GuruAnimale.com

Creșterea de crap comun

Video: Creștere de crap comun într-un iaz de la domiciliu în țară crapi în iaz la RusHoz acasă

crapi

Carp a apărut în Asia, în principal în China și utilizate în produsele alimentare încă din 1000 î.Hr. Din China, el a fost în Japonia, și mai târziu în Europa, și ca un pește decorativ, și ca hrană.

Creștere de crap comun în fruntea pisciculturii. Carp cresc rapid, în cazul în care temperatura din rezervor favorabil, iar peștele este obtinerea dreptul de suma de alimente. Carp bine adaptat în bazinele de apă caldă, nu exigent cu privire la calitatea apei și ușor tolera perioade scurte de timp, cu unele deficit de oxigen. crap de iarnă se încadrează într-o stare similară cu hibernare, și începe să vă faceți griji doar în cazul în care o puternica lipsa de oxigen - acestea pot fi pierdute în timpul lipsei prelungite de ea.

Punct de vedere economic, cultura crap este benefică, datorită creșterii rapide și cererile scăzute la condițiile de viață. Greutatea mărfii 1,5 - 2,0 kg ajunge la vârsta de doi ani. Crească până la o greutate de 20 kg în vozraste15-20 ani. Carp trăiesc o lungă perioadă de timp (potrivit unor surse, mai mult de 200 de ani). Ele pot ajunge la o dimensiune considerabilă și greutate. Productivitatea naturală a iazurilor de crap - până la 2 kg / ha. Karp exponate cărnoase carne de calitate bună. Bred mijloace atât naturale și artificiale. Maturitatea sexuală este atinsă la vârsta de 3-4 ani. Fertilitatea este de aproximativ 1,5 Mill. Ouă.

Carp populează bazinele de apă ale mărilor Aral Marea Mediterană, negru, Azov, Marea Caspică și. Acesta se găsește în apele curgătoare ale Dunării, Nipru, Don, Kuban, Ural, Kura si Volga. Distribuit în bazinele râului Amur și unele râuri din China. Carp puternic nu corp lung, foarte inalt, îngroșat în față și acoperit cu solzi mari. Dorsală alungită razele moi ale aripioarelor toate, cu excepția frontului, raza osos zimțată. Karp are trei rânduri dinți faringian cu placă de mestecat bună.

Carp sunt extrem de rezistente. El sta apă slab rezistent la saturat cu oxigen. În frigul iernii, când râurile și lacurile sunt acoperite cu gheață gros, crap se încadrează în această hibernare. Stând în gropi, în gropi, el a „îmbrăcat“ într-un fel de „strat“ făcut din strat gros de mucus. Toate crap de iarna sunt într-o uluire. Carp, în timpul iernii nu se alimentează. Numărul de respirații setci acoperă redus de 40-45 la 3-4. Acesta încetinește și apoi se oprește complet digestia, metabolismul este redus foarte mult.

         sistem de creștere crap

Carp cu privire la numărul de pește produse în poziția de lider în acvacultură de apă dulce. Pentru a utiliza iazurile de crap, crescătoriilor și a altor corpuri de apă, inclusiv orezării. Se diluează următoarele specii: crapul solzos, oglinda crap (cu solzi, împrăștiate pe tot corpul), caras liniar (cu solzi situate pe plan secundar), crapul gol (fara solzi), ucraineană crap ramchaty și crap sub formă de fulgi din Ucraina. Carp pot fi cultivate în monocultură atât separat, cât și împreună cu speciile însoțitoare (crap alb și gri, crap, lin) și animale de pradă (somn, walleye știucă). În funcție de tipul de alimente și utilizarea măsurilor ihtiologie disting trei sisteme de creștere crap: - extensivă, semi (sau poluekstensivnaya), intensiv

Video: Boli crap. crap de reproducție

crap Stud folosind furajeCarp cu privire la numărul de pește produs în poziția de lider în acvacultură de apă dulce (mai mult de 70% din peștii de apă dulce de crescătorie aparțin familiei de crap). crapi se efectuează în iazuri de crap specializate. Carp pot fi cultivate în monocultură atât separat, cât și împreună cu speciile însoțitoare (crap alb și gri, crap, lin) și animale de pradă (somn, walleye știucă). În funcție de tipul de alimente și utilizarea măsurilor ichthyological și agrotehnice sunt sistem de creștere de trei crap:
- extinse
- Semi- (sau poluekstensivnaya)
- intensiv

sistem extensiv
sistem extensiv presupune crapi bazat pe alimente naturale (zooplancton și faună de fund). Avantajul acestui sistem este costul redus de producție. Dezavantajul este o ușoară creștere în unitatea de suprafață (300 la 700 kg), ceea ce conduce la o reducere permanentă a producției de crap cu acest sistem.

Sistem semi
Sistem semi se bazează pe furnizarea de cea mai mare parte a componentelor proteice din hrana din cauza hranei crap naturale, care stimulează dezvoltarea diferitelor măsuri agronomice, în timp ce necesarul de energie sunt satisfăcute pentru o mai mare măsură aditivi carbohidrați la furaje (grâu, orz, porumb, etc. ). Performanța obținută folosind suplimente de carbohidrati, aceasta variază 700-1400 kg / ha. Comparativ cu extinse, avantajul acestui sistem este, mai presus de toate, o mai bună utilizare a zonelor de apă disponibile. Despre dezavantaj al acestui sistem este demonstrat de faptul că, în perioadele de condiții optime de temperatură (iunie - prima jumătate octombrie), hrana pentru creșterea crapului (alimente și furaje carbohidrat aditivi naturali) îi lipsesc proteinele datorită depresiunii naturale a hranei naturale.

Cel mai bun mod de a rezolva această problemă - este complementară hrănire crap complex de alimentare (furajele combinate). Când alimentarea complexe alimentează productivitatea pe suprafață iaz hectar este dublat (de la 2 la 3 tone pe hectar). În plus față de efectul direct al utilizării furajelor cu un procent mare a conținutului de proteine ​​și un efect indirect se realizează datorită azotului și fosforului eliberat în timpul hranei integrate digestiei, care, chiar si in timpul perioadelor de depresie naturale accelerează dezvoltarea hranei naturale în iaz. Efectul pozitiv se datorează o calitate mai bună și menținerea apei, ca atunci când se utilizează debitul de alimentare complexe de conversie multiple mai mici decât atunci când se utilizează o cereală în furaj și astfel cantitatea de fecale în apă. Produsul final al acestui tip este crap hrănire greutate mare, în care calitatea excepțională a cărnii. În cele din urmă, acest tip de alimente oferă un venit bun și o producție stabilă.

sistem intensiv
Spre deosebire de sistemul semi-intensiv, care crap alimentar într-o măsură mai mare sau mai mică, se bazează pe hrana naturală, un accent principal sistem intensiv este plasat pe complexul suport de alimentare (amestec furaje) cu un conținut mai mare de proteine ​​(de la 30% la 40% din proteine). În plus față de cerințele pentru o mare densitate de plantare furajelor integrate de mijloace și aerarea suplimentară a apei în iazuri sau asigurarea debitului de apă prin iaz. Performanța în lut care furnizează diluții manieră entității este de 3 până la 20 sau mai multe tone pe hectar de suprafață de apă. Avantajul acestei producții este utilizarea maximă a suprafeței disponibile pentru fermele piscicole și de performanță ridicată pe unitatea de suprafață. Dezavantajul este un risc mai mare de transmitere a bolilor și a crescut contaminarea apei în iaz, și ca o consecință, apa din receptor.

Un tip special de producție intensivă este un sistem de complecși de reproducție colivie crap (tip de celulă). Acest sistem de creștere prevede investiții inițiale reduse pentru producerea de cuști, un număr mic de muncitori, o mai mare productivitate de pește per unitate de volum și de producție profitabilă. Dezavantajul este răspândirea ușoară a bolii și contaminarea crescută (care pot fi eliminate prin introducerea unui sistem de protecție) a ecosistemului acvatic, care cușca este instalat complex.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu