GuruAnimale.com

Varză varză dăunătorilor Daunatori

Daunatori varză fotografie

dăunători varză. Varză și alte culturi crucifere (ridiche, LOBA) deteriorate de dăunători pe tot parcursul perioadei de vegetație, dar cele mai periculoase dăunătorilor daune varză în perioada timpurie de dezvoltare a plantelor. Deoarece răsaduri de primăvară varză pot fi distruse gândacilor purici cruciferelor, părțile din plante subterane sunt deteriorate și larvele de varza zbura larvele lingura noctuid (c-negru omida) larve de varza frunze molii daune varză, omida gamut Repnev Belyanko și molia: Varza afidelor

suge seva din frunze, se contractă, planta este suspendat în creștere.

Când infestarea grele nu se poate lega Kachan. Testiculele varză și alte crucifere deteriorate gândaci de frunze și semințe de rapiță eurydema.

Dăunătorii de varză. Pest varză

Dintre toate bolile și dăunătorii de crucifere afectează cu greu doar varza creata. Dar noi nu ar trebui să vina insecte sau boli fungice ale tuturor problemelor. Cel mai adesea ei înșiși grădinari vina și nu dăunătorilor de varză, nu sigilând solul atunci când pregătesc paturile și plantarea răsadurilor, de vina pentru că varza Kocheshkov sunt libere, nu legându verze varză și conopidă crește superficial. Cauza defecțiunii poate fi acidifierea solului sau varza de creștere pe același amplasament, la care nu a reușit anul trecut. Prin urmare, producătorii novice ar trebui mai întâi să citiți cu atenție varza ovyraschivanii, boli și dăunători varză și cum să se ocupe cu ei, și numai apoi să ia în sus cultivare. Și astfel, dăunătorii de varză:

Cruciferelor cu purici (varză)

purici varză crucifere

purice

După iernat în stratul superficial al solului, sub așternut frunze, crevase sere, sere, și în alte locuri cărăbuși trezesc devreme în primăvară, imediat ce dezghețate solul. La început, adulții se hrănesc cu buruieni varză (traista ciobanului, Thlaspi arvense, colza, etc.), și apoi trece la răsadurilor de legume varză și răsaduri plantate. Damage frunze tinere (în special prima - cotiledonate), roadere găuri mici în ele, ceea ce duce la uscarea frunzelor și moartea plantelor. În svetlonogoy larve crucifere purici și, de asemenea, rănit, musca frunze și miniere lor (Prin diverse forme de pasaje).

focare de masă de gândaci de reproducere apar în lumina directă a soarelui în primăvară. În această vreme, puricii sunt capabili de a distruge toate răsaduri și puieți plantați de varză în zone mari în câteva zile.

Combaterea C cruciferelor cu purici

Pentru a preveni apariția în masă de gândaci purici pe parcele de grădină și grădini au nevoie de îmburuienare regulat al familiei verzelor: traista-ciobanului, Thlaspi arvense, colza, sverbigi (cum ar fi cea a oamenilor din delicioase tulpinile tinere), Alyssum, zherushnik și altele.

Pe vreme însorită poate acoperi paturile cu puieți sau material săditor nețesut transparent vozduhopropuskayuschim (agrilom, AGROTEKS etc.).

Dacă încă apărut purici, atunci puteți salva legumele folosind remedii populare și produse chimice. Folk remediu - repelling cărăbuși prăfuire zilnic praf plante de varză de tutun, sau un amestec al acestuia cu cenușă sau var stins (1: 1, 20-30 g per m2) Roua dimineții.Este posibil să se aplice capcane clei distanțați între plante.

Desigur, mai fiabile, dar, de asemenea, mai puțin mod prietenos - la medicamente chimice. Fermele particulare aktellik utilizate (20 ml la 10 litri de apă, un debit soluție de 1 litru la 10 m pulverizare2) Sau Bankole (de fapt, este un produs biologic, deoarece se bazează pe substanțe derivate din viermi inelat marine).

Într-un mediu de producție plantele sunt pulverizate când pragul economic de dăunare (peste 4 adulți per plantă, la 10% din cec) medicamente de karate, B-58, Decis.

varză afidelor

varză afidelor

păduchele

Daunatorii verzei:: Video dăunătorilor varză

Organismul apteri parthenogenetically de sex feminin (fara fertilizare) larvele ies din oua, ovoidale, lungime 1.9-2.3 mm, acoperite cu un praf de ceară de culoare gri-albicioasă. În aripi de sex feminin partenogenetice cu aripi sunt transparente, cu un fir de praf de culoare închisă caracteristică de mai sus, cap și piept maro, abdomen galben-verde, lungimea corpului până la 2,3 mm. femele ovipositing Wingless, 1,7 mm lungime. Ou alungit-ovale, prima crema de mai târziu negru, lucios, 0.5mm lungime. Larvele se aseamănă cu adulții, afide fără aripi dar mult mai mici.

Afidele iernează în stadiul de ou pe cioturile, testiculelor și buruieni de varză. Primăvara de la ouă larve în curs de dezvoltare în afidele fără aripi dau naștere la larve. apar mai târziu de sex feminin înaripat zboară, în general, în mijlocul verii, cu buruieni în varză, în care se multiplica otrozhdaya la 40 larve fiecare.

La aspectul de masă a frunzelor dăunătorilor sunt complet acoperite cu afide, care, prin supt seva din plante, cauzând decolorarea frunzelor, uneori frunzele devin albastru-roz nuanță, împletitură. Planta este pipernicit, dezvoltarea verze în varză suspendată. Pe lăstari de semințe cu boboci și flori sunt albastru-roz, semințele nu sunt formate.

Lupta împotriva afidelor varză

Pentru a preveni răspândirea afidelor și a altor dăunători recomandă curățarea și arderea resturilor vegetale (buturugi) după verze recoltare, toamna minuțioasă săpat solului cu nivelare ulterioară (într-un mediu de producție - arătură adâncă și cultivarea de primăvară) și buruieni regulate plivit ale Brassica familiei: oier sac, Thlaspi arvense, colza, sverbigi, burachok, zherushnik și colab.

Afidele ucide multe insecte benefice, cum ar fi afidius călăreț ale cărui larve de parazitează afide în interiorul corpului: sfericitatea swells afide afectate, devine brun și ferm aderă la foaia. Deoarece afidele insectele prădătoare distrug gândaci și afide larve de vaci (divini), larve de lacewing, muște, muște plutesc et al. Atrage insectele entomofage utile se pot potrivi testiculelor morcov, fenicul și alte culturi de însămânțare Umbelliferae. Într-un mediu de producție călăreț afidiusa propagate în laboratoare speciale și lansat pe palier.

Când detectează primele colonii de pe afidelor varză, afide de frunză șters cu o cârpă umezită cu o soluție de săpun. remedii populare pentru a combate - utilizarea perfuziilor și decoctions de cartof și tomate frunze, tutun, măselariță, ceapă, usturoi, și altele.

Aplicați substanțe chimice (anti, Bi-58 noi Decis Extra, Maltion, Rovikurt) într-un mediu de producție se recomandă numai în cazul în care vredonostnogo pragul economic: afidele la sosire 5-10% din plante. Pentru a determina varza EPV plantele sunt examinate în faza de formare și etanșarea capului, scanarea câmpului în alternate 5 plante în 20 de locații.

eurydema

eurydema

gândac

Varză Daunatori, ridiche, nap, rapiță și culturi alte Brassicaceae (Cruciferae).

Adulții au o lungime a corpului de la 5 la 10 mm, 3 file segmentat antenelor 5 segmentată care atașează pe suprafața inferioară a capului. bug-uri de corp de culoare, cu colorant care diferă în funcție de tipul de bug-uri. In eurydema rapiței (Eurydema oleracea L.) marcate clar cu pete și benzi de pe alb, portocaliu sau roșu (vezi foto, click pentru a mari).

bug-uri pentru adulți iernează în grădini, ravene, desișuri de buruieni, frunze de gunoi. La sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai, insectele începe să mâncați buruieni varza varza timpurie și legume - ridichi, răsaduri de varză, etc. La începutul verii, femelele depun ouă de la care apar în 1-2 săptămâni larvele. O lună mai târziu, există bug-uri pentru adulți. În Rusia Centrală eurydema oferă o generație pe an, în partea de sud a unuia dintre tipurile - pictate bug - poate produce două generații.Harm de bug-uri de pat pentru adulți și larvele lor. Acestea provoacă frunzele de varză și alte plante de varză, daune mecanice, piercing pielea lor si suge sucul. Pe frunze este înfășurată, care se transformă în curând într-un loc galben Chinch din cauza saliva secretata. In acea saliva contine enzime care deaden celulele frunzelor. De aceea eurydema poate provoca daune considerabile plantelor, în special material săditor și răsaduri care se estompează, astfel, răsucite și uneori mor. În plantele adulte scade productivitatea. Aceasta a provocat pagube la secetă îmbunătățite.

În eurydema sunt dușmani naturali - acoperi faziya pestriță infectarea ploșnițe adulți și trissolkus, care parazitează ouăle de ploșnițe.

Combaterea eurydema

Pentru a preveni apariția în masă de gândaci în parcele de grădină și grădini au nevoie de îmburuienare regulat al familiei verzelor :. sac Shepherd, Thlaspi arvense, de rapiță sălbatică, sverbigi (care este ca oamenii din delicioase tulpinile tinere), Alyssum, zherushnik etc. După recoltarea culturilor de varză pentru a colecta și distruge resturile de plante (uscate și le arde). De mare importanță este varza transplantare timpurie.

Video: Pest varza de grădină, fără complicații

Aplicarea agenților chimici (aktellik, Fosbetsid) în condiții de producție este utilă atunci când pragul este depășit vredonostnogo economic: 2 pe gândaci de plante în timpul formării capului. Pentru a face acest lucru, în esalonata examina 20 de probe de 5 plante și numără dăunători.

varză gândacul frunzei

varză gândacul frunzei

gândacul frunzei

Gândacul mic 3-4,5 mm lungime, în formă de ou, de culoare verde inchis metalizat.

Adulții hibernează în sol sub resturile vegetale și bulgării de gunoi de grajd, etc., lăsând motive lor de iernare în luna mai. In luna mai, femelele depun ouăle în găuri, vygryzennye în pulpa de frunze și izolare ud, care le împiedică uscarea. După 10-12 zile ouăle larvele care hrănesc prin razuire foaia coaja. larve intra în sol și pupă după încă trei săptămâni. 8-12 zile din crisalida unei noi generații de gândaci. În anul gândacul de frunze de varză dă o generație.

Combaterea gândacului de frunze de varză

Pentru a preveni apariția în masă a gândacului varză ar trebui să fie plivire regulat din familia verzei: traista-ciobanului, Thlaspi arvense, rapiței, sverbigi, Alyssum, zherushnik și altele.

remediu popular pentru lupta - repelling cărăbuși prăfuire zilnic praf plante de varză de tutun, sau un amestec al acestuia cu cenușă sau var stins (1: 1, 20-30 g per m2) Roua dimineții. Este posibil să se aplice capcane clei distanțați între plante.

Desigur, mai fiabile, dar, de asemenea, mai puțin mod prietenos - la medicamente chimice. Fermele particulare aktellik utilizate (20 ml la 10 litri de apă, un debit soluție de 1 litru la 10 m pulverizare2) Sau Bankole (de fapt, este un produs biologic, deoarece se bazează pe substanțe derivate din viermi inelat marine). Într-un mediu de producție plantele sunt medicamente stropite karate, B-58, Decis.

varză molie

varză molie

Adult - molii de culoare maro-gri, cu o anvergură a aripilor până la 5 cm femelele depun ouăle în primăvara târziu -. La începutul verii la partea de jos a frunzelor (în fotografie mărită). După două sau trei săptămâni omizile emerge, dezvoltarea, care durează aproximativ două luni. Este etapa Caterpillar rău intenționat.

Caterpillar varză molie aproape cilindric, gros, gol 16 Nogaja o lungime de 5 cm omizi Acoperire verde, pe măsură ce cresc. - Verzui (foto, a crescut) sau maro maro, de-a lungul părților laterale ale benzii galbene, iar pe partea dorsală a desenului în un „pom de Crăciun“.

Inițial omizi răzuiți materialul părăsește din partea de jos, iar apoi se târască mușca varza frunze deschideri de formă neregulată. se hrănesc mai ales noaptea și să se ascundă în timpul zilei, la partea de jos a capului. Către toamna încorporat în interiorul capului, roadere se mișcă și să contamineze cu fecale. Astfel, varza devine improprii pentru hrană și depozitare.

Frunzele Conopidă și omizile deteriorarea capului, în Caterpillar ceapa gnaw mari găuri alungite pe părțile interioare ale frunzelor.

Lupta împotriva molia

Pentru a preveni apariția în masă a varza Molia recomanda o toamnă temeinică săpat solul cu nivelare ulterioară (în condiții de producție - aratul de toamnă profundă și cultivare de primăvară), care vă permite să distrugă o parte semnificativă a etapei iernării pupe în cupă.

În zonele mici pot fi efectuate colectarea manuală a ouălor și larvelor tinere înainte de a urca adânc în varză. Această colecție este realizată dimineața devreme sau după-amiaza într-o zi noroasă. În cazul în care omida primit în interiorul capului, apoi trageți-le, puteți utiliza cârligul de sârmă, deși este mai bine să nu aducă.

molii omizilor pot prinde pe melasă sau focuri de tabără crescute pe timp de noapte (acestea sunt atrase de lumină).

modalitate biologică de a combate varza Molia - eliberarea de plante Trichogramma, distruge ouă scafe.

Aplicarea preparatelor microbiene (Lepidocide, bitoksibatsillin, Dipel) este realizată la numărul de larve la 2 la 7 la 50 de plante. Chemicals (aktellik, Bazudin, Biorin, Diazinon, Zeta, Intal sup, Malathion, Kinmiks, Fitoverm, Fosbetsid) este utilizat atunci când pragul economic vredonostnogo - 7 larve de peste 50 de plante.

Video: Cum de a proteja varza de la omizi asupra dăunătorilor varză. website "mondială grădină"

Stem skrytnohobotnik varză

Stem skrytnohobotnik varză

Adult - gîndacul negru cu rostru lung și subțire, 3 mm lungime. Adulții hibernează foaie sub așternut și de culturi reziduuri în sol. Apar în primăvară, în Rusia centrala - de obicei, la începutul lunii mai, prima hrana asupra buruienilor de varză, urmate de plantele de cultură. Daunele provocate de adulți, asupra creșterii și dezvoltării plantelor nu exercită o influență semnificativă.

Pericolul este skrytnohobotnika larvele care apar la sfârșitul lunii mai de amânat în tijă sau tulpinile foaie de ouă. Larve alb, fără picioare, cu un cap mare și corp lungime galben de până la 5 mm. Tunelurile larve vizuini în pețiolul și penetrează tulpina de plante tinere, care fac, de asemenea, se mută, care coboară spre rădăcină. În același timp, deteriorat sistemul efectuarea de plante, frunzele se ingalbenesc. În funcție de gradul de deteriorare, o atrofiere a plantelor sau ucise.

Măsuri de combatere a skrytnohobotnikom varză stem

Pentru a preveni skrytnohobotnika răspândirea și a altor dăunători recomanda reziduuri de plante de curățare toamna, toamna amănunțită a solului cu nivelare ulterioară săpat (într-un mediu de producție - arătură adâncă și de cultivare de primăvară) și plivire regulate buruieni ale Brassica familiei: traista-ciobanului, Thlaspi arvense, colza, sverbigi, burachok, zherushnik și colab., (pe care dăunătorul se hrănește cu arcul după hibernare). Răsaduri și mlădițe afectate de larve dăunătorului, trebuie să se debaraseze și de a distruge.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu