GuruAnimale.com

Cultivarea și creșterea de păstrăv în iazuri

păstrăv fotografie

Industria agricultura Trout este de mare intensitate pisciculturii, oferă un număr mare de pești pe unitatea de suprafață. În funcție de cantitatea de apă păstrăv iazurilor de productivitate de până la 500-1000 de tone pe hectar și mai mult.

Există două specii de păstrăv: păstrăv brun (char) și curcubeu.

fāntānel

păstrăv fântânel fotografie

fāntānel face parte din familia de somon. Peștii din această familie diferă de restul de prezența noastră iazuri de pește de fin adipos - o aripioară mică, fără raze, care este situat pe aspectul dorsal al regiunii caudal. În afară de somon, aceeași înotătoarei au lipanului și somn pitic.

păstrăv Brook are un corp gros, acoperit cu solzi mici, bine montaj. Capul este scurt gura, mare, pe oasele gurii sunt dinții. Dorsale aripioare și undernail trunchiat, caudal - necrestate. Între dorsala si coada are un fin adipos. Partea din spate este de culoare maro sau maroniu verde, cu pete rotunde negre. corp Boca gălbui, punctată cu pete negre rotunde. De-a lungul liniei laterale și deasupra ei există pete roșii cu jante mai ușoare. Abdomenul este de culoare albicioasă. Pe dorsal pete negre și roșii fin. Aripioarele gri rămase. În funcție de păstrăvul de habitat poate fi vopsit mai întunecat, bricheta.

Trout se sprijină pe părți ale râurilor cu teren actual și stâncos rapidă - în moloz baraje, vârtejuri, izvoare si in apropiere de gurile de fluxuri - în principal, în locurile în care băncile sunt acoperite cu vegetație lemnoasă. În timpul iernii, frunzele în zonele situate mai mici. Migrațiile sunt efectuate ca influențate de modificarea temperaturii apei și modificarea rezultată a numărului de produse alimentare. Temperaturile ridicate nu pot sta, așa că vara pot merge la diverse adăposturi, unde statul fără grai. Leading un stil de viață sedentar, solitar. specimene mici sunt mai frecvente în bancurile stâncoase. Ei sunt foarte precauți și timid.

Pastrav icrelor în râuri de munte și fluxuri la octombrie-noiembrie când temperatura apei de 4-6 ° C Se depune ouă în apele de mică adâncime și curentul rapid, în cazul în care femelele sape gropi speciale și caneluri, care sunt ele însele acoperite cu sol după fertilizarea ouălor. Embrionii se dezvolte sub strat să fie spălate cu apă până când solul în primăvara devreme.
fertilitatea feminină Trout este scăzută. De exemplu, în amonte râurile Nistru femele cântărind 125 g este variat 230-595 ouă, o medie de aproximativ 400 de ouă. Masculii și femelele devin maturi sexual în al treilea an de viață. Stocul de reproducere de masculi de 2-3 ori mai mult decât femeile.
După incubație din ouă larve pentru o lungă perioadă de timp păstrat zona de depunere a icrelor. În primii ani de viață păstrăv cresc rapid. Astfel, într-unul din afluenții sumatorul cinci masculi ani a avut o lungime de 18-25 cm și greutate - 70-170 g și femele - respectiv 20 și 131 cm În lacul Sinevir (Zakarpate) pastrav ajunge la vârsta de șase lungimi de 46 cm și o greutate de 850 În râu Alma (Crimeea) prins lungime păstrăv de 59 cm și o greutate mai mare de 2,5 kg.

Video: păstrăvării. ideea de afaceri

Prut și Cheremosh în timpul verii și păstrăv fântânel toamna hrănește în principal cu insecte și larvele lor: mayflies, stoneflies, muște, gândaci, Caddis și amfipode. Toamna târzie consumă insecte acvatice și pești mici (plevusca, Chipper et al.) S-au găsit în zonele deluroase. Cel mai intens consuma alimente în dimineața devreme și seara. Cele mai multe pauze lungi în dieta observate în mijlocul zilei și la miezul nopții.

În Ucraina, păstrăvul în afluenții Nistrului, Prut, Siret, și în râurile din Transcarpatia și Crimeea.
Când se deplasează în lacuri și rezervoare la păstrăvul variază oarecum forma corpului, culoarea și anumite caracteristici biologice. În special, acestea au sporit atât o creștere liniară și greutate. De exemplu, în yearlings Zakarpate lungimea corpului râului este în medie de 8,4, un lac - 10,8 cm.

Video: Trout pentru 230, dar sturion 500. Varianta video

În unele râuri de munte poate fi văzută ca păstrăvul curcubeu, originar din America de Nord. Prin fāntānel este de culoare diferită (ea trece de-a lungul liniei laterale banda larga roșiatică, cu tenta violet), timpul de depunere a icrelor, rata de creștere și alte caracteristici. Astfel, păstrăv curcubeu mai rezistent la temperaturi ridicate, de ce este obiectul piscicultu- cald. Iazurilor hit-uri râurile de munte, uneori, au lăsat să se prajeste.Cu titlu de păstrăv curcubeu de viață diferă puțin de pârâul. Numărul său în râuri din Ucraina este scăzut. În conformitate cu Regulamentul de pescuit de agrement și sportiv se interzice captura fluxuri de păstrăv în toate râurile.

păstrăv curcubeu

Păstrăv curcubeu fotografie

păstrăv curcubeu foarte apreciate pentru calitatea dietetice. Numele acestui curcubeu de pește primit pentru culoarea argintie cu pete negre pe spate și o bandă curcubeu largă de-a lungul liniei laterale. Această bandă este deosebit de notabile la bărbați în timpul pubertății.
păstrăv curcubeu este considerat pește de apă rece, dar este în creștere rapidă în bazinele de apă caldă cu rezhimom- bun de oxigen cu o abundență de alimente naturale. Temperaturile preferate pentru nutriție și creștere de 16-18 de grade. Puietului crească la 25-30 g, în vârstă - până la 100-125 g, la doi ani - 200 g, și mai mult. Fertilitatea de tinere femele de doi ani de 800 de ouă, adulți până la 3.000 de ouă, o medie de aproximativ 2.000 de ouă. Masculii păstrăvul curcubeu, precum și toate pastravi, sunt ușor de distins de la femele de greutate mai mica, un cap mai lung și mai ales îndoire fălcile (loshalostyu) vizibile la maturitate. Ușor de a distinge de sex masculin păstrăvul curcubeu și penaj de reproducere dungi curcubeu ca luminoase pe corp și în laptele de fluid, care iese din anus cu mângâieri a abdomenului.
În iazuri păstrăv curcubeu nu se depune icrele. Roe și lapți preparat în mod artificial. Caviar de jos, nu lipicios, de culoare galben-portocalie. Diametrul ouă de la femei tinere 4 adulți de până la 6,5 ​​mm.
În Păstrăvăriile curcubeu hrăniți cu o varietate de alimente ea consumă muște Caddis, gândaci, libelule, broaște mici, larve de țânțari. În al doilea an de viață consumă alimente de pește buruieni mici, în principal pelagice. Mâncarea principală este verkhovka păstrăv curcubeu, plevusca, căutare, puietului Orpa, Ide și altele.
Cultivarea păstrăvul curcubeu ca aditiv pentru crap pește efectuat la o densitate de plantare unică fără hrănire sau în timpul plantării densitatea nu mai mult de două ori în iazuri de dimensiuni mici (15-20 m). Pot fi cultivate împreună cu păstrăv de crap bienal curcubeu și stagnant, dar iaz suficient de adânc (în apropierea barajului de cel puțin 3 m), în care temperatura apei nu crește peste 26-28 de grade, iar conținutul de oxigen este mai mică de 3 ml / l.
Creșterea productivității peștilor păstrăvului când sunt crescute împreună cu crap se poate realiza prin plantarea iazurilor de hrănire ca fry crap pește furaj, caras, Orpa, gândac. Puietul de pește mai tineri care folosesc plancton, sunt alimente bune pentru păstrăv.

Pastrav in iazuri

Păstrăvăriile nu sunt aruncandu de ouă, astfel încât pentru reproducere este necesar să se recurgă la inseminare artificială într-o medie de 1 hectar de suprafață iaz plantei 500-1.000. pastravi yearling, cântărind 15 până la 20 de grame bucata. Cu o mai mare de vânzări și piscicultură industrială este benefică pentru a crește păstrăvul de plantare densitate datorită hrănire artificială. Unele ferme de plantare se face în acest caz, fiecare 40-50 mai mult, astfel încât iazuri de un hectar plantat yearlingii de până la 40-50 de mii de unități.

În Păstrăvăriile curcubeu hrăniți cu o varietate de alimente ea consumă muște Caddis, gândaci, libelule, broaște mici, larve de țânțari. În al doilea an de viață consumă alimente de pește buruieni mici, în principal pelagice. Mâncarea principală este verkhovka păstrăv curcubeu, plevusca, căutare, puietului Orpa, Ide și altele. Trout sunt bine hrănite și crește nu numai în timpul verii, dar și în timpul iernii. Cu toate acestea, la temperaturi ale apei sub 1,5 grade incetineste. Atunci când temperatura apei de 2-4 grade, care este prevăzută în furaj zimovalniki apă cheie sau arteziană, și cu puietului viguros hrănite peste creșterea de iarnă în greutate de 3-4 ori. yearlingi Partea ajunge în greutate lot de 125 g până în luna mai, ca parte a lunii iunie. În cazul în care conținutul de pește în cuști și hrănite fermele ei de pește și ferme pot oferi produse în primăvara și vara. În toate etapele vieții și dezvoltării păstrăvilor necesită o apă permanentă decât fluxul de oxigen compensat în apa de iazuri și iazuri de păstrăv sunt îndepărtate din schimbul de produse (dioxid de carbon, resturile de hrană neconsumată, fecale).

Maturitatea sexuală vine la vârsta de 2-3 ani. Fecunditate depinde de vârsta și greutatea peștilor. De patru ani spawn circa 2,5 mii de ouă și cele șapte -. Aproximativ 4,5 kb roe mare, de 4-5 mm în diametru, galben-portocaliu .. Intensitatea culorii depinde de calitatea hranei pentru animale. În părțile de sud ale țării de păstrăv curcubeu icrelor din decembrie până în martie, în centrul și nordul - din martie până la începutul lunii mai. Spawning are loc la o temperatură a apei de 7-8 ° C Ouăle dezvolta o medie de 360 ​​de grade-zile, adică. E. Aproximativ 40 de zile. Ciclul de viață al acvaculturii păstrăv începe cu fertilizarea ouălor de către agricultori de pește sperma ottsezhenny și plasarea lor în dispozitive de incubație. Pentru ouă și sperma utilizate producătorii maturi. La apariția sezonului de reproducere (martie-aprilie) din genitori mai buni producători selectate și plasate separat. Cuștile sunt plasate producători pe bază de 25 - 30 buc / sq. Pentru producătorii au realizat monitorizarea de zi cu zi și, de îndată ce ouăle mature, începe să ruleze ottsezhivaniyu. În acest scop, de trei până la cinci femele (împachetate cu un prosop curat) stoarce ouăle într-un castron curat. Apoi ia doi sau trei masculi si sperma decantat oua, l ușor agitare cu un stilou quill. Această metodă se numește uscat. Apoi, se adaugă puțină apă și o pauză de 3 - 5 minute. În acest timp, ouăle fertilizate. Gandeste metode de greutate ouă, volum sau de numărare. Este periculos să ia ouă de la femele imature - reduce procentul de ouă fertilizate.

Cu producția de masă a procesului de selecție caviar este facilitată de producătorul trihlorbutilalkogolem anestezia acid (3 - 4 g la 10 litri de apă). Anestezia dureaza 2 - 10 minute, ceea ce este suficient pentru operație. Gradul de fertilizare a ouă crește folosind soluție Hamor de stimulare. Compoziția soluției: 1 l de apă se dizolvă 6 g NaCl + 0,2 g CaCl2 + 4,5 g de Co (NH2) 2. În prezența produselor sexuale de bună calitate și procentul de inseminare artificială fertilizarea realizată în mod corespunzător ajunge la 90 - 100 de ouă în clocitoare Insemnare și de alimentare cu apă sunt realizate în conformitate cu instrucțiunile pentru fiecare tip de dispozitiv (vezi „clocitoare.“). Din punct de vedere al spațiului de economisire pentru aparatul de incubare, economisind costurile de construcție și utilizarea dispozitivelor de eclozare Weiss preferată apa de economisire. Forelevody GDR dezvoltat tehnici folosesc 7, 20 și 80 de unități Weiss litri. Dispozitiv de încărcare în 7 litri de 35 - 45 ouă tys.sht, 20 n - 75-117 tys.sht în 80 l - 450 - 650 de mii de unități Flowage în timpul etapei de incubare la pigmentare ochi este menținută la 7 L - 0,04 - 0,06 l / s, 20 L - 0,08 - 0,1 l / s, 80 l - 0,8 l / s.

Cultivarea de păstrăv în apă de mare

Cultivarea de păstrăv curcubeu în apă de mare îmbunătățește metabolismul și să accelereze rata de creștere. In apa de mare de la păstrăv intensificat metabolismul proteinelor, datorită corp rearanjare morfofiziologice profund constând în principal schimbare de tip osmoregulation hyperosmotic în gipoosmotichchesky când sa transferat de la proaspătă la apă sărată, unde pastravi prin procese osmotice, învață ionii vitale și oligoelemente, stimulează activitatea sistemului enzimatic. păstrăv Cultivare cuști shtormoustoichivyh de coastă la Marea Neagră în toamna, iarna și primăvara promițătoare. păstrăv curcubeu poate maturiza sub apa de mare.

păstrăvul curcubeu este de mare interes ca obiect al agriculturii economice și de acvacultură de pește crap adjuvantă în balt cu apă rece. În multe țări, este cultivat în cuști, iazuri și bazine de înot, și este de asemenea disponibil pentru hrănire pășune în râuri mici și lacuri pentru pescuitul industrial și sport.

Formarea reproducători

Formarea reproducători. producătorii de stoc de reproducție ar trebui să constea din păstrăvi la vârsta de 3-7 ani, cântărind între 600 g și mai sus, bine hrăniți, cu mușchii elastici, vii curcubeu de colorat, de tăiere și mișcări puternice. De înaltă calitate sunt de trei-patru femele în vârstă de ani de păstrăv curcubeu în greutate de 1 kg și mai sus, oferind ouă de culoare galben-portocaliu, cu o fertilitate absolută de aproximativ 2000 de ouă per 1 kg greutate corporală de sex feminin.
creșterea dimensiunii pentru șeptel pastravarie este determinată prin următorul calcul: operează una medie fertilitatea feminină a primit 1200 ikrinok- aceste ouă sunt crescute la dimensiuni comerciale 500 pastravi cântărind 125 grame, o greutate totală de 62,5 kg. Pentru 500 chintale de păstrăv trebuie să fie păstrate 500 / 62,5 = 800 femele. Este necesar să se prevadă o rezervă de cel puțin 10%. Pentru fiecare trei femele pentru inseminare artificială a ouălor și de 2-3 ori mai mare, folosind ar trebui să aibă un mascul.
Pentru a menține o astfel de număr mare de prăsilă trebuie să fie de circa 1,2 m iazuri uterine.
În fiecare an, selecția de produse sexuale a produs 25% din sacrificarea producătorilor: bărbați de peste 6 ani, femeile cu vârsta peste 7 ani. Eutanasiate în primul rând producătorii, oferind gameți defecte. Permis să rămână în economia de sex feminin până la 8 - 9 ani golovalogo dacă acestea dau un spawn plin. Prin defect se referă slab caviar cu cochilii spargerii. Masculii sunt considerate lapte lichid de înaltă calitate, cu o tentă albăstruie.
producătorii eutanasiate reumplute cu o creștere de trei de sex feminin cu o greutate de cel puțin 600-700 g, de sex masculin 450-500 g, cel puțin, având un aspect sănătos, organism colorație intens exprimate caracteristicile sexuale secundare, exterior bun.
Selecția și creșterea începe cu ouă în stadiul embrion ochi pigmentare.
Pentru a exclude efectul consangvinizare asupra puilor, selecția se face din diferite loturi de ouă, în special, de la oua fertilizate cu sperma de la o altă fermă. Pentru a evita degenerarea păstrăvul curcubeu, ca urmare a endogamie, se recomandă ca unul az patru ani printr-un schimb de sperma, și, în unele cazuri, și caviar cu alte ferme de păstrăv cu producători buni.
Un trib pentru a selecta cel mai mare, bine ritm caviarului cu pigment ochi pronunțat în embrion. Selectat doinkubiruetsya caviar într-un aparat separat, larvele sunt cultivate în piscina proprie și mânji, doi ani in planul de trei ani - în iazuri selectate în cazul în care acestea rămân în timpul iernii. Pentru fiecare producător, vârsta care își încetează activitatea, cultivate 24 puietului toamna cântărind 30-40 g și de 100-120 g de primăvară 12 toamna dvuhletki greutate 250-300 g și 350-450 g de arc 4 greutate de trei ani cad 500-600 g, iar 600-700g de primăvară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu