alb-gălbui. Dolly 2,5-3,2mm.

Iarna dar toate etapele de dezvoltare, iar în camere neîncălzite - doar gândaci. În primăvara anului femela depune 1-5 ouă în făină și alte produse. Dezvoltarea embrionara durează 3-5 zile la 20-23 ° C și 8-11 zile la 20-23 C. Larvele se dezvoltă 12 până la 50 de zile, și pupă 6-21 zile. Dezvoltarea temperaturii optime zi mukoeda este 31-23 ° Ci umiditate de aproximativ 65%. Durata medie a ciclului la o temperatură de 20-25-30 ° C este de 78-36-24 de zile, respectiv. Pragul de temperatură mai mică de 15 S. surinamez rezistente la rece nu mukoeda mare, ceea ce face mai ușor să lupte cu el Putamen rezerve de răcire. La temperaturi de minus coleoptere 10 C sunt uciși după 3 zile, larvele după 2 zile la -15 C toate fazele de dezvoltare mor pe zi.

Gândacii și larve deteriora surinamezi făină mukoeda, cereale, boabe de cereale, fructe.

acarianul Rodionova. Lungimea acarianul 0,6-1,2mm, spre deosebire de acarianul făină poate crește la o umiditate nu mai mică de 20%, mai mult termofile și prolific. În caz contrar, ele sunt foarte asemănătoare.

pântecos acarianul. - sferic, vivipari. Femelei în timpul sarcinii ajunge la 2 mm diametru.

acarienii alimentari sunt larvele și pupele de insecte și acarieni din alte specii, și sunt masa de cereale. Cu toate acestea, distruge complet acarieni din plante, acestea nu pot, pentru că ultima se multiplica mult mai repede.

fluturi. O trăsătură distinctivă a fluturelui constă în faptul că ei înșiși nu sunt în măsură să mănânce cereale, face urmele lor. Următoarele tipuri de fluturi: cereale mol mol hambar, moara, etc. Grain borer moth .. Butterfly galben-brun culoare, are o forma alungita aripile fata trapezoidale, aripile fata sunt cinci benzi de culoare brun închis. Anvergura aripilor este de 15 la 18mm, lungimea corpului - 6-9mm.

Omizile molii alimente cereale sunt tot felul de culturi, inclusiv orez, porumb, mei. Viețile Caterpillar și semințe de hrișcă, leguminoase. molie Salk stabilește până la nouă ouă pe boabelor și preferă boabe umede și imature. În general pentru sezonul, o femela depune până la 300 de ouă. Ouăle sunt lungi, 0,5 mm, ovale, la început alb-lapte, apoi galben-portocaliu. După eclozare larva mănâncă endosperm făinos și are o dimensiune de 8 mm.

Pupa lungime 6-6,5mm, galben-pai, apoi maro, ierni cu piese din interiorul boabelor.

Ca rezultat, omizi de putere a reduce masa de cereale în stratul superior al movilei mai mult de 50% (stratul 20mm).

Ambarnaya mol - o mică insectă, 5-6mm în lungime, cu o anvergură a aripilor de 10 până la 15mm. Aripile albicios galben cu pete negre. Femela depune aproximativ 100 de ouă pe una și mici pâlcuri de ele apar omizi lungime 10 mm având o culoare alb-gălbui. Ouăle sunt alb-gălbuie, de formă ovală.

Larve hrănire cereale gnaw ea gropi puțin adânci, boabele deteriorate lipite Soie prin care un forfetare sau șir fasole. smocuri de cereale pe suprafața movilei ele sunt ușor de identificat în masa de cereale.

Puternic de cereale deteriorate dobândi un miros rău. Ambarnaya de semințe mol daune vas de toate tipurile de culturi agricole, în special de secară place de umiditate ridicată.

Ambarnaya fotografie mol

Sistemul de măsuri de protecție

măsuri de control. Evenimente pentru distrugerea dăunătorilor din rezervele de semințe depozitate regia: în primul rând, crearea unei condiții de depozitare a cerealelor care ar împiedica dezvoltarea în masă a dăunătorilor, în al doilea rând, utilizarea mijloacelor mecanice și chimice ale distrugerii dăunătorilor.

măsuri preventive: curățarea regulată a depozite, teritoriu priskladskoy, curățarea vehiculelor, containere, mașini din resturile și reziduurile zerna- menținând temperatura și umiditatea semințelor conform instrucțiunilor și standardelor.

Măsuri distructive. razatoare umedă de stocare neutilizate. Pentru a face acest lucru, utilizați următoarele medicamente: aktellik, 50% la e .. (0,4 ml / sq.) - Arriva, 25% la e .. (0,8 ml / sq.) - Decis 2,5% la e .. (0,2 ml / sq.) - fosalone, 35% la e .. (0,8 ml / sq.) - karate, 5% la e .. (0,4 ml / mp.) Si altele. De lucru Rata de curgere a fluidului de 50 ml per 1 m2. Zona Priskladskaya este, de asemenea, să fie tratate. Rata de aplicare a preparatelor și a modificărilor pentru fluidul de lucru în consecință. Pentru spațiu utilizat magtoksin droguri soluție 66% de stocare fumigație (tablete, granule și așa mai departe. D.).

Pregătirea semințe pentru depozitare. sămânța bună sunt considerate a fi bine curățate, sortate semințe de cele mai bune soiuri de produse cu zone cu randament ridicat, cu caracteristicile soiului și însămânțarea necesare recunoscute. După curățarea completă a semințelor de cereale ar trebui să aibă un conținut de umiditate mai mare de 13 ... 14%.

Stocare de semințe. În timpul depozitării, semințele trebuie să stabilească observații sistematice. Patati la fiecare trei zile, cu ajutorul temperaturii termoshtangi măsurate. La depozitarea temperaturii semințele recoltate proaspăt trebuie măsurate zilnic. Împreună cu măsurarea temperaturii trebuie să fie în mod periodic pentru a monitoriza conținutul de umiditate al semințelor. Pentru a distruge acarienii grânar și insectele se realizează în prealabil dressing de protectanți semințelor depozitate combinate. fumigație efectivă a semințelor de cereale magtoksinom (3 ... 12 g / m3). Pentru boabe de fumigare de cereale, semințe de leguminoase, făină, cereale, depozite furajere și despăduchere, frigidere, lifturi care utilizează bromura de metil (20 ... 100 g / m3). Gazul este foarte toxic pentru oameni și animale. Lucrul cu ea deține unități speciale de fumigație strict în conformitate cu instrucțiunile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu