GuruAnimale.com

Bunt de grâu

Video: tăciune indian de grâu

Video: Tratamentul semintelor inainte de semințe de grâu de toamnă

Boala este larg răspândită în grâul de iarnă și de primăvară. Activatorii sunt mai multe ciuperci din genul Tilletia. În ultimii ani, ghiont sa răspândit pe ferme, regiunile Donețk, Dnepropetrovsk și Jitomir pentru înfrîngerea plantelor la 1 la 6%. Monitorizarea bolii este de asemenea obligatorie în cultura de irigare.

Primele simptome apar în faza de maturitate a laptelui. plante afectate sunt pipernicit oarecum de la sănătos, Colossus au aplatizat, are o culoare verde-albastru intens. Scales tepi despărțit de obicei în rezultatul dezvoltării în cereale agentului patogen.

Video: ergotCând zdrobire boabe infectate în laptele de maturitate ele este lichid gri cu trimetilamina miros (miros de heringi stricate), astfel tăciune este uneori numit „mirositor“.

Cele spikelets bolnave în loc de boabe formate patogeni Sori - acestea sunt numite saci de spori. Ele sunt de formă ovală, și oarecum arătat la vârful. Sori în loc endospermele dezvoltă masa întunecată a unei dispute cu un miros neplăcut. Greutate Sorus semnificativ mai mică decât semințele sănătoase, și, prin urmare, înainte de maturitate ceara completă a urechii afectate este erect, în timp ce semințele sănătoase sub greutatea îndoire turnat la sol.
plante infectate în faza de maturitate ceara de dezvoltare recunoscute de urechi îndoite către fulgi de care vârfurile arata sori. Există cazuri de invalidare urechi parțiale pe plantă sau o parte a unei leziuni ureche urechi.
În timpul treieratului grâului sori fungi în spikelets bolnave sunt distruse, iar teliospores, pulverizat cad pe suprafața semințelor sănătoase pe suprafața solului, container zasporyuyut. Când semănat semințe în sol zasporenogo cariopsei și teliospores patogen pe suprafața sa germineze formând simultan basidiospores din basidia.
Condițiile optime pentru infectarea patogeni boli germeni de grâu sunt umiditatea relativă a solului 40-60%, iar temperatura de 5-10 ° C, în timp ce temperatura optimă pentru germinarea boabelor de grâu este de 20-25 ° C. Acest lucru explică faptul că grâul de toamnă târzie și primăvara devreme sunt afectate mai puternic decât culturile momentului optim.
tăciune injuriousness datorită atât formarea masei de spori în loc de cereale (pierdere deschisă) și lichefierea culturilor care mor din cauza off plantele infectate (pierderi ascunse). În cazurile severe, pierderea de culturi ar putea ajunge la 3-5% sau mai mult. Mai mult, sa constatat că, atunci când hrana animalelor, furajele prelungite realizate din teliospores amestec de grâu tăciune patogen vaci observate anomalii cardiace, scăderea producției de lapte la ovine și - chiar și mortalitate.

protecție împotriva grâu tăciune

O măsură eficientă de protecție din semințe de grâu mălură este cerințele de conformitate, utilizarea de semințe sănătoase, tratarea semințelor sau prin încrustare de semințe folosind protectants capacitate de protecție înaltă moderne și regulatori de creștere a plantelor, datele de insamantare optime, conformitatea cu rata de însămânțare și adâncime de semănat, cultivarea durabilă soiuri .

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu