GuruAnimale.com

Rasa bibilici cu fotografii

Video: Carne de bibilici în economia Valentine Sohoreva

Rasă Guineea fotografie păsări

Video: Rooster de pui. Rase de pui

rasa bibilici. Ca rezultat, colaborare pe termen lung de oameni de știință, crescătorii de păsări de curte și fermieri, experți a creat două guinea interne păsări de curte grupuri de rasa: alb si alb cu pieptul siberian Zagorje. Puține ferme continuă să planteze păsări convenționale pătat-gri. În același timp, nu trebuie să permitem această populație a dispărut complet. După fiecare grup de unic genetic si importanta in continuare pentru reproducere.

Bibilică în țara noastră a venit prima din Bizanț. Sa întâmplat astfel: ambasadorii bizantine prezentate ca un cadou pentru tarul Ivan cel Groaznic bibilici. Suculent, licitație, dietă cu carne gustoasă și bibilici, astfel plăcut împăratului, cu rezultatul că țăranii Pereyaslavl urmau să plătească tribut și a trebuit să ridice această bizară în momentul în care pasărea. Din acel moment istoria bibilici pe teritoriul nostru.

După mulți ani, chiar secole, ca urmare a muncii pe termen lung a crescători - crescatori au fost eliminate doar cateva rase de bibilici: alb siberian, albastru, piele de căprioară (crem) alb cu pieptul și Zagorje. Cea mai veche rasa - gri-picățele crescute în prezent într-un număr limitat. Să ne mai multe detalii despre fiecare dintre aceste tipuri de bibilici.

guineea specii de păsări - gri-picățele bibilici

Inițial a fost populația principală de bibilici în țară. În legătură cu stabilirea și introducerea de noi specii parts această pasăre a scăzut în mod semnificativ. Populația de păsări adulte în prezent se ridică la aproximativ 3.000 de gol. In bibilici trunchiului, furnizat orizontal cap lung, de formă ovală, alungită, aproape fără pene, cu o culoare excrescență excitat albastru-alb, rotunjite cercei, roșu cioc întuneric culoare, roz, gât arcuit, partea superioară a micului cu pene. Partea din spate este înclinată spre coada. Aripile sunt bine dezvoltate, rotunjite. Coada este scurta, a scăzut în jos. Penajul gâtului este albastru-gri. Penele de zbor sunt dungi transversal model, penele rămase sunt de culoare gri inchis cu pete rotunde albicioase. Picioare întuneric de culoare gri asfalt. Cei vii masculi adulți greutate - 1,5 - 1,6 kg, femele - 1,6 - 1,7 kg, Cesare 70 zile de vârstă - 0.80 - 0.85 kg consumul de hrană per 1 kg de creștere - 3,2 - 3,4 kg. Maturitatea sexuala apare la 8.0 - 8.5 luni. pozare sezonieră ou, 5 - 6 luni. La hen medie pregătit 80 - 90 de ouă pentru incubație randament ouă - 86%, din greutatea lor - 45 -. 46 Acoperirea g coajă pătat cremos. Concluzie tânără - 52-55%. Securitatea tinerilor și adulților bibilici ridicat - 95 - 99%. De înaltă calitate a păsărilor aromă de carne de guineea, randament părți comestibile - 52% în raport cu masa vie. Ouăle au o coajă groasă foarte puternic. Fertilitatea și eclozarea ouălor prin împerechere naturală, respectiv 76 și 72%, însămânțarea artificială - 90 și 80%. Pe baza unor forme mutante de roca gri-pătată pentru a crea o populație de păsări smântână și Guineea albastru.

Populația de păsări cremă de guineea (numit în străinătate alb) se bazează pe 4 exemplare importate din Franța în 1969 în timpul VNITIP. Populația lor actuală este de aproximativ 400 de persoane. La exterior, aceasta pasare este aproape nu este diferit de gri-pătat bibilici. Penajul este de culoare albă, cu o nuanta crem. pete circulare de pe penele unei luminoase, clare. Culoarea picioarelor galben pielii, lumina. Pe calități valoroase punct de vedere economic ușor inferior gri-pătat bibilici. Adultul viu greutate - 1,6 kg, producția de ouă - 8-90 ouă pentru incubație randament ouă - 85%. Greutatea ouălor - 44 - 45g. Pubertatea pasăre vine la vârsta de 8,0 luni. vițeii Concluzie sub împerecherea naturală și inseminare artificială - 55 și 65 - 75%, respectiv. Viabilitate pasăre ridicată: siguranța animalelor tinere - 95% din pasari adulte - 97, - 99%.

Albastru de guineea populație păsări este diferită de culoarea penajului, gri-pătat, avea un albastru-gri. În Europa de Vest, culoarea penajul bibilicile se numește liliac. Culoarea mai deschisă a picioarelor și a pielii. Există variații de culoare pene albastre de bibilici - de la lumină la albastru închis. greutate păsări de curte și masa de ouă vii, deși doar puțin, dar mai mică decât gri pătat și Zagorje Himalaya bibilici. Albastru de guineea producția de ouă a păsărilor - aproximativ 80 de ouă într-un ciclu de producție. Greutatea în viu a viței de 10 săptămâni - 0,75 - 0.85 kg și adulți - 1,60 - 1,65 kg. Concluzie Cesar - 50 - 52%.

rase bibilici - siberian alb bibilici

Siberian bibilici alb
Siberian bibilicile alb sunt cioc de culoare gri inchis, laba roz deschis, penaj mat-alb, le distinge de cele mai multe alte rase de bibilici domestice, cu penaj gri-pestriț. Capul este mic, partea superioară a gâtului goale și neoperennaya, cercei groase cărnoase solid excitat creasta os la bază și sac de voce culoarea purpurie sub gât. Siberian bibilici albe au o producție mai mare de ouă, a crescut vitalitatea si rezistenta la temperaturi scăzute decât rase străine, precum și o creștere rapidă și cu un caracter calm. Dar principalul avantaj al acestei rase de bibilici - carcase de culoare lumina. La păsări, de culoare gri-albastrui pestrițe carcasă colorare și sunt de prezentare mai puțin atractive decât albii.

guineea rasa păsări - piele de căprioară smântână sau guineea fotografie păsări

Pe plan extern, aceste păsări seamănă cu alb siberian, dar puțin mai mici decât acestea, carcasele lor au mai întunecate. Această formă mutantă de albastru - bibilici pătat. Crema bibilici, cum ar fi albastru și violet, apar spontan în turme mari de albastru - bibilici pătat.

Video: alb-rânduri bibilici EcoFerma73.ru Zagorskaya rasa agricole

În crema de guinea penaj păsări colorație în mai mult sau mai puțin pigmentate. culoarea pielii, picioarelor și ciocul la ei mai întunecat decât Himalaya. Culoarea albă a păsărilor penaj din cauza lipsei de pigment în pene, astfel încât crema pigmentata Bibilică nu poate fi numit alb.Printre păsările crema de guineea găsit silnopigmentirovannye, srednepigmentirovannye, slabopigmentirovannye indiferent de locul în care sunt crescute - în Siberia, Caucazul de Nord, în regiunea Moscova sau în străinătate.

În silnopigmentirovannyh guineea piele păsări, picioare și cioc mai întunecat decât slabopigmentirovannyh alb - crema. Masculii piele de căprioară bibilici în 2 - luni au un penaj mai ușor decât femelele.

Pe baza acestei variații în VNITIP creată prin eșantionarea populației de culoare albă - crem albinos bibilici, cum ar fi având cea mai bună prezentare a carcasei. O astfel de populație de bibilici, cu pene mai ușoare și cremos - piele galben pot fi afișate în orice spații în care crescute crema de bibilici.

Video: Cultivarea păsări tinere. Utilaje agricole Gridnevo

Greutatea guineea crema pasăre 10 luni-vechi este 1538 g, masculi - 1482 de ani de sex feminin - 1710, masculi - 1640 g.

Producția de ouă și anumiți indicatori ai morfologice crema de ou este ușor mai mică decât cea a Himalayan și gri - marmorate. Cremă de bibilici încă suficient aclimatizate. maturitatea fiziologică (vârsta bibilici la 50% - oviposition clorhidric) au loc la 18 zile mai târziu de Himalaya.

Crema de bibilici mai târziu de bibilici alte variante de culoare, începe și a termina înainte de depunerea ouălor. Ouă de greutate în smântână bibilici este 44,0 g, zăpada - 44.8 de ouălelor, de culoare crem bibilici este aceeași ca și cea a gri - pestriță - de la crem - galben până la maro - maro.

Eclozarea oua, crema de guinea cifrele de păsări sunt destul de ridicate. Astfel, eclozarea ouălor este de 70%.

specie bibilici - albastru bibilici

Unii fani de păsări crescute o rară pasăre rasa guineea. Acestea includ albastru bibilici. Albastru bibilici sa format din cauza bibilici gri pătat în mutație culoare. Albastru bibilici în calitățile sale utile sunt oarecum diferite de gri-pestrițe. De exemplu, în această rasă de bibilici puțin mai mică decât greutatea medie a ouălor. O găină ouătoare ar putea genera anual o medie de 80 de ouă. Procentul de fertilizare a ouălor - 75%.

Procentul Clocirea ouă - 70%. Rata de supraviețuire a puilor - 52%. Adulții albastru bibilici poate avea o greutate de 1,65 kg. Greutate 10 săptămâni Tsesarev - de la 350 la 750 de grame. Diferențele externe de la bibilici pătat albastru-gri constau în principal în culoarea de pene. În albastru este albastru-gri. Posibile variante de nuanțe - de la lumină la albastru închis. În acest moment, numărul de bibilici albastru pe teritoriul țării noastre nu este mare, nu mai mult de 1.000 de persoane.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

GuruAnimale.com
Animale Păsări Rozătoarele Pește Insecte Incubatoare Paraziți Fermă Echipamente și instrumente Sfaturi Întrebare / răspuns Miscelaneu