GuruAnimale.com

Manșoane de depozitare a cerealelor

site-ul Hitagro.RU pentru agricultor

De la an la an, fermierii ucraineni recoltate mai mult și mai mult de cereale. Este păcat că în timp ce foarte puțini oameni pasă în cazul în care pentru a stoca cereale este crescut. Compania „SpreyMaster“ la această întrebare pentru mine au rezolvat, prin aplicarea lor fermele de tehnologie argentiniană de stocare de cereale în pungi de plastic, mâneci.

Un sfert de secol în urmă, în lume, o metodă cu totul nouă de depozitare a furajelor pentru animale - în mare sacoșe din polietilen, Se pare mai mult ca un cârnat lung. Chiar și atunci, sa vorbit mult despre posibilitatea de utilizare a acestora pentru depozitarea de cereale, dar mult entuziasm ideea nimeni nu a cauzat. În plus față de argentinieni.
La mijlocul anilor '90, Argentina a fost trece prin vremuri grele. Randamentul total a fost remarcabil. Cu toate acestea, atunci când a atins nivelul de 40 de milioane de tone, a devenit clar faptul că capacitatea de a stoca în țară nu este suficient. Și când recolta a început să crească cu 10%, Argentina a înțeles că silozul lipsa este una dintre cele mai puternice factorilor de descurajare.
Ascensoarele nu contează. În timp ce construi noua putere, o mulțime de timp va trece. Dar, semințele trebuie să fie menținută acum. ajuta saci, furtune, A început imediat după o inovație minunată.
Acum, o treime din cereale cultivate Argentina este stocat în acest fel. În cifre, acest lucru înseamnă că, în 2006, în saci a fost de 25 de milioane de tone de cereale, iar în 2007 mai mult de 30 de milioane de tone!
În curând, un nou mod de depozitare a cerealelor și a preluat de America de Nord și Europa. Acum, chiar și cele mai mari comercianți de cereale, cum ar fi Cargill și Dreyfus au în arsenalul lor nu este numai lifturi tradiționale, dar, de asemenea, saci, silozuri.

Procese în sac

Care este esența de depozitare a cerealelor în saci? Într-un mediu închis, care este un manșon de plastic, în timpul respirației organismelor vii crescând treptat concentrația de dioxid de carbon. La masa de cereale aici se încadrează într-o varietate de insecte, spori de ciuperci, bacterii. În condiții de conținut redus de oxigen ele încetează activitatea, în cazul în care nu a ucis. Cereale de asemenea, reduce intensitatea proceselor lor de viață, atâta timp cât nu se ciocnesc din nou, cu oxigenul din aer.
Sami manșon a cărui lungime este de 60 m, format din cinci straturi de polietilenă, fiecare dintre care are anumite proprietăți. Acest lucru este să se asigure că cerealele nu este greutatea lor sa rupt filmul, și că sacul este întins în mod egal.
Conform diferitelor studii, în brațele cereale pot fi stocate timp de doi ani. După această perioadă, polietilenă sub influența razelor ultraviolete este distrusă. Cereale poate, de asemenea, dacă este necesar, tradus într-o altă pungă și să stocheze mai mult.
Experimentele pe termen lung, care au fost efectuate atât în ​​Argentina și în alte țări din întreaga lume, a arătat că, în timpul depozitării în sac nu există nici o schimbare în ceea ce privește conținutul de umiditate al cerealelor. Cu toate acestea, unii cercetători spun că vă puteți stabili și culturi umede. Cu toate acestea, pentru latitudinea noastră nu este cea mai bună opțiune, deoarece, în acest caz, perioada de depozitare va fi mai scurtă. Prin urmare, experții ucraineni recomanda în primul rând, deși pentru uscarea cerealelor în normele adoptate de standard.

Tehnologia de încărcare de cereale în manșonul de plastic de Reloader rutier: Video

Cu expoziție

La acea vreme, tehnologia a văzut reprezentanții companiei „SpreyMaster“ la un spectacol în Argentina. Dându-și seama că Ucraina are probleme cu infrastructura de depozitare a cerealelor destul de mare, ei au decis să încerce să folosească experiența argentiniană în latitudinile noastre.
Compania în sine este angajată în producția de produse din cereale. Potrivit directorului general al întreprinderii Yuri Tretyak, în contractul de închiriere este de aproximativ 60 de mii. Hectare de teren în mai multe regiuni din Ucraina. Desigur, „SpreyMaster“ are un lift de 90 de mii de tone va fi pus în funcțiune un mai mult în acest an -... 40 tone, cu toate acestea, mai mult de jumătate din rotația culturilor în structura companiei ocupă de porumb uscat, ceea ce face ca un randamentele anuale ridicate. Și astfel de volume necesită cantități mari de stocare.
Ca și în Argentina lui agricultori timp, antreprenorii au mizat pe saci de cereale. Mai întâi trebuie să efectueze propriul experiment. Prin urmare, într-o economie cu. Regiunea Pechanovka Jitomir pe depozitare manșon plasat porumb, soia și semințe grâu.
Cu toate acestea, cu excepția experimentul a trebuit să se stabilească pe propriul risc de porumb și cereale, în decembrie. recolta de porumb a produs în mod surprinzător abundent, astfel încât proprietarii au avut doar circa 15 mii. tone de cereale în sac.
În această formă, grâul a fost menținută până în primăvară. Și la sfârșitul lunii aprilie, era timpul să se descarce. Cu această ocazie, chiar a convocat un atelier de lucru. În prezența unui număr mare de lucrători oaspeți ale companiei au primit de cereale din saci. Probele au fost trimise imediat pentru analiză, dovezi că cele șapte luni de depozitare a avut nici un efect asupra calității cerealelor, nici umiditate, nici natura nu sa schimbat. Și, cel mai interesant, semințele de grâu nu a pierdut germinare sale.
Pentru porumb, care pune în decembrie, a fost menținută până în luna mai fara probleme. Pierderile au ridicat la 1,5 tone. Acest lucru este de 0,1% din total, și, prin urmare, nici măcar nu are nici un sens să vorbim despre aceste valori.

tehnologia convenabil

Este evident că această tehnologie are multe avantaje față de metodele tradiționale de stocare de cereale. Umplerea și descărcare saci, mâneci este foarte simplu. Este nevoie doar buncărul de încărcare de cereale, tractor și mașină specială - Begger, cu care este umplut și mâneci.
Manșoanele sunt potrivite pentru orice cereale. Și în acest caz, producătorii agricoli nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lipsa de spații de depozitare adecvate. Doar a luat o altă pungă și umplut cu cereale. Doar trebuie să urmeze pentru a se asigura că o porțiune a manșonului a fost aliniat, greu și cu o ușoară pantă spre încărcarea de cereale. Acest lucru este de a se asigura că apa nu poate curge în interiorul manșonului.
În plus, este important să se monitorizeze în mod continuu sacii de depozitare: pungi de cel puțin o dată la fiecare 10 zile, ar trebui să fie inspectate și, în cazul constatării oricărei deteriorări, sigila gaura unei benzi adezive speciale.
Deoarece mărfurile sunt depozitate fără a deteriora, puteți fi absolut siguri de calitatea acestuia.

Mai mult decât atât, într-un singur joc, nimeni nu poate amesteca cu cereale rele pentru a reduce klassnosti, așa cum se întâmplă de multe ori în ascensoare din Ucraina.

Video: manșoane din plastic - soluție rapidă și eficientă de depozitare a cerealelor uscate și umedeUn bun exemplu

Video: Povestea lui Don-TR de cereale tehnologii de stocare în manșoane din plastic

Un an a trecut la aplicarea acestei tehnologii în Ucraina. În acest timp, se familiarizeze cu ea nu a putut un fermier. Dându-și seama de toate avantajele de saci de peste hambare tradiționale, producătorii agricoli sunt acum în diferite părți ale țării au început să folosească tehnici de agricultori argentiniene. Potrivit experților „SpreyMastera“, 40 de companii din Ucraina în acest an a decis să încerce la o noua tehnologie.

depozitarea cerealelor în fotografie brațe

În această fotografie vedem iernile cereale în aceste manșoane minunate.

Încărcarea de cereale în manșon.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu