GuruAnimale.com

Iarnă tehnologie intensivă cultivarea grâului

grâu în creștere

Cu privire la măsurile pentru îngrijirea culturilor de toamnă în toamnă
Utilizarea sporită a producției vegetale în diferite sectoare necesită cea mai mare rentabilitate posibilă pentru fiecare hectar de cultură. Dar realizarea maximă a productivității genetice potențial inerent în genotipul, este posibilă numai dacă toate cerințele tehnologice de cultivare.

modernă intensivă grâu de iarnă potențial ridicat randament au o corelație strânsă între randamentele și robustetea. Astfel, oferind un nivel suficient de overwintering culturi, vom crea condiții sigure pentru performanțele sale. Formarea rezistenței plantelor de cultură de iarnă pentru sezonul de iarnă nefavorabil începe cu plantarea și explică complex al vremii și condițiile agronomice, în interacțiune cu soiuri de genotip. Schimbările climatice observate în țară în ultimele decenii, în mare parte ceea ce privește perioada de toamnă. Toamna a fost cu atât mai mult, mai cald și mai uscat. Acest lucru contribuie la o creștere mai activă și dezvoltarea nu numai a plantelor cultivate, ci buruieni și binefaceri anterioare kultur.Znachitelno cele mai multe din toamna observate simptome asupra plantelor de boli de frunze (oidium, septorioza) și în culturile de plante distruse de insecte (cereale muște, afide, gândac, omizi). In plus, insectele care produc daune directe, acestea poartă, de asemenea, patogeni ai bolilor virale. Reînnoiri toamna sezonul de creștere crește riscul de a dezvolta agrotseno nd aceste organisme dăunătoare. În aceste condiții, principiul gestionării „semănat - și așteptați pentru primăvară“ nu funcționează. randamente ridicate necesită respectarea tehnologii intensive începând din toamna.

Baza tehnologiei Este conformitatea rotații: Poate fi rotații clasice sau korotkorotatsiyni sau specializate culturi, rotația culturilor, dar trebuie să fie fundamentate științific, și stick la el este necesar. Semințele înainte de însămânțare trebuie să fie tratate, nu numai agenții de gravare fungicizi, este necesar ca acestea să conțină componente insecticide, precum și agenți activi biologic - regulatori de creștere. Acest lucru este important mai ales în cazul în care, din cauza vremii nefavorabile într-o energie redusă a timpului de germinare a semințelor de colectare, precum și atunci când există conținut insuficient de umiditate în sol.Când semănat semințe într-un sol semiuscată tratate înainte de însămânțare de creștere regulatori de oxid de polietilenă cu substanța activă 1500 tolera mai bine perioada adverse. În acest caz, suprafața este formată pe pelicula de semințe care inhibă germinația în condiții de umiditate scăzută, crescând astfel germinarea de câmp și vitalitatea prorostkov.Predposevnoy semănat și fertilizat de grâu de iarnă trebuie să preceadă analiza agrochimică a solului. Conținutul de nutrienți din sol depinde nu numai de tipul acesteia, ci și de la predecesorul său, a făcut îngrășăminte și condițiile meteorologice sezonului de creștere precedent. îngrășământ Fosfor și potasiu ar trebui aplicat în întregime în îngrășământ de bază și azot - pentru a distribui pe parcursul sezonului de creștere și o scădere nu este de dorit să facă mai mult de 25-30% din azotul total al arborelui, celălalt trebuie să fie incluse în perioada de primăvară-vară.

La momentul de semănat este important să se lase în calea tehnologiei. Această măsură contribuie la prelucrarea calitativă a culturilor, nu sunt defecte formate și zone de prelucrare a pesticidelor se suprapun și a îngrășămintelor în timpul de hrănire, care, la rândul său, contribuie la formarea de semănat aliniate, maturarea uniformă și formarea de mare randament și calitate de cereale. În condiții moderne, atunci când prelucrarea însămânțare începe în perioada de toamnă, urme de mașini agricole pentru a provoca moartea semănat grâu de iarnă în timpul iernii și este o rezervă de agenți patogeni și o bază de mâncare bună pentru dăunători. Când se utilizează modurile tehnologice plante cu pasaje agregate nu sunt deteriorate, nu apar focare de boala, iar zona „liberă“ este folosit în mod activ plantele din rândurile adiacente.

Când tratamentul complex semințelor conținute într-o scară de rezistență a începe faza a înfrățirii. In ultimii ani, încolțirea plantelor din culturile de iarnă are loc la temperaturi ridicate, ceea ce necesită protecția plantelor din plante vrediteley.Pererastaniya, „îmbătrânire“ lor, formarea de cantități excesive de mugurii sunt de asemenea însoțite de o creștere activă și dezvoltarea buruienilor. În aceste condiții, un element necesar al tehnologiei intensive este pulverizarea recoltelor în timpul vegetației de toamnă în lăstar rezervor etapă amestec insecticid, erbicid și agenți biologic activi, cum ar fi Pennant, Nutrivant. Acest lucru poate economisi timp și bani în mod semnificativ, oferă o stare fitosanitară cenozei sănătoasă datorită protecției de factorii biotici nocivi și produce condiții optime pentru formarea rezistenței plantelor la adverse factori abiotici de iarnă. O condiție extrem de importantă pentru obținerea de randamente ridicate este o iernare bună a culturilor de iarnă, nivelul ridicat de întărire a acestora din toamna, in special pentru clasele de mare intensitate, care este de multe ori o lipsă de iarnă pentru ierni robustetea dure medii. Furnizarea de nutrienți pentru plante, în special fosfor și de potasiu necesar pentru formarea plantelor călite, dar formarea de agrotcenoze puternice poate deficit de micronutrienți (zinc, cupru, mangan), care este necesară pentru a face toamnă sub forma preparatelor biologic active. Un astfel de preparat ca regulator de creștere Pennant, datorită conținutului de oxid de polietilenă pentru a accelera micronutrienți dezvoltare și îmbunătățește procesele metabolice din țesuturi vegetale, sinteza proteinelor de stres, crește acumularea de carbohidrați solubili în nodurile lăstar și mai economic în consumul lor de iarnă. Culturile tratate cu regulatori de creștere se încadrează, rezistente la condițiile de iarnă nefavorabile, schimbările de temperatură, lăsând iarna într-un stat viabil cu dezvoltarea densitate uniformă și a plantelor și să asigure condițiile necesare pentru formarea de recolta de cereale de înaltă calitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu