GuruAnimale.com

Rațe acasă

Video: rațe domestice

rațe acasă

rațe acasă - o pasăre din familia Anatidae. Provin din rață sălbatică, rața, domesticit timp de aproximativ o mie de ani înainte de Hristos în Eurasia, Africa de Nord și America de Nord. Rațele au ladeobraznoe trunchi cu pieptul lat si adanc, gros, gât de lungime medie, lat cap, alungit. Toes conectat Palama. Ciocul este portocaliu-roșu sau galben-portocaliu, ușor concav. Penaj alb la culoare galben-crem, diverse nuanțe de gri, negru si altele. In unele Ratoii pene învârtit în sus.

Maturitatea sexuală vine la vârsta de 24-28 săptămâni. 5-6 rațe din efectiv lăsat singur gâscan. Într-o perioadă de producție a obține 90-130 ouă. După molting, continuând cu un regim de lumină diferențiat de aproximativ 2 luni vechi, CV-uri ouătoare. Greutate 85-90 oua, perioada de incubație de ou 27-28 zile. zi pui vechi cântărește aproximativ 50 de grame, un hibrid de carne tânără foarte eco-crescut, în vârstă de 7-8 săptămâni, 2,8-3,0 kg, adult Ratoii ameliorator 3-4 kg, rațe - 2,5-3,5 kg . consumul de hrană per 1 kg de creștere - 2,9-3 kg.

efectivele de animale principal în fermele mari este utkovodcheskih Peking rase de rațe în ferme mici și ferme private sunt, de asemenea, crescute alb Moscova, gri ucraineană și alb, Kaki Campbell și altele.

producția de carne de rață este specializată în principal pentru ferme intensive în tehnologie. Pentru a efectua producția pe tot parcursul anului a doua triple-Acquisition portaltoi și așa-numita molting fortata (pentru ovipoziției al doilea ciclu). Un crescător de rață în astfel de ferme primi până la 250 de ouă pe an.

În instalațiile industriale au fost crescute rățuște pentru carne în cotețe cu podeaua de gunoi, pardoseli sau pe rețea în baterii cu distribuția mecanizata a hranei pentru animale, udare, curățarea gunoiului, precum și un microclimat controlat. Hrănirea furaj complet. Nevoia de furaje combinate pentru rațe este (kg per cap) pentru o reproducere turmă de păsări adulte de lumină traversează 106, grele - 125 (pe an), pentru creșterea ușoară a cruci și populații de până la 26 săptămâni de la vârsta de 37 de ani, rasele grele de până la 28 de săptămâni 45, pentru rațe crescute pentru carne, până la 7-8 săptămâni de la vârsta de 8,8-9,1.

În fermele de pește se aplică conținutului iazurilor de rață.În unele țări (Franța, Italia, Danemarca, Germania, etc.) în industria păsărilor de curte sunt, de asemenea, folosite rațe mosc provenite din rațe sălbatice mosc, comune în America de Sud.

Creștere de rațe domestice în casă

Creștere de rațe domestice - o ocupație foarte profitabilă. Acest lucru se datorează faptului că acestea cresc rapid, nu necesită o mulțime de efort în raport cu grijă de ei, si mananca aproape totul. In plus, inca din primele doua luni de la vârsta de rață domestică cântărește aproximativ 2 kg! Cu toate acestea, trebuie să înțelegem mai întâi ce fel de acasă pe care ar dori o rasa rață - pentru carne și găini ouătoare. Și, în funcție de preferințele, selectați o rasa adecvată de rațe domestice. Ca un mosc costum de carne și de rață Peking acasă. Pentru găini ouătoare includ alergători indieni. Musk rațe domestice se disting prin culoarea lor negru, cu o tentă albastră, și Beijing - alb, după molting - cu o nuanta crem.

Video: rațe domestice și rață sălbatică

Prima dată cumpăra, de obicei, rățuște, și în procesul de reproducere, puteți achiziționa un incubator sau de ouă pentru incubație încredința de rață sau de pui domestice. rățuște pic la prima ținut într-o cameră caldă. În timpul primei săptămâni au nevoie de temperaturi de aproximativ 28-30 de grade la trei săptămâni, temperatura este coborâtă treptat. Cutia sau container, care conține ducklings dim paie uscate sau un strat de rumeguș la 10cm. Rețineți că rațe domestice trebuie să fie bine ventilat cameră, dar în același timp, redactări ei ruinătoare.

Hrănirea rațe pentru animale de companie

Mâncarea este funky de pui tocat oua de pui, borhotul umed și iarbă. Se lasă să bea apă. Produce rățuște pentru o plimbare pentru prima dată, poate fi o vârstă de zece zile, o rață poate fi un pic mai devreme, oferindu-le cu pen-ul la orice Tent (adăpost de soare și ploaie). Produce prima dată ar trebui să fie într-un frumos meteo, cald.

Video: rațe domestice

Conținutul de rațe domestice

rațe domestice adulte ar trebui să fie ținute în casă luminoasă, uscat, bine ventilat. alimentatoare necesare și jgheaburi adânci. rațe domestice nu pot tolera suprapopulare, de aceea este necesar să le ofere suficient spațiu pentru creștere și dezvoltare normală. În timpul iernii, zăpada în loc de apă dă, sau rațe domestice pot înota în apă și congelare. În mod ideal, să aibă orice corp de apă, sau pune o cadă mare de apă.

Hrănirea de rațe domestice

rațe domestice adulte sunt hrănite cereale, hrana pentru animale, oferă o varietate de verdeață (le place frunze de varză, sfeclă și morcov topuri, urzici) și dau adesea deșeurile din bucătărie. De iarnă și de primăvară-hrănite rațe domestice dat de trei ori pe zi, alteori - 2 ori. Că rate domestice au crescut păsări mai bine hrăniți, hrană pentru plante umed pe ser sau apă caldă, puteți și carne de bulion. hrană umedă este alternat cu alimente uscate.

Video: rațe domestice

Una dintre dificultățile în creșterea rațe domestice rață este imperecherea primul sau molt. Mulți oameni implicați în reproducția rațe domestice, încercați să nu pentru a le menține până când capacul pen-ul, pentru a nu strica pielea, cu atât mai mult greutatea de această dată rațe domestice au timp pentru a apela. Cu toate acestea, pentru a distinge o rață de rață nu se dovedește tot. semne evidente de apartenență pe podea apare după un penaj plin. Există, de asemenea, un alt punct. Deoarece rate domestice mananca aproape tot ce ai nevoie pentru a le proteja de gradina ta, sau blaturi sfeclă, morcov și mai mult ei vor mânca sau rola de greutatea fără consimțământul dumneavoastră.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu