GuruAnimale.com

Păsări de reproducție

pui

Metode de bază de selecție, de selecție, de selecție.

lucrărilor de ameliorare se desfășoară în ferme de creștere extrem de specializate.

Ameliorarea - un complex de măsuri privind evaluarea, selecția și recrutarea, care vizează crearea și îmbunătățirea calităților productive ale păsărilor.

Selecția - este alegerea unei păsări extrem de productive și viabile pentru reproducere, transmite posteritatii semnele lor. Selecția se realizează pe un set de atribute: exterioare și constituție, productivitate, origine, urmași de calitate.

In avicultură se folosesc următoarele metode: 1. Selecția de masă (selecție fenotipică). Evaluare, selecție de păsări de curte fenotip - o evaluare a calităților sale individuale de atribute care sunt contabilizate. 2. Selecția de familie - o selecție și evaluare a fenotipul și genotipul.

Evaluarea pe mai multe criterii sau atribute complexe pot fi efectuate simultan sau succesiv. În funcție de această selecție sunt următoarele metode:

1. Metoda serial (tandem) selectarea, folosind această metodă o primă caracteristică îmbunătățește până când ajunge la nivelul dorit (de exemplu, producția de ouă). Selecția se realizează apoi pe îmbunătățirea altor caracteristici (de exemplu, masa de ou). Metoda necesită o lungă perioadă de timp.

2. Metoda de nivele independente de respingere, cea mai comună metodă. Pentru a face acest lucru, a stabilit cerințele minime pentru fiecare caracteristică.

3. Metoda de selecție index este măsurarea pasăre decât pe caracteristicile individuale, ci prin complexul lor, a exprimat o valoare generalizator.

semne de selecție de carne de pasăre și ouă.

1. Producția de ouă - numărul de ouă depuse de găini pentru o anumită perioadă.

Video: pui

2. Greutatea ouălor - una dintre principalele caracteristici. Estimăm 5-7 găini ouă ouă stabilite în serie, la vârsta de 7 și 12 luni.

3. Calitate ou - evaluată prin parametrii morfologice și biochimice.

4. Greutatea pasari vii. puii de ou este estimat la 17 săptămâni și 72 nedel- la puii de carne - 7 și 34 săptămâni.

5. calității cărnii. Carne evaluată în pui, curcani, rațe și gâște. In evaluarea in vivo este realizată printr-o inspecție vizuală a păsărilor de curte și de a schimba articolele din corpul ei.

Video: K&K 1/10 Pui PASĂRE rațe broilere Gâște Curci

6. Viabilitatea păsărilor. Să ia în considerare procentul de decese și sacrificare a persoanelor slabe.

7. capacitatea de reproducere este determinată în ceea ce privește ouăle fertilizate și retragerea animalelor tinere.

8. Plata hranei este stabilită la selecție ou și hrana păsărilor de curte carne prin debit individual reprezentând 10 ouă sau 1 kg de creștere.

9. Vițeii penaj viteză utilizate în selectarea cărnii de pasăre au fost corelate cu rata de creștere. În tinere linii paternă este reluat în 10 zile și 7 - 8 săptămâni, în linii parentale - 7 - 8 săptămâni.

Tehnici de reproducere / s păsări

1. masculi rasa pura împerecheat femele din aceeași rasă. Scopul acestei metode - pentru a salva valoroase calități productive și de reproducție de roci, linia de păsări.

Video: Inseminarea artificiala de ovine laparoscopic

2. Traversarea înțelege împerecherea păsărilor care aparțin unor specii diferite. Utilizați pentru a face pietre ca obținerea de hibrizi industriali.

Există următoarele tipuri de trecere: absorbție, de reproducere, introductivă, industriale.

3. Hibridizarea distinge între specii și hibridizare interline. hibridizare interspecifică - o încrucișare a diferitelor specii de păsări. Interline hibridizare - o încrucișare de linii din aceeași specie sau specii diferite. Astfel preparat inbreed se încrucișa liniar sau hibrizi.

Principalele cruci de pui din ouă și carne.Ferma folosește direcția de găini ouă cruce de selecție atât interne și externe.

„Hajseks alb“ - patru liniar, creat în Olanda prin „Evribrid“. Crucea „Bugulma“ - trei-line, se bazează pe MDF olandez „Bovans alb.“ Crucea "Rhodonite". Otselektsionirovan pe GPPZ „Sverdlovsk“ pe baza crucii „Lohmann Brown“. Patru autoseksny cruce liniară.

cruci din carne. În carne de pasăre folosesc patru transversală liniară în care forma paternă este Cornish și alb Plymouth Rock-mamă. Această cruce "broiler - 6" "Guibril - 6", "broiler - CD - 8", "Change", "Change - 2, 4 '' Competitor - 2 3" , "SK - Rusia"," Barros - 123 "ISA - 15, 25 (Franța), Ros - 308 (Anglia)," siberian“.

Selecția și reproducere de muncă în ferme de creștere pentru diferite scopuri.

Organizarea lucrărilor de ameliorare în vederea creării unei noi transversală și linii, menținerea și îmbunătățirea celor existente. Pentru a rezolva această problemă în țară a stabilit un sistem de instituții științifice interconectate și păsări de reproducție.

Managementul înregistrărilor unei ferme de lactate: Video

Primul link al acestui sistem - reproducere și centre și instituții de cercetare, economie competitivă genetică 1. Dezvoltarea și îmbunătățirea metodelor și tehnicilor de lucru de reproducere cu genofondul ptitsey- 2. Keep ptitsy- 3. supervizeze munca de reproducție cu o pasăre pe plemptitsezavodah- 4. Creați nou și de a îmbunătăți linia de păsări de curte existente. Pentru a crea un nou linii încrucișate importate diferite. Experiența lor de calitate valoroase punct de vedere economic în creșterea intra-line și incrucisari. Alocați cea mai bună combinație pentru reproducere ulterioară. Materia primă pentru pozarea liniilor poate fi o populație de familie, puii obținut prin trecerea a două sau mai multe linii.

În fermele competitive pentru a evalua liniile existente și nou create și teste competitive încrucișată a avut loc.

Al doilea link - ptitsezavody tribale de stat. Sarcina principală a: menținerea și îmbunătățirea liniilor de conținut interne și externe a speciilor de păsări de reproducție. Verificarea rase străine importate. linii de import Aclimatizarea sau linii importate din alte zone climatice ale țării. Pe GPPZ angajat în reproducerea liniilor originale și formele ancestrale de cruci și le trece în ferme - reproducătorii I și II a ordinului. GPPZ oferă locuri de muncă de orientare în ferme de creștere atribuite la ferma de reproducere.

La păsări de curte ar trebui să fie următoarea structură turmă:

  1. cireadă de reproducție
  2. liniile de bază Modifier și forme ancestrale.

efectivele de păsări de reproducție a variat în funcție de vârstă: aproximativ 25% din pauză și 75% din tineri.

Structura are o fermă de reproducție linii de bază efectiv de multiplicare și forme care produce ouă bunici de reproducere sau puii de o zi pentru punerea în aplicare în reproducători tribale. factor depinde de numărul de produse vândute. Numărul de păsări de bază formează de 3-4 ori mai mult decât tatăl său.

Al treilea link - ferme de creștere - reproducătorii I și a II-a ordinului. Economie - reproducători de ordin Eu lucrez cu bunic efective de cruci. Pentru aceste linii de bază preparate cu PFP. Formele strămoșești sunt încrucișate pentru a produce formele parentale, care sunt transmise la comanda difuzoare II sub formă de ouă de reproducere.

În vederea fătării II forme parentale sunt încrucișate pentru a produce ouă hibride, fermă de păsări și care este prevăzută stație incubator-păsări de curte.

înregistrări de reproducție Introducere și etichetarea la păsările de curte.

lucrărilor de ameliorare este realizată prin luarea în considerare productiv și calitățile de păsări de reproducție. În funcție de metodele de selecție utilizează un grup sau productivitate cont individual.

La individuală a păsărilor ouătoare înregistrate pe inelul de uzură picior piciorul drept, iar datele sunt introduse într-un registru special (Forma 2 și a). Journal găini banding ou în traducere în testul (2). păsări de carne banding jurnal de specii diferite în testul de traducere (2a).

ouăle depuse de păsări înregistrate în declarația anuală de cont a cuiburilor de creștere a păsărilor de producție de ouă (formularul 1).

Datele privind producția de ouă pentru fiecare lună sunt introduse în reviste de producție a ouălor de contabilitate (formularul 2b și 2c).

În activitatea de reproducție să acorde o mare atenție la numărul de ouă pentru incubație. Pentru a face acest lucru in mod regulat cantarit. Aceste ouă individuale înregistrate în cântăriri extrasul de cont pentru greutatea oului (Formularul 1a).

La determinarea calității ouălor, datele sunt înregistrate în declarația de ouă otsenkikachestva (Formularul 5). În timpul reproducerii efectivului de reproducție sunt incubarea revista ouălor din cuiburi de reproducere a păsărilor (Formularul 3).

Crescătorilor de evaluat pe un set de simptome pentru o perioadă mai lungă. Prin urmare, în creșterea unui calculator este folosit pentru a procesa materialul digital. În acest scop, a dezvoltat programe de creștere.

 Inseminarea artificială de păsări.

În reproducție, folosind inseminare artificială a păsărilor, deoarece vă permite să evalueze rapid vânzătorii privind calitatea puilor.

În scopul de masculi supraselecționate de reproducție de la părinți, ia în considerare cetatea constituție, gradul de dezvoltare a caracteristicilor sexuale secundare, ca răspuns la masaj, calitatea și cantitatea de sperma. Sperma de la masculi este produs de masaj manual.

calitatea spermei este determinată de culoarea, mirosul, volumul de concentrare a spermei și activitate. Spermatozoizii au un cocoș, curcan, gâscă, rață și alb-lăptos, consistență cremoasă, fără miros. Materialul seminal amestecat cu sânge, nu puteți utiliza gunoi de grajd și urină.

Un link osemenatorov (3 persoane) pe zi sunt inseminate găini ouă 2000, pui 1500 de carne, curcani, gâște 1000-1500, 700-800. păsări de sex feminin de toate tipurile (cu excepția rațe) sunt inseminate la sfârșitul zilei, atunci când producția de ouă este de peste. Puii de găină și gâște inseminate șapte zile, rațe - 5 zile, curcani și bibilici 7-10 zile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu