GuruAnimale.com

Masa de cereale auto-încălzire

Masa de cereale auto-încălzire - creșterea temperaturii sale datorită proceselor fiziologice care au loc în ea, și o conductivitate termică scăzută. Poate că depozitarea cerealelor pe curenții din hambare, în timpul transportului în mașini sau nave.

În timpul respirației aerobic, cereale și mai ales crud proaspăt generează căldură care ridică temperatura masei de cereale, chiar și la un nivel relativ scăzut (0,7 - 1 m) movilă sale. Acest lucru se datorează faptului că conductivitatea termică a boabelor este foarte scăzut și aproape toate de creat în care căldura consumată în încălzirea sa. Mai mult, odată cu creșterea temperaturii masei de cereale amplifică intensitatea respirației ei, astfel încât căldura este eliberată în cantități mari și se acumulează în masa de cereale. Astfel, baza fiziologică a auto-încălzirea este respirația tuturor componentelor vii ale masei de cereale, având ca rezultat generarea de căldură semnificativă, și sa fizică conductivitatea termică slabă. Ca rezultat, generarea de căldură într-o anumită zonă a masei de cereale depășește impactul la mediu, adică, cauze auto-încălzire.

auto-încălzire, a început în masa de cereale, nu se oprește în mod spontan la închiderea completă. Acest proces se termină numai atunci când temperatura este ridicată până la limitele maxime care nu rezistă componentele vii ale masei de cereale și mor. Prin urmare, dacă vom lua măsuri imediate pentru a opri masa de cereale auto de încălzire, se poate pierde complet cultura, produse alimentare, furaje și calitatea tehnică. Limitarea temperaturii cerealelor de auto-încălzire la 55 - 65 ° C. Auto-încălzirea de cereale proaspăt există foarte intens - devine temperatura de limitare în 2 - 4 ore.

Formarea și acumularea de căldură în masa de cereale promova respirație cereale cultură și boabe și semințe care cuprind creșterea primesey- activă a microorganismelor, funcțiile vitale intense de insecte și acarieni bază intensă. semințe de buruieni, având o rată de respirație mai mare în comparație cu intensitatea respirației principale de cereale favorizează acumularea de căldură mai mare în ea. Mai ales excelează în multe boabe nerafinate cu umiditate ridicată și conținutul de particule de plante verzi și semințe de buruieni.

În procesul de viață a insectelor și acarienilor, este atribuită anumită cantitate de căldură. La infestare ridicată a dăunătorilor de cereale și clustere în secțiuni individuale alocate movilă o cantitate semnificativă de căldură, care provoacă, de asemenea, să se auto-încălzire. Auto-încălzirea de cereale uscate, este stocat la o temperatură de 20 - 30 ° C poate să apară datorită dezvoltării în ea a unui gărgărițe guler sau depozitare prelungită.

auto-încălzire - un fenomen complex care este rezultatul respirației intensive a boabelor în sine și microorganismele conținute în masa de cereale. Cu toate acestea, orice creștere a temperaturii în masa de cereale trebuie considerată ca debutul procesului de auto-încălzire, deoarece temperatura aceasta poate fi mărită, de exemplu, printr-o încălzire treptată a primăvara și vara. Intensitatea cu care se produce și se dezvoltă procesul de auto-încălzire depinde de greutatea de cereale, siloz de cereale structura de stat, condițiile de păstrare a cerealelor depozitate și de îngrijire.

La depozitarea movilă de cereale de teren în care se înregistrează o creștere activitate fiziologică, poate deveni un focar de auto-încălzire. În funcție de starea de cereale condițiile de stocare în masă și auto-încălzire poate avea loc în diferite părți ale movilă. În practică, depozitarea cerealelor auto-încălzire distinge de cuiburi, rezervor și solid.

auto-încălzire imbricată

auto-încălzire imbricată apare în orice parte a masei de cereale, în prezența unuia dintre următoarele motive:

1) umectarea masei de cereale în timpul curgerii acoperișurilor sau a pereților de impermeabilizare insuficiente depozite în acestea;

2) completarea depozitării cerealelor unul umed diferit STI, creând astfel focare (priza) cu creșterea în timpul logisticianului;

Video: aerator cereale AZ-1500, ventilator heap - KAVKAZAGROSTROYTEHNIKA Ltd.

3) prezența în porțiunile de masă de cereale cu un conținut ridicat de impurități și praf;

4) acumularea de insecte și acarieni într-o porțiune a movilei.Astfel, imbricată cereale auto de încălzire posibilă numai prin încălcarea regulilor de bază ale locației și îngrijirea acestuia.

auto-încălzire Layered

masa de cereale sine încălzirea Layered apare dacă este depozitat în silozuri, depozitare, piloți. Este așa-numita, deoarece stratul de cereale, în care auto-încălzire, este conținută în dig, care are o cusătură orizontală sau verticală. Auto-încălzirea poate avea loc în mai mică (auto-încălzire de bază) sau stratul superior (superior) al terasamentului, pereții hambare (rezervor vertical).

Principala cauză a auto-încălzire sferic este o astfel de proprietate fizică a masei de cereale ca termovologoprovidnist - deplasarea umidității în masa de cereale în direcția jetului de căldură, care este cauzată de diferențele de temperatură.

Crescut de auto-încălzire

auto-încălzire ridicată apare în timpul depozitării masei cerealelor predominant în perioadele cu cea mai mare diferență și mediu de temperatura cerealelor, adică toamna târziu și primăvara devreme. strat de cereale pe orizontală, în care auto-încălzire, este plasat la o adâncime de 0,7 - 1,5 m de la suprafața masei de cereale, iar atunci când grosimea acesteia în ÎNMAGAZINARE 1 - 1,5 m - la o adâncime de 0,15 - 0,25M de ei de suprafață.

Dezvoltarea de auto-încălzire a călări pot fi prezentate atât. În toamna, grânar pune insuficient de răcire de cereale recoltate proaspăt cu creșterea activității fiziologice. Datorită crescut de cereale de respirație a aerului și a altor procese din spațiul intergranulară este încălzit și umidificat. Fluxurile de aer cald și umed în creștere în sus, se confruntă în drumul său spre straturile superioare ale movilă care congelați aerul atmosferic rece, unde aburul condensează. Temperatura patului, este umidificat, devine propice pentru dezvoltarea germenilor și a activității de cereale îmbunătățite.

În primăvara și la începutul verii, când în interiorul masei de cereale are o temperatură scăzută, iar straturile superioare sunt încălzite cu aer cald, este de asemenea posibilă condensarea aburului și dezvoltarea crescută a proceselor fiziologice în cereale. mount de primăvară de auto-încălzire este tipic pentru primăvara devreme cald după o iarnă cu geruri severe. Odată cu schimbarea bruscă a temperaturii, se observă montarea auto-încălzirea de cereale uscate sau cereale, care sunt stocate pentru o lungă perioadă de timp.

In sine încălzirea upland datorită proceselor de transfer de masă și căldură în temperatura masei de cereale a porțiunilor sale interioare, care sunt situate sub pat, care este încălzit, se ridică de obicei lent. Pentru a elimina mount auto-încălzire, stratul superior de cereale este îndepărtat, răcit, uscat și plasat într-o altă locație.

iarbă-rădăcini de auto-încălzire dezvoltarea stratului inferior al îndiguirii de cereale la o distanță 0,2 - 0,5 m, de la etajul ascensorului sau baza silozului. vara sau toamna, de obicei, se produce atunci când încărcarea unui bob proaspăt nerefrigerate în depozite cu podea rece. O astfel de auto-încălzire și de germinare este adesea însoțită de aglutinare boabelor în stratul inferior și terasamentului poate duce la neglijent auto-încălzire masă. Eliminarea poate fi doar ventilație activă.

Vertically auto-încălzirea rezervorului de masă caracteristică semințelor depozitate în containere metalice sau silozuri în siloz de depozitare, când umezit orice perete în contact cu masa de cereale. Există un strat vertical de cereale la o distanță de 0,5 - 0,6m de perete. Acest lucru poate fi prevenit în cazul pubelele de perete va fi îndepărtat la 0,5 - 0,6m de peretele exterior al bolții.

auto-încălzire continuă opțional în masa de cereale cu umiditate ridicată și cu un conținut ridicat de boabe necoapte și impurități, și, de asemenea, atunci când vatra auto-încălzire nu a eliminat. boabe de culoare modificat astfel la maro închis sau chiar negru. La începutul auto-încălzire (la 30 ° C), dobîndește guler de porumb miros, ușor întuneric, asupra fatului apare mucegai placa. După răcire și uscare de cereale folosite în scopuri alimentare.

acolo Fluiditate scade, miros malt și mucegai, cel mai umed Darken cereale: în timpul auto-încălzire (temperatură de până la 34-38 ° C) modifică calitatea cerealelor. O astfel de cereale în scopuri alimentare necorespunzătoare, deoarece calitatea sa de coacere degradat considerabil.

Atunci cand temperatura de auto-încălzire a formei boabe de rulare se ridică la 50 ° C sau mai mult. Redus drastic masa fluidității cereale (sau este pierdut cu totul), cereale devine mirosuri maro-negru sau negru, există miros de mucegai și putrefactie-mucegăită. Pentru a preveni contaminarea cerealelor, este necesar să se ia măsuri urgente, cum ar fi cereale improprii pentru scopuri alimentare sau furajere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu